PRO VITA ©  Parengė Robertas Skrinskas
STRAIPSNIAI, LAIŠKAI

Ištrūkę iš mirties glėbio 1992-08-21

Kun. Robertas  Gedvydas Skrinskas  

Gyvename džiaugiamės ir liūdime, pykstame ir juokiamės, o kažin ar susimąstome, kokią brangią dovaną Kūrėjas mums padovanojo - - Gyvenimą. Su jūros šniokštimu, • miško ošimu, bičių dūzgenimu, vaikų krykštavimu. Ir sugundė piktasis Ieva. O tas jos noras būti kaip dievu perėjo visoms jos palikuonėms. Ne visos moteriškės, deja, ištaiko velnio gundymą šiais laikais ir, kartodamos Ievos klaidą. tariasi esančios visagaliais dievais. Apsvaigusios nuo pastaraisiais laikais gautos valdžios ir galios spręsti žmonių likimus, lengvabūdiškai pasmerkia mirčiai silpnus, mažus ir negalinčius apsiginti savo kūdikius (skriausti menkesnį. vargingesnį, silpnesnį yra visu menkystų bendras požymis). ir aš O Dievas sako: „Jei motina tave užmirštų, tavęs neužmiršiu“. Ir neužmiršta. Pasakoja trečio pasaulinio karo aukos:

Patricija Case 43 metų: Motina tris kartus bandė padaryti abortą, bet visi bandymai buvo nesėkmingi, todėl teko gimdyti. Motinos meilė sruvo į mane visiškai nesijaučiau patenkinta savimi ir už likimą turėjau kovoti visą gyvenimą. Vienu metu buvau apimta tokios depresijos, kad bandžiau nusižudyti. Kai mane atgaivino, sužinojau motinos norus mane nužudyti ir supratau, nepasitikėjimo savimi priežastį. Mane įvaikinę tėvai jau niekuomet nedavė, ne-, leido save menkinti:. Mano jausmai užgijo — su Dievo meile, bei rūpesčiu. Pati mokausi mylėti. Esu vedusi, auginu 2 berniukus ir esu savo parapijos (Pietų Kolifornijos) ,,Už gyvybę“ bažnyčios komiteto vadovė. padedu moterims krizės metu.    

Ivan Solorzano Cbando:

Gimiau 1966 m. Nikaragvoje. Motinai dabar 48 m. Kai jai buvo 22 m., ją iš prievartavo vyr. teisininkas, jos bosas. Ji tapo nėščia. Šeima liguistai reagavo į jos bėdą, vertė miegoti ant grindų ir liepė daryti abortą. Bandant nužudyti vaiką, procedūra buvo nesėkminga. Jie ketino vėl po poros dienų daryti abortą. Tuo metu mano motina, Nubia, pajuto,  pirmuosius valko judesius ir nusprendė išgelbėti vaiko gyvybę. Nuo to momento ji pajuto savo vaikui gilią meilę. Ją vedė jos draugas (dar esant nėščiai) ir valkui davė savo vardą, jį įsūnydamas. Nubia turėjo dar 6 vaikus, bet aš likau artimiausias. Kai man buvo 17 m., mama viską papasakojo. Tai labai sukrėtė mane, kad nutolau nuo savo motinos, vėliau santykiai pasitaisė.. Aš galvoju, kiekvienas asmuo turi teisę gyventi, nežiūrint jokių pradėjimo aplinkybių.

 Grianna Jessen.

 Apie ją pasakoja Jessica Shaver:
Grianna — 14 m. mergaitė iš Kalifornijos. Ilgi, gelsvi plaukai, mėlynos akys, graži figūra. Vienok turi cerebralini paralyžių. Prieš, du metus ji suprato savo ligos priežastį - jos motina bandė ją abortuoti. Vartodamas įprastą 4 mėn. nėštumo aborto rūšį, daktaras į vaisiaus vandenis įleido druskos tirpalą. Paprastai po valandos ar kelių, veikiant nuodams, prasideda priešmirtinė vai siaus agonija, konvulsijos ir jis miršta. Bet sekančią dieną, vietoje tikėto negyvo vaisiaus, motina pagimdė gyvą mergaitę. Ją iškart įvaikino slaugė ir rūpinosi, masažavo. Buvo darytos sudėtingos operacijos Dievas dovanojo Jai gražų balsą, kuriuo ji virpina susirinkusiųjų bažnyčioje širdis. Koncertavo ji jau daugelyje šalių;. Prieš koncertą auditorijai pasako: „Aš esu įdukrinta, bet dėkui Dievo malonei, aš likau gyva“, — ašaros sublizga jos akyse, . „to išdavoje turiu cerebralinį paralyžių, bet viskas gerai, nes Dievas mane palaiko kiekvieną. dieną. Aš nesakau, kad tai lengva.“

Jurbarko parapijos vikaras Kunigas Robertas SKRINSKAS International Human Life

Mūsų mintys 1992-08-21

Rašykite adresu: ,,skrinskasETAgmail.com“