PRO VITA  © Parengė Robertas Skrinskas

RELIGIJA

1. Šv. RAŠTAS

A. Senasis Testamentas B. Naujasis Testamentas C. Kontracepcija D. Pirmoji vestuvių naktis

A. Senasis Testamentas
       ,,Kas išlieja žmogaus kraują, to asmens kraują taip pat išlies žmogus, nes pagal savo paveikslą Dievas sukūrė žmogų''. Pr 9,6 (Žmogžudystė yra dangaus keršto šaukianti nuodėmė).
    ,,Izaokas maldavo Viešpatį už savo žmoną, kadangi ji buvo nevaisinga. Viešpats išklausė jo maldą, ir jo žmona Rebeka tapo nėščia. Bet kūdikiai taip grūmėsi vienas su kitu jos įsčiose, kad ji prasitarė: ,,Jei taip, kam aš dar gyvenu?'' Ji tat nuėjo Viešpaties pasiteirauti. O Viešpats jai atsakė: ,,Dvi gentys yra tavo įsčiose, dvi atskiros tautos kils iš tavęs.'' Pr 25, 21-23.
    ,,Nežudysi.''Iš 20,13
    ,,Nežudyk nekaltojo ir teisaus žmogaus, nes aš skriaudėjo nepateisinsiu.''Iš 23,7. (Žydai žudymui turi kelias sąvokas. Dekaloge ,,Rasah'' reiškia smurtinį nekaltojo nužudymą. Už tokį nekaltojo nužudymą buvo leista keršyti. Kare, teismo sprendimu nužudymui yra kiti žodžiai.)
    ,,Jei besimušantys vyrai užgautų nėščią moterį, ir ją ištiktų persileidimas, betgi kitokio sužalojimo nebūtų, kaltasis turės mokėti tiek, kiek iš jo reikalaus moters vyras teisėjų akivaizdoje. Bet jei moteris dėl to numirtų, jis atiduos gyvybę už gyvybę.'' Iš 21,22-23. (Šis tekstas pasiekė mus gerokai apgadintas, jo prasmė nėra mums šiandien visiškai aiški, todėl negalima griežtai juo remtis nei už, nei prieš. (1-P.34)).
    ,,Prakeiktas, kas slapta užmuša savo artimą! Prakeiktas, kas apsiima už kyšį pralieti nekaltą kraują! O visi žmonės atsakys: Amen! Prakeiktas, kas nesilaikys šio mokymo žodžių ir jų nevykdys!'' Įst 27,25 (Aiškus perspėjimas darantiems abortus legaliai ir nelegaliai).
    ,,Šiandien šaukiu dangų ir žemę liudyti prieš tave: padėjau prieš tave gyvenimą ir mirtį, palaiminimus ir prakeikimus. Rinkis gyvenimą, kad tu ir tavo palikuonys būtumėte gyvi...'' Įst 30,19.
,,...kad nekaltas kraujas nebūtų išlietas žemėje, kurią Viešpats, tavo Dievas, tau duos paveldėti, idant tu nebūtumei kaltas dėl išlieto kraujo!" Įst 19,10*
,,Šeši yra dalykai, kurių VIEŠPATS nekenčia, septyni, kurie yra jam pasibjaurėjimas: išpuikusios akys, melagingas liežuvis, rankos, liejančios nekaltą kraują,..." Pat 6, 16-17
,,Ir senųjų tavo šventojo krašto gyventojų tu nekentei dėl jų bjaurių nusikaltimų, dėl jų kerėjimų ir palaidų apeigų, dėl jų negailestingo kūdikių žudymo ir dėl jų aukos puotų, vaišinantis žmogaus kūnu ir krauju. tuos pagonių apeigų dalyvius, tuos tėvus, žudančius bejėgius kūdikius, tu norėjai sunaikinti mūsų protėvių rankomis,...“ Išm 12,3-6.
    ,,Tu esi, Viešpatie, kuris turi valdžią gyvenimui ir mirčiai.'' Išm. 16,13. (Jokia moteriškė neturi teisės ir valdžios spręsti mirties klausimus.)*reiškia J. J.Skvirecko vertimą.
    ,,Kaip tu nežinai, kuriuo keliu gyvybės dvelkimas įeina į kaulus nėščios moteriškės įsčiose, taip tu nežinai, kaip veikia Dievas, kuris visa padaro.'' Koh (Ekl) 11,5*. (Gražus palyginimas. Primena, kad įsčiose ne koks produktas, o gyvybė, kuri šventa!)
    Makabiejų motina, drąsindama mirties akivaizdoje septynis savo sūnus, kalbėjo: ,,Aš nežinau, kaip jūs atsiradote mano įsčiose, nes ne aš daviau jums dvasią, sielą ir gyvybę ir ne aš sujungiau jūsų kiekvieno sąnarius, bet pasaulio Sutvėrėjas, kurs sutvarkė žmogaus gimimą ir kurs nustatė visų dalykų pradžią, jis vėl su gailestingumu sugrąžins jums dvasią ir gyvybę.''2 Mak 7,21-23*. (Vaiko tikrasis tėvas, motina yra Dievas. Moteris neturi teisės savintis, kas jai visai nepriklauso.)
    ,,Mane Viešpats pašaukė dar negimusį, - dar motinos įsčiose tebesantį, jis ištarė manąjį vardą.''Iz 49,1.
    ,,Dabar tvirtai nusprendė Viešpats, kuris mane savuoju tarnu dar motinos įsčiose padarė (...) Aš esu pagerbtas Viešpaties akyse... '' Iz 49,5.
    ,,Argi gali moteriškė užmiršti savo kūdikį, kad nepasigailėtų savo įsčios sūnaus?
    Bet jei ji užmirštų, Aš tačiau neužmiršiu tavęs.'' Iz 49,15.*
    ,,Dar prieš sukurdamas įsčiose, tave aš pažinau, dar prieš tau gimstant, tave aš pašventinau - pranašu tautoms tave aš paskyriau!'' Jer 1,5. (Dievas ypatingą misiją Jeremijui paskiria prieš gimimą.)
    ,,Tebūna prakeikta diena, kurią aš užgimiau! Diena, kurią motina mane pagimdė, tenebūna palaiminta! Tebūna prakeiktas žmogus, kuris mano tėvui žinią pranešė: ,,Berniukas tau gimė!'' (...) dėl to, kad jis nenužudė manęs įsčiose. Mano motina būtų buvusi mano kapas, jos įsčios būtų likusios amžinai nėščios. Kam gi iš įsčių išėjau?'' Jer 20,17. (Apgaulė, kančia stumia pranašą į neviltį. Tačiau jis visiškai pasitiki Dievo pergale.)
,,Gimdoje jis bandė užimt brolio vietą, o suaugęs  ėjo grumtis su Dievu".Oz 13,4
,,O, atmink, kad sukūrei mane iš molio!(...)
Aprengei mane oda ir kūnu,
suaudei mane iš kaulų ir gyslų." Job 10,9-12
,,Argi tas, kuris padarė mane įsčiose, nepadarė ir jų?
Argi ne tas pats Dievas sukūrė mus įsčiose?" Job 31,15
    ,,Juk tu vedei mane nuo pat motinos įsčios;
    tu padarei, kad aš buvau saugus prie mano motinos krūtų.
    Tau aš esu atiduotas nuo pat pradėjimo,
    nuo pat mano motinos įsčios tu esi mano Dievas.'' Ps 21,10-11*.
    (Garsioji mesijinė psalmė. Taikoma Kristui, bet Kristus yra tikras žmogus ir Dievas. Tris kartus pabrėžta nuo pat.)
    Karalius Dovydas savo atgailos psalmėje nusiskundžia:
    ,,Deja, aš ir gimęs esu nuodėmingas, su nuodėme motinoj aš prasidėjau.'' Ps 50,7. (Bet argi būtų galima kalbėti apie Dovydo prasidėjimą nuodėmėje, jeigu prasidėjimo momentu jis dar nebūtų turėjęs sielos?)
    ,,Tavimi aš remiuos nuo pat motinos įsčios,
    nuo mano motinos vidurių tu buvai mano globėjas,
    tavyje aš turėjau vilties visados.'' Ps 70,6*.
    ,,Juk Tu mano širdį sukūrei, sunarstei mane motinos įsčioj.
    Dėkoju, kad taip stebuklingai mane tu sukūrei,
    kad visi tavo darbai stebuklingi. Tu manąją sielą pažįsti.
    Nė vienas kaulelis nebuvo tau slaptas, kai tamsoj mane tvėrei.'' Ps 138,13-15.

Demonas Molochas (Molechas) - vaikų žudytojas

Dievas per pranašus kaip anuomet, taip ir dabar įspėja nežudyti tiek vaikų, tiek suaugusių.
„Neaukok savo vaikų sudeginti Molechui ir neišniekink mano vardo, nes Aš esu Viešpats.
 Nesusitepkite minėtais būdais, nes taip susitepė tautos, kurias Aš išvarau nuo jūsų.
 Kraštas buvo suteptas. Aš užtrauksiu jų nusikaltimus ant jų, ir kraštas išvems savo gyventojus.
 Jūs ir tarp jūsų pasiliekantys ateiviai laikykitės mano įstatymų ir įsakymų ir nedarykite nė vienos minėtų bjaurysčių.
 Visas tas bjaurystes darė krašto gyventojai, gyvenę pirma jūsų, ir jį sutepė.
 Saugokitės, kad kraštas ir jūsų neišspjautų, jei jį suteršite, kaip išspjovė pirma jūsų buvusias tautas.
 Kiekvienas žmogus, kuris darytų bet kurią iš tų bjaurysčių, bus išnaikintas iš savo tautos.
 Laikykitės mano nuostatų. Nedarykite to, ką darė pirma jūsų gyvenusieji. Aš esu Viešpats, jūsų Dievas”. Kun 18,21, 18,24-30

„Viešpats kalbėjo Mozei:
 “Sakyk izraelitams: ‘Jei izraelitas ar ateivis, gyvenantis Izraelyje, aukotų vaiką Molechui, bus baudžiamas mirtimi: krašto žmonės užmuš jį akmenimis.
Aš atgręšiu savo veidą į jį ir išnaikinsiu jį iš jo tautos, nes jis, duodamas savo vaiką Molechui, sutepė mano šventyklą ir paniekino mano šventą vardą.
Jei krašto žmonės, apsimesdami nežiną, paleistų žmogų, aukojusį vaiką Molechui, ir nenorėtų jo užmušti,
Aš bausiu jį, jo šeimą ir visus, kurie pritarė jo paleistuvystei su Molechu, -išnaikinsiu juos iš jų tautos. Kun 20,1-5

Taip VIEŠPATIES, savo Dievo, negarbink, nes visa, kas pasibjaurėtina, ko VIEŠPATS nekenčia, jie darė savo dievams. Net savo sūnus ir dukteris jie degino ugnyje, atnašaudami savo dievams!“ Įst 12, 31

„Judo vaikai darė pikta,-sako Viešpats.-Jie pastatė savo bjaurystes namuose, kurie pavadinti mano vardu, ir juos sutepė.
Jie pastatė Tofeto aukurą Ben Hinomo slėnyje savo sūnums ir dukterims deginti, ko Aš neįsakiau ir kas man niekada neatėjo į širdį.
Ateis diena, kai Tofetas ir Ben Hinomo slėnis bus vadinamas žudynių slėniu: laidos Tofete, kol nebeliks jame vietos.
Šitos tautos lavonai bus maistas padangių paukščiams ir žemės žvėrims, ir niekas jų nenubaidys.
Iš Judo miestų ir iš Jeruzalės gatvių dings džiaugsmo ir linksmybės garsai, balsai jaunojo ir jaunosios, nes šalis pavirs dykyne’ ”. Jer 7,30-34

„Jie statė Baalui aukurus, ant kurių degino savo vaikus kaip aukas Baalui; to Aš neįsakiau ir tai man niekada neatėjo į galvą.“ Jer 19,5

„Tu paėmei savo sūnus ir dukteris, kuriuos man pagimdei, ir juos paaukojai aniems suryti. Lyg maža būtų tavosios kekšystės paslaugų, tu skerdei mano vaikus ir davei jiems kaip auką!“ Ez 16 20-21

„VIEŠPATS kalbėjo man: „Marusis, ar neteisi Oholos ir Oholibos? (Ohola atstovauja Samariją Ez. 23:4 ir Oholiba –Jeruzalę.) Apkaltink jas už jų bjaurastis!  Juk jos nusikalto svetimavimu, ir jų rankos kruvinos. Su savo stabais jos nusikalto svetimavimu, aukodamos jiems kaip maistą net savo vaikus, kuriuos buvo man pagimdžiusios.   O drauge jos ir dar man padarė: suteršė mano Šventyklą ir išniekino mano šabus. Papjovusios savo vaikus kaip auką savo stabams, jos tą pačią dieną eidavo į mano Šventyklą, kad ją išniekintų. Štai! Taip jos elgėsi mano Namuose!: Ez 23 36-39

„Net savo sūnų pervedė per ugnį pagal pasibjaurėtiną paprotį tautų, kurias VIEŠPATS buvo pašalinęs izraeliečiams iš kelio.“ 2 kar 16, 3

„Esantį Ben-Hinomo slėnyje Tofetą jis užteršė, kad nė vienas daugiau nebevestų savo sūnaus ar dukters per ugnį kaip aukos Molechui.“ 2 kar 23, 10

„Jie savo sūnus ir dukteris velniams aukojo,
liejo nekaltą kraują-savo sūnų ir dukterų kraują-aukodami Kanaano stabams;
krauju buvo sutepta žemė.“ Ps 106,37-38

Egipto karalius kreipėsi į hebrajų pribuvėjas, kurių viena buvo vadinama Šifra, o kita Pua, sakydamas: „Kada tik būsite pribuvėjomis hebrajų moterims, žiūrėkite į gimdymo krėslą: jei gimsta berniukas, užmuškite jį, bet jei mergaitė, telieka gyva“.  Tačiau pribuvėjos bijojo Dievo ir nevykdė, ką Egipto karalius buvo joms įsakęs, palikdavo gyvus ir berniukus. Iš 1,15-17 Tada faraonas įsakė visiems savo žmonėms: „Meskite į Nilą visus hebrajams gimusius berniukus, o mergaites gyvas palikite“. Iš 1,22


   
    B. Naujasis Testamentas
    ,,Jūs esate girdėję, kad jūsų protėviams buvo pasakyta: ,,Nežudyk", o kas nužudo, turės atsakyti teisme. O aš jums sakau: jei kas pyksta ant savo brolio, turi atsakyti teisme.'' Mt 5,21-22. (Neįsivaizduojamas nukrikščionėjimas ir sugyvulėjimas šiais laikais. Sodomai ir Gomorai bus lengviau teismo dieną...)
    Vienas jaunuolis: ,, Mokytojau, ką gero turiu daryti, kad laimėčiau amžinąjį gyvenimą? (...)'' ,,Jei nori įeiti į gyvenimą, laikykis įsakymų.'' Tas paklausė: ,,Kokių?'' Jėzus atsakė: ,,Nežudyk, nesvetimauk...'' Mt 19,16-18.
    ,,Iš tiesų sakau jums, kiek kartų tai padarėte vienam iš šitų mažiausiųjų mano brolių, man padarėte.'' Mt 25,40.
    ,,Paėmęs mažą vaiką, pastatė tarp jų ir, apsikabinęs jį, pasakė: Kas vardan manęs priima tokį vaikelį, tas priima mane, o kas priima mane, tas ne mane priima, bet tą, kuris yra mane siuntęs.'' Mk 9,36-37.
    ,,Jėzus užsirūstino ir tarė jiems: Leiskite mažutėliams ateiti pas mane ir netrukdykite, nes tokių yra Dievo Karalystė.'' Mk 10,14.
    Reikia pasitikėti Viešpačiu Dievu. Viešpats Jėzus taip sakė: ,,Todėl nesisielokite ir neklausinėkite: `ką valgysime?`, arba `Ką gersime?`, arba: `Kuo vilkėsime?` Visų tų dalykų labai vaikosi pagonys. Jūsų dangiškasis tėvas juk žino, kad viso to jums reikia. Jūs pirmiausia ieškokite Dievo karalystės ir jo teisybės, o visa tai bus jums pridėta.“ Mt. 6, 31-33.
    Apie ateitį Jėzus kalbėjo: ,,Brolis išduos nužudyti brolį, o tėvas - savo vaiką. Vaikai pakels ranką prieš savo gimdytojus ir juos žudys. (Eutanazija!) Jūs būsite visų nekenčiami dėl mano vardo. Bet kas ištvers iki galo, tas bus išgelbėtas!'' Mk 13,12-13.
    ,,Vos tik Elzbieta išgirdo Marijos sveikinimą, jos įsčiose šoktelėjo kūdikis, o pati Elzbieta pasidarė kupina Šv. Dvasios. Ji balsiai sušuko: ,,Tu labiausiai palaiminta iš visų moterų, ir palaimintas tavo įsčių vaisius! Iš kur man ta garbė, kad mano Viešpaties motina aplanko mane?! Štai vos tik tavo pasveikinimo garsas pasiekė mano ausis, šoktelėjo iš džiaugsmo kūdikis mano įsčiose.'' Lk 1,41-44.
    Šventi, labai šventi žmonės nebijojo viešai minėti įsčių vardo. Ir tik vienintelė pasaulyje lietuvių tauta pakeitė maldos žodžius ,,ir pagirtas tavo įsčių vaisius'' į ,,sūnus''.
    ,,Gyvybė svarbesnė už maistą, o kūnas už drabužį. Lk 12,23, (atsakymas, kad socialinių ir ekonominių sunkumų negalima spręsti abortu ar spirale.)
    ,,Aš esu tikrasis vynmedis, o mano tėvas - vynininkas. Kiekvieną šakelę, neduodančią vaisiaus, jis išpjauna (...) Paskui surinkęs šakeles įmes į ugnį, ir jos sudegs. Jn 15,1; 15,6b. Kas nevykdo Dievo plano, tiek dvasinėje srityje, tiek fizinėje - atsiskiria nuo Dievo, o atsiskyręs miršta, netenka egzistavimo prasmės.
    ,,Ar nežinote, kad jūs esate Dievo šventovė ir jumyse gyvena Dievo dvasia? Jei kas Dievo šventovę sunaikintų, tą Dievas sunaikins, nes Dievo šventovė šventa, ir toji šventovė - tai jūs!'' 1Kor. 3,16-17.
,,Apsiginkluokite visais Dievo ginklais, kad galėtumėte išsilaikyti prieš velnio klastas. Mes grumiamės ne su krauju ir kūnu, bet su kunigaikštystėmis, valdžiomis, šių tamsybių pasaulio valdovais ir dvasinėmis blogio jėgomis dangaus aukštumose.'' Ef 6,12
,,žudikas nuo pradžios" Jn 8,44
   
    C. Kontracepcija
    1. Vaisingumas yra Dievo palaiminimas.
    ,,Dievas juos palaimino tardamas: ,,Būkite vaisingi ir dauginkitės...'' Pr 1,28. Vaisingumas yra nepaprasta Dievo dovana ir palaiminimas: ,,Tavo žemėje nė viena moteris nekentės persileidimo nei nevaisingumo. Duosiu tau džiaugtis visa gyvenimo trukme.'' Iš 23,26. O kiek dabar persileidimų ir nevaisingų ? ,,Jei ištikimai klausysi Viešpaties (...) ateis tau ir užlies tave visi šie palaiminimai: ,,Palaimintas būsi mieste, palaimintas būsi ir kaime! Palaimintas bus tavo įsčių vaisius...'' Įst 28,4. ,,Jei laikysies šių įsakų, Viešpats (...) mylės tave, laimins tave ir padaugins tave. Laimins tavo įsčių vaisių ir tavo žemės derlių...'' Įst 7,13.
    2. Vaikai yra Dievo palaiminimas.
    ,,Gausinga šeima - brangus Dievo dovis, vaikais atsilygina Dievas už vargą.
    Kaip strėlės kovotojų rankoj - jaunų tėvų sūnūs.
    Laimingas žmogus, kam jų pilnas dėklas: neteks pralaimėt, susikirtus su priešais.'' Ps 126,3-5.
    ,,Egipto karalius kreipėsi į hebrajų pribuvėjas, kurių viena buvo vadinama Šifra, o kita Pua, sakydamas: ,,Kada tik būsite pribuvėjomis hebrajų moterims, žiūrėkite į gimdymo krėslą: jei gimsta berniukas, užmuškite jį, bet jei mergaitė, telieka gyva.'' Tačiau pribuvėjos bijojo Dievo ir nevykdė, ką Egipto karalius buvo joms įsakęs, palikdavo gyvus ir berniukus. Tuomet Egipto karalius pasišaukė pribuvėjas ir jų klausė: ,,Kodėl taip padarėte ir palikote berniukus gyvus?'' Pribuvėjos faraonui atsakė: ,,Dėl to, kad hebrajų moterys nėra kaip egiptietės: jos yra tvirtos. Jos pagimdo, pribuvėjai nespėjus ateiti!'' Už tai Dievas buvo geras pribuvėjoms. O tauta augo ir tapo labai stipri. Kadangi pribuvėjos bijojo Dievo, jis davė joms gausias šeimas.'' Iš 1,15-21.
    Sunku vedusiems auginti daug vaikų ir išlaikyti Jokūbo tikėjimą, bet jei tu pasitiki Dievo malone ir pažadais, neabejotinai Dievas padės. Pasek Mt 6,33 patarimu. Dar žiūrėk 1Krn 25,4-5 ir 1Krn 26,1-6.
    3. Bevaikystė yra nelaimė, bausmė.
    ,,Efraimo garbė nuskris kaip paukštis, - nebus nei gimimo, nei nėštumo, nei pradėjimo! Net jeigu jie užaugintų vaikus, padarysiu juos bevaikius (...). Efraimas, kai jį pamačiau, buvo kaip jauna palmė, pasodinta gražioje lankoje, bet dabar Efraimas turi išvesti savo vaikus žudynėms. Duok jiems, Viešpatie! Ką jiems duosi? Duok jiems nevaisingą gimdą ir užtrūkusias krūtis (...) Efraimas yra palaužtas,- jų šaknis sudžiūvusi, jie vaisių nebeduos. Nors jie ir gimdytų,- išžudysiu jų gimdos numylėtinius. Mano Dievas juos atmes, nes jie jo neklausė,- jie taps klajūnais tarp tautų.'' Oz 9,11-17.
    ,,Elzbieta tapo nėščia ir penkis mėnesius slėpėsi sakydama: ,,Tai Viešpats man davė, jis dabar teikėsi atimti mano pažeminimą žmonių akyse.'' Lk 1,25.
    ,,Ona, turėdama labai apkartusią širdį, meldėsi į Viešpatį, gausiai raudodama ir padarė apžadą sakydama: ,,Kareivijų Viešpatie, jei pažvelgsi ir pamatysi tavo tarnaitės suspaudimą, atsiminsi mane ir neužmirši tavo tarnaitės, jei duosi vergei vyriškos lyties vaiką, aš jį atiduosiu Viešpačiui visoms jo gyvenimo dienoms, ir skustuvas nepereis per jo galvą.'' 1Sam 10-11.
    Dora moteris trokšta gimdyti vaiką kaip didžios malonės ženklą. Rachelė desperatiškai kreipiasi į savo vyrą Jokūbą: ,,Duok man vaikų, kitaip aš mirsiu.'' Pr 30,1.
    Dievo bausmė Izraeliui prieš 2600 m. buvo prasidėjimo, nėštumo nebuvimas. Mūsų mirštanti ir impotentiška kultūra neša mums apgailėtiną katastrofą.
    4. Onano atvejis.
    ,,Judas savo pirmagimiui sūnui Erui paėmė žmoną vardu Tamara. Bet Eras, Judo pirmagimis, buvo nedoras Viešpaties akyse. Viešpats atėmė jam gyvastį. Tuomet Judas tarė Onanui: ,,Susieik su savo brolio žmona ir, atlikdamas jai svainio pareigą, duok savo broliui palikuonį (žr. Įst 25,5). Bet Onanas, žinodamas, kad palikuonis nebus jo, kada tik susieidavo su brolio žmona, išliedavo savo sėklą ant žemės, nes nenorėjo duoti savo broliui palikuonio. Ką jis darė, buvo nedora Viešpaties akyse. Viešpats ir jam atėmė gyvastį.'' Pr 38,6-10 (Dievas griežtai baudžia už kontracepciją.)
    5. Mirties bausmės už lytines nuodėmes.
    ,,Jei kas paleistuvautų su vyriškiu kaip su moteriške, abu bjauriai nusikalstų, ir todėl abu mirte tenumiršta.'' Kun 20,13. ,,Moteriškė, kuri pasiduotų kuriam nors gyvuliui, bus užmušta akmenimis draug su juo.'' Kun 20,16.
    ,,Jei vyras turi lytinius santykius su gyvuliu, jis turi būti sudegintas, o gyvulį užmuškite.'' Kun 20,15.
    ,,Jei vyras sugultų su moterimi jos mėnesinių metu ir atidengtų jos nuogumą, jis atidengtų jos kraujo šaltinį. Abudu turi būti pašalinti iš jų tautos.'' Kun 20,18.
Už Gibeos miesto vyrų homoseksualias užmačias ir žaginimą buvo beveik pilnai išnaikinta Benjamino giminė. Ts 19-20.
    Nuodėmės prieš prigimtį yra šios:
1. Vyrų homoseksualiniai santykiai. Kun 20,13. Nesugulsi su vyriškiu tarsi su moterimi: tai yra pasibjaurėjimas. Kun 18, 22
2. Vyrų - gyvulių sodomija. Kun 18,23; 20,15.
3. Moterų - gyvulių sodomija. Kun 18,23; 20,16.
4. Santykiai mėnesinių metu. Kun 20,18.
5. Sėklos išliejimas. Pr 38,8-10.
    Visoms šioms nuodėmėms yra bendra ir tai, kad šie santykiai yra visiškai nevaisingi, priešingi Dievo paliepimui ,,Būkite vaisingi ir dauginkitės''. Bet moterims lesbietėms bausmės nėra. Nors už kitas nuodėmes pvz. Pr 9,6; Kun 20,27; Įst 13,6-9; Kun 20,16; Kun 20,10 ir kt. bausmės yra. Tai todėl, kad vyrai sėklą tuščiai pražudo. Ir tai yra sunki nuodėmė. Moters ir gyvulio santykiuose jau yra mirties bausmė, nes sėkla pragaišinama. Todėl kontracepcija yra neleistina.
    6. Kastracija, sterilizacija yra didelis blogis.
    Su įvairiomis kliaudomis, ir lytinėmis, neįeis į Viešpaties susirinkimą. Kas tą darys, bus baudžiamas. ,,Jei (...) žmona įsikištų gelbėti savo vyrą nuo priešininko rankos, ištiesdama ranką ir griebdama jam už gėdos, nukirsi jai ranką. Nerodyk jokio gailesčio.'' Įst 25,11-12. Žr. Kun 21,17-20; 22,20-25. (Labai aišku, kad vazektomija draudžiama.)
7. Sėklos dvejopa reikšmė.
    ,,Ir taip sakant, per Abraomą ir Levis yra mokėjęs dešimtines, pats būdamas dešimtinių ėmėjas. Žinoma, jis dar tebebuvo strėnose tėvo, kurį pasitiko Melchizedekas.'' Žyd 7,9-10.
    Senajame Testamente sėkla turi 2 prasmes:
    1) sėkla kaip Pr 38,9; Kun 15,18 ir 32.
    2) vaikai po gimimo Pr 46,6; Kun 22,13.
    Žmonės, kurie praktikuoja nėštumo reguliavimą, turi suprasti, ką jie daro. Jie eliminuoja ne tik sėklą, bet ir būsimus žmones.
    8. Geismų, priešingų prigimčiai, blogis, kilmė.
    ,,Todėl Dievas per jų širdžių geismus atidavė juos neskaistumui taip, kad jie patys teršė savo kūnus. Jie gi Dievo tiesą iškeitė į melą ir lenkėsi bei tarnavo kūriniams, o ne Kūrėjui, kuriam šlovė per amžius. Amen! Štai kodėl Dievas paliko juos gėdingų aistrų valiai. Jų moteriškosios prigimties santykius pakeitė priešingais prigimčiai. Panašiai ir vyriškiai, pametę prigimtinius santykius su moterimis, užsidegė geiduliais vienas kitam, ištvirkavo vyrai su vyrais, ir jiems būdavo juose pačiuose už iškrypimą vertai atmonijama.'' Rom 1,24-27.
    ,,Taip pat Sodoma ir Gomora bei aplinkiniai miestai, kurie panašiai ištvirkavo ir nusekė paskui ne tokį kūną, lieka pavyzdžiu, kentėdami amžinos ugnies bausmes.“ Iš šventojo apaštalo Judo laiško 7
    9. Vaikų gimdymas ir moters išganymas.
    ,,Moteris bus išganyta gimdydama vaikus, jos bus išganytos, jeigu išsilaikys tikėjime, meilėje ir šventume bei santūrume.'' 1 Tim 2,15 [12].
   
    D. Pirmoji vestuvių naktis
    ,,Tobijas tarė: Teko girdėti, kad ji buvusi duota septyniems vyrams, ir jie mirė; bet ir tai girdėjau, kad juos užmušusi piktoji dvasia. Bijau tat, kad kartais ir su manimi taip neatsitiktų; o kadangi esu mano gimdytojų vienatinis, aš nuvesčiau jų senatvę su nuliūdimu į mirusiųjų buveinę. Tuomet angelas Rapolas jam tarė: Paklausyk manęs, o aš tau parodysiu, kokie yra tie, kuriuos piktoji dvasia gali nugalėti. Yra tai tie, kurie eina moterystėn taip, kad atstumia nuo savęs minčių Dievą ir pasiduoda savo geiduliui, taip kaip arklys ir asilėnas, kurie neturi proto; ant jų piktoji dvasia turi valdžią.
    Tu gi, kai ją vedęs, įeisi į kambarį, nesiartink prie jos per tris dienas ir nieku kitu neužsiimk su ja kaip tik malda (...) Piktoji dvasia bus išvaryta. Antrą naktį būsi įleistas į šventųjų patriachų draugystę. O trečią naktį gausi palaiminimą, kad iš jūsų gimtų visai sveiki vaikai. Praėjus trečiai nakčiai, imsi mergaitę su Viešpaties baime, vedamas labiau noro turėti vaikų kaip geidulio, kad gautumei palaiminimą vaikuose iš Abraomo palikuonių.'' Tob 6, 14-22.

Rašykite:,,skrinskasETAgmail.com“

TURINYS