PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas   SKAISTUMAS    

M a s t u r b a c i j a lot. Manus- ranka + stupro- išniekinu.

Organai sukurti ir atitinka tam būdui - kitokie prieš prigimtį ir netyri, blogi. Jei mas  tur bacija priimtina, tai nelieka skirtumo tarp lytinio ako ir apvaisinimo, atveria vartus kontracepcijai, sterilizacijai ir abortui.

1. Į Dievo keršto šaukiančių nuodėmių (Sodoma ir Gomora) grupę įeina ir onanizmas. Nes visos jos yra prieš prigimtį.
L. Eugenija iš Leyeno “Mano pokalbiai su vargšėmis sielomis” aprašo kontaktus su sielomis, kuriuos turėjo 1921-1929 m. Vėlių regėtojai buvo pasirodžiusi siela ir pasakė, kad ši nuodėmė priskirta keršto šaukiančiųjų grupei ir jis už tai kenčiąs.

Sigmund Freud: ,,Anuomet man pavyko aptikti specifinius ryšius, siejančius tam tikras nervingumo formas su atskirais žalingais seksualiniais įpročiais, ir neabejoju, kad šiandien savo žinioje turėdamas panašų ligonių kontingentą galėčiau pakartoti anuos stebėjimus. Gana dažnai patirdavau, kad vyriškis, naudojęsis tam tikra nepilno seksualinio pasitenkinimo rūšimi, pvz., manualiniu onanizmu, susirgdavo savotiška aktualiosios neurozės
forma...“ ,,Psichoanalizės vadas. Paskaitos“. Vaga 1999,349-350p.

Pier Daco: “Lytinė sfera yra lengviausiai pažeidžiama žmogaus asmenybės sfera. Kad ši sferos sritis būtų harmonijoje- reikia ypatingų sąlygų. Tos sąlygos tai vidinė harmonija, pusiausvyra. Pirmiausia žmogus privalo siekt, kad asmenybė taptų drąsia ir stipria. Silpna, menka asmenybė sekso atžvilgiu niekada nepajėgs tapti harmoninga.
mas  tur bacijos įprotis vėliau vedybose gali būti kliūtimi su mylimu asmeniu lytiniams santykiams ypač jei jaunystė susijusi nors su nežymiais išsidarkymais. O tai todėl, kad toks asmuo buvęs neurotikas. Poreikis tiems išsidarkymams- jie bus prieš akis, sutrukdys normaliai atlikti geni talinį aktą. Štai ir impotencija /šaltumas/.
Lytinis neatitikimas pasitaiko labai dažnai. O neatitikimo ištakos- jaunystėj tų seksualinių jėgų išvaistymas išsidarkant, nenormaliai, iškreipta forma praktikuojant lytinį aktą, taip pat paauglių ”lytiniai  žaidimai.” Šalia impotencijos, frigidiškumo pasireiškia fobijos ir nerimas. O jei aktas ir įvyksta jis nepatenkina nei vieno, nei vienam neteikia džiaugsmo ir kūrybinio veržlumo dienos uždaviniams. Jis iškankina, išvargina, pavirsta jungu, vergija vienai pusei ir nuoboduliu kitai. Iš to priekaištai, barniai, skyrybos. Laiminga santuoka, kai abu partneriai yra tobuloje savo asmenybių pusiausvyroje. O čia tenka susidomėt, kas toji asmenybė, kas ją sudaro, kaip brandinama.
Vedusiųjų mas  tur bacija apgailėtinas reiškinys ir impotencijos požymis. Fizinė impotencija- kaip prieš aktą reikia sujaudinti. Psichologinė- kai norint suartėt kuriam jų reik pirmiau vaizduotėj atgamint meilužį, prievartavimą, kankinimą. Tokiu būdu pasitenkinimą suteikia ne lytiniai santykiai, o jo ar jos pačios sudirginta vaizduotė.

“Stipresnis aktas nei aš” - suprantama moralinė atsakomybė sumažėja, bet reik siekti laisvės, nes tas/ta nelaimingas,-a  prieš, per ir po mas  tur bacijos.

Aukščiausios kategorijos gydytoja akušerė ginekologė, Lietuvos šeimos planavimo ir seksualinės sveikatos asociacijos tarybos narė Rita Banevičienė: ,,Lytinių lūpų uždegimas atsiranda dėl (...), mas turb avimosi, vilkint nešvariais baltiniais.“ L. ,,Liaudies medicinos išmintis“, Kaunas 2000, psl.108.

Sveiki,
Aš 15 metų paauglys,
Man jūsų svetainė labai padėjo.
Aš kovoju su por no grafijos priklausomybe. Kuri prasidėjo nuo mas  tur bacijos. Dabar vietoje to, kad eičiau į p or nografijos puslapius (didelėmis valios pastangomis) nueinu į jūsų svetainę ir skait au koki žmonių gyvenimai tapo, kai jie buvo priklausomi nuo p or nografijos. Tiesiog norėjau pasakyti, kad daug paauglių mano amžiaus bando mesti mas turbuotis. Kuri po kiek laiko tikrai nuveda į p or nografijos naudojimą. Bet jiems retai kada tai pavyksta. Internete pilna patarimų žlugdančių tokius bandymus. Pvz.: "Varyk taip toliau tai tik į sveikata" , "Varau nuo 8 metų ir nieko tokio".
Noriu paprašyti, kad savo svetainėje suteiktumėte vilties, kad tai įmanoma, kad neviskas dar prarasta. Kiekvienas norime normalios, moralios ateities tai yra turėti šeimą, vaikų. O dėl ateities verta kovoti, nes ateitis tai ir esame mes (dabartiniai vaikai ir paaugliai)! Mes kuriame ateitį. Todėl noriu jūsų paprašyti padėti kurti ateitį. Padėti paaugliams, nes tikrai daug paauglių beveik visi paaugliai kurie pradeda mas turbuotis kurį laiką bando tai mesti, bet tai padaryti labai sunku gal ,net sunkiau nei mesti rūkyti, ypač kai viską turi slėpti nuo šeimos.
Ačiū, pagarbiai,
Anonimas.
 

,,Rašau anonimiškai, todėl išdrįstu pasakyti tai, kas visą gyvenimą buvo man didelė gėda. Būdama gal šeštoje - septintoje klasėje, atsitiktinai radau savo vyresniosios sesers paliktoje knygoje detaliai nupieštus moters lytinius organus ir apvaisinimo eigą. Aišku, susidomėjau. Pradėjau visų dalių ieškoti savyje ir ... susirgau neskaistumo liga, kuri manęs nepaliko ilgus metus. Net ir gyvendama su vyru, aš slapta tuo užsiminėdavau. Labai nekęsdavau savęs, kad esu tokia nevalinga, bet nieko negalėdavau padaryti. Jausdavausi labai nešvari. Kartą viename žurnale radau teiginį, kad onanizavimasis net pateisinamas, kai vienas iš sutuoktinių būna išvykęs, nes taip išvengiama neištikimybės. Taigi, lyg ir pateisinau tokį savo elgesį, nors visą laiką nenormaliai jaučiausi. Dabar galiu pasakyti, kad pasigydžiau, bet tik su Dievo pagalba. Išstudijavusi Dievo įsakymus ir sužinojusi, kad tai nuodėmė, prieš keletą metų per išpažintį pasakiau kunigui. Įvyko stebuklas, kuriuo aš pati sunkiai patikiu. Ši liga nuo manęs pasitraukė iš karto. Ir tikiuosi, kad nebegrįš.“
Iš šio laiško galima pasimokyti kelių dalyku. 1. Ankstyvas vaikų ,,švietimas“ sekso klausimu yra kenksmingas vaikams. 2. ,,Neskaistumo liga“ gali trukti labai ilgai, todėl niekada nereikia ,,tik pabandyti“. 3. Santuoka nuo šio įpročio neišgydo. 4. Geriausi vaistai - atlikti išpažintį kunigui.

M. Peterseno patarimai:
Ką daryt? Daugybė jaunuolių įveikė šią ydą, gali įveikti ir tu. Pirmiausia ir svarbiausia reikia apsispręsti nutraukti šią praktiką. Bet neužtenka tik noro ar vilties. Tai turi būti tikras SPRENDIMAS. Jei apsispręsi mintyse nugalėti ydą, tau užteks jėgų įveikti pagundas. Po to ryžkis save kontroliuoti:
1.Niekada neliesk intymių kūno vietų, (tik normalios higienos atveju).
2.Venk vienumo ir susirask gerų draugų.
3.Jei draugauji su panašią problemą turinčiu draugu, pakviesk ir jį nugalėti šią ydą. Jei abejos, nenorės - nutrauk draugystę. Jei jam nesiseks,- kad kuo mažiau būtų mintyse tie dalykai,- nutrauk arba paskelbk ,,moratoriumą" draugystei. Svarbiausia, kad problema būtų pašalinta iš tavo minčių ir jas pripildytum gerų minčių ir idėjų.
4.Kai prausiesi, nesigrožėk veidrodyje, neužsibūk ilgai ir greičiau grižk į šeimos ratą.
5.Jei pagunda yra stipriausia lovoje, kai eini miegoti, apsivilk pižamą ar kelnaites, kurios trukdytų ir apsunkintų jų pašalinimą. O per tą laiką nukreiptum mintis kitur.
6.Jei pagunda lovoje labai stipri, išlipk, nueik į virtuvę ir ko nors užkrimsk, nepaisant sustorėjimo pavojaus. Tikslas, kad pakeist mintis.
7.Niekada neskaityk, nežiūrėk por no medžiagos, filmų, neskaityk apie savo problemą. Išvaryk tokias mintis iš savo galvos. Atmink: pirma mintis, po to veiksmas. Kuo mažiau bus minčių apie tai, tuo greičiau neliks ir problemos.Venk blogų draugų ir progų.
8.Kimšk į protą sveikas mintis. Skaityk geras, religines dvasines, asmenybę ugdančias knygas. Įprask kasdien perskaityti po vieną Naujojo Testamento skyrių.
9.Kasdien melskis ir prašyk Šv.Dvasios dovanų, kad sustiprintų prieš pagundas. Kai pagundos stiprėja, garsiai melskis.
10.Vėlai ir daug nevalgyk.
11.Per šiltai nemiegok.
12.Pabudęs iškart kelkis, nedrybsok.
13.Padidink fizinį aktyvumą, lankyk sporto ar kitus būrelius.
14.Prauskis šaltu vandeniu.
15.Kai pagunda užeina, atsimink stiprų praeities pergyvenimą ar įvykį. Gali net laidotuves.Pamėgink padainuoti.
16.Pasižadėk ištverti 1 dieną, po to savaitę, mėnesį, metus ir pagaliau visą laiką.
17.Pradėk dieną nuo šios programos prisiminimo.
18.Venk depresijos, liūdesio. Jei nuotaika bloga, eik pas draugus, skaityk ar daryk ką įdomaus, kad save praskaidrintum.
19.Nešiokis kalendoriuką ir jei užtušuok juodai tą dieną, kai neišlaikei. Tavo tikslas, kad nebūtų juodų dėmių.
20.Prisimink visas aplinkybes, kai buvo problema ir apgalvok planą, ką galėtum kitą kartą daryti, kad taip neatsitiktų.
21.Psichoterapijoje yra efektyvi technika, vadinama pasibjaurėjimo terapija. Kai mes asocijuojame ar galvojame apie tai, kas bjauru kartu su tuo, kas malonu, bet netinkama, bjaurūs jausmai ir mintys išstumia maloniuosius, kuriems kontroliuoti neužtenka jėgų. Pvz., jei užeina pagunda mas turbuotis, pagalvok apie maudymąsi vonioje kartu su kirminais. Jei mažai padeda, pora jų suvalgyk. (Mintyse, žinoma).
22.Prausimosi metu palik kiek praviras vonios ar dušo kabinos duris, kad nebūtum padrąsintas privatumo ir vienumo. Ilgai neužsibūk. 
23.Stenkis, kad šlapimo pūslė būtų tuščia. Daug negerk ant nakties.
25.Sumažink prieskonių ir aštrių priedų kiekį maiste.   
26.Jei įprotis būna snūduriavimo metu, prisirišk rankas prie lovos, kad pusiau miegodamas lengvai nepasiektum.
27.Įsteik apdovanojimą už sėkmę. Pvz. už išsilaikymą kas savaitę ar mėnesį; pagundos įveikimą. Tai neturėtų būti didelis apdovanojimas, bet malonus.
28.Nesileisk sugrąžinamas į buvusį įprotį ar mąstymą, kuris buvo tavo problemos dalis. Šėtonas niekada nemiega. Budėk, bet būk ramus ir pasitikintis savimi. Laikykis teigiamo nusistatymo. Tu gali laimėti šį mūšį!  Džiaugsmas ir stiprumas, kurį pajusi, suteiks visam tavo gyvenimui  spindėjimą ir dvasinį pasitenkinimą bei pilnumą. 
IŠ LAIŠKŲ:

Laba diena, norėjau pasidalinti savo patirtimi. Esu Jonas, 26 metų jaunuolis. Esu kaip ir visi žmonės dirbu, sportuoju, nieko neišsiskiriu minioje. Jūsų tinklalapį buvau aptikęs prieš penkerius metus, tačiau tuomet jis man nepasirodė priimtinas. Esu ta avelė, kuriai reikėjo gero aviganio, kad atrastų tikrąjį kelią.
Taigi prieš 5 metus buvau toks pats kaip ir daugelis jaunuolių. Studijavau, vaikščiojau po vakarėlius, ieškojau merginos. Skyriausi nuo kitų gal tik tuo, kad dar nebuvau turėjęs lytiniu santykių. Tačiau prieš juos tikrai nebuvau nusiteikęs. Susipažinęs su mergina jau po 4 pasimatymo siūlydavau gultis į lovą. Džiugu, kad tų 4tų pasimatymų nebuvo tiek daug, o dar labiau džiaugiuosi kad nė viena nesutiko. Ir lemtingą rugpjūčio vakarą, prieš maždaug 4 metus sutikau tą žmogų, kuris pakeitė mane kardinaliai, leido atrasti kitokį gyvenimą. Sutikau merginą, pradėjome draugauti. Tikėjausi, kad greitu laiku pasimylėsime. Tačiau ėjo savaitės, mėnesiai, o ji vis nesuteikdavo progos tam įvykti. Labai stebėjausi tuo metu man buvo 22, o jai net 23. Visiškai nesupratau, kaip galima tokiam amžiui taip "tempti gumą". Taigi prisipažinau jai, kad dar esu skaistus. Ji labai nudžiugo ir atvirai pasakė esanti tokia pat. Tiesa pasakius aš irgi nudžiugau, bet greit nusiminiau išgirdęs, kad tokie turime išlikti iki vestuvių.
Dažnai pykdavomės dėl to. Aš buvau linkęs palaukti, bet ne taip ilgai. Juk mane kankino aistra, buvau įsitempęs nervingas. Kaip apsikabindavom lytiškai susijaudindavau, nesijausdavau komfortabiliai, norėdavosi čia pat ant stalo ar po krūmu. Per vieną konfliktą išsikalbėjom apie mas  tur baciją, kaip vėliau pasirodys tai ir buvo esminis įvykis. Pasirodo ji buvo bandžiusi tik kartą, paauglystėj ir daugiau to nedarė, nes puikiai žino žalą. Aš buvau nustebęs ir sutrikęs, nes tai dariau kasdien. Pyliau begales argumentų už, tačiau ji atsakydavo, kad gal turėtų pradėt rūkyt ar vartot narkotikus, juk tai irgi malonios patirtys. Konflikto metu pariejome kompromisą: jei aš susilaikysiu 3 mėnesius ir tai manęs nepakeis, ji pabandys mas turbuotis.
Su jos pagalba po 3 mėnesių juokas ėmė iš mūsų susitarimo. Tarsi didžiulis juodas debesis nuslinko nuo pečių. Aš buvau visai kitas žmogus. Praregėjęs, apsiplovęs. Daugelis turbūt net nesivaizduoja koks tai jausmas. Po susilaikymo, pradėjau gerbti savo kūną, negrįžau prie senų įpročių. Supratau, kokie svarbūs yra santykiai tarp vyro ir moters. Suvokiau koks žalingas yra ikivedybinis seksas, nors jo ir nepatyriau. Susilaikyti buvo gana sunku, bet duotas pažadas ir lažybų azartas neleido nuklysti. Tiesiog nebeliečiau savo gen italijų, ir nebeliečiu iki šiol. Čia kaip paprastas būdas mesti rūkyti: nesidėk cigaretės į burną.
Lyginant ankstesnį gyvenimą ir dabartinį galėčiau išskirti visus privalumus:

Ryte atsikeliu daug žvalesnis
Vakare jaučiuosi mažiau pavargęs
Santykiai su drauge idealūs, rūpinamės ir džiaugėmės vienas kitu
Nebereikia jaustis nepatogiai darbe ar vakarėlyje, nes lytinis susijaudinimas pasidarė kontroliuojamas
Nebejaučiu tiek streso, esu laimingas
Iki susilaikymo dažnai vargindavo gen italijų perštėjimas, paraudimas, dabar tai praeitis
Sutaupau laiko, jį skiriu kitai įdomiai veiklai
Nežinau ar tai tik sutapimas, tačiau numečiau svorio, vakarais nesijaučiu alkanas, todėl neprisikertu prieš miegą

Dėl to kreipiuosi į visus, bent jau pabandykite ilgesnį laiką susilaikyti nuo savęs lietimo. Po tokio išgyvenimo manau, kad mas  tur bacija yra pirmas laiptelis, raktas į visas kitas nedorybes. Kol tai darai reguliariai, protas būna tarsi aptemdytas,panašiai kaip išgėrus, norisi nusidėti, nesilaikyti skaistumo iki vedybų. Jonas. 2009 06 28

Laba diena,
aš negaliu atsikratyti mas  tur bacijos nuodėmės? Bandau to atsikratyti jau 7 - 8 metus. Dabar man 26 metai. Kurį laiką pavyko susilaikyti beveik 2 metus.Maniau, kad jau atsikračiau šio įpročio, džiaugiausi, jaučiausi laimingas. Tačiau praėjusią liepą vėl nusidėjau. Jaučiuosi silpnas. Man reikia pagalbos, nežinau kur kreiptis. Šiuo metu esu susilaikęs 9 dienas, bet nežinau ar pavyks ištverti ir rytoj. Bandau įgyvendinti visus patarimus, kuriuos randu internete, bet nepavyksta atsikratyti... Jokių seksualinių ryšių su mergina ar moterimi nesu turėjęs ir nežinau ar turėsiu, nes labai sunkiai sekasi bendrauti. Aš nusivylęs savimi. Gal žinote, kas gali man padėti?
Suprantu tik vieną - problemos mano galvoje. Nes kūniškai tai ištverti man pavyko dvejus metus (ir nebuvo labai sunku). Tačiau per tuos 2 metus nesistengiau atsikratyti nedorų minčių. Žiūrėdavau į moteris kaip į seksualinius objektus, kitaip seksualiai jaudindavau savo sąmonę. Maniau, kad jei fiziškai nesimas turbuoju, vadinasi, esu skaistus, bet taip tikriausiai nebuvo.
Be to, man reikia patarimo, kaip seksualiai nejaudinti savo sąmonės, kai aplink tik ir kalbama apie seksą, už sienos girdisi aistringai besimylintys tėvai ar kaimynai ir t.t. Atsiriboti nuo sekso labai sunku, kai aplink visi apie tai kalba.
Dėkoju Tomas 2010 08 26

TURINYS         ,,skrinskasETAgmail.com“