PRO VITA ©  Parengė Robertas Skrinskas
STRAIPSNIAI, LAIŠKAI

Kun. Robertas  Gedvydas Skrinskas  

KUNIGO PASKAITOS

Šėtos klebonas kun. Robertas Skrinskas yra paruošęs efektyvią prevencinę programą (45 min. trukmės) vyresnių klasių mokiniams ir studentams apie girtavimo, rūkymo, narkotikų ir abortų žalą paauglystėje; skaistumas iki vedybų su pasižadėjimu; testą, ugdantį asmenybę, ir mielai gali atvykti į jūsų mokyklą ar kitą auditoriją, pavyzdžiui, kalėjimą, internatą, universitetą ir pan.
Paskaitoje naudojamas skaidrių rinkinys iš Lietuvos, Vokietijos ir JAV; papildomos vaizdo ir garso priemonės. Kunigas turi 33 metų tokių paskaitų skaitymo įvairiose mokyklose patirtį. Mokyklai reikėtų turėti elektros ilgintuvą, ekraną ir aptemdytas klases ar sales. Už kelionę ir paskaitą mokėti nereikia, mokykla nepatirs jokių išlaidų. Tačiau jei mokykla yra toliau nuo Kauno, prašome sudaryti galimybę aplankyti ir kaimyninę mokyklą (kad per vieną kelionę, efektyviai išnaudojus laiką, būtų galima aplankyti dvi tris mokyklas).
Norintys tokios paskaitos prašome kreiptis į kun. R.Skrinską (tel.: (8-347) 35139 ar elektroniniu paštu:  skrinskas  @
gmail.com  Keletas atsiliepimų apie paskaitas:

Kun. R. Skrinskas yra surinkęs įdomios mokslinės medžiagos apie žmogaus vystymąsi ir gyvybės apsaugą pasaulyje. Studentų auditoriją nustebino tas faktas, kad kunigas ryžtasi kalbėti gana intymiomis medicininėmis temomis ir paskaitą iliustruoja originaliomis skaidrėmis. Savo paskaitoje jis naudojasi medicinine terminologija ir tiksliais moksliniais apibrėžimais. Tokių paskaitų reikia mūsų jaunimui, nes pagarbos gyvybei liko labai nedaug. Viešoji spauda ir komercinė televizija vykdo žmogaus ,,gyvulinimo" (bestializacijos) procesą ir žudo jaunimo dvasią.
Dėkojame kun. R. Skrinskui už įdomią paskaitą ir linkime jam laimėti kovą už Dievo duotą gyvybę.

Prof. dr. Kazimieras TRAINYS,
Lietuvos veterinarijos akademijos Biologijos katedros vedėjas

Kun. R. Skrinskas Kauno ryšininkų mokykloje skaitė prevencines paskaitas apie narkomaniją ir ankstyvuosius lytinius santykius bei jų poveikį jaunai asmenybei.
Paskaitos labai įdomios, aktualios, naudojama vaizdinė medžiaga - skaidrės. Tai sukėlė didelį moksleivių susidomėjimą. Kunigas geba šiltai ir nuoširdžiai bendrauti su moksleivių auditorija. Džiaugiamės ir dėkojame kunigui už nuoširdų rūpinimąsi moksleivių ateitimi ir didelį asmeninį indėlį auklėjant jaunąją kartą.

J. Dambrauskas, direktorius

Esame dėkingi kun. Robertui Skrinskui už įdomią, vaizdingą paskaitą apie narkomaniją, alkoholizmą ir kitus žalingus įpročius 9-12 klasių mokiniams.

D.Krivickienė,
Vilijampolės vidurinės mokyklos pavaduotoja ugdymui

Kauno Radvilėnų vidurinės mokyklos bendruomenė reiškia nuoširdžią padėka Jums, Gerbiamas Kunige, už renginių, skirtų Gyvybės dienai, organizavimą mūsų mokykloje.
Po jūsų paskaitų atlikus moksleivių apklausą paaiškėjo, kad tokie pokalbiai labai reikalingi. Visi mokiniai teigė, kad gavo naujos informacijos arba praplėtė savo žinias. Ypač jiems patiko nuotraukos ir skaidrės. Anketose dėkojo gerbiamam lektoriui už paprastą, nuoširdų bendravimą, sugebėjimą įtaigiai perteikti informaciją, patarti ir pamokyti.
Linkime Jums, gerb. kunige Robertai, ištvermės pastoraciniame darbe, Dievo globos ir palaimos tokioje kilnioje veikloje.

Liucija Verbickaitė, direktorė

Nuoširdžiai dėkojame kun. R.Skrinskui už paskaitas Anykščių A.Vienuolio gimnazijos mokiniams dorovės ir moralės klausimais (blaivybę, skaistumą, abortus). Mokiniams jos buvo labai įdomios ir naudingos. Ypač moksleiviams patiko lektoriaus rodomos skaidrės šiomis temomis. Tikime, kad kunigo paskaitos paskatins moksleivius teisingai gyvensenai.

I.Andrukaitienė, direktorė

Mūsų mokykloje kun. R. Skrinskas skaitė paskaitą ,,Gyvybės kaina". Paskaita apie alkoholio, tabako žalą, abortus itin aktuali ir reikalinga dabartiniams mokiniams. Rekomenduoju paskaitą ,,Gyvybės kaina" skaityti 6-10 klasių mokiniams.

O. Kukcinavičienė,
Batniavos mokyklos direktorė

Gerb. kun. R.Skrinskas mūsų mokykloje skaitė paskaitą 10-11 klasių moksleiviams. Susitikimo būtinybė - išsaugoti dar negimusių vaikelių gyvybę.
Moksleiviai paskaitoje išgirdo apie tai, kaip rūkymas, gėrimas veikia negimusį vaikelį. Šios visuomenės blogybės įvardytos kaip skaudžios negimusių vaikelių žudymo pasekmės.
Manome, kad paskaita labai vertinga, informatyvi, emocionali. Su jos turiniu būtina supažindinti kuo daugiau moksleivių.

R. Giedraitienė,
Lazdijų M.Gustaičio vidurinės mokyklos direktorė

Kun.R.Skrinskas 2001 m. balandžio 4 d. skaitė paskaitą 8-12 klasių moksleiviams apie narkotikų, svaigalų ir rūkalų vartojimo bei šeimos gyvenimo etiką. Tai labai reikalinga paskaita mūsų moksleiviams. Kunigas paskaitą vedė labai įdomai, naudojo daug vaizdinių priemonių. Tai tikrai gera dvasinė priemonė. Dotnuvos vidurinės mokyklos bendruomenė dėkoja kunigui už paskaitą tikėdamasi, kad, dirbant bendromis pastangomis, mūsų jaunimas bus tvirtas, sugebės atsispirti žalingiems įpročiams.

R. Urbonavičius, direktorius

Nuoširdžiai dėkojame kun. R.Skrinskui už išsamią, aktualią ir įdomią paskaitą apie narkotikų, alkoholio ir abortų žalą žmogaus organizmui.
Paskaita buvo naudinga tuo, kad naudota daug vaizdinės medžiagos, remtasi statistika bei aiškiais ir paprastais mūsų šiandienos pavyzdžiais.

Juozas Leškevičius,
Pivašiūnų vidurinės mokyklos direktorius

Šiemet balandžio 18-ąją kun. R. Skrinskas Lietuvos reabilitaciniame profesinio rengimo centre Radviliškyje skaitė paskaitą ,,Krikščioniškas požiūris į gyvenimą". Labai džiaugiamės, kad mūsų Centro mokiniai - našlaičiai, socialiai remtini jauni žmonės - turėjo galimybę išgirsti naudingos vaizdžios informacijos apie alkoholio, narkotikų žalą.

Džana Povilianskienė,
direktoriaus pavaduotoja

Kun. R. Skrinskas skaitė paskaitą ,,Už gyvybę". Paskaitoje girdėta informacija labai aktuali ir reikalinga šių dienų jaunam žmogui. Faktai ir vaizdinė medžiaga verčia visus susimąstyti. Esame sujaudinti kunigo ryžtingumu kovojant už žmogaus gyvybę. Rekomenduojame visiems pagal galimybes dalyvauti susitikimuose su gerbiamu kunigu.

Zenonas Gedvilas,
Sidabaravo vidurinės mokyklos direktorius

2001 m. balandžio 24 d. Šeduvos vidurinėje mokykloje 10-12 klasių mokiniams kun. Robertas Skrinskas skaitė paskaitą. Ji labai patiko. Manau, ji labai naudinga mokiniams, nes supažindina su alkoholio ir narkotikų vartojimo, ankstyvojo lytinio gyvenimo pasekmėmis. Labai įdomios vaizdinės priemonės, be jų paskaita netektų vertės. Siūlytume tokias paskaitas vesti ir jaunesnio amžiaus moksleiviams, pavyzdžiui, nuo 7 ar 8 klasės.

G. Dryžienė,
direktoriaus pavaduotoja,
A. Šaučiūnienė, mokytoja

2001 m. balandžio 30 d. kun. R.Skrinskas pravedė prevencinę pamoką 9-11 klasių mokiniams apie rūkymo, alkoholio, narkotikų, abortų žalą jaunimui.
Mokyklos pedagogų ir mokinių nuomone, ši prevencinė pamoka suteikė daug informacijos ir naudos.

R.Valys,
Noreikiškių vidurinės mokyklos direktorius

2001 m. balandžio 25 d. kun. R.Skrinskas vedė pamokas mūsų mokyklos moksleiviams. Mano manymu, tai puikūs užsiėmimai, nukreipti žalingų įpročių prevencijai. Užsiėmimų turinys ir kunigo bendravimas su moksleiviais tikrai turės didelį teigiamą poveikį apsaugant jaunimą nuo pavojingų įtakų, kurias gali sukelti plintantys narkotikai ir amoralus, neatsakingas elgesys.

Viljamas Bakšys,
Jurbarko Vytauto Didžiojo vidurinės mokyklos direktorius

Šiemet balandžio 24-ąją kun. R.Skrinskas skaitė paskaitą 9-10 klasių mokiniams apie alkoholio, rūkymo, narkotikų žalą žmogaus organizmui, skaistybės ir abortų reikšmę žmogaus gyvenime.
Dalyvavusiems pedagogams ir moksleiviams paskaita labai patiko ir buvo naudinga. Pasikeitė dalyvių požiūris į šiuolaikines visuomenės problemas. Norėtume, jog tokių paskaitų dabartiniam jaunimui būtų daugiau. Linkime kunigui sėkmės ir energijos toliau taip dirbti.

D. Malskytė,
Jurbarko Naujamiesčio vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja

Kun. R.Skrinskas dažnai skaito paskaitas Kauno ,,Rasos" gimnazijoje apie pagarbą gyvybei, aborto žalą, skaistybę, moteriškumą, savigarbą, žalingus įpročius. Paskaitos yra labai informatyvios, aktualios jauniems žmonėms, atveriančios akis ir darančios jiems didžiulį poveikį. Kunigas kalba įtaigiai, jaunimui prieinama ir patrauklia kalba, gvildena gilius ir esminius pasaulėžiūros klausimus.

A. Andrulis, direktorius

Mūsų laikais dažnai tenka girdėti, kad jaunimas retai lankosi bažnyčiose, kunigai negali jiems turėti jokios įtakos. Kunigai, kuriems tikrai rūpi mūsų jaunimo ateitis, randa kelius, kaip prabilti į jaunimo širdį. Toks ir yra Domeikavos klebonas kun. R. Skrinskas. Jis randa laiko domėtis labai aktualia tema - alkoholio, palaido seksualinio gyvenimo akivaizdžiomis skausmingomis pasekmėmis. Gausiai sukaupęs teorinės medžiagos, vaizdinių priemonių, nemokamai važinėja po Lietuvą, skaito jaunimui įdomias reikalingas paskaitas. Jo žodžių įdėmiai klauso pilnutėlės salės mergaičių, berniukų, kurie susimąsto apie savo ateitį.
Vilniaus 9-osios vidurinės mokyklos mokiniai ir mokytojai nuoširdžiai dėkoja kun. R.Skrinskui už meilę Lietuvos jaunimui, rūpinimąsi jų dora ateitimi.

Birutė Girdzijauskienė,
mokytoja metodininkė

Kviečiame apsilankyti kun. R.Skrinsko interneto svetainėje adresu: http://provita.medianewsonline.com/

http://www.xxiamzius.lt/archyvas/priedai/provita/2001_10_11/pv4_01.html

 

Rašykite adresu: ,,skrinskasETAgmail.com“