PRO VITA ©  Parengė Robertas Skrinskas
STRAIPSNIAI, LAIŠKAI

BAŽNYČIOS: TARP DANGIŠKŲJŲ IR ŽEMIŠKŲJŲ RŪPESČIŲ 2000-05-29

Keturių naujų bažnyčių statybos Kauno vyskupijoje stringa dėl lėšų stokos.

[...]

Domeikavos bėdos

Statyti bažnyčią buvo nuspręsta jau steigiamajame Lietuvos kankinių parapijos susirinkime 1990 m. gruodžio 2 d. Kertinį bažnyčios akmenį 1993 m. birželio 14 d. pašventino vyskupas Sigitas Tamkevičius. Kai 1995 m. gegužės 16 d. pirmuoju Domeikavos klebonu buvo paskirtas R.Skrinskas, bažnyčios mūras buvo pakilęs iki palangių.

Deja, tuo metu SAF koncernas, rėmęs statybą (iš viso davęs jai beveik pusę milijono litų), atsidūrė ties bankroto riba. Sustojo finansavimas, įstrigo ir statybos darbai. Praradus įtakingą, stiprų rėmėją, pagrindiniu lėšų šaltiniu tapo tikinčiųjų aukos: Domeikavos gyventojai iki šiol yra paaukoję per 100 tūkst. litų. Solidžias pinigų sumas bažnyčios statybai yra davusios “Renovabis” ir “Kirche in NOT” organizacijos - atitinkamai 60 tūkst. ir 45 tūkst. Vokietijos markių. Visi aukotojai, net ir nedidelių sumų donorai, yra išvardyti bažnyčiai skirtame lankstinuke.

“Tai didžiausias paminklas Lietuvos kankiniams, - vaizdžiai savo bažnyčią apibūdina R.Skrinskas. - Nejaugi apsiribosime vien iš lauko akmenų sudėtais kančių atminimo ženklais?”

Virginijus Mizaras

Kauno diena  2000-05-29


Rašykite adresu: ,,skrinskasETAgmail.com“