PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas 

VAIKŲ LAIŠKAI TĖVAMS 1-2 Klasės

Rašinėlis
Aš pas tėtį ir mamą augu viena. Man labai liūdna ir nesmagu. Todėl labai laukiau pavasario, kada parskris gandrai, gal atneš man broliuką iš pietų. Aš labai apsidžiaugčiau.- Gandrai, išgirskit mane!
Saida iš 1c klasės.

Laiškas tėveliams
Mieli tėveliai, aš labai norėčiau, kad jūs man nupirktumėte broliuką arba sesutę, nes man vienai liūdna. Kai aš neišeinu į lauką, nėra kas namuose veikti. O su sesute ar broliuku būtų linksmiau. Tik nenoriu dvynukų. Bet jeigu būtų, mylėčiau ir juos. labai norėčiau, kad mano noras išsipildytų.
Sigutė, 2a klasė

Mano svajonės
Gyvenu kaime, prie pat miško. Labai graži vieta. Graži ir mano šeima. Ji yra labai laiminga. Turiu du broliukus. Man labai trūksta sesutės. Prašiau tėvelių, kad man ją nupirktų. Aš ją labai mylėsiu. Padėsiu mamai auginti.Pavežiosiu su vežimėliu, pasupsiu kai verks. O kai paauks, mes abi pažaisim, pasivaikščiosim po lauką. Jos vardas būtų Monika. Tėveliai dabar neturi pinigų. Bet aš jiems padėsiu sutaupyti. Nepirksiu ledų, saldainių, žaislų. Taip padėsiu tėveliams.
Ieva, 2 kl.

Brangūs tėveliai, man labai nuobodu. Aš jus iš visos širdies myliu ir labai noriu paprašyti, kad nupirktumėte man mažą sesutę. Aš ja rūpinčiausi, nebūtų jums sunku ją auginti, nes aš, kai grįžčiau iš mokyklos, pakeisčiau vystyklus ar dar ką nors padaryčiau. Ji jums nebūtų didelė našta.
Laura, 2A kl.

Tėti ir mama!
Aš norėčiau, kad nupirktumėte man broliuką. Gerai juo rūpinčiausi: paduočiau buteliuką, prausčiau, kai verktų,- pasupčiau. Paūgėjus jam, vesčiausi pasivaikščioti ir mokinčiau važiuoti dviračiu. Mums abiems būtų smagu! Dar rengtume piknikus, iškylas. Žaistume mokyklom. Aš jam diktuočiau diktantus ir matematikos uždavinius. Žiemą slidinėtume ant ledo, čiuožinėtume nuo kalno su rogutėm. Pavasarį skintume žibutes ir šalpusnius. Vasarą maudytumės. Rudenį rinktume lapus ir grybus, metai prabėgtų ir jis užaugtų.
Julytė, 2a klasė

Kaip laukiu broliuko
-Mamyte, aš labai norėčiau broliuko. Man vienai labai liūdna. Beveik visi iš mūsū klasės turi broliuką arba sesutę, o aš neturiu. Aš tikiuosi, kad broliukas bus gražus, truputį išdykęs, mėgtų žaisti. Aš su juo žaisčiau ir prižiūrėčiau, o jeigu susirgtų, padėčiau ir labai mylėčiau. Aš jo laukiu, nes neturiu su kuo pažaisti ir ko prižiūrėti.
Gintarė, 1a klasė.

Laiškas tėveliams
Mieli tėveliai, kiti kiemo draugai dažnai į lauką išsiveda broliuką. O kiti sesutę. Jie žaidžia su kamuoliu, jiems labai smagu, oaš nieko negaliu išsivesti į lauką. Per gimtadienį, jeigu jūs galite, nupirkite man Broliuką ar sesutę. Tai mano didžiausia svajonė.
Giedrė, 2a k.

Mamyte, aš labai norėčiau, kad tu pagimdytum gražią mergaitę. Kad ji būtų labai graži. Arba gali gražią nupirkti. Kad būtų ji maža, gera, mylima ir stropi. Dar noriu, kad jos plaukai būtų garbanoti ir šviesiai rudi. Jos rankutės gali būti mažos. Ir nuostabios. Jos akys šviesiai mėlynos. Kad jos kojytės būtų mažos. Ir kad jos oda būtų švelni ir graži. Ačiū.
Edita 2a klasė

Jeigu aš neturėčiau nei brolio, nei sesės, būčiau be galo liūdna. Neturėčiau su kuo žaisti ar pasiguosti. Vaikščiočiau viena ir paniurus. Negalėčiau su niekuo pasidalinti savo mintimis ar saldumynais. Pagaliau nebūtų su kuo nei pasibarti.
Todėl turėčiau paparašyti tėvelių, kad užsakytų man sesutę ar broliuką. Prižadėčiau juos labai mylėti ir prireikus padaboti.
2a klasė Agnė

Labas mamyte, Sveikas tėveli!
Rašau jums šį laišką, norėdamas paprašyti sesutės. Turiu brolį, bet jis jau didelis. Vienam kartais būna liūdna. Jei turėčiau sesę, būtų linksmiau. Aš ją maitinčiau, žaisčiau, dainuočiau lopšinę.
Tad labai prašau jūsų tėti ir mama padovanokite man sesutę. Iš anksto dėkoju.
Jūsų sūnus Nerijus 2a klasė

Prašymas
Sėdėdamas lauke prie medžio mąsčiau, kad būtų gerai turėti broliuką. Liūdna vienam, o jei būtų sesutė, gyvenimas pašviesėtų. Vis galvoju, kaip mamos prašyti, ir kitą dieną sugalvojau. Nutariau prieiti prie mamos ir prašyti, kad man ar gali padovanoti broliuką ar sesutę. Mama sakė pagalvos. Atėjo Kalėdos, taip laukiau šitos nakties. Nuėjau į viršų. ten matau mažą kūdikėli. Taip apsidžiaugiau ir nuėjau mamai padėkoti. Dabar su broliuku žaidžiu ištisas dienas.
Andrius 2a klasė

Mamyte ir Tėveli!
Gyvenimas - tai kiekviena akimirka tarp praeities ir ateities, o žmogus kiekvieną akimirką gali mirti, užtat reikia save labai saugoti. Aš džiaugiuosi kaip žydi gėlės, vyšnios... Man labai patinka gyventi. Mamyte, ačiū, kad mane pagimdei. Jeigu tu manęs nebūtum pagimdžiusi, tai dabar manęs nebūtų. Mamyte, prašau man dar padovanoti mažą mažą sesutę. Aš turėsiu labai gerą draugę, o tu dailią mergytę.
Ieva 2b klasė

Gimimas
Prieš 9 metus mano mama ir tėtis nusprendė turėti vaikelį. Mama 9 mėnesius augino mane pilvelyje ir labai manęs laukė. Atėjus spalio 3 dienai tėvelis nuvežė mamytę į ligoninę. Tačiau aš niekaip negalėjau gimti. Gydytojai prapjovė mamytės pilvelį ir taip aš gimiau. 3val.19min. atsiradau aš. Mama sako:,,labai mylimas ir laukiamas".
Lukas 2a kl.

Jeigu aš nebūčiau gyva?
Tą naktį siautė pūga. Mamai pasidarė blogai. Tėtė iškvietė daktarą. Mama išvažiavo. Kažkas pasidarė, kad aš negalėjau gimti. Bet įvyko stebuklas ir aš gimiau.
Laura 2a kl.

Gyvybė
Šeimai galėjo gimti dar vienas vaikelis, bet jie jo atsisakė. Liūdėjo vaikas, galėjęs būti vyresniu broliu. Tėvai jį guodė, kad bus kitas... Bet šito nebus, jis neturės vardo, neturės mamos, tėčio ir draugų, su kuriais eitų į mokyklą. Dabar jo dūšia neranda savo brolio, tėvų namų ir blaškos po pasaulį.
Aurelija 2a klasė

TURINYS