PRO VITA ©  Parengė Robertas Skrinskas
STRAIPSNIAI, LAIŠKAI

GYVYBĖ: PIENO IR KRAUJO PUTA 1990-12-01

Šį lapkrity suėjo 35 metai, kai SSSR Aukščiausioji Taryba legalizavo abortus, tą laiką Lietuva neteko 2 mln. žmonių. Tai daugiau aukų negu per abu karus ir visus trėmimus!

Įrodytai kad jau 17 dieną po apvaisinimo susiformuoja kraujo ląstelės, 18 dieną — širdis, kuri 21dieną jau pumpuoja kraują uždara sistema, 40 dieną galima užrašyti elektrines smegenų bangas. Po 8 savaičių visi organai yra kaip ir išnešioto vaiko. 17-tą savaitę ultragarso technika buvo pastebėti greiti akių judesiai, kurie yra aktyvaus sapno rodikliai.

Abortų šalininkai teigia, kad abortas yra pavojingas jau vien todėl, kad nėštumas kai kada kelia pavojų motinos gyvybei. Štai kaip į šį teiginį atsako prof. Frankas: „Geriausia priemonė motinos gyvybei išgelbėti — išgelbėti jos kūdikį". Pagalvokime, kokia gili šio atsakymo prasmė.

Dar vienas abortų šalininkų argumentas — nenorimas vaikas. Matuojant vien tik ekonominiu ar socialiniu saiku galima pateisinti ir eutanaziją, ir vaikžudystę. Teiginį, kad kiekvienas vaikas turi būti norimas, regėtų baigti klausimu: „O jei nenorimas — jį reikia nužudyti?"

Bet kuriam nėštumui nėra didesnės kaip 50 procentų rizikos, kad vaikas gims nenormalus. Tad nužudoma daug daugiau normalių, sveikų valkų negu ligonių. Be to, daugėja ligų, kurias galima pagydyti po vaiko gimimo ar net ir prieš gimimą.

Nurodoma, kad psichiškai sužaloti piliečiai niekada nesidžiaugs intelekto ir fiziniais malonumais, nes juos patiria tik sveiki žmonės. Tai tiesa. Bet tuo pačiu dauguma žmonių niekada negalės džiaugtis nuostabiu genijaus intelektu ar atleto fizine jėga. Būtų suprantama jei dėl šios priežasties imtume šalinti iš gyvenimo visus, išskyrus genijus ir atletus. Sprendžiant apsigimusių vaikų problemą, būtų galima įvesti visų šeimų draudimą, o lėšas panaudoti apsigimusių vaikų priežiūrai. Popiežius Jonas Paulius II yra pasakęs: „Turintieji protinių ir fizinių trūkumų yra tokie patys žmonės ir jiems reikia tolygios žmonių pagarbos".

Medicininiai tyrimai rodo, kad moteris, išgyvendama emocinę traumą, pavyzdžiui, išprievartavimą, neovuliuoja, net jei „pagal pianą" ovuliacija tuo metu turėtų būti. Daugeliu atvejų išprievartavimo auka faktiškai nėra jokia  auka, bet racionali dalyvė. Dažnai moterys sufabrikuoja istoriją ir pasivadina „auka", nes paprastai jai būna nemalonu ir sunku aiškinti tikrą tiesą. Kartu kyla klausimas, kodėl po vienos traumos —išprievartavimo turi būti kita — abortas? Ar papjovus nekaltą kūdikėlį bus užgydytos motinos žaizdos, psichinės traumos? Auką reikia guosti, jai padėti, parodyti meilę, bet niekada negalima vadovautis iškreipta logika — užmušti vaiką už jo tėvo nusikaltimą.

Tikima, kad įteisinus abortus nebus kriminalinių abortų. Tačiau tai aiški netiesa. Abortų legalizavimas sumažina atsakomybę ir atsargumą, bet nesumažina kriminalinių abortų skaičiaus. Kriminalinių abortų priežastys: baimė, kad per oficialias ligonės  procedūras sužinos apie abortą vyras, giminės, pažįstamą, kad gali kilti skandalas ir panašiai. Jei, negalima sustabdyti nelegalių abortų, kodėl jų nelegalizuoti?

Ir kada mes pašalinsime blogį, sakydami, kad tai gėris? Antai per savaitę Lietuvoje pavagiama apie 100 transporto, priemonių. Vagysčių sustabdyti negalima. Tai kodėl neleisti legaliai vogti?

Moters apendiksas yra jos kūno dalis, ir ji gali jį pašalinti. Įsčiose augančio žmogaus genetinis fondas yra visiškai atskiras nuo motinos. Baudžiamojo kodekso paragrafas, ginantis negimusią gyvybę, būtų gera įspėjimo priemonė. Abortai moko nebranginti žmogaus gyvybės. Jie skatina įsigalėti lytinio gyvenimo anarchiją. Abortų įteisinimas sudaro iliuziją, kad viskas leista.

Kaip Eglės vaikai buvo gąsdinami, taip dabar bauginamos motinos įvairiomis socialinėmis, ekonominėmis ir medicininėmis indikacijomis.

Ką mes renkamės? Ar pieno putą: mažinsim apsigimimus įtvirtindami blaivų gyvenimo būdą; kursim vienišų motinų ir vaikų globas namus, kuriuose kiekviena nelaimingoji galėtų taip lengvai, kaip dabar padaryti abortą, pagimdyti vaiką, jį auginti ar dovanoti pageidaujantiems įvaikinti; nepageidaujantiems vaikų rekomenduosime laikytis natūralaus nėštumų reguliavimo metodo, ugdančio susivaldymą ir pagarbą. Ar kraujo putą?..

Robertas Drūkelis [Skrinskas]

Lietuvos Aidas 1990-12-01

 

 

Rašykite adresu: ,,skrinskasETAgmail.com“