PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas    SKAISTUMAS   

Skaistumas- gyvenimas spindesy, džiaugsme ir taikoje
                                                                 [ Argumentų rinkinys kovotojams už tautos dorą ir skaistą. ]

LIŪDESYS

1. Augimui ir vystymuisi reikalinga energija. Jei ši energija išeikvojama l. s. (Lytiniams santykiams), normalus augimas sutrinka. šie santykiai sudirgina smegenų žievės lytinį centrą. Dėl to sumažėja augimo hormono gamyba ir daug intensyviau pradeda gamintis hormonai skatinantys lytinių liaukų veiklą. “ šeima” 90’1. Įgimta energija turi būti skirta kūrybai mokslui ir sportui.

2. Kenkia c. Nervų sistemai, psichikai (dėl baimės demaskuoti, pasekmių).
Atsiranda neurozės reiškiniai: dirglumas, jautrumas, nemiga... Veda į kaltę depresiją. Psichologai ištyrė Wiskonsino universiteto m. ir atkreipė dėmesį kiek iš besiskundžiančių psich. problemomis yra neskaisčios. Pasirodo 80%, 75% turėjo ne vieną partnerį.

3. Pastojimo pavojus: 
Jaunystėj staiga užsidegama meile ir viskas būna neplanuota. Absoliuti kontracepcija - absoliuti abstinencija.
a) didesni gyvenimo sunkumai
b) ankstyvi gimdymai l. sunkūs
c) vaikai mažiau gyvybingi mažiau gabūs, silpnesnės sveikatos, daugiau serga.
d) nesantuokiniai vaikai- Švedija 35%. Pavainikiai vaikai jaučia nepilnavert. kompleks.

4. Apankama: vedęs aistros įtakoj gali nusivilt, atradęs vėliau daug blogybių partneryje. Sumaišius seksą su meile vedybos iširs. Neniekinti tėvų patarimų!

5. Išeikvojama potencija.

6. Venerinės ligos, įvairūs nenormalūs pūliniai.

7. Abortai- 75% nevedę.

8. Kontracepcija > gimdos kaklelio vėžys, nevaisingumas.

9. Sendina prieš laiką, nes sutrinka endokrininių liaukų veikla. Nuvysta, netenka jaunatviškos išvaizdos.

10. Prostitucija. Kūno vertė tokia, kokia pati m. ją laiko: jei pigus- pigi ir vertė. “Negalima gerbt to, kas savęs negerbia.” Pagarbos reikalaujančios savęs negerb. moterys- baugi karikatūra.

11. Paauglystėje susipažindama su suaugusiųjų pasaulio paslaptimis, m. praranda labai svarbų bruožą- būsimosios moters orumą ir žavesį. Moteriškas žavesys. M. netenka didelės dalies patrauklumo.

12. Netenka grožio- akių tyro spindesio.”Drugeliai lenkiasi vystančių gėlių.” Tokios gėlės išmetamos į šiukšlyną.

13. Vaikinai niekina lengvai prieinamas m., jas vadina niekinančiais vardais: kekšė, mačelka, mazgotė, prostitutė, …
psich.: kai m. Labai atvirai rodo savo atvirumą ji vyrui sukelia bodulį arba net pasibjaurėjimą.
Daugiau vertinama toji, kurią sunkiau laimėti.
Meilė ilgalaikė, o aistra labai greitai užgesta vos tik ji patenkinama. Vyras pasidaro moteriai abejingas.
Princai, jaunikaičiai siekia karalaitės rankos ne... ir tu turi būti karalaite, o ne kiauliagane, verge...
“Lengvabūdės m.- kaip stiklo šukelės saulėje: visi pastebi, tik niekas nesilenkia pakelti.“
“ Alus be apynių, sviestas be druskos, arklys be uodegos, moteris be doros- vis vienodos vertės.”
Dažnai patys įkritę į duobę ir susitepę pašiepia, niekina švarias, bando jas įtraukdami tarsi pateisinti save, savo nupuolimą- “visi tokie”- nesileiskite suvedžiojamos!

14. Išnyksta gėda. “Išnykus gėdai, išnyksta tauta”- Fišeris. Anksčiau už tokia prievartą kaltininką užmušdavo broliai.
Išnykęs gėdos jausmas:
A) menkina jausminę nuostatą tapt kilnesne, tauresniu.
B) griūna visi idealai pvz.:  Pier Daco: ”jis negailestingai sutrypė mano svajones todėl dabar aš be gailesčio keršiju jiems visiems.” Ir mergina ištarusi šiuos žodžius tai ne kas kita, o prostitutė, užsikrėtusi venerine liga ir dabar ji kiek vieną atsitiktinį partnerį ja užkrečia.” Man dabar vis tiek su kuo... Manyje kažkas nutrūko visam laikui... “Ir ši mergina veltėdžiauja ir traukia į savo draugystę kitas bendraamžes. O su palaidu gyvenimu koja kojon žengia kasdienis girtavimas.
C) Etika tampa palaida, netenkama dorinio tvirtumo, valia nusilpsta.
D) auga apatija pašaukimo pareigoms.

15. Neskaisčios m. paliekamos, niekas nenori jų vesti. Dėl to bloga psich.,veda į frigidiškumą.
A) Nes gali būti neištikima, nėra garantijos, kad yra ištikima. “Eis su bet kuo į lovą.”
B) Tėvai, visuomenė tam nepritaria ir tu sugadinsi savo reputaciją.
C) Vedama dėl prigimties potraukio. O jei patenkins prieš vestuves, neteks vieno Iš pagrindinio akstino vesti. Patarlė:”Tu nepirksi karvės, jei laisvai gauni pieno”-neves m., jei gausi seksą patenkinti prieš tai.
D) Nieks nenori pirkti pavartotą produktą. Lieka vieniša ateitis.

16. Pasidaro vyro verge: V. norės l. s. bet kada, o jei nenusileis, jis paliks ją ir susitars su nuolaidesne. Bijodama prarast draugą, šokių partnerį- užmoka tapdama lytine partnere.

17. Nusikalsta vyro ateičiai: nes parduodama tokiu būdu save, išmokino v. tenkinti tik savo norus, būt egoistu ir nei sau nei kt. moteriai nepadeda gauti geresnį vyrą. Vyras turi parodyti susivaldymą ir nesavanaudiškumą po vedybų. Bet, ko gero, jis niekada nesugebės to atlikti, jei nebus išmokęs prieš vedybas.

18. Sugriauna abipusį pasitikėjimą po vedybų. Dažnai sugadina santykius su busimu sutuoktiniu dėl šio negarbingo reikalo (emocinis nestabilumas), kaltės jausmai... žymiai lengviau prieinama prie svetimavimo. 25% skyrybų dėl neištikimybės.

19. Po pirmojo l. a. atsiranda nauji seksualiniai poreikiai, ypač ankstyvame, nesubrendusiame amžiuje, verčiantys dažnai keisti partnerius. O tai banalina draugystę. “Reikia atminti, kad jaunystė niekada nebus prisotinta: juo giliau žmogus bris į ištvirkavimo purvą,- juo jaus didesnį nervinį malonumų alkį. Lytinis instinktas auga, veša, užvaldo vienatvę, pavergia protą, stelbia visus kilniausius jausmus...” higienistas ir social. prof. V. Šternas.
Siekia pasitenkinimo, bet niekada neranda. Pvz.: ,,Taigi, mes dvi- aš ir mano draugė. Draugės vardas Galia, o mano Marina. Mums po 18 m., abi mokomės universitete. Mūsų tėvai garbūs, gana žinomi mieste žmonės. Vienu žodžiu mes iš inteligentiškų šeimų, turime dirbančius, užimtus tėvus ir mielas, geras mamas.
Na o kitame fronte- asmeniniame mudviejų su Galina gyvenime - įvyko rimti sunkumai. reikalas tame, kad mes su galina varžomės: pas kurią daugiau partnerių? Paprasčiau sakant : pas kurią daugiau intymių ryšių su vyriškiais? Neseniai dėl bairio paskaičiavom: pas mane 10, o pas ją 12. Ji mane perspjovė! Beveik su puse šitų partnerių mes buvome pažįstamos tik keletą valandų. Schema tokia: susitikimas- vakaras restorane- naktis... Tėvams meluojam: ji- kad nakvoja pas mane, aš- kad pas ją. Neseniai abi pasidarėm po abortą. Jūs pasakysite: va, dvi bendrai imant geros merginos, o elgiasi žeminančiai, pasileidusiai. Bet mes nelaikome savęs nei žemom, nei pasileidusiomis. Mes, nors po viso pasakojimo ir pasirodys keista - ieškome meilės... Marina, Galia". (Sobesiednik, 1986 Nr.3)

20. Mergaitė nusivilia meile (grubumas, aistra be meilės).

21. Neskaistumas sugriauna asmens vientisumą ir dvasinę gyvybę.

22. Neskaistumas, nešvarumas, paleistuvavimas gimdo prievartą, muštynes, žmogžudystes.

23. Nyksta tautos. Pasaulio istorija rodo, kad aukščiausia kultūrą, sveikatą, išsimokslinimą, stabilumą ir tvirtumą pasiekė tos tautos, kurios gerbė skaistumą ir santuoką, moterį ir motiną.
Kultūros, kur laisva meilė gyvavo išnyko, ir jų vietą užimdavo gyvesnės ir stipresnės kultūros. Demokr. iš pagarbos asm. Kai ši pagarba smunka - artėja totalitarizmas.

24. Daugelis iš tų, kurie siūlo laisvos meilės modelį yra psichiniai neurotikai.

25. Keičiant partnerius, pojūčiai nublanksta žr. G. Navaitis “Vėl nesutapo charakteriai”165psl.

Abraomas Sancta Clora +1709 per pamokslą Vienos mieste pasakė:
-Elegantiškuose karaliaus dvaro rateliuose yra damų, kurios nevertos, kad į jas būtų nusispjauta. Tas sukėlė daugybę protestų, taip kad pamokslininkas buvo priverstas atšaukti, ką ir padarė sekantį sekmadienį:
-Pereitą kartą pasakiau, kad karaliaus dvaro rateliuose yra puošnių damų, kurios nevertos, kad į jas būtų nusispjauta. Šiandien aš tai atšaukiu: jos to vertos.

26. Paleistuvystė - atima gėdą, išplėšia artimo meilę.
Paleistuvis nepagerbs nekaltybės - jis tyko, kad ją išplėštų.
- nelaikys nepaliečiamais moterystės ryšius.
- nepagerbs šventos, tyros meilės jausmo.
Paleistuviui atrodo, kad visi žmonės yra paleistuviai.

TURINYS         ,,skrinskasETAgmail.com“