PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas  KONTRACEPCIJA IR JOS PASEKMĖS   PREZERVATYVAI

Apklausus Kauno mieste moteris, atėjusias daryti aborto,  paaiškėjo, kad tos, kurios darė pirmą abortą:
pirmieji santykiai naudojo apsisaugojimui prezervatyvus -33.3%, tabletes -8.2%, spermicidai, a.interuptus ir kt. - 33.3%
prieš pastojant naudojo apsisaugojimui prezervatyvus -24.6%, tabletes -9.3%, spirales - 2.2%
Tos, kurios darė pakartotinį abortą:
pirmieji santykiai naudojo prezervatyvus -30.6%, tabletes -6.1%, spermicidai, a.interuptus ir kt. - 29.8%
prieš pastojant
naudojo prezervatyvus -25.3%, tabletes -7.3%, spirales -9.0%
Procentas gali būti dar didesnis, nes tokiose apklausose iki 50% moterų aborto nemini. 13% kauniečių, dariusių abortus, prisipažino turėjusios neregistruotų abortų.
Literatūra: Rita Jakubčionytė//Lietuvos akušerija ir ginekologija.1999,t.II, Nr.4,p.310-316.
Moters lytinė ląstelė kiaušialastė yra gyvybinga 12 valandų. T.y. maždaug per 30 dienų ir 30 naktų moteris yra vaisinga tik 12 val. Arba 1/60 dalį mėnesio. Todėl gali būti, kad 98% laiko moteris saugojasi bergždžiai. Tuo pačiu sargių efektyvumas yra dar mažesnis.



Draugavau su vaikinu 6 mėnesius. Per kiekvieną seksualinį kontaktą mes naudojom prezervatyvus. Taigi, dabar aš esu nėščia. Jaučiuosi sumišusi - negi jie nepiršo, kad bus 100% saugu.Taip neatsitiko. Kai pasakiau apie nėštumą savo draugui, pradžioje jis apsidžiaugė. Bet dabar jis galvoja, kad aš buvau jam neištikima, nes mes visą laiką naudojom prezervatyvus.

Kam mokyti naudoti švarias adatas, jei geriau mokyti iš vis nenaudoti narkotikų. Lygiai  kam mokyti saugaus sekso, jei naudingiau mokyti skaistumo iki vedybų.

  AIDS/ŽIV apsikrėtimų įvyksta žymiai daugiau nei neplanuotų nėštumų. Kodėl?
1800m. anglų daktaras atrado, kad gumos barjeras kažkiek apsaugo nuo VL (venerinių ligų). Tačiau visų anuomet žinomų VL sukėlėjos buvo bakterijos, ne virusai.( virusai yra labai žymiai mažesni už bakterijas).
Kaučiukas yra natūralus produktas ir natūraliai turi mikroskopines skyles ar poras.Tos poros yra mažesnės nei bakterijos ar spermatozoidai. Todėl per kaučiuką bakterijos nepraeina. AIDS sukelia virusas, kuris šimtus kartų mažesnis už bakteriją, todėl kaučiuko gaminys nevisada jį sulaiko. Jei bakteriją palygintume su namu, prezervatyvo poros būtų langų dydžio, o virusas futbolo kamuolio.

  Magic Johnson po apsikrėtimo ŽIV savo interviu lapkričio 7 d. sakė, kad saugus seksas yra vienintelis kelias. Dabar jis pakeitė savo pažiūrą ir per Milwaukee TV pasakė, kad ,,Geriausias ir saugiausias seksas yra, kai nėra sekso".( "The best and safest sex is no sex." ). Boston Globe (12/11/91), P. 38

Jei draugas pakviestų tave pereiti per tiltą, nuo kurio nukrenta ir užsimuša kas 100 keliautojas, ar tu rizikuotum? Jei esi pakvaišęs, galėtum eiti. O ar rizikuotum, jei mirtinai nukristų kas ketvirtas ar penktas keliautojas?  Prezervatyvų ,,praleidimas" yra tarp 0.9% ir 22.8%, priklausomai nuo tipo.O rizika dar didesnė, jei neteisingai vartojama, būna brokuoti gaminiai ir tt.


Gydytojai įspėja:


TURINYS  Jeigu netikite Dievu - tikėkite faktais. Jūsų nuomonė - galite parašyti: ,,skrinskasETAgmail.com“