PRO VITA ©  Parengė Robertas Skrinskas
STRAIPSNIAI, LAIŠKAI

PRO LIFE - UŽ GYVYBĘ  1991-02-06
 

Šiais metais į Lietuvą atvyks kelių tarptautinio masto organizacijų, ginančio žmogaus gyvybę, vadovai. Vasario 10 - 13 d.d. pakeliui iš Rusijos į Lenkiją Lietuvoje lankysis Amerikos Nacionalinio Gyvybės Teisių Gynimo Komiteto (NRLC) delegacija, vadovaujama jos prezidento daktaro Džeko Vilkio (Jack Willke) - vieno didžiausių pasaulyje negimusios gyvybės gynimo veikėjo, eksperto ir nenuilstančio kovotojo.

Medicinos daktaras Džekas Vilkis yra baigęs Cincinačio universitetą. Pats būdamas 6 vaikų tėvas, savo profesinę ir visuomeninę veiklą paskyrė šeimos problemoms: jis yra Amerikos Šeimos Praktikos valdybos narys, daugelio vietinių, nacionalinių ir tarptautinių organizacijų narys ir konsultantas. Jis skaito paskaitas negimusios gyvybės apsaugos, seksualinio auklėjimo bei šeimyninio gyvenimo klausimais JAV, Kanadoje ir Europoje, per metus vidutiniškai aplankydamas per 50 miestų, dalyvaudamas apie 100 televizijos ir radijo programų. Jo straipsniai spausdinami daugiau kaip 100 įvairių leidinių. Drauge su žmona Barbara yra parašęs daug knygų ir brošiūrų. Trys jų knygos buvo pripažintos bestseleriais ir yra išverstos į daugelį kalbų.

 Pavasarį laukiame ir kito ne mažiau garsaus žmogaus - Tarptautinės žmogaus gyvybės gynimo organizacijos (HLI) įkūrėjo ir prezidento sociologo, filosofijos daktaro kun. Pauliaus Markso (Paul Marx), OSB.
HLI žada rengti seminarus Bratislavoje, Budapešte ir Vilniuje. Šių dviejų tarptautinių ekspertų atvykimas Lietuvon bus nepaprastai naudinga Apvaizdos dovana mūsų tautai, siekiančiai doros ir dvasingumo.

Kviečiame visus, ypač gydytojus, neabejingus mūsų ateičiai, pasinaudoti proga ir pasisemti patirties bei įkvėpimo.
Tikslią informaciją apie įvyksiančių seminarų ir konferencijų vietą ir laiką galima sužinoti organizacijos "Pasaulio gydytojai už gyvybę" Lietuvos centre, esančiame Sveikatos apsaugos ministerijoje, arba Kaune, "Caritas" būstinėje.
Robertas G. SKRINSKAS

XXI Amžius 1991-02-06


Rašykite adresu: ,,skrinskasETAgmail.com“