PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas     SKAISTUMAS 

DIDŽIAUSIA GYVENIMO KLAIDA II   TURINYS     Laukiame tavo laiškų:    ,,skrinskasETAgmail.com“

      Jaunuoliai su Jumis atvirai pasidalina savo gyvenimo didžiausia klaida. Atsiveria tam, kad Jūs nekartotumėte tų klaidų, pasimokytumėte iš jų skaudaus pavyzdžio.
   Yra sakoma: ,,Protingi mokosi iš svetimų klaidų, kvailiai iš savų". Būkite nuovokūs, išmintingi ir tyri. Tegul šventa sakramentinė santuoka tampa Jūsų bendro gyvenimo pradžia.

d.gif (2781 bytes) Tai persilaužimas. Klaida. Sunku suprasti, kodėl tai padariau. Man tik septyniolika, o jam dvidešimt dveji. Jis vyras, nori patenkinti save, o aš nesubrendusi mergaitė. Tą vakarą man buvo juokas pro ašaras, nes aš praradau nekaltybę. Tirpstančios žvakės kuždėjimas, svaiginanti, mylimiausia mūsų daina, daug bučinių. Ir aišku, po dviejų mėnesių buvo mano gimimo diena ir jis manęs neprisiminė, net nepaskambino, nors žinojo mano telefono numerį. Tai nieko gero, niekada nereikia dėl jų aukotis, jie nori tik to, o ne tavęs, tavim naudojasi, nes tu nesubrendusi, nepatyrusi, nežinanti kas geriau. Visos savęs klausiame, kol būname mergaitėmis: ką patirsime meilės glamonėse, prašysime, kad tai būtų pirmas ir pats nuostabiausias, ilgai lauktas ir svajotas. Tačiau tai skausminga, šlykšti, pasiaukojanti meilės naktis, po kurios jis tave užmirš, gal ne ryt, poryt, bet tikrai paliks.
Daiva

d.gif (2781 bytes)  ALKOHOLIS YRA DIDŽIAUSIAS ŠEIMOS, LAIMĖS IR MEILĖS PRIEŠAS! Tai nutiko kai man buvo 16 metų. Buvo Naujųjų metų sutikimas. Mes su draugais šventėme ,,plote". Liejosi šampanas, vynas, degtinė. Visi buvo apkvaitę nuo alkoholio. Aš išgėriau per daug ir nebesusigaudžiau, kas vyksta. Su vienu vaikinu nuėjome į kitą kambarį nuo visų. Ir ten ,,tai" įvyko. Aš praradau nekaltybę 16 metų. Ir dėl to dabar labai gailiuosi. Visada galvojau ir norėjau nekaltybę prarasti būdama pilnametė, bent jau 18 metų. Labai gailiuosi, kai taip nutiko. Bet dabar daugiau nebegeriu. Šiemet mes vėl kartu su tuo vaikinu šventėme Naujus metus. Jis gyvena netoli manęs. Tada aš negalėjau atsakyti už savo veiksmus, nes buvau visiškai girta ir to gerai neprisimenu. Niekada su tuo vaikinu nekalbėjau, kodėl jis taip su manim pasielgė. Tai nebuvo išprievartavimas, bet aš ir nenorėjau, kad tai įvyktų. Dabar su tuo vaikinu mes draugai. Bet aš negaliu juo pasitikėti, nes jis su manimi pasielgė nederamai. Jis pasinaudojo tuo, kad aš buvau girta.
Aš dabar užsibrėžiau tikslą iki 18 metų jokių lytinių santykių.
Merginos, prieš gerdamos pagalvokit, ar iš tikrųjų verta. Juk po to seka nuoskauda ir nusivylimas. Bent taip buvo man. Nes aš ,,to" tikrai nenorėjau. Ir jeigu sugrįžtų laikas, aš taip nedaryčiau. Visų pirma aš tiek daug negerčiau, nes tai į gera neveda. Jau praėjo metai, visi metai, bet aš to negaliu išmesti iš galvos.
Monika

D.gif (2781 bytes) Visada svajojau, kad pirmasis kartas bus romantiškas ir nuostabus. Daugelis draugių jau santykiavo su vaikinais, todėl smalsu buvo išbandyti ir man. Pirmą sykį pasimylėjau būdama 16 metų su draugu, kurį pažinojau vos mėnesį. Tai buvo siaubinga. Aš buvau girta ir nejaučiau jokio malonumo, tik pasišlykštėjimą. Vėliau išsiskyriau su draugu, labai pergyvenau dėl savo klaidos. Dabar suprantu, kad tada seksui dar nebuvau subrendusi. Bijau, kad ateity savo teisėtam vyrui nebegalėsiu padovanoti brangiausios dovanos - savo nekaltybės.
Laura

d.gif (2781 bytes) Mano vardas Monika. Aš labai domėjausi lytiniu gyvenimu, bet niekada netikėjau, kad 16 m. aš pirmą kartą pasimylėsiu su vaikinu. Tada mes šventėme gimtadienį ir kai buvau pakankamai išgėrusi, jisai man pasiūlė nueiti į kitą kambarį. Kadangi mes draugavome maždaug 3 mėnesius, aš sutikau. Jisai man nebuvo visiškai nepažįstamas. Pasimylėjusi jaučiausi labai blogai, nejaučiau jokio malonumo.
Dėl to įvykio aš truputį kaltinu ir savo tos nakties partnerį. Jisai mane girtą įsitempė į lovą. Nors pati dėl to kalta. Man dabar 17 m.

d.gif (2781 bytes) Labai gailiuosi dėl pirmo karto. Nes tai buvo vasaros romano ir susižavėjimo padarinys. Jis mane pakvietė pas save, mes išgėrėme ir jis mane pradėjo glamonėti, sakyti švelnius, širdį glostančius dalykus. Aš jam atsidaviau nepasiruošus.
Taigi, manau, kad geriau palaukti.
Viktorija, 18 m.

d.gif (2781 bytes) Kalbant apie skaistybę, dauguma merginų ją praranda būdamos vos 14-16 metų. Mergaitės dar būna paprasčiausiai lytiškai nesubrendusios ir pradėjusios ankstyvą lytinį gyvenimą kenkia pačios sau. Man dabar 21 metai, o nekaltybę praradau 20. Tačiau tuo nesididžiuoju. nes būtent tas vienas pirmas kartas iš manęs ir kitų merginų atima tai kas brangiausia - nekaltybę. Juolab, kad mano pirmas kartas nebuvo su mylimu žmogumi ir įvyko dėl svaigiųjų gėrimų poveikio. Gailiuosi, kad nepalaukiau iki tol, kol sutiksiu mylimą žmogų. Dabar jį turiu, tačiau negaliu jam duoti pačios tikriausia jam brangiausios dovanos. Dėkoju Dievui tik už tai, kad Jis mane myli tokią, kokia esu. Ir jo nuomone, tai kas buvo praeity, jau praėjo, dabar esam vien du ir mūsų bendra ateitis.

d.gif (2781 bytes) Užaugau elitinėje šeimoje. Mama pedagogė, tėtis dirba garsioje firmoje. Auklėjama buvau griežtai: jokių vakarėlių, nekalbant jau apie naktinius negrįžimus namo. Gal todėl visur veržiausi, buvo įdomu, kaip ten viskas atrodo, ką visi veikia. Ir nesužinojau. Bet išvažiavau mokytis į kitą miestą - Šiaulius. Gyvenimas tada atrodė nuostabus: klubai, bendrabutis, gėrimai, rūkymas ir t.t. Prie gėrimų - vaikinai. Pati labai nenorėjau permiegoti su vaikinu, nes mačiau kasdien tame pačiame kambaryje pastoviai mylintis visas drauges.
Buvo draugės gimtadienis. Smarkai gėrėme, buvo daug vaikinų, aišku smarkai išgėrusių. Neatsimenu daug ko - ryte atsikėliau šalia dvokiančio vyro. Buvo šlykštu ir jaučiausi purvina.
Po metų sutikau vyrą, kuris nei gėrė, nevaikščiojo į klubus. Buvo rimtas, 11 metų vyresnis. Taip, dabar mes mylimės ir tai įvyko po 3 draugystės metų. Ir tai gražu. Aš myliu jį. Tuoksimės šią vasarą. Gailiuosi, kad negalėjau jam atiduoti savęs dar nekaltos.
Jurga, 23 m.

d.gif (2781 bytes)  NEBŪKIT KVAILOS! Tai nutiko prieš 4 metus, kai man buvo 13 metų. Susipažinau su tokiu vaikinu, kuris labai man patiko. Buvau stora ir sau atrodžiau labai nepatraukli. Niekada neturėjau vaikino, o kai jis man pasiūlė draugaut, aš iškart sutikau. Pirmąjį susipažinimo vakarą jis mane bučiavo ir glamonėjo. Buvau jauna ir nepatyrusi ir tai man patiko. Jis buvo nedaug vyresnis už mane. Jam buvo 15, bet elgėsi jis kaip tikras vyras. Pradraugavome gal mėnesį laiko. Man atrodė, kad aš jį myliu, o jis man taip pat prisiekinėjo meile. Tai buvo mano pirmas vaikinas, kuris atkreipė į mane dėmesį. Po mėnesio, grįžę iš šokių, mes nuėjome ant šieno pasišnekėt. Jis pradėjo mane glamonėti ir nurenginėti. Aš spyriojausi, o jis pasakė: ,,Jeigu mane myli ir jeigu nenori, kad tave palikčiau, tai atsiduok". Aš buvau jauna ir kvaila, bei bijojau jį prarasti ir atsidaviau.
Tą kartą aš nekaltybės nepraradau, nes man labai skaudėjo ir jis nedaėjo iki galo. Aš neapkenčiau jo dėl to. Aš norėjau jį palikti, bet ... Jis man pasakė, kad jeigu jį paliksiu, jis pasakys mano tėvams, kad mes jau bandėm mylėtis. Aš labai išsigandau ir toliau su juo draugavau. Prašė atsiduoti jis vos ne kiekvieną dieną, kol galiausiai mane palaužė ir aš atsidaviau jam iki galo.
Išdraugavome mes 1 metus. Paaugau, sustiprėjau, pasiryžau ir jį palikau, nors gražiausią merginoje dalyką - skaistybę - jau buvau praradusi.
Jeigu kas nors sugrąžintų tą vasarą ir tas akimirkas, - niekada to nedaryčiau ir netikėčiau vaikinų paistalais. Visoms merginoms galiu pasakyti: ,,Nebūkit kvailos ir laukite to vienintelio ir tikrai mylimo žmogaus. Jis ateis, reikia tikėti ir ateis laikas, ir jis ateis". Aš tuo tikiu, nes dabar turiu šalia žmogų, kuris nesmerkia manęs už praeitį ir myli mane tokią, kokia aš esu. Tikėkit ir meilė, laimė ateis!
Sonata, 17 metų.
d.gif (2781 bytes) Dabar aš supratau, kad berniukams (vaikinams) esu tiktai žaisliukas. Visada turėjau daug vaikinų, kol nepradėjau su jais santykiauti lytiškai. Dabar aš vaikinams tiktai dėl to ir reikalinga. Manau, kad tai yra šlykštu.
Julikė, 15 m.
d.gif (2781 bytes) Man skaistybę atėmė prievarta. O aš taip norėčiau, kad to nebūtų įvykę. Manau, tas pirmas kartas yra labai ypatingas ir tik su mylimu žmogumi turi būti.
X. 16 m.
d.gif (2781 bytes)  IR VĖL GASDINIMAS PALIKTI. Kaip pirmą kartą tai pajutau, buvau jau subrendusio amžiaus. Su vaikinu draugavau ilgai. Galvojau, kad su juo būsiu ilgai, ruošėmės net susituokti, planavom ateitį. Kaip pirmą kartą tai įvyko jaučiausi blogai, nepajutau nieko nuostabaus. Tai, kas įvyko, galėjo ir neįvykti. Su tuo vaikinu jau nebendrauju ir man labai sunku. Galvojau, kad tai mano gyvenimo vyras. Mano vaikinas buvo apsvaigęs nuo alkoholio. Aš buvau blaivaus proto. Galėjau to ir nedaryti, bet kaip jis pasakė, kad mane paliks. Aš labai išsigandau, nes aš jį labai mylėjau ir nenorėjau jo prarasti. Dabar man atrodo visiškai kitaip. Dabar turiu vaikiną, bet net nežinau, ar norėčiau jam tai prisipažinti. Bet bus laikas ir viskas išaiškės. Bet kitaip laikas gydo žaizdas.
Vika, 22 m.
d.gif (2781 bytes)  NEKALTYBĖS PRARADIMAS IKI VESTUVIŲ = VAIKINO PRARADIMUI.Buvau labai nusistačius prieš lytinius santykius prieš vestuves. Tada man buvo 17,5 metų, sutikau vaikiną, kurį labai įsimylėjau ir draugavom 3 mėn. Jis man pažadėjo, kad mane ves, bet kokia kaina ir aš juo patikėjau. Jau viskas buvo suplanuota vestuvėm. Likus savaitei iki vestuvių aš jam atsidaviau. Ir po dviejų dienų jis man nesirodė ir daugiau aš jo nemačiau. Ir tik po to aš supratau, kad vyrais aklai pasitikėti negalima.
Indrė, 18 metų.

d.gif (2781 bytes) Man skaistybė yra labai svarbus dalykas. Visai neseniai vienas vaikinas mane įsimylėjo, o jis man visai nerūpėjo, bet pradėjau vis į jį ktreipti dėmesį. Jis man kartojo, kad mane myli. Po ilgo laiko pradėjome draugauti; aš jam atsidaviau. Bet po to viskas ir baigėsi. Dėl to labai gailiuosi ir vaikinų pradėjau nekęsti. 17 m.

d.gif (2781 bytes)  Tuo metu man buvo 15 metų. Aš jį labai mylėjau, jis buvo taip pat 15 metų. Tai įvyko po pusės metų draugystės. Mes labai vienas kitą mylėjome, kai reikėdavo atsisveikinti, mes abu verkdavome, kad reikia skirtis. Aš gyvenu Kaune, o jis mano kaime. Pirmą kartą atsidaviau vasarą ant pievelės. Tai buvo pats nuostabiausias vaikinas žemėje. Bet praėjus dar pusei metų mes pradėjome pyktis dėl niekų, jis manęs vengė. Sužinojau iš draugės, kad jis su manim jau pora mėnesių žaidžia ir kabina mano draugę. Man buvo labai sunku, norėjau numirti ir netgi bandžiau nusižudyti. Tik po gero pusmečio supratau, kad vos nepadariau didžiausios klaidos gyvenime. O jį pamiršau visiškai.
Inga, 17m.

d.gif (2781 bytes)  NUODĖMĖ,YPAČ PALEISTUVYSTĖ, IŠSKIRIA ŽMONES. Pirmas kartas buvo ištiesų labai bjaurus. O tai dariau dėl mylimo žmogaus. O po tos nakties nebegalėjome pažiūrėti vienas kitam į akis. O gi galėjome būti iki šiol geriausiais draugais. O aš padariau ištiesų didelę klaidą. Aš, gal, padariau didelę nuodėmę, o jis, gal ne, nes aš jam buvau tikrai neviena.
Gabrielė, 16 m.

d.gif (2781 bytes) Nuo mažens buvau auklėjama griežtai. Apie lytinius santykius prieš vestuves su tėvais nebuvo net kalbos. Jie tvirtai tikėjo ir dabar dar tiki, kad aš esu skaisti ir laukiu pirmosios vestuvių nakties...
Nekaltybę praradau su pirmuoju savo vaikinu, pirmąja savo meile, išdraugavau beveik keturis metus ir išsiskyrėm, jis pasuko savo keliu, aš savo. Dabar jis jau vedęs, galbūt jo žmona jau laukiasi. Sutikus jį mano širdis vis dar virpa, tačiau jau du metus draugauju su savo antruoju vaikinu
! Tik dabar supratau, kad paskubėjau, kad savo nekaltybę norėjau atiduoti dabartinei savo meilei...
Dovilė, 19 m.


d.gif (2781 bytes) NESKUBĖK! Tai va, buvo prieš 4 metus, kai man 15 m. Ji šiek tiek vyresnė, jai buvo 17 m. Buvo pavasaris. Mes buvom jau draugavę. Viskas įvyko pas mane namuose apie 2 val. nakties. Po poros mėnesių išsiskyrėm, nes išvažiavau į JAV.
Dangyras

d.gif (2781 bytes)  Mano vardas yra Rasa, man tėvai apie skaistybę nieko nepasakojo. Aš viską sužinojau iš mokytojų ir vyresnių draugių. Man buvo 16 metų, kai aš pradėjau draugauti su vaikinu. Praėjus 5 mėnesiams draugystės aš su juo pasimylėjau. Man buvo suėję prieš mėnesį 16 metų. Jis mane įkalbinėdavo, bet aš jo neklausiau, bet kai mažiausiai tikėjausi, kad taip gali atsitikti ir būtent tą vakarą, kad aš prarasiu savo nekaltybę. Bet tą birželio mėnesio gražų saulėtą vakarą nutiko pas jį namuose. Aš po to gailėjausi, kodėl taip padariau. Bet tai nebuvo prievarta, bet po to būna labai skaudu. Jam buvo 19 metų. Man jisai buvo geras, aš galėdavau jam pasiguosti, jo vardas Saulius. Mes po to draugavom dar 5 mėnesius ir po to išsiskyrėm, nes aš išvažiavau mokytis. Bet aš ir dabar gailiuosi. Man dabar 18 metų.

d.gif (2781 bytes) Nekaltybę praradau būdama 15 metų. Dabar man 17 m. Iš pradžių nieko nepagalvojau, kad gali būti blogai. Žinojau, kad padariau klaidą, bet atlikdama išpažintį prisipažinau, todėl man dabar ramu, bet širdyje vistiek skaudu, kad taip anksti praradau nekaltybę. Mane mokė tėvai tikėti Dievu, mokė suprasti ką galima, ko negalima, bet per savo kvailumą praradau. Aš buvau išgėrusi, todėl ir pasidaviau vaikino jausmams ir geismui. Papasakojusi savo tėvams, mama aprėkė ir sakė, pati griaunu sau gyvenimą. Aš suprantu, kad padariau klaidą. Ir gyvenime aš nukentėjau, suprantu, kad pati kalta. Už kaltę reikia sumokėti. Kas skaitys mano rašinį, - pasakau nepasiduokit tokiam jausmui, paskui labai skaudu širdyje.
Kristina.

d.gif (2781 bytes) Aš mokydamasi mokykloje susipažinau su vienu vaikinu ir jį iš karto įsimylėjau. Jis draugavo su kita mergina. Paskui prašė, kad aš su juo draugaučiau. Aš sutikau ir tuo pačiu suklydau. Jis su manim padraugavo ir paliko, nes aš jam nedaviau tai, ko jis norėjo. Paskui vėl jis mane pakabino. Buvo malonus, geras, švelnus. Jis manęs daug kartų prašė, bet aš jam nedaviau. Aš jį buvau labai įsimylėjusi ir bijojau prarasti. Jis vieną vakarą prašė ir aš jam atsidaviau. O dabar gailiuosi. Jis iš pat pradžių buvo švelnus, geras. O dabar šiurkštus, kiekvieną dieną pykstamės. Mes draugaujame jau 7 mėn. Jis man sakė, kad manim tik naudojosi, o dabar myli. Bet aš netikiu. Jei vaikinas muša merginą, tai ne meilė, o kančia. Bet aš nieko negaliu padaryti, nes jį myliu ir norėjau net dėl jo nusižudyti. Bet jis to nesupranta ir neįvertina ką dėl jo darau. Dabar jau kaip 8 d. vėluoja mėnesinės, bijau, kad nebūčiau nėščia. Jis sakė, kad jei būčiau nėščia, tai užmuštų mus abu. Bet jei taip atsitiktų, tai nežinau kaip toliau reikėtų gyventi. Ar prarasti vaiką, kurio jis nenori, o aš taip. Ar prarasti jį, kurį taip aš myliu.
Aš tik norėčiau paprašyti, kad padėtų man Dievas ir viskas gerai baigtųsi. Aš savo likimą atiduodu Dievui.
L.N., 18 m.

d.gif (2781 bytes) Savo nekaltybę praradau būdama 18 metų. Buvo mano gimtadienis ir ant ryto aš ją praradau. Žinoma, aš buvau vartojusi alkoholio. To daryti aš net negalvojau. Žinoma, aš to vengiau. Aš nesakau, kad buvo prievarta, aš galėjau bėgti, rėkti. Bet sakiau ne ir gal bijojau rėkti. Buvau visa sustingusi ir labai bijojau. Iki 18 metų man buvo tikrai šlykštu pagalvoti apie seksą, nežinau kodėl. Nors ir dabar aš jo vengiu. Bet turiu ir draugą. Aš labai gailiuosi, kad taip atsitiko. Žinoma, kaltas dėl to yra ir alkoholis. Tad noriu pasakyti, kad merginos stengtųsi nevartoti svaigalų ir narkotikų, nesusidėti su nepažįstamais, nes tie mano išvardinti dalykai tikrai prie gero neprives. O pasimylėti su vaikinu negalvokit klaidingai, bet nėra jokio malonumo. Tik lieka kitą dieną gailestis, sąžinės graužimas, savęs pasibjaurėjimas. Nedarykit tokių klaidų, kaip kad padariau aš ir už tai labai gailiuosi.
Gabrielė, 19 m.

d.gif (2781 bytes)  Aš labai mylėjau vaikiną ir atsidavaiu iš meilės. Po kiek laiko pradėjau gailėtis, kad tai padariau, nes po kiek laiko jis mane paliko.
Iš po to buvo didžiulė baimė, nes gali pastoti, gali susirgti kokia infekcine liga. Visos dienos liko nerimo. Jei galėčiau sugrąžinti tuos laikus, kai buvau skaisti, taip ir padaryčiau. Savo skaistybę atiduočiau vyrui, už kurio ištekėčiau. Su kuriuo praleisčiau visą likusį gyvenimą. Skaistybę atiduokit tik savo vyrui, o ne vaikinui.
Marytė, 19 m.

d.gif (2781 bytes) Aš draugavau su mergina ir ją labai mylėjau. Po kiek laiko draugystės mes pasimylėjom, bet po to išsiskyrėm, nes jai patiko kitas ir ji buvo neištikima. Man buvo 16 m., jai 18 m. Kai mane paliko, man buvo labai liūdna ir aš jos ilgėjausi. Bet po kiek laiko aš ją pamiršau, pradėjau draugauti su kita.
Rolandas J.

d.gif (2781 bytes) Aš draugavau su mergina, ji man labai patiko. Per jos gimtadienį, kai visi nuėjo miegoti, aš atsiguliau su ja ir nuo to viskas prasidėjo. Bet po kiek laiko ji paliko mane, nes jai patiko kitas vaikinas. Man buvo 18 metų, o jai tada irgi suėjo 18 metų. Po to išsiskyrimo man buvo labai skaudu, dar ir iki dabar skaudu, kai ją pamatau einančią mieste. Ji gyvena tame pačiame mieste.
Benas.

d.gif (2781 bytes) Buvau auklėjama gan griežtai. Todėl, kai buvau kokių 15 metų apie mylėjimąsi su vaikinu nei negalvojau. Vėliau pasidarė taip, kad norėjau kuo greičiau suaugti ir kuo greičiau prarasti nekaltybę. Vėliau taip ir atsitiko. Dabar aš draugauju su vaikinu ir labai gailiuosi, kad jis man nebuvo pirmas. Aš sužinojau, kad mano vaikinui būtų buvę daug maloniau (geriau), jei aš būčiau buvus skaisti.
Visgi galėjau palaukti, bet dabar laiko neatsuksiu
!
Turiu draugę, kuri būdama 16-kos pasidarė abortą. Tada jai atrodė geriausia išeitis- ABORTAS. Dabar jai nebūna nei dienos, kad apie tai negalvotų ir nesigailėtų.
Rasa, 19 metų.

DIDŽIAUSIA GYVENIMO KLAIDA
    (į pradžią) atgal    (tęsinys) spausk cia   spausk cia  toliau  sekantis  toliau