PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas    SKAISTUMAS

Kokia savijauta, nuotaika po pirmo karto? (ne santuokoje). Pasakoja moteriškės (buvusios mergaitės).

Jaučiu pyktį. Pasižadėjau sau, kad lauksiu iki vedybų, tačiau vis gi tai padariau. Dabar jau per vėlu. Aš netekau nekaltybės. Alice, 15
Aš jaučiu, lyg būčiau padariusi kažką blogo. Ir šalia to jaučiuosi kvailai - juokingai. Aš, žinoma, nepajutau jokio virpulio iš to. Tai buvo, geriau sakant, sutrikdymas.
Eilene, 16
Aš jaučiu, kad paskubėjau į tai,- nors mylėjau. Dar aš jaučiu kaltę.
Cammy, 17
Jaučiuosi nupiginta, kadangi galvoju ką aš padariau ir supratau, kad nebuvau tam pasiruošusi.
Carla, 16
Aš jaučiuosi keistai ir supratau, išnaudota. Panašu, tarsi mes abu rūpintumėmės vienu asmeniu - juo. Jaučiu, kad dėl to jį paliksiu.
Elizabeth, 15
Aš žinau, kad padariau didžiausią gyvenimo klaidą. Jaučiuosi kvailai. Aš sakiau, kad niekada to daugiau nedarysiu ir nedariau.
Chandra, 14
Aš pergyvenau, ar nepaliks jis mane? Ar jis draugavo su manim tik tam, kad gautų ko norėjo?
Anne, 19
Aš buvau sumišusi. Viena vertus, aš maniau, kad taip padariau iš meilės, bet po to bijojau, ar netapau nėščia.
Kay, 16
Aš jaučiau, kad Dievas man neatleidžia. Aš savęs vėl ir vėl klausiau: ,,Kodėl tu tai padarei?"
Nancy, 17

Kaip seksas pakeitė tarpusavio santykius? (ne santuokoje). Pasakoja nepilnametės moteriškės.

Tu turi ypatingą ryšį. Tu save pilnai jam atidavei, dalinaisi savo kūnu su juo, tenkinai jo norus. Tu manai, visada ir iš jo pusės liks įsipareigojimas ir lieki pikta ir įskaudinta, kai matai, kad nieko nėra. 
Melissa, 17
Jausmai tam, su kuriuo turėjai lytinius santykius skiriasi nuo tų, su kuriais neturėjai. Kadangi dabar šis jaunuolis turi dalį tavęs, kurios tu niekada nesusigrąžinsi.
Frieda, 15
Jautiesi, lyg skrandyje liktų tuštuma, kai jis tave palieka, o tu tampriai esi  su juo susijusi, net jei nemyli jo.
Simone, 16
Jis kalbėjo man, kad mane myli ir niekada nepaliks. Kai mes išsiskyrėme, ruošiausi nusižudyti. Maniau, joks vaikinas su manim nedraugaus.
Shannon, 17
Seksas nėra tik fizinis dalykas. Jis įtraukia ir jausmus - jausmus, kuriuos sunku įveikti, jei jau nutraukei ryšį. 
Beth, 16
Jei išsiskyrei su vaikinu, su kuriuo nesantykiavai, tai kas? Tu gali eiti šalin laisva. Bet jei išsiskyrei su vaikinu, su kuriuo santykiavai, tai lieka tavo atminty. Tu pergyveni tai dažną sykį
Jackie, 15

Kaip seksas pakeitė tarpusavio santykius? (ne santuokoje). Pasakoja buvę berniukai  

Tarpusavio bendravimas staiga tapo rimtas. Pradėjome elgtis lyg tėvai. Pastebėjau, kad tapo sunkiau jos nusikratyti.
Nicky, 18
Ji prie manęs prisirišo ir norėjo kiekvieną vakarą mane matyti. O jei aš nenorėdavau susitikt, jausdavosi įskaudinta ir prislėgta, todėl mes ir išsiskyrėme. Jai sunku buvo tai pergyventi. Aš buvau patenkintas ištrūkęs iš viso to.
Dwayne, 18
Mergina per gilia įsitraukia į meilę ir tu daugiau nebenori jos matyti.
Carmine, 16
Viskas po sekso tampa labai rimta. Jokių linksmybių.
Cory, 17
Ji elgėsi, tarsi ją turėčiau garbinti ir tik dėl to, kadangi ji su manim santykiavo. Aš ja pasibjaurėjau. .
Lucien, 19
Mes jautėme daugiau įpareigoti vienas kitam ir pradėjome žymiai dažniau kivirčytis.
Fred, 15
Po turėto sekso maniau galėsiu daryti ką norėsiu, o ji bus dėl manęs, bet buvau neteisus.
Lionel, 17
Seksas tarpusavio santykius sustiprina ar numarina, - bet paprastai santykiai išyra, nes tu nesi pasirengęs tokiai gausybei įsipareigojimų.
Paul, 17

Kodėl noriu kad skaistybė būtų buvusi išsaugota? (pasirašo slapyvardžiais).

Noriu todėl, nes ji stiprina savigarbą.
Rational, Pietryčių Azija

Noriu susigrąžinti, nes tai nebuvo ypatinga... Aš noriu tai atlikti su tuo, kurį tikrai mylėčiau...nors dabar tai neturi jokios reikšmės su kuo...daugiau tai nebus ypatinga ir aš jaučiuosi per daug paklusnia, ir dėl to pasigėriau. Aš nebegerbiu savęs.
psyche, Kanada

Aš žinau, kad nekaltybės nesusigrąžinsiu fiziškai, bet aš norėčiau, kad mano gyvenimas būtų toks paprastas, koks buvo anksčiau, prieš tai, kai aš pirmą kartą lytiškai santykiavau. Menka savigarba, esant mergelei, po sekso dar labiau sumenkėjo. Vėlesni partneriai niekada man nesuteikė, ko norėjau ar stokojau, nes aš žiūrėjau klaidinga kryptimi. Tai yra simbolinis aktas, parodantis mano gyvenimo ir lytiškumo kontrolę :,,Aš pasirūpinsiu savimi, mylėsiu save ir išsaugosiu save tinkamui laikui.
Aislyn Aitana, New York

Aš noriu susigrąžinti nekaltybę todėl, kad vaikinas, kuris ją paėmė iš manęs, visiškai buvo tas pats, ar aš buvau mergelė, ar ožka, ar melionas iki tol, kol gakėjo įdėti savo daikčiuką į tai. Ir dabar, kai radau puikų vaikiną, kuris išsaugojo savo skaistumą, gailiuosi, kad praradau savo. Norėčiau prarasti su tuo, kam tai taip pat vertybė ir kuris brangintų tai kaip dovaną.
Kate, Kanada

Aš buvau 13, kai tai praradau. Aš galvojau, kad myliu berniuką, bet po to, kai išbandėm kiekvieną seksualinį dalyką, mes tapom nuobodūs vienas kitam. Būtų buvę geriau, kad būčiau laukusi iki brandesnio amžiaus ir vaikiną tikrai mylėčiau, bet suprantu, kad negalėsiu. Galbūt, jei tebebūčiau mergelė, žmonės gerbtų mane ir berniukai kitaip žiūrėtų į mane ir negalvotų, kad aš esu lengvai prieinama. Tikrai norėčiau sužinoti, kodėl jei vaikinas gali su visom miegoti, visi skaito, kad jis šaunuolis, bet jei mergaitė miega su visais aplinkiniais, ji yra kalė?
Tara, Louisiana

Taip, aš manau, kad aš kažką praradau. Noriu tai susigrąžinti, kad galėčiau duoti tai, kuri būtų verta arba niekam. Aš noriu gyventi tokia meile, kuri egzistuoja tik mituose ir legendose, kur viskas gražu, natūralu ir nekalta... jūs suprantate, ką turiu mintyje, aš nekartosiu, kas jau parašyta.
Faust, Paryžius, Prancūzija

Kadangi berniukas įterpė savo daiktą į mane taip, kad tai buvo pats skausmingiausias ir labiausiai žeminantis dalykas, kuris man kada nors atsitiko ir aš niekada nenoriu matyti nei vieno iš tokių siaubingų dalykų iš naujo!
Maria, London

Kartais partneriai sako, kad jiems tas pats, ar tu nekalta ar ne, bet aš žinau, kad giliai širdyje jie teikia pirmenybę tokiai moteriai, kuri būtų vienintelė. Jie taip pat nori, kad jų moteris priklausytų jiems visiškai ir gauti skaisčią yra privilegija.
Sarah, Azija

Aš todėl noriu susigrąžinti, kadangi praradau visą nekaltybę ir noriu vėl būti laimingas.
Mar, Ispanija

Mano draugas, kuris atėmė man nekaltybę, nebuvo TOKS geras. Mano sekantis patyrimas nebuvo nei toks didis, nei, kaip supratau, vertas rūpesčio, todėl noriu susigrąžinti savo nekaltybę TIESIOG DABAR!!! Aš noriu išsaugoti save dėl Geriausiojo.
Alicia, Norvegija

Mergaitė, su kuria praradau tai, paliko mane. Nuo tada beprotiškai pamilau Nikolę, kurią ateityje ketinu vesti. Gailiuosi, kad negalėsiu pasidalinti savo skaistumu su moterimi, kurią tikrai myliu.
Josh, Chicago

O kad galėčiau pasakyti savo draugui, mano gyvenimo meilei, kad aš galiu jam duoti kažką, ko nei viena jau nebeturi.
Balou, Atlanta

Aš visiškai apsisprendžiau ir pasižadėjau celibatui. Man patinka nebeturėt lytinių ryšių! Gyvenimas be to yra fantastiškas!
Gary Ryno, San Diego

Aš tikiu, kad jei susigrąžinčiau nekaltybę, ji man padėtų versle ir padidintų mano pajamas. Be to visos draugės pavydėtų,-visos jau praradusios!!!
carie, New Orleans

Norėčiau būti nekalta, kadangi nuo tada, kai praradau ją, mano gyvenimas tapo viena nepertraukiama orgija. Rodos negaliu sustoti miegoti su vaikinais. Norėčiau, kad turėčiau daugiau savigarbos; tai galbūt mane pražudys.
Mi Vida Loca, Sioux Falls, South Dakota

Aš norėčiau įveikti siaubingą dalyką, kuris man atsitiko. Tai nebuvo mano kaltė, ir aš turiu liautis kaltinusi save.
sophie, Alaska

Kadangi dabar aš matau tai kaip mano dovaną, o ne būdą bendraamžių grupės/draugo malonei ir priėmimui. Aš būčiau turėjusi kažką, ko kiti jau neturi, savo skaistumą! Mano nekaltybė. Mano prarasta jaunystė.
EFFIE MAE, CA

Tai turėti yra didinga!
Kim, NY

Paverstų mane geresniu asmeniu.
B Lover, Memphis, TN

Dar keletas mergaičių minčių  :

Jei jau praradai savo nekaltybę, niekada jos nesusigrąžinsi.
Tara, 15
Palauk. Jei jis sako, kad jis tave nepaprastai mėgsta, jis nori tai gauti savo būdu neatsižvelgdamas į tavo jausmus.Visą laiką taip atsitinka.
Andrea, 18
Tai gali būti nerealu, bet jei jau turi lytinius santykius neištekėjusi, rizikuoji labai skausmingam išsiskyrimui dėl lytinių saitų.
Martha, 16
Tai skamba neskaniai, bet aš linkiu laukti iki ištekėsi. Žinau, kad vaikinai daugiau gerbia skaisčias.
Sally, 17
Lauk iki vedybų. Tuomet, kai lytiškai santykiausi, tai kažką reikš - kad myli savo vyrą ir nori, kad jis būtų pirmas. 
Raquel, 17
Daugybė yra vaikinų, kurie tenori vieno dalyko, po kurio tu lieki istorija.
Jennifer, 17
Vaikinai yra vartotojai ir piktnaudžiautojai. Jie tik nori patenkinti savo malonumus ir aistras. Jiems visai nerūpi tavo jausmai. 
Shannon, 17
Kai kurie berniukai sako:,,Jei tu mane myli, turėk su manim seksą". Ir kai kurios mergaitės tiki, jei jos taip padarys, jos jį pasilaikys. Bet sekso santykiai su berniuku jo nesulaiko, kadangi jei jis pasirengęs palikti, tikėkite manimi, jis ir paliks.
Judy, 14
Jei galėčiau pakartoti viską iš naujo, aš išsaugočiau nekaltybę iki vestuvių.
Valerie, 18

Vaikinų patarimai merginoms - kada pradėt seksą...

Laukti iki vedybų. jauni vyrai ieško jaunų moterų, kuriomis nebuvo pasinaudota ir piknaudota.
Robert, 18
Aš žinau, kad merginos neklausys, bet patariu joms palaukti iki jos ištekės...
Joey, 17
Reikia laukti iki vedybų. Dauguma vaikinų yra vartotojai ir tau viskas baigsis nuoskauda, gero vardo praradimu ir panašiais dalykais, vienišumu. Nedaryk taip, padaryk draugą laimingu.
Hamilton, 18

Literatūra: Internetas, Joise Veidralės medžiaga.

O ką tu manai - parašyk: ,,skrinskasETAgmail.com“

TURINYS