PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas  IŠ LAIŠKŲ

SAPNAI  #1

D.G.Kunige,

    Švedriškės parapijoje mirė senukas Klimas. Po laidotuvių praėjus kelioms dienoms, žmona sapnuoja, kad velionis vyras skundžiasi, jog jį slegia sunkus akmuo. Žmona papasakojo sūnui, tačiau pasirodo, kad ir tas sapnavo tą patį sapną. Užprašė kunigą atlaikyti šv.Mišias, bet ir toliau sapnavosi tas sapnas. Nutarė atkast numirėli ir patikrinti, o gal tikrai spaudžia karstą akmuo.Vos tik vyrai pradėjo kasinėti duobę, už kokio pusmetrio rado dėžutę, o ten ką tik gimęs kūdikis. Pasirodo viena mergina (Bobuliauskaitė) pagimdžiusi vaiką nužudė ir užkasė į naujai supiltą kapą. Taip per sapną numirėlis išaiškino nusikaltimą. Dar yra gyvi to įvykio liudininkai. Šį atsitikimą papasakojo mano vargonininkas Jonas Šuminas, anksčiau gyvenęs Švedriškės parapijoje, o dabar gyvenentis Vyžuonų miestelyje.

Kun.Edmundas Rinkevičius 1994.09.16

Aš buvau atitolusi nuo Dievo ir gyvenau nedorą gyvenimą (net vieną kartą įėjus į bažnyčią spiaudžiau ant tikinčiųjų). Mano mama neaiškino, kaip turėčiau praleisti savo jaunystę.
1943 ar 1944 m. tapau nėščia, 5 mėnesių kūdikį abortavau. Vaikas dar kurį laiką buvo gyvas. Mama paėmus vaiką palaidojo į savo artimųjų kapą. 1973 metais grįžau prie Dievo ir iš karto prabudo sąžinė už visas nuodėmes, bet ypatingai už šį abortą. Verkiu beveik kiekvieną dieną iš tikros širdies, bet nesugrąžinsi kūdikiui gyvybę. 1971 m. sapnuoju tokį sapną. Einu į Aušros Vartus ir man kelią pastoja maža mergytė. Aš noriu ją aplenkti, bet ji nesiduoda, vis užeidama priešais mane (mergytė apie 2-3 m.). Aš jos klausiu: "kur tavo mama?" O ji man sako: "Tu mano mama, pakrikštyk mane Violeta". "Aš pasakiau savo mamai, mama nuėjo pas kunigą ir paklausė, kaip ją pakrikštyti, o kunigas patarė, kad nueitų prie kapo ir pakrikštytų, paėmus švento vandens. Tuo metu mama jautė kažkokį vidinį džiaugsmą. Vėliau aš ištekėjau. Mirė vyras. 1984 metais vėl sapnuoju: ateina mano dukrytė su mirusiu vyru ir atneša man mažytį tortelį, išpuoštą tokiais, kaip rasa, lašeliais. (Mergytė jau apie 14-15 m.) Ji šiuos lašelius liečia su savo piršteliais. Tie lašeliai subyra ir sako: "mama, tie lašeliai - tai tavo ašaros, neverk".
öi vaiko žmogžudystė labai slegia. Moterys, nežudykit savo vaikų, nes ašaros nesugrąžina vaiko gyvybės!
Eugenija
G.J.K.
Gerb. Kunige,
Aš ištekėjau būdama 20 metų. Vyras dirbo K.Naumiestyje. Sulaukėme aštuonių vaikelių, buvo dar du persileidimai ir vienas nutraukimas. Po kepenų operacijos labai sirgau. Buvo man pavojus gimdyti, bet po to nusprendžiau daugiau niekada nedaryti nutraukimo, nors ir mirčiau, tik į tą vietą pagimdyti vieną. Tai buvo aštuntas sūnus Marius, kuris dabar mums reikalingas, pensininkams darbuose padeda ir yra mūsų atjauta.
Vieną kartą susapnavau tokį sapną. Ateina trys vaikučiai, rankytėmis susikabinę, o man tokia mintis, kad jie mano. Aš ir paklausiau jų: kur jūs būnat, o jie man atsakė: "tamsiuose tualetuose" ir išėjo, o man paliko širdies skausmas. Kaip reikia branginti vaisių ir labai saugotis, o mes nepaisom, nesisaugojam. Dabar ir mergaitėms pasakiau, kad reikia saugotis, o duonutės užteks visiems.
Dar viena mano draugė Teresėlė, netekėjusi, stipri katalikė, susapnavo vieną kaimynų vaiką, kuris buvo jau 5 metai kai miręs. Jis nebuvo pakrikštytas, mirė ligoninėje. Sunkia liga sirgo - vilklige, o mama nenorėjo krikštyti sūnaus, nors kiti siūlė. Taip ir numirė nekrikštytas.
Jis prašė sapne: "pakrikštyk mane", atėjęs su pulku vaikučių, ir visi norėjo krikšto, sakydami: "greičiau krikštyk, nes man jau nusibodo laukti". Tada kitą dieną krikštino įdedant vardus su šv. vandeniu. Po to daugiau neprašė, nesisapnavo.
Teresė V.
Kudirkos Naumiestis.

Buvau ten, kur gėlės be kvapo ir žemė kraujo ir ašarų prigėrusi
1949 m. buvau enkavedistų nuteista kaip politinė kalinė 10 metų pagal 58 str. Ir išvežė į Sibirą. Mano tardytojas buvo žydas, labai žiaurus. Jis man pasakė: "matei saulutę iš Vakarų užtekančią, taip tau Lietuvos daugiau nematyt". Ir pragaro nasruose išbuvau netoli dešimties metų su puslaukiniais, kurių moralė buvo labai žemame lygyje, vienas žiaurumas. Aš irgi dalinai sulaukinėjau. Bet 1958 m. Maskvos ypatingoji neva išteisino, bet dar 5 metus neturėjau teisės grįžti į Lietuvą. Ir ten sutikau žmogų, kuris pastūmėjo mane į bedugnę. Tapau nėščia. Manasis "draugas" pasakė: nesiženysiu, daryk išvalymą. Jokių savų nei artimų, net vaikų darželio nebuvo. Kas daryti, kaip gyventi? Nubėgusi į polikliniką puoliau prie daktarės, sakau: gelbėk, aš pražuvusi. Daktarė mane patikrino, sako: antras mėnuo nėštumo. üaibiškai pergalvojau - skubiai reikia daryti abortą, kol dar mėsos gabalėlis, kol neišsivystė žmogutis, nes tada jau bus didelė nuodėmė. O pasirodo, labai klydau - nuodėmė buvo ta pati nuo pat pradėjimo.
Dabartiniu protu niekada nebūčiau taip pasielgusi. Nebuvo protingo žmogaus, su kuriuo galėčiau pasitarti. Nuo nėštumo nutraukimo prasidėjo dvasinė kančia, nepasitikėjimo kibirkštėlė dar iš vaikystės ruseno širdyje. Ir save kaltinau ir dabar kaltinu ir kenčiu, kenčiu. Nebūna nei vienos dienos, kad neprisiminčiau tos baisios nuodėmės. Ir su dideliu skausmu prašau gerąjį Dievą, kad atleistų man nuodėmes ir kad po mirties neįmestų į pragarą, kurio esu užsipelniusi. O Dieve, būk gailestingas, leisk pailsėti man nusidėjėlei prie Tavo švenčiausių kojų.
Kada kunigas sako pamokslą, aš su baime klausau, kad nors nekalbėtų apie negimusio kūdikio žudymą. O taip dažnai būna. O mano širdį vėl perveria lyg aštrus kalavijas. Bet gerai, kad nuolat primenama, kad man ir visoms, kurios šią baisią nuodėmę padarę, ir toms, kurios galbūt rengiasi šiam baisiam žingsniui. Mielos moterys ir merginos, būkite išmintingos ir atsparios, nepasiduokite vyrų klastoms, taip pat nedarykite abortų, nes didelę žalą darome kūnui, luošiname sveikatą, kas svarbiausia žudome sielą ir prarandame visam gyvenimui ramybę. Baisią pagiežą jaučiu širdyje, bet nesugebu išreikšti žodžiais. Dieve, jei gali, atleisk. Kai grįžau į Lietuvą 1992 m. iš Kauno pilnas autobusas žmonių važiavome į öakių raj., kur Anelytei pasirodė Kristus. Viena nepažįstama moteris garsiai pasakė: gyvenu su teisėtu vyru, bet padariau 2 abortus. Mirtinai nusidėjau savo dangiškajam Tėvui ir labai, labai kenčiu. Bet už baisią nuodėmę noriu atsiprašyti. Ir pasninkausiu 120 dienų, už kiekvieną abortą po 60 dienų, žinoma, trečiadieniais ir penktadieniais. Žia vėl man buvo smūgis, karštai meldžiausi Keturnaujienoje į Kristų ir Motinėlę övenčiausią, kad atleistų man nuodėmes. Grįžusi į namus tuojau pradėjau atgailos pasninką trečiadieniais ir penktadieniais, ir taip kol praėjo 60 dienų, su duona ir vandeniu. Įpusėjus atgailos pasninkui, sapne pamačiau savo kūdikį, maždaug vienų metų berniuką. Jo veidelis buvo perpjautas dviem pjūviais, o krūtinėlė - vienu pjūviu. Ir girdėjau balsą, kažkas sakė: "šitas vaikelis ne tavo, nes tu neverta jo". Staiga išsigandusi pabudau ir tą naktį nebuvau užmigusi ir labai kentėjau ir verkiau. Ir turbūt kentėsiu, kol mirtis užmerks akis.
Dabar pasninkauju penktadieniais su vandeniu ir duona, ir taip kol gyvensiu.
Prašau gerojo Dievo sau nuodėmių atleidimo, taip pat ir visiems nusidėjėliams, kad öventoji Dvasia apšviestų mūsų protus ir saugotų nuo pražūties.
J.K. 

Pasidalink savo sapnu, išgyvenimu, mintim. Tavo gyvenimo patirtis gali išgelbėti nekaltą vaikelį: ,,skrinskasETAgmail.com“

TURINYS