PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas   SKAISTUMAS

KOVA UŽ TYRUMĄ

Laba diena,
Apsilankiau jūsų tinklalapyje ir atradau daug naudingų straipsnių, supratau esanti ne viena.
Kadangi gyvename visiškos paleistuvystės amžiuje, norėčiau pasidalinti savo nuomone ir patirtimi ir taip prisidėti prie bendro moralinio konteksto, kurį išvydau jūsų svetainėje. Papasakosiu savo istoriją, kuri galbūt privers susimąstyti ne vieną jauną žmogų. Šiuo metu esu išsilavinusi ištekėjusi pasiturinti moteris, o prieš gerą dešimtmetį buvau gležna ir lengvai pažeidžiama mergaitė.
Augau tvarkingoje, katalikiškoje šeimoje. Nuo pat pirmųjų klasių mokiausi gerai, šeima ir giminės į mane dėjo daug vilčių. Mano manymų pirmą žingsnį į šalį nuo normalaus doro gyvenimo kelio aš, naivi smalsi mergaitė, žengiau eidama septynioliktuosius metus. Tuo metu, kaip ir visos mergaitės kamuojamos hormonų, kartais pagalvodavau apie vaikinus, tačiau mintys taip ir likdavo mintimis iki vieno penktadienio vakaro, kai likus viena namuose pasilikau žiūrėti naktinės vieno kanalo programos. Nors matomi vaizdai man nekėlė jokio susižavėjimo, veikiau priešingai - jie buvo šlykštūs, manau būtent tai mane pastūmėjo jau kitą dieną pasiduoti pagundai ranka patyrinėti savo kūną ir jo jusles. Po to karto hormonų lygis manyje stipriai pakilo pradėjau blaškytis, viena mano pusė norėjo tuoj pat sugulti su kokiu patraukliu vyriškiu, kita visgi jautė, kad tai nėra gerai. Toks asmenybės susiskaldymas lėmė tai, kad 18 metų pradėjau lankytis klubuose ir išgėrinėti. Išgėrinėjau tam, kad užtildyčiau sąžinę ir kaip koks gyvulys, galėčiau atsiduoti savo juslėms.
Klubuose susipažinus su vaikinais - bučiuodavausi ir pasiduodavau jų švelniom, o kartais ir grubiom glamonėm. Prablaivėjus jaučiausi tarsi būčiau kekšė, ir tai , kad dar neturėjau lytinių santykių manęs visai neguodė. Mano kūnas buvo purvinas, lūpos perėjusios dešimtis skirtingų vaikinų ir dėl viso to kaltinau hormonus, nesugebėjimą tvardytis. Neaišku kuo šitas laikotarpis būtų pasibaigęs, jeigu ne vienos draugės pastabos, kurios atvedė mane į protą. Kai nustojau niekinti savo kūną, po kiek laiko užteko valios ir nebeišgėrinėti kiekvieną savaitgalį. Sugrįžus į savo gyvenimo kelią, viskas susidėliojo į savo vietas. Sugebėjau įstoti į universitetą, ten sėkmingai baigti studijas. Čia norėčiau atkreipti dėmesį, kad mokyklos pamoką išmokau gerai ir nedariau tų klaidų, kurias darė kursiokai ir gupiokai. Daugelis jų susiporavo, o susiporavę netrukdavo ir sugulti, taip dažnai pasmerkdavo savo santykius pražūčiai. Viena draugė netgi pastojo, ištekėjo ir po metų išsiskyrė. Šiuo klausimu aš buvau griežta ir susiradusi rimtą draugą ( tai buvo 4tam kurse), jam aiškiai pasakiau ir netgi man pavyko įrodyti(turbūt tai kas tiesa, lengviau įsirodo) skaistumo naudą. Mūsų santykiai tapo labai tvirti ir praėjus 4 metam draugystes ir išbandymų jis mane vedė.
Šia savo patirtimi norėjau parodyti, kad nuo skaistumo gali priklausyti net tokie dalykai, kaip alkoholio suvartojimas ar mokslo pasiekimai. Na ir be abejo laimingas ir sėkmingas šeimyninis gyvenimas. Norėčiau visus visus pakviesti šviesti šių laikų jaunimą, skatinti lytiškai susilaikyti iki santuokos ir propaguoti NŠP santuokoje, nes tik tokių būdu galima pasiekti kūno ir sielos harmonijos ir "nepersivalgyti" lytiškumo. Manau tam skiriama per mažai dėmesio tiek Bažnyčioje, tiek mokykloje, tiek visuomenės diskusijose, o visų svarbiausia pačiose šeimose.
Su Pagarba Julija, 28 metai
***
Sveiki, landžiodama po internetą aptikau jūsų puslapį. Labai nudžiugau kad propaguojate tokias amžinas vertybes. Tad nutariau pasidalinti savo mintimis. Esu 30 metų moteris.Gyvenu Vilniuje. Gyvenimas iš ties yra puikus. Turiu daug draugų, susitinkam džiaugiamės, iškylaujam. Rašau todėl, kad esu skaisti ir tuo didžiuojuos. Noriu pasakyt visoms mergaitėms, kad nesigėdytų savo skaistumo ir savo įsitikinimų. Šiuo metu gyvenu kartu su savo draugu. Jis gerbia mano apsisprendimą, jau 2 metus. Nors abu jaučiam didelį potraukį vienas kitam, tačiau susilaikom, nes žinom, kad tai sutvirtins mūsų santykius. Planuojam vestuves rugpjūtį, tikiuosi viskas eisis sklandžiai. Per gyvenimą turėjau ne vieną vaikiną, draugavau po 2-3 metus. Ne vienas iš jų nebuvo tinkamas ir džiaugiuosi kad nepadariau tos klaidos, kurią padaro dažna jauna moteris: patiki jog tai jos išrinktasis. Šią problema puikiai iliustruoja mano jaunesnės sesers istorija. Būdama 23 metų ir draugaudama su vaikinu jau 2 metus, ji atidavė savo skaistybę. Jos argumentas buvo, koks skirtumas juk vis tiek po poros metų susituoksim. Deja po metų ji pastojo, o jos jaunikis dingo kaip į vandenį. Dabar vieniša ir augina vaikelį. O vyrams moteris su nesantuokiniu vaiku nebeatrodo patraukli.
Pagarbiai Dorota
***
Sveiki! Noriu pasakyti, kad skaistumas - Dievo dovana, duota kiekvienam žmogui. Ta dovana duota tam, kad padovanotume save vieninteliam žmogui, su kuriuo norėsime praleisti visa gyvenimą santuokoje. Širdy be galo gera ir ramu, kad aš ir mano sužadėtinis šią dovaną saugojame ir branginame. Daugelis šiuolaikinio jaunimo paklaustu: "Ir kaip jūs iki 25 metų ištverėte?" Atsakytume - su Dievo pagalba prisiekę vienas kitam išlikti tyri. Mus jungia tyra MEILĖ ir jos šventumo mes nenorime sugriauti. Taip, žinoma, per ketverius metus lengva nebuvo. Tačiau su malda įmanoma viskas! Už penkių mėnesių mūsų vestuvės... Mes tikrai turėsime ką papasakoti savo vaikams apie skaistumą. Visiems jauniems žmonėms linkiu stiprybes saugojant Dievo dovanas, o ypač skaistumą. Patikėkit - tikrai verta.
Aiste, 25 m.
***
Sveiki, mano vardas Kotryna ir aš tebeesu skaisti. Aš žinau, kaip tai skamba ir, nelaimei, mūsų ,,12 žingsnių” pasaulyje dažnai jaučiu tai traktuojama tarsi nelaimė, o ne dovana. Leiskite man paaiškinti. Esu 32 metų, draugavau su instruktoriumi 4 metus ir birželio 22 d. mes susituokėme. Dauguma žmonių neįsivaizduoja, kad galima būtų taip ilgai draugauti ir nepradėti intymių ryšių. Prieš daugelį metų pasižadėjau likti tyra iki vestuvių nakties. Draugavau su nuostabiu žmogumi, kuris taipogi pasirinko gerbti save ir mane iki vestuvių nakties. Nemanykite, kad tai buvo lengvas pasirinkimas. Aš buvau aukštojoj mokykloje teatro kurso seniūnė. Daugelis mano profesorių tikėjo ir mokino, kad norint būti geru aktoriumi reikia ,,atleisti visus slopinimus". Man tai reiškė įsitraukti į seksą. Bendraamžių spaudimas buvo stiprus, bet aš dėkinga sveikai baimei tapti pažeidžiama ir skaistybės priesaikos įsipareigojimui. Nors esu kilusi iš labai nedarnios šeimos, kuri neugdė mano savigarbos, bet kažkas giliai viduje sakė, kas yra geriausia.   Keletas žmonių man sakė, kokia didelę vertybę padovanosiu vyrui vestuvių naktį. Turiu pridurti, kad aš jaudinausi dėl vestuvių nakties ir truputį bijojau. Jaudinausi, nes maniau tai bus malonu ir pagilins ir taip stiprius mūsų santykius. Baimė paprastai kilo iš nežinomybės. Bet jūs žinote kodėl? Visada būna pirmas kartas ir aš nepaprastai dėkinga, kad manasis kartas bus jungtuvių sandoroje su vyru, kuris mane visą myli, kuris turi planus ir svajones dėl mudviejų. Per praėjusius 4 metus jis įrodė savo stiprų charakterį. Jo savikontrolė, savigarba ir disciplina per mūsų draugystės metus tik pagilino mano meilę ir pagarbą jam. Nors aplinkinių pažiūros į nekaltybę nebuvo palankios ją saugoti, bet aš didžiuojuosi, galėdama ją kaip didžiausią dovaną, padovanoti savo vyrui vestuvių naktį.
Ir tu gali apsispręsti per savikontrolę, savigarbą ir discipliną kurti savo gyvenimą ir ateities draugystę. Bus nelengva! Bet atpildas truks visą gyvenimą!
***
Mano vardas Amy. Man 17 metų. Taip, aš esu mergelė. Daug kartų galvojau apie seksą. Buvau su vaikinu, kuris kalbėjo apie visus gerus dalykus. O tas vienintelis geras dalykas tėra kelios minutės iš viso mano gyvenimo gryno malonumo. Vėliau 9 mėnesiai svorio didėjimo ir gimdymas vaiko, kuriuo paskui reikėtų rūpintis, mokyklos metimas ( aš noriu turėt kūdikį, bet pirmiau noriu baigti mokslus). Bet tai dar ne viskas, prisideda ir venerinės ligos. Man 17 metų ir turėsiu begalę laiko tiems dalykams. Dabar turiu kurti sau geresnį gyvenimą. Tai nėra heroiška istorija, bet, manau, svarbu išgirsti kitiems vaikams, kad gera būti skaisčiam iš kitų vaikų.
***
Sveiki! Mano vardas Kristina. Man 18 metų. Norėčiau pasikalbėti vienu dalyku. Aš visada tikėjau skaistumu iki vedybų. Mačiau daugelį savo draugių vidurinėje mokykloje, kurios atbaidė mane nuo lytinio suartėjimo.pažįstu daug mergaičių, kurios apturėjo vaikelius ir kiekviena atskirai kalbėjo, kaip jos gailisi, kad nepalaukė. Be to visos jos yra vienišos mamos. Bandydamos žongliruoti mokykla, darbu ir naujagimiu,- nedžiaugsmą patiria. Mergaitės, bus daug laiko išbandyti ,,suaugusiųjų" dalykus kai tapsite suaugusios, nes ,,suaugusiųjų" dalykai ateina su suaugusiųjų atsakomybe. Viliuosi, kad kiekvienas, kas skaito šią istoriją supras, kad SEKSAS gali palūkėti. Tu gali džiaugtis paauglystės metais ir be sekso. Aš džiaugiuosi!! Būsi pakviesta į daugyyyybę vakarėlių ir būsi iš tų kurios sakys: ,,ne, aš neturiu auklės".
***
Aš atidedu seksą iki vedybų, kadangi seksas yra fizinė išraiška dvasinės sąjungos tarp sutuoktinių ir Dievo, ir gali būti pilnavertis bei gyvybę duodantis tik santuokos sakramente. Aš nenoriu dalintis fiziniu sekso intymumu su kuo nors kitu nei savo vyru, kadangi be dvasinio intymumo negalima patirti sekso pilnavertiškumo ar džiaugsmo.
  Kitais žodžiais tariant, priešsantuokinis seksas yra apgavystė ir savigarbos apiplėšimas. Besidalinant fiziniu intymumu su keliais partneriais, apiplėšiama tavo savigarba ir paliekama vargti viena su emocinėm ir fizinėm pasekmėmis.
  Kai mergina vilki seksualius rūbus, jai (aiškiai) trūksta pasitikėjimo bendraujant su vaikinais, ypač kai kitos merginos yra šalia, ir taip ji naudoja savo kūną, kad patrauktų į save abiejų lyčių dėmesį.
Kai vaikinai mato merginas tokiais atsiskleidžančiais drabužiais, jie galvoja, kad ji neturi doros ir siekia ,,užkabinimo".
Aš manau, kad daug merginų, kurios turi priešvedybinius lytinius santykius, ieško užtikrinimo, kad jų vaikinai yra įsipareigoję ir tikrai jas myli. Jos bijo sakyti ,,ne", kad jo neprarastų. O daug vaikinų, kurie turi priešvedybinius santykius, ieško malonumų ir tam tikro intymumo, kur gali parodyti savo jausmus, kuriuos yra nuslopinę kitos rūšies santykiuose.
  Geriausias būdas sakyti ,,Ne" seksualinėms užmačioms yra eiti šalin nuo tokių progų. Pasiaiškinti visada bus galima vėliau, bet yra bergždžia tai mėginti tada, kai kitas asmuo aiškiai nenori to suprasti.
Jei mergina bijo prarasti draugą, sakydama ,,Ne" seksui, aš patarčiau jai paaiškinti draugui savo ,,ne" priežastis ir po to, jei jis tikrai ją mylės, jis gerbs jos tikėjimą ir kūną.
Geriausiai pasiruošiu jungtuvėms ir išvengsiu skyrybų, praktikuodama ištikimybę, garbingumą, skaistumą. Kotryna, 21m.
***
Gali skambėt neįprastai, Tami ir aš , kai tuokėmės, abu buvome mergelės (skaistūs). Tai nebuvo lengva, pasakysiu, bet mes patenkinti, kad laukėme!
Pradėjome draugauti 9 klasėje ir draugavome 7 metus kol apsivedėme. Kai mūsų meilė ir įsipareigojimas augo, lytinės pagundos tapo tikra kova. Mes abu buvome praktikuojantys krikščionys, norintys patikti Dievui. Tačiau nors Dievas pasakė ,,Ne" mūsų kūnai šaukė ,,Taip!" Ir rodės, mūsų kūnai šaukė garsiau!
Taip, hormonai lenktyniavo! Mes norėjome laukti - bet mūsų kūnas sakė ,,darykite tai". TV, filmai ir muzika reikalus tik blogino. Jų pranešimai drąsino: ,,seksas, seksas ir daugiau sekso". Mūsų įsitikinimas laukti buvo silpninamas. Lytinis netyrumas, vedantis link santykiavimo, buvo beišardantis mūsų draugystę. Skausmas, nuodėmė, kaltė ir sumaištis buvo mus beišskirianti. Ant negandos krašto mes pasižadėjom pataupyti seksą iki vestuvių ir kartu reguliariai melstis. Mes sustiprinome savo sprendimą, kartu skaitydami knygą apie lytinį tyrumą draugystėje. Pasižadėję skaistumui, mes pagelbėjom vienas kitam nugalėti lytinius geismus. Kartais būdavo labai sunku, bet mes subrandinome stiprią drausmę ir vienas kito pagarbą. Naujas atvirumas ir pasitikėjimas tarpusavio santykiuose augo ir mūsų meilė sužydo ir pagilėjo daugiau, nei mes kada galėjome net įsivaizduoti.
   Ir kaip rezultatą, dabar su dėkingumu galime sakyti, kai apsivedėme, abu buvome skaistūs. Ir kai medaus mėnuo prasidėjo... pasakysime tiktai, kad buvo verta laukti! Dėkojame Dievui, kad mes laimėjome mūšį ir mes esame abu laimingesni, stipresni ir labiau mylintys, nes mes išlaukėme. Keit
***
Turėjau vaikiną su kuriuo draugavau dvejus metus. Įsivaizdavau, kad jis yra idealus, tikėjausi su juo sukurti šeimą, visuomet svajodavau su juo pirmą kartą pasimylėti. Žinoma, mūsų draugystėj buvo daug žodžių, daug pažadų apie amžiną meilę ir ištikimybę. Aš su juo taip ir nepasimylėjau, o žodžiai ir liko tik žodžiais. Jis mane paliko, nes mes pykdavomės dėl niekų. Galima galvoti visaip, bet viena iš priežasčių buvo ta, kad su juo nesimylėjau. Aš bent jau manau taip. Bet džiaugiuosi dėl to, kad neatidaviau jam savo nekaltybės. Šiaip ar taip, mes būtume išsiskyrę. Jam prieš mane buvo kitų ir po manęs bus. Jis jas mylės, nes aš jam būčiau buvusi nei pirma, nei paskutinė. O aš tikėjausi vieno vyro savo gyvenime. Todėl esu labai laiminga, kad Dievas man davė šviesų protą ir visuomet vedė teisingu keliu. Manau, kad jeigu vaikinas myli merginą, jis gali laukti kiek merginai reikės, kad ir iki vestuvių.
***
Man 24 m., jau ištekėjusi 1 metai. Iki vyro draugavau su daugeliu vaikinų, bet tik su tais, kurie mane suprato. Suprato, kad nenoriu santykiauti, kol nerasiu savo vyro. Buvo ir tokių, kuriems reikėjo tiktai to. Mano atsakymas buvo ne. Aišku, tie vaikinai mane paliko. Aš nesigailiu, nes jie nebuvo man skirti. Dabar sutinku tuos vaikinus, (kurie reikalavo sekso), jie su manim sveikinasi, jie mane vertina. Vien dėl to, kad aš turiu savo nuomonę apie ateitį. Dėl to, kad aš vertinu save. Jolanta
***
Man 18 metų. Juoksitės: ,,Merga kaip karvė, bet nekalta!"... tai tiesa. Galvojat man nebuvo progų, gal aš baisi, negraži ar šiaip mėmė? Ne.. O progų buvo daug. Ir pasiūlymų. Netgi už pinigus, tikrai nemažus pinigus. Bet aš vis sudvejodavau ir pasakydavau: ,,Ne".
Aš jauna, patraukli. Tikrai daug vyrų nori manęs. Kai kurie laukia. Tegu. Tai mano gyvenimas, mano teisė rinktis. Ir aš renkuosi tai, kas man geriausia.
***
Viena abiturientė atvėrė man savo širdį ir pasidalino savo širdgėla. Ji draugavo su berniuku trejus metus. Per tą laiką jie pilnai apsisprendė už skaistybę. Tačiau dabar buvo labai pasimetusi, nes vakar jie staiga ,,nuėjo visą kelią". ,,Sakai buvote pasižadėję abipusiame bendravime  laikytis skaistumo ir, lyg iš giedro dangaus, nuėjai visą kelią?"
,,Taip", vis dar šoko būsenoje būdama, ji atsakė.
Kažkas rodėsi netaip. Todėl kitaip paklausiau: ,,Jūs niekada aistringai nesibučiavote, niekada nesiglamonėjote po drabužiais ar be drabužių?
,,Taip, žinoma, visa tai mes darėme. Bet mes buvome pasižadėję likti skaisčiais!"
O čia ir buvo problema. Jie buvo pasižadėję likti nekaltais, tačiau savo veiksmais ruošėsi lytiniam suartėjimui. Darbai kalba garsiau už žodžius. Viena sakyti, kad būsi skaistus, o gyventi tyrą gyvenimą yra skirtingi dalykai. Veiksmai turi įrodyti skaistybės pasižadėjimą. Nenuvertink lytinės jėgos. Manyti, kad gali intymiai bendrauti ir staiga sustoti kai visi jausmai sukilę, tai tas pats kas sakyti, kad gali sustabdyti automobilį, lekiantį 100km/val. greičiu ant bedugnės krašto, pradėdamas stabdyti tik ant uolos briaunos. 
Ar esi nusibrėžęs draugavime priimtinumo ribas?
Kai suvoksi, kad esi gundomas ir prarandi kontrolę, bėk iš tokios situacijos kuo greičiau ir įtikink save ilgiau nelaukti.
Ar draugauji tik su tokiu draugu, kuris yra taip pat apsisprendęs už skaistumą?
Ar tavo draugai žino tavo nuostatas skaistumo atžvilgiu?
Ar didžiuojiesi savo apsisprendimu už tyrumą?
Dar niekas nepasakė, kad tyrumas iki santuokos yra lengvas. Iš tiesų tai gali būti pats sunkiausias pasirinkimas tavo gyvenime. Sėkmingam ištesėjimui reikia didelės savikontrolės, savigarbos ir drausmės. Daugelis sugeba save kontroliuoti, tačiau tokios savybės dabar nėra pripažįstamos. Esmė tame, ar teisingą sprendimą priimsi? Ar tas žmogus, su kuriuo draugauji, pasirengęs priimti teisingą sprendimą? 
Neturi reikšmės koks geras tu esi; koks žymus atletas ar studentė būtum - pajusi pagundą įsitraukti į fizinius ryšius. Tokie jausmai yra normalūs ir natūralūs, be kita ko, visi mes esame lytiniai sutvėrimai, gyvenantys lytinėje visuomenėje. TU privalai pasiryžti ar kontroliuosi ši galingą lytinį potraukį, ar leisi savo lytiniam potraukiui kontroliuoti tave, drauge su tavo ateitimi, svajomis ir tikslais? Pasirenki tu. (M.Morris.)
***
Man dvidešimt metų, mano vardas Ernis. Aš vis dar nekaltas, ir tai man nesudaro jokio diskomforto. Aš jaučiu, kokia palaima tave užlieja, kai kiti bendraamžiai kalba apie lytinių santykių jiems suteiktas problemas: tai įvairios venerinės ligos. Dažnai aš paklausiu kitų, ką jiem duoda lytiniai satykiai, ir kam jie tai darė. Dažniausiai jie atsako, jog tai darė grynai paskatinti aklo aistrų vedimo. Tai ir yra blogiausia, kai žmogus vadovaujasi aistrom, neapmąstydamas to protu. Vaikinai ir merginos, nebūkite vien tik gyvuliais, nes tik gyvuliams terūpi du dalykai - pavalgyti ir patenkinti savo lytinį instinktą. Pagalvokit, ar mes tik gyvuliai? 
***
Skaistumas - didžiausia vertybė merginos gyvenime. Vienas medicinos mokslininkas yra pasakęs: ,,Išlaikytas vynas labiau svaigina". Šie žodžiai turi gilią prasmę, bet juos reikia teisingai suprasti. O kai viską išragauja 16-18 metų, gyvenimas praranda skonį, tiesa?
***
Man jau 22m. Aš vis dar nekalta. Ir ne todėl kad nebuvo progų, daug kartų siūlė tekėti, bet manau, kad dar neradau to, kuris būtų vertas tokios dovanos. Man patinka gerbti save. Ir žinau, kad vaikinai mane gerbia. remix
***
Aš esu už skaistybę iki vestuvių. Mane taip tėvai auklėjo. Aš nesu tos nuomonės, kad madinga mylėtis. Ir tikrai. Aš draugauju su vaikinu ir apie seksą mes kalbamės. Tad nutarėme palaukti kol susituoksime. Ir pati visąlaik svajojau ir svajoju ištekėti būdama skaisti. Mano manymu skaistybė didžiausias meilės įrodymas. O juk tekama (tuokiamasi) iš meilės. Aš pati draugėm patariu anksti nepradėti lytinių santykių. Kai kurios paklauso, kitos mane kvailele laiko. Bet man tai nesvarbu. Aš turiu tvirtą savo nuomonę. Kiek girdėjau, daugelis pasimylėję, o vėliau išsiskyrę labai gailisi, kad paskubėjo mylėtis. Lina, 21 m.
Parašyk apie savo kovą už tyrumą: ,,skrinskasETAgmail.com“


Paauglių nekaltybės praradimo rizika:
Alkoholio vartojimas, bloga tėvų priežiūra, paauglio seksualinio elgesio priimtinumas tėvams.
Faktoriai, sumažinantys paauglių paleistuvystę:
Geras suaugusiųjų pavyzdys, tyrumo mokymas asmenybės ugdyme, mokyti ,,ne" sakymo technikos, bažnyčios lankymas, visapusiškas rizikos nušvietimas ir pagalba tėvams su vaikais tai suprasti.
Dr. Hager tyrė paauglių rizikingą elgesį. Jis rado ryšį tarp netyro elgesio ir nusikalstamumo, nelegalios veiklos, rūkymo, narkotikų, por no grafijos bei azartiškų lošimų. Be to, tie jaunuoliai elgiasi kaip ir jų hedonistiniai tėvai. Daktaras sako, kad sunku ką daryti, kai mes, suaugusieji, esame kalti.
Priežastys, dėl kurių jie laikosi skaistumo: merginos- ,,dar ne pasirengusi", ,,noriu likti mergele iki vedybų"; vaikinai - ,,AIDS baimė, nesutikau tinkamos asmenybės".
TURINYS