PRADŽIA  SKELBIMAI   KRONIKA  SAKRAMENTAI  PARAPIJA  DARBAI  DIRSYTĖ  PAMINKLAI  AUKOS  NUORODOS  PRO VITA VIDEO KONTAKTAI
ŠĖTOS ŠVČ. TREJYBĖS PARAPIJA
Ecclesia Romana Catholica Sanctissimae Trinitatis Szatensis, Archidioecesis Kaunensis

SAKRAMENTAI

Medžiaga pasirengimui Pirmajai Šv. Komunijai, Išpažinčiai ir Sutvirtinimui

Mokėti paaiškinti
Mokėti mintinai

SĄŽINĖS PATIKRINIMAS PRIEŠ IŠPAŽINTĮ:

10 DIEVO ĮSAKYMŲ
5 BAŽNYČIOS ĮSAKYMAI
7 DIDŽIOSIOS YDOS


MIELI MOKINIAI,

KVIEČIAME PRIIMTI PIRMOSIOS KOMUNIJOS IR  SUTVIRTINIMO SAKRAMENTĄ.

 Pirmosios Komunijos sakramentas teikiamas nuo 4 klasės.
Sutvirtinimo sakramentas teikiamas nuo 15 m.  
Registravimas vyks bažnyčioje rugsėjo mėnesio sekmadieniais po 12 val. Šv. Mišių zakristijoje.  Registravimui pateikti Krikšto ir Gimimo pažymėjimą.
Besirengiantys Sutvirtinimui pateikia  Gimimo, Krikšto ir Pirmosios Komunijos pažymėjimus.


Asmens duomenų apsauga ir tvarkymas Bažnyčioje

  1. Duomenų, susijusių su Krikštu ir kitais sakramentais bei kanoniniu statusu valdytojas yra Kauno arkivyskupija. Vyskupija kaip duomenų valdytojas yra atstovaujama parapijos ar rektorato, kurioje/kuriame buvo suteikti Krikšto ir/ar Santuokos sakramentai, arba atliktos laidojimo apeigos, klebono ar administratoriaus.
  2. Asmens duomenys, įrašyti Krikšto, Santuokų bei Laidojimo knygose tvarkomi Katalikų Bažnyčios kanonų teisėje nustatytais tikslais, vadovaujantis Bažnyčios teise bei Kauno arkivyskupijos asmens duomenų apsaugos ir tvarkymo taisyklėmis. Šie duomenys tvarkomi siekiant užtikrinti laisvą Bažnyčios veikimą bei tvarkymąsi pagal savo kanonus, statutus bei kitas normas, įstatymų nustatytos prievolės pranešti apie Bažnyčioje sudarytą santuoką vykdymą bei informacijos apie savo esamus ir buvusius narius bei asmenis tvarkymą bei archyvavimą.
  3. Asmens duomenys tvarkomi šiais teisiniai pagrindais:
     
    • asmens duomenų tvarkymas yra reikalingas siekiant užtikrinti LR Konstitucijoje įtvirtintą Bažnyčios teisę laisvai tvarkytis pagal jos kanonus ir statutus (Bažnyčios teisę);
    • tvarkyti asmens duomenis yra reikalinga siekiant įgyvendinti tikslus nurodytus su Šventuoju Sostu sudarytoje tarptautinėje sutartyje, kurios šalimi yra Lietuvos Respublika;
    • tvarkyti duomenis būtina, kad būtų įvykdyta duomenų valdytojui taikoma teisinė prievolė;
    • tvarkyti duomenis būtina siekiant apsaugoti asmenis, jų turtą ir teisėtus interesus;
    • asmens duomenys tvarkomi archyvavimo tikslais, mokslinių ar istorinių tyrimų, arba statistiniais tikslais.
  4. Šių asmens duomenų gavėjais gali būti vyskupijos ir jų institucijos, kitos parapijos, tribunolai, įskaitant ir esančius kitose Europos Sąjungos valstybėse ar trečiosiose šalyse. Asmens duomenys gali būti perduodami tik laikantis Bažnyčios teisės nuostatų dėl tokių tikslų, kaip bylos bažnytiniame tribunole nagrinėjimas, sakramentų šventimas, studijos bažnytinėse mokslo ir studijų įstaigose, pastoracinė, karitatyvinė ir socialinė veikla bei tarnystė bendruomenėje.
  5. Šie asmens duomenys tvarkomi neribotą laiką.
  6. Šie duomenys gali būti taisomi tik tuo atveju, kai juos įrašant įsivelia faktinė klaida. Su asmenų kanoniniu statusu susijusių duomenų taisymas gali būti atliekamas tik gavus vietos ordinaro leidimą.
  7. Kadangi duomenys apie suteiktus sakramentus ar apie asmens kanoninį statusą yra susiję su pagal Bažnyčios teisę neatšaukiamų ir nepanaikinamų sakramentų teikimu, jie negali būti ištrinti. Informacija apie prašymą ištrinti šiuos duomenys, taip pat informacija apie prašymą nebelaikyti duomenų subjekto Bažnyčios nariu turi būti pažymima krikšto knygoje įrašant anotaciją. Asmeniui pateikus prašymą ištrinti jo duomenis ar nebelaikyti jo Bažnyčios nariu, duomenų valdytojas nebenaudoja šio asmens duomenų be vietos ordinaro leidimo.
  8. Teisė nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenys, šių duomenų atžvilgiu nėra taikoma tiek, kiek tai yra būtina užtikrinti Bažnyčios vadovavimąsi savo kanonais, duomenų valdytojui nustatytos teisinės prievolės vykdymą bei siekiant apsaugoti teisėtus ir svarbius kitų asmenų interesus.
  9. Teisė apriboti asmens duomenų tvarkymą gali būti taikoma tik tuo atveju, jei yra ginčijamas duomenų tikslumas ir tik tokiam laikotarpiui, per kurį duomenų valdytojas gali patikrinti asmens duomenų tikslumą
  10. Atsisakius tenkinti prašymą dėl duomenų ištaisymo, anotacijos, papildymų, tvarkymo apribojimo, nesutikimo, kad būtų tvarkomi duomenys įrašymo, informacija apie prašymą bus įrašyta ir saugoma atitinkamos duomenų bylos priede. Atsisakius tenkinti prašymą dėl anotacijos ar duomenų papildymo, duomenų valdytojas raštu apie tai praneša suinteresuotam asmeniui, kuris gali vėl teikti tokį prašymą vietos ordinarui.
  11. Šie asmens duomenys gali būti tvarkomi centralizuotoje sistemoje be atskiro duomenų subjekto sutikimo.
  12. Šie asmens duomenys, įskaitant ir specialiosios kategorijos asmens duomenis, gali būti naudojami tik Bažnyčios teisėje nurodytiems tikslams ir tik vidiniam Bažnyčios naudojimui. Jokia trečioji šalis negali gauti šių duomenų be rašytinio duomenų subjekto sutikimo, išskyrus įstatymų numatytus atvejus. (Parengta pagal Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčios informaciją)
  13. Su Kauno arkivyskupijos Asmens duomenų apsaugos ir tvarkymo taisyklėmis galima susipažinti čianuoroda