PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas 

VAIKŲ LAIŠKAI TĖVAMS  rašo ketvirtokai

Miela Mamyte,
Aš noriu Tavęs paprašyti, kad Tu man padovanotum sesę arba broliuką. Nežinau ar Tu sutiksi, bet žinau, kad Tu pirma pasakysi: ,,Kam tau brolis ar sesuo? Juk jau turi brolį." Aš žinau, kad turiu brolį, bet jis jau didelis. Su juo tik retkarčiais bepažaisi, nes jis rimtai mokosi. Aš suprantu, kad tokį mažą žmogelį auginti yra labai atsakinga, todėl aš Tau padėčiau jį auginti. Su juo žaisčiau, supčiau ir vėžinčiau. Aš ji prižiūrėčiau, bei labai mylėčiau ir Tau būtų lengviau. Nežinau, ką Tu nuspręsi, bet aš tikiuosi, kad Tu sutiksi su mano prašymu. Tačiau, jei nesutiksi, aš suprasiu kodėl, o jei sutiksi, aš būsiu labai laiminga. Labai prašau, pagalvok apie tai.
Kristina, 4c

                            gl.gif (4760 bytes)

Laiškas tėčiui ir mamai,
Mamyte ir tėveli, aš jūsų labai prašau, padovanokite man dar vieną brolį ar sesę. Dar tuos tris metus man užteko brolio. Aš su juo žaidžiau, dainavau, o dabar jau, kai brolis ir aš moku naujų žaidimų, kur reikia žaisti tryse. O dviese jų nepažaisi. tai mums reikia brolio ar sesės. Man, žinoma reikia sesės. Broliui, kaip berniukui reikia brolio. Nesvarbu ar jį, ją rasite autobuse, kopūste ar gandras atneš arba mamytės pilve. Svarbu, kad jis, ji bus sveikas. Tai aš ir brolis prašome sesės ar brolio!
Pasirašo Naglis ir Vygintė 4c

                                  gl.gif (4760 bytes)

Brangūs tėveliai,
Greičiau eikite į daržą. Gal po kopūstu jau guli mažas vaikiukas? Greičiau, nes kirmėlės gali jį suryti! Aš jį auginsiu, žaisiu su juo, maitinsiu. Man reikalingas ne šuniukas, ne kačiukas, o vaikiukas. Jei po kopūstu nerasit, siųskit laišką į gandrų ligoninę. Jei ir ten nebus, nieko kito nelieka, kaip keliauti į ,,Norų" šalį ir ten prašyti. Jei nerasime ir ten - reikės tau, tėveli, labai gražiai paprašyti pūkelio, kad atskraidintų vaikiuką. Tikiuosi, kad pūkelis sutiks. Jeigu ne, mamyte, ar tu man pagimdysi brolį ar sesę? Aš vieniša, neturiu kam pasiguosti. Brolis ar sesė užjaustų mane. Ir man nebūtų taip liūdna. Brolis ar sesė yra geriausia dovana, kurią galima gauti. Taigi, norėčiau ją gauti.
Laukianti brolio ar sesės Simona 4c

                            gl.gif (4760 bytes)

Tėti ir mama!
Aš esu didelė ir norėčiau turėti broliuką arba sesutę. Aš moku auginti mažus vaikus, nes sesė irgi turi mažą sūnų, vardu Sebastijonas. Tai gražus vardas.
Sebastijoną aš prižiūriu beveik kasdien. Jis visados laukia grįžtant manęs iš mokyklos. Todėl aš jį puikiai prižiūriu. Be to, labai myliu mažus vaikus.
Keista, gal aš nebūčiau gimus, bet jūs panorėjot ir aš gimiau. O mano sesė jau tokia didelė. Ir aš būsiu didelė, kaip sesė. Užaugsiu ir, gal, turėsiu mažą brolį arba sesę. O kai būsiu dar didesnė, turėsiu ir savo vaikutį.
Prašau brolio arba sesės. Nes kai aš užaugsiu pati, turėsiu savo vaikutį, tai neturėsiu laiko nei broliui, nei sesei.
Iki! Jūsų Gilija 4c

                          gl.gif (4760 bytes)

Mieli tėveliai, Labai norėčiau broliuko arba sesytės. Man dabar neįdomu vienam. Brolis su manim neužsiima. O su draugais negaliu ilgai žaisti. Ateina vakaras. O jei gimtų vaikiukas, stengčiausi padėti. Aš jį arba ją dabočiau, migdyčiau ir žaisčiau, ir mylėčiau. Be abejo ir jums padėčiau. Viską padaryčiau, kad tik atsirastų naujas šeimos narys ir po dviejų metų sėdėtų prie stalo. Širdies gilumoje aš tikiu, kad mano svajonė išsipildys!
Karolis iš 4B

                        gl.gif (4760 bytes)
Mieli Tėveliai, aš labai noriu broliuko arba sesutės. Jeigu broliukas, tada jis turėtų būti šviesiaplaukis ir mėlynakis, o jeigu sesė, tada ji turėtų būti šviesiaplaukė ir mėlynakė. Broliuko vardas būtų Gintaras arba Gintautas, o jeigu Sesė,- jos vardas būtų Eglė arba Miglė. Ir prašau paskubėti, nes aš labai jų noriu. Štai toks mano laiškas.
4b klasės Darius

                        gl.gif (4760 bytes)
Mieli tėveliai, aš labai, labai norėčiau mažos sesutės. Turiu aš brolį Vaidotą, bet jis su manimi nežaidžia.
Sesutės aš noriu jau seniai, labai seniai. Ojos aš užsimaniau vieną šaltą žiemos vakarą, kai tėvai ilgai dirbo, o brolis miegojo savo lovoje, o aš sėdėjau ant kėdėd ir liūdėjau. Staiga aš pradėjau svajoti apie mažą savo sesutę plačiose pievose pinančią rūtų vainiką. Jos kasos buvo geltonos, oskruostai rausvi.
Tai mano svajonių sesutė.
Kristina, 4b

                        gl.gif (4760 bytes)
Laiškas mamytei
Aš labai norėčiau sesutės. Jos vardas būtų Milagia. Kasos būtų geltonos ir ilgos. Mama, aš labai norėčiau sesutės, gražios, geltonplaukės. Aš su ja žaisčiau. Ji būtų mano geriausia draugė. Kaip tu buvai ligi šiol ir tebebūsi mano pati geriausia draugė. Bet aš noriu ir sesutės, kad galėčiau eitisu ja į mokyklą. Galėčiau su ja žaisti dieną, vakarą. Abidvi ruoštume pamokas. Aišku, aš jai padėčiau ruošti pamokas, nes ji būtų mano mažoji, geroji sesutė.
Gintarė,4b

                            gl.gif (4760 bytes)
Brangūs Tėveliai!
Rašau šį laišką su dieliu prašymu. Labai norėčiau turėti mažą sesutę.
Aš turiu brolį, bet jis jau aštuntoje klasėje ir nenori su manimi žaisti. Andrius turi bendraamžių draugų ir su jais draugauja, o aš norėčiau turėti jaunesnę sesutę ir rūpintis ja. Aš ją labai mylėčiau, atiduočiau visus savo žaislus. Kai ji truputį paaugtų, aš ją išmokinčiau skaityti ir rašyti, piešti ir skaičiuoti, groti ir dainuoti, o svarbiausia aportuoti, kad ji užaugtų sveika ir vikri.
Labai norėčiau, kad jos vardas būtų Aušrinė. Kai Aušrinė paaugtų, mes kartu spręstume visas nesėkmes ir sėkmes, dalintumėmės džiaugsmu ir liūdesiu.
Todėl prašau, Tėveliai, išpildykit mano didžiausią svajonę!
Aušra, 4b
                      gl.gif (4760 bytes)
Brangūs mano tėveliai, noriu jums padėkoti už meilę, šilumą už visą man skirtą dėmesį. Ačiū jums už vyresnį brolį, už tokią nuostabią šeimą. Aš norėčiau turėti dar vieną brolį ar sesę, bet labiau norėčiau turėti mažą sesę, nes brolį jau turiu. Labai jumis didžiuojuosi. Didžiuojuosi jūsų švelnumu, gerumu ir pagalba. Aš su jumis jaučiuosi laiminga ir saugi. Visada būsiu jums dėkinga už viską, ką padarėte dėl manęs ir brolio. Jūs labai geri, mylintys, todėl aš jus taip myliu.
Arūnė, 4b
                        gl.gif (4760 bytes)
Labai norėčiau brolio už save mažesnio. Būtų su rusais plaukais, akytės šviesiai mėlynos, lūpytės ružavos. Kad būtų stiprus kaip pipiras, geros širdies. Žaistume, statytume pilis. Suptumės ant sūpyklių. Kai priaugs ir mokės vaikščioti ant dviejų kojyčių, eisim į kiemą, žaistume ir išdykautume. Puoštume eglutę, kabintume žaislus. Padėsime tėveliams. Mamai nuravėtume daržą. Sutvarkytume kambarius. Tėčiui padėtų brolis taisyti dviratį. Pasitiktų mane iš mokyklos. Visi dainuotume kalėdines dainas. Valgytume patiekalus. Linksmai gyventume. Visi Kartu!
                       gl.gif (4760 bytes)
Mama ir tėti! Aš labai noriu turėti mažą sesutę. Kuri su manim žaistų ir pasitiktų iš mokyklos grįžtant. Aš su ja išdykaučiau, bėgiočiau, žaisčiau. Jinai būtų kaip lėlė. Bet kai jinai užaugtų, aš jai padėčiau mokintis. Mano sesė atrodytų taip: geltonais garbanotais plaukais, akys mėlynos ir visada šypsotūs. Mama, labai prašau mažytės sesės! Eivita.

TURINYS