PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas   SKAISTUMAS 

DIDŽIAUSIA GYVENIMO KLAIDA VI   TURINYS     Laukiame tavo laiškų:    ,,skrinskasETAgmail.com“
Rašo draugai

      Jaunuoliai su Jumis atvirai pasidalina savo gyvenimo didžiausia klaida. Atsiveria tam, kad Jūs nekartotumėte tų klaidų, pasimokytumėte iš jų skaudaus pavyzdžio.
   Yra sakoma: ,,Protingi mokosi iš svetimų klaidų, kvailiai iš savų". Būkite nuovokūs, išmintingi ir tyri. Tegul šventa sakramentinė santuoka tampa Jūsų bendro gyvenimo pradžia.

d.gif (2781 bytes)  Ši klaida atsitiko ne man, o mano draugei. Ją pusbrolis pakvietė į savo vestuves. tuomet viskas ir prasidėjo. jai tuomet turėjo sueiti 18m. Jai patiko pusbrolio pabrolys, iš jo pusės atrodė, kad ir jam ji patinka. Jam buvo 21 m. Ji tuomet buvo dar skaisti ir visuomet laikėsi šio principo. Lytinius santykius norėjo pradėti tik po vestuvių. Kaip visuomet vestuvėse buvo daug gėrimų, tuomet ji persistengė. Atrodė tiek nedaug, bet tiek užteko. Ji nesijautė visiškai girta, tačiau palaužti jos įsitikinimams to užteko. Ji nieko neatsiminė, bet žinojo, jog tai įvyko ir ji taip save graužė, kad iki ,,moteriškų dienų” verkdavo kiekvieną naktį. Nemiegodavo vaikščiojo ,,kaip žemę pardavusi”. Mes su kitomis draugėmis ją guodėm, bet kiekvieną dieną vis labiau jai buvo blogiau ji save smerkė ir net galvojo ką reiks daryti, jei ji taps motina. Bet atėjus tai dienai ji atsigavo, tapo visai kitu žmogumi. Iš jos klaidos pasimokiau ir aš ir visos kitos draugės. Ir jei kitos merginos laikosi šio principo, patariu pasinaudoti šia istorija ir klaida. Išgerti tik vieną taurę šampano, o dar geriau visai negerti.
Jolkė, 19 m.
d.gif (2781 bytes) Mes jauni ir norime patirti ko dar nepatyrėm, todėl dauguma merginų tai daro iš smalsumo. Aš manau, kuo daugiau tėvai draudžia, niekur neišleidžia į jokius vakarėlius, tuo labiau norisi pajusti tą laisvę, patirti tai, ko nepatyrei. taip atsitiko ir mano draugei, kuri buvo uždara, niekur tėvai neišleisdavo. ir vieną dieną buvo draugės gimtadienis ir įvyko tas, kas neturėjo įvykti - ją išprievartavo. tai baisus dalykas, kuris gali įvykti bet kuriai merginai ar mergaitei. Tai baisu, kai kažkas vyksta ir tu niekup negali sau padėti, nes esi silpnesnė. Jai buvo didelis šokas ir po tokio dalyko paprasčiausiai merginos susigadina sau gyvenimą, lieka gili žaizda širdyje, kurios nepamiršti visą gyvenimą. Paprasčiausiai prasideda bijoti vaikinų. Šitokio dalyko nelinkėčiau net savo didžiausiam priešui. Nes tai baisu.
Agnė, 20 m.
d.gif (2781 bytes) Norėčiau papasakoti savo geros draugės istoriją. tai nutiko prieš penkerius metus. mano draugė augo geroje ir pasiturinčioje šeimoje. Ir kas keisčiausia, jos mama pedagogė, o tėvas užima aukštas pareigas vienoje firmoje. tėvai jai nuo pat mažens aiškino apie dorovę, moralę ir gerą elgesį. jai buvo keturiolika, todėl nelabai į tai kreipė dėmesį. Jai buvo svarbiausia viską išbandyti, patirti, neatsilikti nuo draugių. Be to jai buvo smalsu patirti kažką naujo, svetimo. kaip tik tuo metu ėmė megztis draugystė tarp jos ir klasioko. Pirmieji bučiniai, romantiški pasivaikščiojimai ir ji be jo nebegali gyventi. Ji pradėjo vadovautis jausmais, o ne protu. Kai jis pradeda kalbėti apie artimesnius santykius, nebegali jam prieštarauti. Ir tas kartas tampa lemtingas.
Jauna mergina blaškosi, nežino ką daryti. Jos mylimasis kažkur dingo ir net nemano rūpintis ja. Tėvai pataria gimdyti, bet auginti vaiko ji nenori. Mergina tam nepasiruošusi. Taip mažasis Karoliukas atsiduria vaikų namuose, be tėvų meilės ir šilumos. Juo rūpinasi svetimi žmonės.
Rasa, 19 m.
d.gif (2781 bytes) Tada man buvo penkiolika metų, kai aš išgirdau apie skaudžią savo puseserės dalį. Jai buvo suėję vos 17 m., kai ji susitiko su savo ,,svajonių princu”. Iš jos pasakojimų supratau, kad jis tobulas. Jų abiejų meilė buvo tobula. Jiems neprieštaravo nei artimieji, nei draugai, visi džiaugėsi jų laime. Galiausiai jiems nutiko taip, kaip ir kiekvienai porai, mergina pastojo. Ji buvo dar nebaigusi mokyklą, taip pat bijojo savo tėvų reakcijos, nes ji buvo griežtai auklėjama. Ji nusprendė daryti abortą. Jos vaikinas prieštaravo jos norams ir siūlė tuoktis. Mergina apsidžiaugė ir pasakiusi tėvams atvažiavo į Kauną gimdyti. Būdama pas mane ji kaskart pasakodavo apie savo didžiąją ,,Meilę”. Kol galiausiai žvarbų žiemos vakarą puseseriai paskambino draugas. Iš jos kalbos supratau, kad tai blogos naujienos. Ji be perstojo verkė. Po kiek laiko papasakojo, kad jos būsimas vyras ,,susidėjo” su jos geriausia drauge ir dabar ji laukiasi. Mano puseserė buvo visai palūžusi, jos gimdymas buvo be galo sunkus. Gimė mažutis berniukas, tačiau jis turėjo širdies ydą. Dabar berniukui 3 metukai, jis labai gražus, o mano puseserė sukūrė naują šeimą. Jos naujasis vyras labai nuoširdus ir pasiaukojantis.
Aušra, 18 m.
d.gif (2781 bytes) Mano geriausia draugė padarė tai, dėl ko ji gailisi ir negali sau atleisti. Jai buvo 15 metų, ji draugavo su vyresniu vaikinu. Jam tuo metu buvo 19 m. Tai buvo prieš 4 metus. Jie draugavo, viskas buvo labai gražu. Tačiau į mokyklą vieną dieną ji atėjo visai kitokia, išsigandusi, akys raudonos, na atrodė siaubingai. Tai buvo vasara, jos vaikino gimimo diena, jie buvo išvažiavę su draugais švęsti gimtadienio. Na viskas išėjo taip, kad ją įkalbėjo ,,tai” padaryti. Ryte prabudusi ji buvo palikta sodo namelyje viena 30 km nuo namų ir laišką, kuriame buvo parašyta, kad jis džiaugiasi, kad gali į savo ,,trofėjų” rinkinį dar vieną merginą įrašyti. Ji jautėsi palaužta ir sužlugdyta. Mes, kaip jos draugės, bandėm ją palaikyti, paguosti, bet...
Po tos nakties ji tapo uždara, mažai kalbėjo, užsidarė namuose ir tapo tikra atsiskyrėle. Tokia ji ir dabar, o tas vaikinas savo draugams gyrėsi ir ieškojo naujų aukų. Dabar mano draugei 19 metų - ji tikra atsiskyrėlė. Net geriausi draugai atitolo. dabar ji sunkiai bendrauja, nepasitiki netgi merginomis, savo geriausiomis draugėmis. Vaikinai jos akyse yra gyvuliai, kurie nori patenkinti savo gyvuliškus instinktus. Nežinau ar ji atsigaus. Jos mama ją guodė, suprato, bet net psichologas nepadėjo. Taip. kad aš manau, kad geriau palaukti, nei žlugti dar nepražydus.
Saulė, 19 m.

DIDŽIAUSIA GYVENIMO KLAIDA (į pradžią)   atgal    spausk cia   spausk cia   s4.gif (195 bytes)   sekantis  toliau toliau