PRO VITA ©  Parengė Robertas Skrinskas
STRAIPSNIAI, LAIŠKAI

NEGIMUSIŲ KŪDIKIŲ ŠAUKSMAS

Kun. Robertas  Gedvydas Skrinskas  

Kaunas. 1955 m. lapkričio 23 d. buvo įteisinti abortai. Beveik per 40 metų Lietuvoje nužudyta apie 4-5 mln. Negimusių kūdikių. Tai daugiau, nei Lietuva neteko žmonių pervisus karus, marus, badus ir tremtis. Tauta pati save naikina.

Oponentai iškart imtų prieštarauti: “Ką daryti su girtų tėvų pradėtais vaikais, su nėštumu dėl išžaginimo? Nelaukiamas vaikas bus nelaimingas visą gyvenimą...” Bet pamirštamas esminis dalykas. Žmogus nėra tikgenų (sveikų ar išsigimusių) darinys. Žmogus yra Dievo vaikas ir turi nemirtingą sielą .Užmirštama, kad spręsti žmogaus likimą - gyventi jam ar mirti - neturi teisės niekas. Tai Dievo kompetencija. Kiekvienas šeimoje turi jausti atsakomybę pradėti sveiką vaiką. O Vyriausybei derėtų pagalvoti apie Lietuvos ateitį ir garantuoti pačių mažiausiųjų teisę gyventi.

Lapkričio 26 d. nužudytų negimusių kūdikių atminimui Kaune rengiama Atsiteisimo ir vilties diena. Arkikatedroje 11 vai. bus aukojamos šv. Mišios atgailos šią nuodėmę padariusiems intencija, turint viltį, kad nustos liejęsis dar negimusių kūdikių kraujas.

Po šv. Mišių nešime į Kryžių kalnelį pašventintą ąžuolinį kryžių (iškalė tautodailininkas Povilas Malinauskas). Kryžių kalnelyje sukalbėsime Atsiteisimo maldą.

 Kviečiame kuo gausiau dalyvauti giesmininkus, organizacijas atvykti su vėliavomis, jaunimą ateiti apsirengus tautiniais drabužiais. Prašome žmones atsinešti žvakučių.
Lietuvos Aidas 1994-11-24

ATSITEISIMO IR VILTIES AKCIJA 1994-11-26

1955 metų lapkričio 23 dieną buvo įteisinti abortai, todėl rengiama akcija nužudytų negimusių kūdikių atminimui.

Pagrindinis renginys vyks lapkričio 26 dieną, šeštadienį: 11 val. - šv. Mišios Kauno Arkikatedroje Bazilikoje. Jos bus aukojamos atsiteisimo, susitaikymo tą nuodėmę padariusiems ar prisidėjusiems, kad daugiau nesilietą nekaltą kūdikių kraujas, intencijomis. Bus pašventintas 6 metrų aukščio ąžuolinis kryžius (kurio autorius tautodailininkas iš Čiobiškio Povilas Malinauskas).
12 val., po šv. Mišią, kryžiaus nešimas - procesija iki Taikos Kryžių kalnelio Kauno gatvėmis. 14-15 val. kryžiaus pastatymas, atsiteisimo malda, pasisakymai.  
Kviečiame dalyvauti jaunimą tautiniais drabužiais, kviečiame giesmininkus. Prašome visus dalyvius atsinešti žvakutes, paruoštas apsaugoti nuo vėjo.
Kunigas Robertas SKRINSKAS
Iniciatorius
Kauno diena

ŠV. MIŠIOS UŽ NUŽUDYTUS NEGIMUSIUS KŪDIKIUS

Lapkričio 26 d. Kauno arkikatedroje bazilikoje buvo aukojamos šv. Mišios už nužudytus negimusius kūdikius. Kreipdamasis į susirinkusius tikinčiuosius, Atsiteisimo ir vilties akcijos iniciatorius Kauno Vilijampolės parapijos vikaras kun. Robertas Skrinkas kvietė melstis už gyvybės daigus, kuriems nebuvo lemta prasikalti pro gruodą. "Mes meldžiamės už visus saulės šviesos, paukščių giesmės neišgirdusius vaikučius", - sakė kunigas. Jis taip i pat ragino melstis ir už "tas nelaimingąsias motinas, kurios verčiamos susiklosčiusių aplinkybių ar kitų žmonių, žengė šį žingsnį". Po šv. Mišių procesija su maldomis ir giesmėmis patraukė centrinėmis Kauno gatvėmis link Taikos Kryžių kalnelio, kur buvo iškilmingai pastatytas Katedroje pašventintas kryžius, kurio autorius Čiobiškio tautodailininkas Povilas Malinauskas. Prie negimusiai gyvybei skirto kryžiaus žmonės meldėsi, giedojo, skaitė eiles.

KBL 1994`1

Rašykite adresu: ,,skrinskasETAgmail.com“