PRO VITA ©  Parengė Robertas Skrinskas
STRAIPSNIAI, LAIŠKAI

EKOLOGIŠKOS ŠV. MIŠIOS 2008-06-11
 

Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje per šv. Mišias meldžiamasi prie žvakių. Taip nuspręsta siekiant sutaupyti elektros energijos.
„Bažnyčios pastoracinė taryba, kurioje - per 30 garbingiausių parapijos žmonių, įsitikinusi, kad šventovėje susikaupti maldai galima nebūtinai plieskiant šviestuvams. Tai su dvasingumu nėra susiję“, - aiškino bažnyčios klebonas Robertas Skrinskas.
Išjungti šviestuvai lubose ir šoninėse sienose, negesinama tik „amžinoji ugnelė“ prie šv. Komunijos stalelio. Pasak klebono, pastoracinė taryba tokį sprendimą priėmė atsižvelgdama į energijos išteklių mažėjimą pasaulyje, pasaulio klimato pokyčius. Išjungdami šviestuvus parapijiečiai protestuoja prieš energijos gaminimo metu vykstančią aplinkos taršą.
 Klebonas priminė, kad tamsiu metų laiku ar per iškilmingas religines šventes, pavyzdžiui šv. Velykas ar šv. Kalėdas, elektros naudojimo apribojimai nebus taikomi. Tačiau jei Mišios vyks dieną, žiemą ir rudenį degs tik žvakės. Kunigas sakė, kad šviestuvai bažnyčioje neplieskia nuo gegužės mėnesio. Išlaidos už išnaudotą energiją gerokai sumažėjo. Pavyzdžiui, balandžio mėnesį už elektrą sumokėti 308 Lt, o gegužę - 143 Lt. Aldona Kibirkštienė
Kauno diena 2008-06-11


Rašykite adresu: ,,skrinskasETAgmail.com“