PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas 

VAIKŲ LAIŠKAI TĖVAMS  rašo šeštokai

pe.gif (464 bytes)

6a klasė

Aš dėkoju, Jums už tą meilę, kurią man atiduodate. Ačiū Jums už nuostabią sesutę su kuria mes gerai sutariame. Bet, argi nebūtų geriau, kad šeimoje atsirastų broliukas. tai būtų mūsų šeimai nuostabiausia dovana. Juk mažytis žmogutis yra Dievo dovana žmonėms, kurie myli vienas kitą.
Mama, tėti, aš juo labai rūpinsiuosi. Pasistengsiu, kad jis išaugtų geras ir mandagus jaunuolis. Kuris, gal, kada nors taps įžymiu mokslininku. Jei nepadovanosite, niekad ir nesužinosite, koks būtų Jūsų trečias vaikas. Mes gerai sutariame su sesute, todėl manau, kad ir su broliu sutartume puikiai. Juk mūsų šeimoje beveik vienos moterys. Būtų tikra palaima, kad šeimoje atsirastų vyras. Mama, tėti, pagalvokite apie tai.
Aušra

pe.gif (464 bytes)

Miela mama,
Dėkui, kad aš turiu gausią šeimą, bet visi mano sesės ir broliai yra vyresni ir aš norėčiau turėti dar vieną brolį ar sesę, bet, kad ji ar jis būtų jaunesnė. Aš žinau, kad tu su tėte dirbat ir nebus laiko jums jo ar jos prižiūrėti, todėl bandyčiau jums padėti, prižiūrėti ir pagelbėti jį ar ją užauginti.
Sigita

pe.gif (464 bytes)

Mieli Tėveliai!!!
Aš kreipiuosi į jus. Aš norėčiau turėti sesę. Aš turiu du brolius. Aš su jais nelabai sutariu, todėl ir norėčiau turėti sesę. Aš džiaugiuosi, kad turiu tokią gerą šeimą, bei ypač mamą ir tėtį. Aš juos labai myliu.
Deividas

pe.gif (464 bytes)

Brangūs Tėveliai,
Aš labai myliu Jumis ir dėkoju Jums, kad davėte man gyvybę. Man Jūs esate patys brangiausi, patys mieliausi, nes daugiau be Jūsų nieko neturiu: nei brolio, nei sesės. Myliu Jus labiausiai už viską pasaulyje. Labai norėčiau turėti ir broliuką ir sesutę, nes matau ir jaučiu kaip gera auginti mažą vaiką tetai ir dėdei. Jie yra tokie laimingi! Žinau, kad niekada neturėsiu nors ir labai norėčiau, Jūs jau man aiškinote ir aš suprantu. Man užtenka ir tiek, kiek aš turiu šiame pasaulyje. Užtenka visos giminės :6 pusbrolių, 8 pusseserių ir daug tetų bei dėdžių ir senelių. Nors ir visko man užtenka, kaip[ sakiau, aš vistiek be galo noriu turėti sesutę arba broliuką. Padėčiau užauginti, mylėčiau, saugočiau nuo visko. Bet aš myliu Jus ir visą giminę ir dėkoju Dievuliui, kad Jus turiu ir kad aš esu.
Dovilė

pe.gif (464 bytes)

Mylimi tėveliai!
Tėveliai, aš noriu dar vieno brolio. Bet nenoriu sesės. Žinau, kad tai nuodėmė. Aš ją myliu, bet noriu ir brolio ir jį mylėsiu kaip save, kaip savo šeimą. Padėčiau jį auginti, parvesčiau iš mokyklos, padaryčiau valgyti, išmokinčiau važinėti dviračiu. (..)
Marius

pe.gif (464 bytes)

Mieli Tėveliai,
Aš esu labai laiminga, turėdama Jus ir brolį. Man būna linksma namuose su broliu, kai jūsų nebūna namie. Aš norėčiau turėti mažytę sesutę. Padėčiau mokytis. Dar labiau padėsiu namuose, tvarkysiu kambarius, padėsiu daryti valgyti. Pasistengčiau geriau mokytis, pabandyčiau tapti dar geresne plaukike, kad Jūs manimi didžiuotumėtės. Pasistengčiau, kad Jūs mane dar labiau mylėtumėte, didžiuotumėtės manimi. Tikiuosi aš Jums gėdos nepadarysiu niekada gyvenime ir Jums nereikės neigti, kad aš Jūsų dukra.
Dovilė

pe.gif (464 bytes)

Mielieji mano tėveliai,
aš turiu dvi seses, kurias labai myliu, bet vyresnė jau ištekėjo ir negali atvažiuoti, o mažesnė mokosi Kaune ir grįžta vėlai. Mama dirba, o tėtis taip pat. Kai būnu namuose viena, man būna labai liūdna ir kartais pravirkstu. Todėl tėti ir mama, aš noriu dar vieno vaiko todėl, kad man namuose labai liūdna.
Jūsų dukra Vilija

pe.gif (464 bytes)

Miela Mama,
Labai norėčiau turėti patėvį. Visai nieko dar būtų turėti broliuką. Esu labai dėkinga, Tau Mama, kad mane sunkiai, bet vis tiek užauginai. Nors turiu tik tave vieną, bet man nieko netrūksta!
Paulė

pe.gif (464 bytes)

6c klasė

Mieli tėveliai,
Aš dėkoju jums, kad rūpinotės manimi, kai buvau dar visai mažytė ir tebesirūpinat dabar. Aš turiu dvi seseris. Viena yra vyresnė metais už mane ir moka gerai patarti, pamokyti. Mažesniąjai seseriai 6 metukai ir tuoj eis į pirmą klasę. Mūsų šeima yra darni ir džiaugsme ir nelaimėje galime išlikti kartu. Aš norėčiau, kad jūs man padovanotumėt mažą broliuką. Tuomet aš juo rūpinčiausi ir padėčiau mamai jį globoti ir auklėti. Matyčiau jo pirmąjį juoką, pirmą žingsnį ir pirmąjį žodelį.
Jūsų duktė Vidmantė

pe.gif (464 bytes)

Mieli Tėveliai,
Ačiū, kad aš turiu vyresnį brolį. Mes abu puikiai sutariam, nors tarp mūsų 10 metų skirtumas. Bet aš dar norėčiau turėti mažą broliuką, kurį galėčiau ginti kaip ir mano brolis gynė mane. Man patinka maži vaikai. Taigi, aš prašau, kad mūsų šeima turėtų tris vaikus, o ne du. Sutikčiau su savo mažu broliuku dalintis viskuo. Aš jį prižiūrėčiau, auginčiau. Taip mane augino ir mano brolis. Juk pirmas mano žodis buvo brolio vardas, o ne ,,mama". Taip norėčiau auginti ir savo brolį. Ir kad vaiko pirmas žodis būtų mano vardas.
Ernestas

pe.gif (464 bytes)

Mieli tėveliai,
Aš Jums dėkoju, kad aš turiu du brolius, su kuriais labai gerai sutinku. Mes vienas kitam padedame. Aš neįsivaizduoju gyvenimo be jų. Tačiau dar norėčiau vienos sesutės, kuria mes, broliai, rūpintumėmis, gerai prižiūrėtume. Mums tai labai patiktų. Mums visiems būtų labai malonu, oJums tėveliai ir rūpesčių nebūtų rūpintis, nes mes Jums tėveliai ir rūpesčių nebūtų rūpinantis, nes mes Jums padėtumėme. Jums tėveliai taip pat būtų smagu ir linksma.
Vismantas

pe.gif (464 bytes)

Mielieji tėveliai, labai aš jums dėkoju, kad mane užauginote, rūpinotės ir mane mokindavote. tačiau iki pilnos laimės man trūksta tik mažos sesutės, nors gali būti ir berniukas. Aš savo sesute labai rūpinčiausi, mylėčiau ją ir žaisčiau su ja. Kai ji truputį paūgėtų, galėčiau jai padėti mokytis ir turėčiau kam išsipasakoti slapčiausias savo mintis ar paslaptis.
Iš anksto jums dėkoju, mielieji Tėveliai!
Remigijus

pe.gif (464 bytes)

Mieli Tėveliai,
Ačiū, tėveliai. kad auginot mane, auklėjot, neleidot nusižengt. Ačiū, kad leidot eiti į treniruotes ir ačiū už vyresniąją seserį. Bet galėjot duoti sesę ir mažesnę. Jeigu nebūtų sesės, tai būtų ir gerai, ir blogai. Gerai dėl to, kad nereikėtų dalintis saldainių, o blogai, kad neturėčiau su kuo pasišnekėti, pasipykti.
Bet geriau, kad turiu sesę. Norėčiau dar broliuko, kad galėčiau su juo pasimušt.
Tadas

pe.gif (464 bytes)

Mieli tėveliai,

Ačiū Jums, kad mane auginot ir auginat iki šiol, ačiū, kad aukojot savo sveikatą, savo brangų laiką, kurį galbūt, Jūs norėjot praleisti savo pramogoms. Tačiau Jūs visą tą laiką rūpinotės manimi ir broliu, kuris už mane metais vyresnis. Bet aš Jums norėčiau pasakyti, kad norėčiau sesutės, kurią galėčiau padėti auginti, išvesti į lauką, pažaisti, auklėti ją, pamatyti pirmuosius jos žingsnelius ir išgirsti pirmąjį žodelį. Žinoma, būtų gerai ir broliukas, kuriuo taip pat rūpinčiausi kaip sesute. Aš norėčiau nuvesti ją (jį) rugsėjo 1-ąją į mokyklą. O kai būtų jai 14 metų, galėčiau jai papasakoti viską ko negaliu papasakoti broliui. Jis toks išdykęs, kad kartais ir atsibosta su juo būti. Jeigu Jūs paklaustumėte kokį vardą jai dėt, tai pasakyčiau, kad Gabrielę, nes jis man pats mieliausias.
Jūsų dukra Rūta
 

TURINYS