PRO VITA ©  Parengė Robertas Skrinskas
STRAIPSNIAI, LAIŠKAI

NUŽUDYTIEMS, DAR NEGIMUSIEMS... 1994-11-10

  Po savaitės, lapkričio 23-ąją, sukanka 39 metai, kai įteisinti abortai. Tai reiškia, jog jau puse šimtmečio, kai jie legaliai, laisvai ir nesmerkiamai daromi mūsų šalyje. Praėjusiais metais Kaime buvo atlikta 5631, Kauno krašte - 4444 abortai.  Statistika rodo, kad nužudomas kas antras dar negimęs kūdikis, o demografinė situacija Lietuvoje liudija, jog gimstamumas jau darosi mažesnis už mirtingumą. Negimusių kūdikių žudymo įteisinimo sukakčiai pažymėti besirūpinantieji Lietuvos ateitimi VI forte, Kryžių kalnelyje, nori pastatyti kryžių. Yra, medžio drožėjų, kurie kryžių sukurtų už 1 tūkst. litų. Tačiau iš kur paimti šią sumą? Kryžiaus pastatymo iniciatorius ir šios idėjos puoselėtojas Šv. Juozapo bažnyčios kunigas Robertas Skrinskas sutiktą surinkti aukas kryžiaus pastatymui, tik ar atsiras aukotoją? Jei tokią būtų, gerbiamas kunigas prašo skambinti telefonu 366346. Tereikia auką simboliui tokios nedidelės sumos - tik vieno tūkstančio...

Kauno diena 1994-11-10

UŽ NEGIMUSIĄ GYVYBĘ

Kaip išmokti gyventi, kad būtume nepikti, nekerštingi? Kad nemuštume ir nežudytame? Nejaugi šios baisybės yra žmonijai duota Dievo rykštė?

Tačiau jeigu žudome savo vaikus, kas tada? Savu, dar negimusius?

Ši tema, pasirodo, jaudina ne vieną iš mūsų. Neseniai rašėme apie sumanymą nužudytų dar negimusių kūdikių aukų įamžinimui pastatyti kryžių VI forte, Kryžių kalnelyje. Idėjai pritarė ir lėšomis ją jau parėmė kelios moterys, mūsų miesto gyventojos. Tai paskatino kryžiaus pastatymo iniciatorių Šv. Juozapo bažnyčios kunigą Robertą Skrinską imtis žygių, kad po savaitės, minint oficialaus abortų įteisinimo sukaktį, kryžius būtų pastatytas, lėšų kol kas dar trūksta, ir jas į Vilijampolės bažnyčią galima ne tik nešti, bet ir siųsti paštu. Kunigas Robertas Skrinskas laukia, beje, ne tik lėšų, bet ir pasiūlymų, kaip prasmingiau, įtaigiau surengti kryžiaus pastatymo ceremonialą (telefonas 260345). Jau dabar žinoma, jog kryžius bus pašventintas šventų Mišių metu. Ar atsirastų, kas jį galėtų nunešti į Kryžių kalnelį? Ar tokioje procesijoje su šūkiais ir plakatais, ginančiais dar negimusią gyvybę, bei savo vėliavomis galėtų dalyvauti partijų ir visuomeninių organizacijų atstovai? Gal pritartų it ateitų vienuolijų narės? Labai laukiami būtų miesto vidurinių mokyklų moksleiviai su žvakutėmis, tautiniais rūbais. Pasiūlymas mokyklų vadovams ir visiems mokytojams: ar mokinių dalyvavimas tokioje procesijoje neatstotų visų mokslo metų tikybos, etikos, dorovinio ir seksualinio auklėjimo kurso?

Pamąstykime apie tai, o pritariančių ir galinčių dalyvauti ceremonijoje, kuri planuojama kitą savaitgalį, prašoma skambinti anksčiau nurodytu telefonu.

Kauno diena 1994-11-18


Rašykite adresu: ,,skrinskasETAgmail.com“