PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas      SKAISTUMAS

DIDŽIAUSIA GYVENIMO KLAIDA I          TURINYS     Laukiame tavo laiškų:    ,,skrinskasETAgmail.com“

              Jaunuoliai su Jumis atvirai pasidalina savo gyvenimo didžiausia klaida. Atsiveria tam, kad Jūs nekartotumėte tų klaidų, pasimokytumėte iš jų skaudaus pavyzdžio.
   Yra sakoma: ,,Protingi mokosi iš svetimų klaidų, kvailiai iš savų". Būkite nuovokūs, išmintingi ir tyri. Tegul šventa sakramentinė santuoka tampa Jūsų bendro gyvenimo pradžia.

d.gif (2781 bytes) Sveiki, mano vardas Rita. Norėčiau, kad mano istorija jums padėtų blaiviai mąstyti apie skaistumo supratimą.
Aš pradėjau draugauti su vaikinu nuo 14 metų. Išdraugavome metus ir nusprendėme pasimylėti. Pirmas kartas man asmeniškai nepatiko. Aš norėjau kažko ypatingo, romantiško. Daugelis panelių tai daro dėl išdidumo, jos nori pasirodyti, jog jos yra pasikėlę, jos tuo nori didžiuotis. Po metų kai aš pradėjau santykiauti, aš būdama 17 metų, pastojau. Ilgą laiką aš nesakiau savo tėvams, nes žinojau, kad jie reaguos kritiškai. Nusprendžiau tėvams pasakyti, kai buvo jau 5 mėnesių nėštumas. Pirmiausiai pasakiau mamai. Ji, aišku ant manęs nepyko, bet labai graudžiai verkė ir sakė: ,,kodėl tu taip padarei?" Tėvelis mano reagavo labai ,,šokiškai". jam pasakė mama. Jis mane norėjo net užmušti iš to įniršio. Mama dirba mokytoja ir jai buvo gėda pažiūrėti į savo kolektyvą. Visi priėmė šią žinią kraupiai, nes jie nesitikėjo to iš manęs.
Pagimdžiusi savo kūdikį aš jaučiausi labai laiminga. Bet man vistiek buvo gėda pažiūrėti savo draugams, mokytojams, tėvams į akis. Dabar mano vaikui pusantrų metų, aš jį myliu ir juo labai džiaugiuosi. Jo tėvas taip pat jį aplanko, bet mes su juo nesusituokę.
Antrą kartą taip pat pastojau būdama 18 m. Bet mane įkalbino pasidaryti abortą. Aš labai bijojau, nes žinojau, ką tai reiškia. Tai labai skausmingas procesas, daugiau nė už ką nedaryčiau to nė už pinigus. Po šio proceso aš jaučiausi siaubingai, nejaukiai. Aš naktimis sapnuoju savo vaiką, kuriam aš galėjau suteikti gyvenimą ir gyvybę. Aš žinau tik viena, kad gyvybę gali atimti tik Dievas, bet aš padariau atvirkščiai.
Panelės ir vaikinai, kreipiuosi į jus, - apgalvokite savo veiksmus iš anksto, o ne po to, kai tai būna įvykę. Sulaukite savo išrinktojo ar išrinktosios, susituokite sukurkite savo šeimą, pradėkite lytinį gyvenimą tik tada, kai žinosite, kad tai jau ta diena, kuri bus jūsų gyvenime svarbi ir ilgai prisimintina.
Jei aš galėčiau, aš gražinčiau savo metus atgal, viską pradėčiau iš naujo ir niekada neabejočiau, jog norėčiau mylėtis tik su savo vyru, o ne su kuriuo nors sutiktu bachuru ar su praeiviu. Apgalvokite savo veiksmus ir galvokite savo protu, ir galva, o ne kitų protais. Nes vėliau galite gailėtis.
Man dabar 19 m. ir visa to, kas įvyko, aš labai gailiuosi.

d.gif (2781 bytes) Pirmas kartas man buvo tikrai šlykštus. Pats buvau girtas, mergina - klasiokė. Po to man buvo gėda žiūrėt jai į akis, nes nebuvau įsitikinęs ar ji to norėjo ištikrųjų, ar alkoholio paveikta. Pirmas tris savaitęs jaučiausi tiesiog klaikiai. Baisiai kamavo nežinia dėl kokios nors venerinės ligos ar pastojimo. Nors protas sakė, jog tai beveik neįmanoma.
Egis 17 m.

d.gif (2781 bytes) Na ir vyrai. 15 metų būdama iš mažo miestelio atvažiavau į Vilnių mokytis. Iki to laiko pradėjau draugauti su vaikinu, kuris mane saugojo bei globojo ir kurį aš visąlaik gerbiau.
Bet vieną dieną mane lyg kažkas pakeitė. Atsirado jis. Gražus, atletiškas, tvirtas kūnas, kuris bylojo pats už save. Tai buvo Andriejus. Rolandas prieš jį atrodė kaip nesubrendėlis. Kuo toliau, tuo dažniau pradėjau klysti iš kelio. Rolandas jau nebeturėjo nei jėgų, nei sveikatos prieš mane kovoti. Ir jis man mano gyvenimą leido tvarkyti pačiai. Andriejų mylėjau beprotiškai, kad jį sulaikyti jam atsidaviau. Po kiek laiko pastojau. Iškėlėme vestuves, bet pagarbos iš jo pusės taip ir nesulaukiau.Jis man dažnai prikišinėjo kodėl nepasidariau aborto, vėliau pradėjo mušti už kiekvieną vaiko garsą. To iškentėti ilgai buvo neįmanoma. Išėjau, padaviau skyrybom. Apsiraminau ir labai džiaugiuosi, kad turiu tokį puikų sūnų.
Po kiek laiko sutikau Rolandą. Mes su juo išlikom gerais draugais. Papasakojus apie savo problemas, jis pasakė: Ačiū. kad nesidarei aborto, o dėl vaiko nebijok. Ne tas tėvas, kuris padarė, o tas, kuris jį užaugins.
Dabar esu labai laiminga, kad nevisi vyrai yra vienodi. Jis mano vaikeliui puikus tėvelis, man puikiausias vyras. pamiršau praeitį, pradėjau naują gyvenimą. Mes beprotiškai laimingi. O Andriejus, matydamas mus tryse niršta iš neapykantos. Tikėjosi man sugadinti gyvenimą, jis tik jį pagerino, o iki manęs atėję gandai byloja, kad ne aš viena buvau verčiama darytis abortą. Nuo jo yra dar nukentėjusių moterų, kurios vėliau liko vienos. Gal būt niekam nereikalingas, o gal baisiausiai sugadinusios sau gyvenimą.
Gražus kūnas, tai ne laimės paslaptis. Blaivus protas, gera širdis - pirmas žingnis į sėkmę.
Olga, 19 metų.

d.gif (2781 bytes)  Man buvo 14 m. Susipažinau su gražiu vaikinu. Jis mane mylėjo aš jį mylėjau. Ir kartą, kai pirmą kartą mylėjomės, man labai stipriai suskaudo ir pamačiau, kad bėga kraujas iš apačios, man pasidarė baisu. Niekam to nesakiau ir nesakysiu. Taip ir praradau nekaltybę ir dabar labai gailiuosi, kad taip atsitiko.

d.gif (2781 bytes) SKAUDI PAMOKA - NUODĖMĖ, YPAČ PALEISTUVYSTĖ, IŠSKIRIA ŽMONES.Mano didžiausia gyvenimo klaida, dėl kurios gailiuosi.Visa tai įvyko vasarą, po egzaminų. Draugės sode šventėme egzaminų išlaikymą. Perdauginę alkoholio, nejautėme ką darom. Mane vienas vaikinas tą vakarą pakalbino, bet aš to nekreipiau, nes mano draugei patiko jis. Ir kur beei tau, visur jis prie manęs. Jei šokom, - tik abu, tai ir prasidėjo. Apie 12.30 jis man pasiūlė eiti pasivaikščioti, bet vėliau sako einam į mašiną paklausysim muzikos. Aš to nesupratau, kad tai gali įvykti, net to nenorėjau, bet tai įvyko jo mašinoje. Ir tai gailiuosi, nes po to ryte šnekėjomės normaliai, bet po savaitės net nesusitikom. Ir kai jį tik pamatau mieste, negaliu žiūrėti, kaip jis galėjo manimi pasinaudoti. Jam yra 24 m., o man 17 m.
Šiaip labai norėjau būti nors pilnametė, bet tai atsitiko, jau nieko nepadarysi. Patarčiau nesigriebti su bet kuriuo pasitaikiusiu. Ta prasme, kad nedraugavę nors 1 metų ar daugiau. Po to įvykio mėnesį gydžiausi dvasiniu būdu. Bet šiuo metu labai gerai jaučiuosi, ir nežadu nedraugavusi ir jo normaliai nepažinusi pradėti lytinius santykius.
Man šiuo metu bus 18 m. Gabrielė.

d.gif (2781 bytes) Kai man buvo apie 14 metų, tiek mama, tiek mokytojai patardavo, kad reikia būti skaisčiai iki santuokos. Ir aš pati taip galvojau, kad tai yra tiesa ir teisybė. Ir pati buvau nusistačiusi iki santuokos būti skaisti. Kai gyvendavau su tėvais, man artimesni santykiai nerūpėjo. O šiais metais atėjau gyventi į Kauną. Ir kokius du mėnesius pagyvenus supratau, kad bendrabutyje, kai gyveni su aplinkiniais draugais ir neturėsi savo proto, tai tave gali išvesti iš kelio. Kai suėjo man 16 metų, pradėjau mąstyti kitaip ir tada jau gyvenau Kaune. Visos šneka merginos, kad mes jau kaltos ir man norėjosi išbandyti koks tai yra jausmas. Šiais laikais yra jaunimas toks, kad kuo greičiau viską išbandyti ir to nepakeisi. Tai va, 16 m. aš pabandžiau. Bet tai gavosi visai netikėtai. Aš to net neplanavau. Vaikinui buvo 19 ir iš to nesusipratimo, gal taip ir įvyko. Tai įvyko mašinoje. Jis mane nusivežė ir, nežinau kodėl, bet aš nesigyniau. Po tų santykių mes daugiau nebendravom. Ir aš tuo džiaugiuosi, nes negalėčiau su juo bendrauti todėl, kad jis su manim taip pasielgė. Jis negerbė manęs, net nepasiūlė ilgiau pabendrauti. tėvai nieko nežino ir nenoriu, kad žinotų, nes apie tokius dalykus aš su jais nekalbu.
Aš palinkėčiau, kad panelėms nereiktų skubėti, viskas bus savo laiku. Nes, manau, kad tai kelios minutės, o gali sugadinti visą gyvenimą. Beata, 17 m.

d.gif (2781 bytes) Mama nuo pat mažens auklėjo laikyti skaistybę iki santuokos. Taip pat aiškino apie lytinius santykius, kas gali nutikti ir panašiai. Aš, aišku, taip ir tikėjausi jog bus, laukiau to vienintelio, laukiau vyro, bet tikrai nesitikėjau, jog TAI atsitiks mano paauglystėje.
Buvo pavasaris, mokyklos šokiai. Aš taip pat su drauge į juos nuėjau, man tada buvo 13 m. Tuose šokiuose susipažinau su 16 m. Ryčiu, kuris buvo iš netoli mano miesto esančio miestelio. Pradėjome draugauti, jaučiausi nerealiai, tokia laiminga, mylima, skraidžiau lyg padebesiais, ir ta laimė tęsėsi metus.
Tą vakarą vyko šokiai, mes taip pat kartu buvome. Po šokių važiavome pas jį. Ten žiūrėjome filmus, klausėmės muzikos, bučiavomės ir įvyko TAI. Labai gailiuosi, jog atidaviau jam tą vakarą savo nekaltybę. Man tada buvo 14 m., jam 17 m. Tada sužinojau, jog jis mane apgaudinėja, turi daug kitų panelių. Bet negalėjau jo palikti, neleido nei savigarba (nes buvau atidavus nekaltybę), nei tai, ką jam jaučiau. Taip praleidau su juo dar 1metus. tada jis man pasakė, jog išvažiuoja metams į užsienį. Per tuos metus nesugebėjo net paskambinti. Aš pamiršau jį, nors verkdavau, pamačius jo nuotrauką, galvojau, kad negalėsiu gyventi be jo. Galų gale, einant tiems metams pamiršau jį. Po metų jis vėl pasirodė, aš vėl jį pamačiau, bet parodžiau jam duris! Nebenorėjau visiškai nieko sieti su juo, nebegalėjau pakelti minties, jog mano mylimas žmogus gali vėl bet kada pabūti su kita.
Tad, manau, nereikėtų skubėti ryžtis jaunai tokiam dideliam žingsniui, kadangi, manau, kiekvienas vyras ar vaikinas nori žmonos skaisčios. Mergaitės, būkit skaisčios iki kol sutiksite mylimą žmogų, kai sukursite šeimą, manau būsit laimingesnės pačios! Valerija, 19 m.

d.gif (2781 bytes) ALKOHOLIS NEŠA TIK NELAIMES! Nuėjau į šokius su draugėmis. Priėjo mūsų draugė su savo draugu. Ji pasiūlė mums važiuoti į kioską nusipirkti limonado, o tada važiuoti į sodą nakvoti. Mes sutikome su sąlyga, jeigu mus parveš namo. Sode radome kompaniją nekokiame stovyje. truputėli baisu! Mano buvęs draugas Mikas, 20m. girtas miegojo. Kai jis atsikėlė, pamatė mane ir pasikvietė pasikalbėti. Aš sutikau. Jis ėmė ant manęs šaukti, kodėl aš palikau jį. Klausydama jo žodžių visą laiką tylėjau. Kai jis ėmė manęs klausti, kodėl aš tyliu ir nieko nesakau. Atsistojusi bandžiau eiti. Jis stvėrė mane už plaukų, ėmė mušti!
Nusiprausiau veidą. Jis atėjo į kambarį, atsiprašė manęs ir pasakė, kad taip nepasikartos. O kai aš pasigėriau, nuėjau miegoti. Jis atsigulė šalia manęs. Nesitikėjau, kad galėtų taip atsitikti. Jis meilius žodžius kalbėjo man; su juo tai buvo pirmas kartas, o kai atsiblaiviau, galvojau, kodėl aš taip padariau? O jis mane palaikė (maža kalyte). Nuo to laiko stengiuosi, kad nebūtų antro karto. Bijau ir nenoriu daugiau jo matyti. 
Egidija, 15m.
 

d.gif (2781 bytes) ALKOHOLIS NEŠA TIK NELAIMES! Sveiki visi, kurie čia užsukate.
Kai buvau 14 metę dar su barbėm žaidžiau ir tada sakiau, kad žaisiu iki 20 metų net :D jo jo, vos sulaukus 15 (tiksliau 16 dienų iki penkioliktojo) aš pažaidžiau pirmiau su alkoholiu, o vėliau ir su vaikinu. Iš tikro tai abu buvom prigėrę ir pasimylėjom. Sex'as NIEKO GERO, nelabai ką tepamenu, bet kitą dieną pusę dienos duše prabuvau, bandžiau nuplauti tą gėdą, kad tokia jauna praradau nekaltybę, kad su nemylimu žmogumi, kad būdama neblaivaus proto ir gal net nenorėdama to iš tikro. Jam aš tą vakarą buvau tik žaisliukas, na ką dar viena eiline mergina su kuria jis pasilinksmino. Nekenčiau jo pora metų, net gatvėj man atrodė, kad visi žino apie mus, kad jis gal visiems draugeliams pasigyrė. Žodžiu, mirt norėjau. Bet laikui bėgant aš susitaikiau su ta mintim,  dabar su juo mes geri draugai, kalbėjom apie tai, jis pats nesmagiai jaučiasi dėl to. Bet panelės, neskubėkit.  A.


d.gif (2781 bytes)  SEKSAS UŽTERŠIA MINTIS, UŽEINA SEKSOMANIJA! Pati didžiausia gyvenimo klaida. Prieš keturis metus padariau gyvenime klaidą, tuomet net nepagalvojau, jog kada nors labai gailėsiuos.
Tada buvo kovo mėnuo, šventėme geriausio draugo gimtadienį. Kaip ir per kiekvieną balių, stalas lūžo nuo valgių ir gėrimų. Visi šokome, linksminomės. Man tada buvo keturiolika metų. Tarp visų buvo vaikinas, kuris man labai patiko. Ir aš jam patikau. Pačiame baliaus įkarštyje, kai jau alkoholis buvo apsukęs galvą, jis mane pakvietė pašokti. Mes šokome, pradėjome glamonėtis. Pradėjo virti kraujas ir net pati nežinojau, kas su manimi vyksta. Jis nusivedė mane į kambarį, pasiguldė ant lovos ir pradėjome mylėtis. Iš pradžių bandžiau priešintis, bet jausmai nugalėjo. Tai įvyko, ryte dar nesupratau, kad jau aš nebe skaisti. Mes toliau draugavome ir mylėdavome. Aš jo nepraradau, tačiau mano gyvenimas apsivertė aukštyn kojom. Kai aš rašau, mes išsiskyrėm. Tapau nepakenčiama. Tapau ištvirkusi, visos mano mintys sukosi vien tik apie seksą. Atsiduodavau bet kuriam pirmą kartą sutiktam vaikinui. Tapau, galima sakyti, prostitute. Dabar dėl to labai gailiuosi. Mano praeitis vilksis iš paskos visą gyvenimą. Juk tada buvau tokia jauna, man buvo 14, o jam 16. Dabar man beveik aštuoniolika. Ir su dideliu pavydu žiūriu į tas paneles, kurios dar nekaltos. Niekam nepatarčiau skubėti. Pabūkime dar nors truputį vaikiškais.Sintora.

d.gif (2781 bytes)Aš esu Jurgita, pavardės savo nerašysiu, gyvenau Kaišiadoryse. 1999m. balandžio 15 d. susipažinau su Vladislovu, bet aš jį vadinau sutrumpintu vardu ,,Vladu". Jam tada buvo 19 m., o man 15 m. Mes susipažinome per draugus. Mano mamytė iš pradžių prieštaravo mūsų draugystei, bet bėgant laikui susitaikė su ta mintimi, kad jos jauniausia dukrelė draugauja su devyniolikmečiu vaikinu.
Aš su Vladu draugavau gerai, matydavomės ir nesipykome. Kitaip tariant mūsų draugystė buvo kaip ,,sviestu patepta". Po kelių savaičių aš atsidaviau iš meilės jam ir , kad įrodyčiau, kad jį tikrai myliu. Man su juo praleistas laikas buvo malonus. Taip tęsėsi du ar tris mėnesius, o po to aš pabėgau iš namų dėl jo. Pamaniau, kad mes per mažai susitinkame, kai jisai dirba ir pagalvojau, kad man atėjo metas gyventi savarankišką gyvenimą. Bet kai jisai man pradėjo priekaištauti, kad aš pabėgau iš namų, aš tuojau pat grįžau pas mamą. Po sugrįžimo į namus mes rečiau pradėjome matytis, bendrauti ir susitikinėti. Po kelių dienų aš ėjau į parduotuvę ir susitikau Vladą. Jisai buvo girtas kaip,,šniūras". Aš pirmą kartą jį tokį pamačiau ir persigandau. Jisai mane pasikvietė pasišnekėti. Kai aš priėjau prie jo, Vladas man pareiškė, kad aš jam esu neištikima ir trenkė į veidą. Aš to ilgai negalėjau pamiršti ir pradėjau dažniau bėgti iš namų. Pradėjau gerti, susidėdavinėti su pirmu pasitaikiusiu vaikinu.
2000m. balandžio 7 d., kai buvau pas jo geriausią draugą ir gėriau, man Vlado draugas pasakė, kad Vladas yra paskendęs ,,miręs". Po Vlado mirties aš buvau labai sukrėsta. Verkiau, gėriau ir dar labiau susidėdavinėdavau su vaikinais. Tik po to aš supratau, kai 2000 m. rugsėjo 22 d. patekau į Kauno nepilnamečių centrą, kad vaikinams aš reikalinga buvau tik vienai nakčiai, daugiau niekam. Iš Kauno aš patekau į Vilniaus spec. namus. Dabar jau po mylimo draugo ,,Vlado" mirties aš apsisprendžiau atsistoti į padorų gyvenimo kelią, kad būtų ką ateity pasakyti savo vyrui ir vaikams. Tad geriau gyventi padorų gyvenimą, o ne gerti ir atsidavinėti kiekvienam pasitaikiusiam vaikinui.
Jurgita ...

d.gif (2781 bytes) Mano klaida, dėl kurios gailiuosi. Draugavau su 2 metais jaunesniu vaikinu. Man buvo 17 metų. Jausmai buvo abipusiai: aš jį mylėjau, o ir jis tai kartojo daugelį kartų. Bet, galbūt, tai tik žodžiai buvo. Na, o mylėjomės prieš mano valią. Pradėjo spausti, atseit mes draugaujam jau keturi mėnesiai. Viskas įvyko staiga, nes jis buvo išgėręs, jam nerūpėjo mano jausmai, jis norėjo tik mano kūno. Nesulaikė nei mano ašaros, nei maldavimai.
Aišku, gal ir aš buvau kalta, naiviai galvodama, kad ,,sugundysiu ir paliksiu", bet pasekmės buvo tokios, kokių tikrai nelaukiau. daugiau negalėjau į jį pasižiūrėti, net negalėjau su juo pasisveikinti. O jis ...nesuprato tokio mano elgesio, kas man atsitiko klausinėjo. Nenorėjau su juo kalbėtis, todėl draugė už mane pasakė, kad nenoriu jo matyti akyse. Pakėlus akis pamačiau, koks jis susinervavęs ir ...ašaras jo akyse. Tada man suspaudė širdį, bet dabar pagalvojus... nejaugi turėjau gailėtis to, kuris sugadino man gyvenimą?
Ilgą laiką su juo nekalbėjau, bet... atleisti galima viską, o pamiršt niekada. Dabar jis vedęs, nes mergina pastojo prieš vestuves. Kas iš to. Nejaugi šiais laikais galima ištekėti tik ,,užsistačius" vaiką/ Nejaugi niekam nesvarbu, ką žmogus jaučia, galvoja/ Galbūt, tėvai mane auklėjo dievobaimingai, bet negaliu pakęsti, kai merginos pasigeria, išsidirbinėja, prisidirba, o po to verkia ir kaltina, kad jas išprievartavo. Taigi, nesakau, kad jis vienas kaltas buvo, kalti mes abu. Norėjome patirti tai, kas uždrausta. O šis, galbūt kai kam atrodys paprastas įvykis sugadina gyvenimą jaunoms merginoms. Po keturių metų sužinojau, kad tą naktį plyšo prezervatyvas! O kas būtų buvę, jeigu būčiau pastojus? Juk man 17 metų, o jam tik 15.
Nugirdau draugų pokalbį, kad jie norėtų, kad žmona būtų nekalta. Bet juk patys guldo į lovas, nugirdo, kad tik savo energiją išlietų ir pasijaustų cool.
X.22 metai.

d.gif (2781 bytes) SEKANTI TIESA:  KAS BUVO NEIŠTIKIMAS - BUS NEIŠTIKIMAS! Aš praradau nekaltybę 17 m. Mano vaikinas už mane buvo daug vyresnis. Mes susipažinom prieš du su puse metų. Dabar mes išsiskyrėm. Mes susipažinom bare per jo draugą, nes jo draugas labai prie manęs lindo. Jis mane užstojo. Po kiek laiko mes vėl susitikom ir nuo to laiko pradėjom susitikinėt. Po mėnesio su juo išvažiavau į Palangą. Jis prie manęs nelindo. Kai praėjo du mėnesisi nuo mūsų draugystės mes pasimylėjom. Jis už mane vyresnis beveik 14 m. Po pirmo karto galvojau, kad pastojau, bet deja, ne. Aš vaikus labai myliu, bet tada dar būtų buvę labai anksti. Aš su juo kalbėdavausi visomis temomis. O dėl vaikų, jis neprieštaravo, tik sakė, kad aš turiu baigti mokyklą. Jis buvo vedęs - turi mergaitę. Mes saugojomės, nes nė vienas nepritariam abortui. Jis labai myli vaikus. Mano tėvai prieštaravo mūsų draugystei, bet aš jį labai mylėjau ir jis mane. Aš susipykau su tėvais, išėjau iš namų. Pradėjau gyventi su juo. Jis turi butą, pragyvenimo šaltinį, matęs daug...
Aš gyvenau jo namuose 8 mėnesius. Tuos mėnesius buvau nemačius tėvų. Mes gyvenome kaip vyras ir žmona, tik nebuvom vedę. Vėliau aš susitaikiau su tėvais. Gyvenom pas mano tėvus. Tėvai susitaikė su ta mintim, kad mes kartu.
Dabar mes išsiskyrėm.
Gabija D.

d.gif (2781 bytes) MIRTYS Lora (vardas pakeistas) buvo graži, linksma, draugiška mergina. Turėjo mylinčius tėvus. Jos savižudybė buvo skaudus smūgis tėvams. Tiriant šį nusikaltimą jos kompiuteryje buvo rasta por no grafinių jos nuotraukų ir filmuotos medžiagos. Paaiškėjo jos savižudybės priežastis. Ji pradėjo draugauti su vaikinu. Šis pasirodė esantis seksualinis maniakas. Pirmą kartą, suartėjusi su juo, matyt, buvo girta, nes jis viską filmavo ir fotografavo. Po to jam paskambinus ar parašius žinutę ji metusi mokyklą važiuodavo pas jį tenkinti jo aistros. Jis ėmė ją šantažuoti: jei nesutiks, neatvažiuos, jis klasės draugams parodys jos por no grafines nuotraukas. Jautėsi tokia purvina, kad net namuose vaikščiojo su juodais nuo saulės akiniais. Veidas akivaizdžiai neteko pirmykščio skaistumo ir grožio. Neišlaikiusi šantažo nusižudė.

Ingos (vardas pakeistas) likimas buvo panašus į Loros. Pergulėjo su kažkokiu vaikinu, kuris viską nufilmavo. Po kurio laiko sutiko savo išrinktąjį, kurį be galo mylėjo ir norėjo už jo ištekėti. Tačiau tas pirmas vaikinas ėmė ją šantažuoti ir grasino parodysiąs jos sekso nuotykius dabartiniam vaikinui, jei jam nesumokės. Ji iš namų išnešė visą mamos auksą, pinigus. Pradėjusi dirbti atiduodavo jam algą. Prasiskolino iš banko ir visų draugų. O tas, būdamas narkomanas, reikalavo vis daugiau ir daugiau. Neišlaikiusi šantažo nusižudė.


DIDŽIAUSIA GYVENIMO KLAIDA (tęsinys)
spausk cia    spausk cia    spausk cia    toliau    sekantis   toliau