PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas     SKAISTUMAS    

Savitarpio ir savęs supratimas

M. eina į lovą kai įtikinama ar įtaigojama, kad esanti mylima. Tai vienintelis būdas, kai m. atsiduoda. Ji savo širdy mąsto: “ aš vienintelė iš tūkstančio, tai mano laimė.”- bet suveikia gamtos dėsniai, pažinta tampa neįdomi ir paliekama.
M., pasimokykite Iš šimtų tūkstančių apgautųjų, sulaužytų likimų. Dr. Gerhart rado, kad 55% moterų, turėjusių pirmą l.a. su jų vyru 20-25% sakė, kad mylėjo ir vylėsi ištekėti .Žodžiu 80% pirmą l.a. turėjo su vyru, kurį mylėjo ir tikėjosi ištekėti.
V: mano kitaip: tik 12% planavo vesti m. 20-25% Jautė emocinį potraukį, bet vesti neketino.
Koks požiūrių skirtumas!
V-M skirtumai
V 16-17m. l. subręsta. (Nors iki psichologinio, fizinio,socialinio, vyriško subrendimo toli). Ką tai reiškia? Reiškia nori m. O ko jis joje nori? Jis nori matyti jos nuogą kūną, nori jį liesti, glamonėti, l.s.
M. šiame amžiuje t.p. nori berniuko. Bet žiūrėkim, kokie skirtumai. Ar ji turi troškimą matyti jį nuogą, glamonėt jo intymius organus? Bet juk ne taip yra. Ji nori b., bet ne tokiu būdu. Ji nori, kad jis ją glaustų, nori, kad jis jos norėtų, rūpintųsi, nori, kad jis sakytų jai, kad ji graži, kad myli ją, nori meilės. Potraukis l.a. drumstas, neaiškus ir ji turi smalsumą, bet jis kitoks nei vyro. V., norėdamas genitalinio sekso vartoja meilės žodžius, bet meilė yra miglota. Jis galvoja jis myli, neabejojam jo nuoširdumu. Bet meilė jam visiškai skirtinga nei jaunos m. meilės koncepcija.
Mergaitėje susilaikymas natūralus ir geras V. Turi paruošti lizdelį (finansai, butas...), kad suviliot. O geriausias aplinkybės jai- vedybos.

Pamilęs vyras pradeda “persekioti”: eina link jos, kalba jai, siūlo pasimatyti, ką panešt- juda link jos.
Mergaitės moteriška reakcija- žiūri į jį, bet bėga, nors nepergreit. Kai jis persekioja, ji bėga gundydama jį. Kiekviena protinga m. parodys šiek tiek dėmesio, kad išlaikyt, bet ne per daug, kad neprarastų moteriškumo paslapties. Vyrą traukia ta paslaptis ir tos paslapties atskleidimo kaina yra vedybos. Tai jėga, kuria ji valdo jį. M., atminkit, didžiausia jėga, kurią turit virš vyrų, yra ne tame, ką jūs duosit, bet tame, kad neduosit. Tarkim, ji nusprendžia, kad jis tikrai myli. Ji sustoja, atsisuka ir leidžia praskleist palaidinukę. Jis turi ją. Kas atsitinka? Jis turi ją, tai pamatyta, paslapties nelieka. Ji nėra tokia gera, kaip manė. Jis atsitraukia, pradeda truputį abejoti. M. Reakcija skirtinga. Ji kaip moteris, atidavė jam viską, ką galėjo duoti ir pilnai savo moteriška savo prigimtimi įsitikinusi, kad jis priklauso jai ir savo mažus žavius nagučius įleidžia į jį. Ji laikosi ant jo, o jis kratosi naujos savininkystės  “palauk minutę, aš nenoriu dar vedybų.” Ir jis šiek tiek pasitraukia. Ji visai nesitiki tokios reakcijos ir dar stipriau už jo kabinasi- ”ne, tu esi mano.”
Jam nepatinka ši nuosavybė, ji jam per ankstyva. Jis nusisuka, o kartais nutraukia ryšį ir bėga. Jauna m. persekioja jį ir ką matom? V. persekioja m?- ne, viskas pasikeitę- dabar m. persekioja v. ir situacija nepatogi abiems, dažnai abu sužaloja.

Kaip toli?
Kai m. myli, ji labai trokšta duoti save moterišku būdu. Ne dėl pasitenkinimo, bet dėl pradžiuginimo savo jaunikio. Bet m. turi l. specifiškai suprast savo kūno funkcijas ir neit keliu, neperžengt ribos, už kurios prarandama kontrolė. Specifiškai pasakysiu- krūtų petingas prieš vedybas neturi būti. M. pradžioje pirmieji krūtų petingo jausmai bus l. malonūs ir panašūs į mylimojo glėbį. Bet krūtų petingas tai taškas, už kurio nesusivaldymas. Iki šio taško ji pasakys “ne, toliau negalima.” Po to negalės. Dėl šios priež. neturi rizikuoti. Jei nori gero jaunikio ir didžios laimės abiem- neturi sau leisti tokios situacijos, kurioje prarandi kontrolę ir negali sustoti.(Barbara Willke). Berniuko fiziologija kitokia - kraujas greit užverda.

Kai kurios m. klaidingai mano, kad pradėjusios lyt. gyv. atsikratys spuogų bei kt. pereinamojo amžiaus komplikacijų.
M. Liguistai išgyvena, jei lieka šešėlyje, kiekv. spuogelis varo neviltin- m. bus lengviau, jei žinos, kad šių dv. permainų fiziolog. Pamatas- “hormonų audros” (iki 22m.) ir jų sukeltos psich. reakcijos.
Dėl padidėjusio įtaigumo paauglystėje m. gali būti per anksti suvedžiota, gali pasiduoti atsitiktinio V. įtakai. Todėl turi žinoti šią savybę ir pasisaugoti. įtaigumą labai padidina alkoholis. (80% m. l.s. pradėjo apgirtusios), nikotinas, migd. vaistai...(gyd.Zalytis).

Protiškai daugiau atsilikusios m. yra patiklios - lengvatikės; noras pamėgdžioti “turėt draugą kaip visi” verčia iššaukiančiai rengtis ir dažytis.
Infantiliškos m. gali stengtis patvirtinti savo “moteriškumą” rizikingais būdais.
Pavydas - kyla dėl menkavertiškumo (tas gražesnę, geresnę), dėl senų santykių ( vėl sugrįš pas ją) dėl blogų žmonių užmačių - jiems malonu kenkti.
Jei vyras svetimas - tik savigarba, nusigręžimas sužadins sąžinę. Barniai iššauks priešingą reakciją - vyras ginsis, nesigailės.
Mergaitės, įsidėmėkit - negalima ašaromis ir įkalbinėjimais priversti mylėti.

Kad geidulingi bučiniai yra nuodėmė ir kodėl, galima sužinoti ne tik iš religijos: ,,...scenoje bučinys priimtinas kaip švelni užuomina į seksualinį aktą. Bet kaip tik bučinys gali lengvai virsti visišku iškrypimu, kai jis toks intensyvus, jog kartu ištuštinamos genitalijos ir įvyksta orgazmas; tai nutinka ne taip retai. Perversiniai veiksmai nėra iškrypimai, jei jie įtraukiami į normalaus seksualinio akto atlikimą kaip jį paruošiantys ar sustiprinantys priedai.“ Sigmund Freud ,,Psichoanalizės įvadas. Paskaitos. Vaga 1999, 292p.

TURINYS         ,,skrinskasETAgmail.com“