PRO VITA©Parengė Robertas Skrinskas   KONTRACEPCIJA IR JOS PASEKMĖS   RU-486

ĮVADAS   Preparatas RU - 486 chemiko Georgeso Teutscho buvo sukurtas 1980 m. vokiečiams priklausančioje farmakologijos kompanijoje ,,Roussel-Uclaf". RU - 486 yra progesterono antagonistas. Nėštumo metu kiaušidėse dideliais kiekiais gaminamas progesteronas padeda vaisiui vystytis; minėtas preparatas yra taip panašus į progesteroną, kad pastarojo receptoriai ląstelėse palaiko jį tikru progesteronu ir priima; tačiau preparatas neturi nėštumui gyvybiškai reikalingo progesterono poveikio. Jo poveikį galima palyginti su situacija, kai nulūžta į spyną įkištas panašus į tikrą, tačiau iš tikrųjų netikras raktas.
RU-486 ir jo pakaitalų istorija ir neilga ir negarbinga. Preparatas nutraukia nėštumą tik iki 9 savaitės, ir netgi tada jo veiksmingumas yra 95%. Kitiems 5% moterų būdavo pašalinama tik dalis nėštumo; nesustojant kraujavimui joms reikėdavo atlikti įprastinį išsiurbimą arba jos tęsdavo nėštumą, rizikuodamos pagimdyti smarkiai apsigimusį kūdikį.(..)preparatas daro poveikį moters reprodukcinei sistemai, tai gali neigiamai atsiliepti ir ateities kartų palikuonims. Dar daugiau- RU-486 nėra pakankamai veiksmingas, kai vartojamas vienas; praėjus 48 val. po jo panaudojimo, moteris turi išgerti kitą preparatą (prostaglandiną mizoprostolį), paskatinantį dabar jau mirusio kūdikio pašalinimą iš gimdos. Pačiam mizoprostoliui būdinga daugelis nepageidaujamų ir pavojingų pašalinių poveikių.(..)
Kembridže veikia institutas, tyrinėjantis dabar esančių ir ateities technologijų poveikį moterims; iš feministinių pozicijų žvelgdamas į viešąjį technologijos klausimų vertinimą, institutas propaguoja tas technologijas, kurios naudingos moterims ir saugo natūralią aplinką. (..) peržiūrėjęs RU - 486 skirtą medicininę literatūrą ir apklausęs tas moteris, kurioms šis preparatas buvo paskirtas, Institutas smarkiai sukritikavo RU - 486. Jo išvados parodė, kad abortas anaiptol netampa saugia ir privačia procedūra, kai kad reklamuojama, vartojant RU - 486 reikia 5 kartus apsilankyti aborto klinikoje, turi būti atlikti du tyrimai ultragarsu, po to laukti, kada vaisius pasišalins. Be to, lieka neaišku, kada abortas, panaudojus preparatą, įvyks. Panaudojus preparatą moteris turi pagrindo bijoti didelio kraujavimo ir spazmų namuose prieš pasišalinant vaisiui, t.p. neretai pasitaikančio nevisiško aborto, kai po to reikia taikyti įprastinę dilataciją ir išsiurbimą. Taigi, kaip formulavo minėtas institutas, ,,preparato panaudojimas yra susijęs su dvigubo aborto rizika". Instituto pranešime teigiama: ,,Procedūra, kuriai reikia intensyvios medicininės priežiūros ir kuri yra susijusi su daugybe komplikacijų ir pavojų, negali moteriai suteikti seksualinio ir reprodukcinio apsisprendimo laisvės." L.:B.Nathanson ,,Dievo palytėjimas" V.2000, 110-112psl.

Tamsi praeitis. Originalus gamintojas RU-486 (buvo žymėta ZK 95.890, bet perklasifikuota kaip Roussel-Uclaf 38486, ar RU- 486 dėl trumpumo) yra prancūzų kompanija Groupe Roussel-Uclaf, filialas Vakarų Vokietijos farmakologijos milžino Hoechst. Mažai žinomas faktas, kad Hoechst pakeitė savo vardą. Anksčiau ji vadinosi ,,I.G. Farben" ir gamino cyanido dujas Zyklon - B, naudotas žydų ir kitų žmonių žudymui nacių mirties stovyklose. JAV žmogaus pesticidas (RU -486) parduodamas Mifeprex vardu kartu su sintetiniu prostaglandinu kaip Misoprostol (Cytotek®).
Veikimas. RU - 486 sintetinis steroidas/hormonas, sustabdo natūralaus hormono, palaikančio gimdos endometriumo maitinimą - progesterono veikimą. Dėl to gimdos paviršius atmeta prisitvirtinusį ir beaugantį žmogeliuką. Negaudamas gyvybę palaikančio maitinimo iš endometriumo, šis mažas vaikas savo ankstyvoje augimo stadijoje lėtai miršta iš bado. Kitas galingas sintetinis hormonas Misoprostol sukelia sąrėmius (kaip per gimdymą) ir moteris pagimdo mirusį vaiką.
Jei moteris pasirenka šią aborto rūšį, ieškodama privatumo, mažai jo randa. Reikia eiti pas daktarą ir nustatyti nėštumo laiką. Po to, kai paima piliules, reikia išlaukti 48 val. Tada reikia grįžti pas daktarą. (3% moterų per namuose buvimo laiką pagimdo lavonėlį.) Daktaras duoda prostaglandiną ir reikia pasilikti 4 val., nes tikrinama nuo pašalinio hormonų poveikio. 54% abortų įvyksta per tą 4 val. laukimo periodą. 43% abortas įvyksta pakeliui į namus. Kai kurioms moterims abortas iš vis neįvyksta. (Tokiu atveju daromas chirurginis abortas.) Po 2 savaičių reikia užeiti pas daktarą patikrinimui. Praplečiamas gimdos kaklelis ir išgramdoma vaiko likučiai,- kad nekiltų infekcija. Kraujavimas gali tęstis 3 -14 dienų - reikalingas dar papildomas patikrinimas pas daktarą.
Priešingai nei kiti abortai, kur daktaras atlieka veiksmą, čia pati moteris turės paimti nužudytą kūdikį ir kažkur dėti.Negalės apkaltinti kitų.
Pasekmės motinai: Abortas palieka gilius psichologinius randus, nekalbant apie dviejų dirbtinų hormonų Mifeprex/prostaglandin kombinacijos fizines pasekmes:
Sunkus ilgai trunkantis kraujavimas, nausea, vėmimas, karšligė, skausmingi mėšlungiai, infarktai, krūties vėžys, nevaisingumas, sveikas nėštumas, mirtys.
Brian Clowes HLI Special Report 191, November 2000
Dr.B.Nathanson pateikia transgeneracinį šio pesticido efektą. Šis hormonas tiesiogiai veikia moters reprodukcinę sistemą. Praeity daug mergaičių, kurių motinos vartojo panašius hormonus, patyrė transgeneracinį efektą. Jos susirgo makšties vėžiu, dėl ko turėjo daugybę operacijų ir galiausiai mirė. Misoprostolas (cytotec) sukelia moterims astmą ir ,,tos rūšies dalykus". Jei kartais viskas pasibaigia be komplikacijų, jaunai moteriai reikia iš kraujo ir kitų bjaurių atliekų balos surasti mažiuką embrioną ir atgabenti daktarui, kad patikrintų. Šiuo metu moteriai reikia mokėti $600 už 3 RU-486 piliules ir 2 cytoteco piliules. HLI  Reports Volume 18, No 12,  P.5, December 2000
RU 486 mirtys: https://lifeissues.org/?s=RU-486  
Straipsnis

Jūsų nuomonė - galite parašyti: ,,skrinskasETAgmail.com“

TURINYS