PRO VITA© Parenge Robertas Skrinskas 

VAIKŲ LAIŠKAI TĖVAMS rašo penktokai

Mano miela Mamyte,
Nors nespėjau tau visko išsakyti, ką turiu širdyje, bet jeigu tenai aukštai girdi mane, išklausyk. Mano mama, dėkoju, kad mane užauginai, mane supai ir tiek kantrybės išliejai. Miela Mamyte, noriu tau padėkoti už visą tą laiką, praleistą kartu su manimi. Dėkoju labai dėkoju iš visos širdies, tau mano Mama, su perverta širdim skausmo, nes tu labai greit išėjai ir nespėjau tau visko išsakyti.
Erika (našlaitėlė)

 ez.gif (580 bytes)

5c klasė

Tėveli ir Mamyte
Ačiū jums, kad leidot man išvysti šį pasaulį, kad užauginot. Aš kartais pagalvoju, kodėl turiu du brolius, kurie mane skriaudžia ir kodėl neturiu savo amžiaus sesers. Nes su broliais jaučiuosi lyg ir vistiek vieniša. Žinoma, būtų sunku auginti keturis vaikus. Bet...Kaip yra taip ir bus. Ir dar kai mūsų šuo Rupė atsivedė šuniukų, jūs atplėšėt vieną bejėgią kalytę nuo motinos ir prigirdę ją užkasėt. galbūt aš už tai jums neatleisiu. Tai žiauru. Ką jūs būtumėt darę, jei mane mažytę iš jūsų būtų kas nors atėmę ir nuskandinę, užkasę. Argi jums neskaudėtų širdies.
Jūsų dukra Eglė

 ez.gif (580 bytes)

Mieli tėveliai,
dėkoju jums, kad mane ir mano brolį su 2 sesėm užauginot, bet norėčiau dar vieno broliuko arba sesutės. Žinau, kad jums būtų sunku auginti, bet aš padėčiau.
Jūsų dukra Inesa

 ez.gif (580 bytes)

Tėveliai,
Mes dabar gyvenam keturiese: mama, tėtis ir aš su sese, bet aš dar noriu turėti vyresnį brolį. Kuris galėtų mane apginti, saugoti, bet kol kas gerai ir taip ir norėčiau, kad visąlaik taip būtų. Mes su sese sutariam ne kaip ir kartais pykstamės.
Lukas

 ez.gif (580 bytes)

Gerb. tėveliai,
Mano šeimoje yra trys žmonės, tėtis, mama ir aš. Man šeimoje vienam liūdna. Aš norėčiau turėti brolį ar sesę. Su jais būtų kur kas linksmiau. Sesę vežiočiau vežimėlyje, o brolį nešiočiau ant rankų. Kaip kiti vaikai sako:,,man geriau būti vienam.Tada nereikės dalintis su broliu ar sese." O man atrodo visai kitaip. Aš su jais dalinčiausi duonos kasnelį ar bulkos. Atiduočiau savo visus saldainius, kuriuos aš labai mėgstu. Tai tiek, laukiu brolių ar seserų.
Nuo Dariaus

 ez.gif (580 bytes)

Brangūs tėveliai
Mama, norėčiau turėti dar vieną brolį. Turiu seserį, bet norėčiau brolio. Man užtektų vienos sesers ir dar vieno brolio. Norėčiau dalytis visais savo žaislais ir saldainiais.Mėgsiu žaisti su broliu. Kai jis bus mažas, juo rūpinsiuosi savo mažuoju broliuku. Maitinčiau jį, saugočiau ir rūpinčiausi, kad mamai būtų nesunku jį prižiūrėti. Kal jis užaugtų, su juo žaisčiau ir jam daryčiau valgyt. Tiesiog rūpinčiausi.
Jūsų sūnus Edgaras

 ez.gif (580 bytes)

Tėti, Mama
Ačiū, kad mane ir brolį gerai išauklėjote. Bet norėčiau ir mažos sesytės, kurią galėčiau rūpintis ir globoti. Man labai patinka maži vaikai! Man jau dvylika metų ir mano tėvai laiko mane didele mergaite. Aš nesutariu su savo broliu, kuriam 10 m. Jis mąsto kitaip, negu aš, jis daugiau vaikiškesnis ir kai kuriuos klausimus priima ne taip. Nors mama juo rūpinasi daugiau, aš nepavyduliauju. Ačiū.
Nuo Robertos

 ez.gif (580 bytes)

Brangūs tėveliai!
Ačiū Jums, kad man ir mano broliui suteikėt gyvybę. Ačiū. kad mus žiūrit, globojat ir mylit. Bet mano brolis yra jau aštuntokas, o aš penktokas. Norėčiau dar vieno brolio arba sesers. Aš su juo arba ja žaisčiau, prižiūrėčiau ir man būtų linksmiau.
Jūsų sūnus Karolis

 ez.gif (580 bytes)

5b klasė

Mieli Tėveliai, noriu jums padėkoti, kad manimi tiek laiko rūpinatės. Ačiū jums, jog man į šį pasaulį ateiti buvo lengva. Bet aš jaučiuosi vienišas, noriu sesutės ar broliuko.(..)
Haris, jūsų sūnus

 ez.gif (580 bytes)

Mieli Tėveliai,
Mama, Tėti, aš noriu jums padėkoti už sesę su kuria aš galiu dalintis ir meile ir džiaugsmu. Dėkoju Dievui, kad ir mane jums patikėjo saugoti bei globoti. Dėkinga jums už ilgas, linksmas keliones, už valandas, praleistas kartu, kančias, iškentėtas už mane ir liūdesio valandas, kai man būdavo skaudu. Aš noriu dar paprašyti, kad man su sese padovanotumėte broliuką, kuriuo mes galėtume rūpinti, dalintis meile, liūdesio valandas būti kartu.
Jūsų dukra Sonata

 ez.gif (580 bytes)

Brangūs tėveliai!
Aš gyvenu gerai, turiu sesę, gerus tėvus, kelis augintinius. Bet širdyje vistiek noriu mažos sesutės. Sesutė būtų labai gerai ir broliukas neblogai. Mama apie vaiką mano šaltai. Tėtis sako:
-Eik, klausk mamos.
Sesuo nelabai nori. O aš labiausiai.
Ernesta

 ez.gif (580 bytes)

Mamyte,
aš labai dėkoju, kad mane užauginai. Aš džiaugiuosi, kad turiu brolį, nors jis už mane didesnis. Aš nežinau, jei dabar būčiau viena. Dabar aš galiu su broliu viskuo dalintis. Bet aš norėčiau dar brolio arba sesės. Nes aš labai mėgstu mažus vaikus. Jeigu aš būčiau viena, man paprasčiausiai neturėčiau ką veikti. Dabar aš galiu viskuom dalintis. Aš jums dėkoju, kad turiu brolį.
Dovilė

 ez.gif (580 bytes)

Brangūs Tėveliai,
Man jau atsibodo būti vienam, nes aš neturiu ką mylėti. Maksas (mano šuo) ir tas paliktas sodyboje, o namuose aš vienas, kai jūs išeinate į darbą. Mama, Tėti, noriu sesės arba brolio. Žinau, kad jums bus sunku auginti jį, bet aš jums padėsiu, Tėveliai, prašau. Ir dar aš noriu padėkoti, kad jūs mane auginot, rūpinotės, mokinot. Ačiū.
Darius

 ez.gif (580 bytes)

Mama,
nors mes trise, brolis, sesė ir aš norėčiau dar vienos sesės, kad būtume keturiese. Dalintumėmės meile, saldainiais ir džiaugsmu, žaislais ir kitais dalykais. Mes būtume keturiese - po du dvi sesės ir du broliai. Mes su broliu augintume po sesę.
Edgaras

 ez.gif (580 bytes)

Mama,
Aš noriu padėkoti tau už tai, kad dovanojai man nuostabią sesę. Bet aš norėčiau tavęs paprašyti, kad tu man dar padovanotum vieną brolį. Sesės aš bevei jau nebematau, nes ji labai dažnai išvyksta į ilgas keliones. O mažą brolį aš matyčiau kiekvieną dieną. Tai jei gali, išpildyk šį mano norą.
Karolis

 ez.gif (580 bytes)

Mieli Tėveliai, labai ačiū, kad mane užauginot ir rūpinotės. Davėt daug savo meilės. Dabar norėčiau paprašyti, kad nupirktumėte man sesutę. Man su ja būtų linksmiau ir niekada neliūdėčiau. Būtų su kuo pasikalbėti. Kartu žaistume ir aš visada ja rūpinčiausi.
Ernesta

 ez.gif (580 bytes)

Miela Mamyte!
Tu tokį vargą dėl manęs išgyvenai. Tuos vienuolika metų mane mylėjai, guodei, švelnius žodžius kalbėjai. Tad iš visos širdies prašau kad, padovanotum sesutę. Nes man trūksta mažos sesutės. Kadangi mes dviese su broliu vienas su kitu pykstamės.
Jovita

 ez.gif (580 bytes)

Brangi mamyte,
Ačiū Tau, kad manimi rūpinaisi, kol augau. Aš įsivaizduoju, kaip Tau buvo sunku mane auginti. Žinau, kad dar Tau būtų sunku, bet labai labai norėčiau turėti sesutę. Nors ir Tu man užstoji daugybę dalykų, tu man esi kaip geriausia draugė, kaip sesė, kuriai galiu viską papasakoti apie savo nelaimes, savo naujus draugus. Bet labai norėčiau turėti sesę, kuriai taip pat galėčiau papasakoti daugybę kitų dalykų. (...)
tavo dukra Indrė

 ez.gif (580 bytes)

Mama, ačiū, kad mus visus užauginai. Visvien norėčiau dar vieno broliuko. Aš jį saugočiau, prižiūrėčiau. Tai, jeigu gali, labai norėčiau.
Gražvydas

TURINYS