PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas   SKAISTUMAS

Rekomenduojama mergaitėms! Rašo berniukai

PIRMOJI TIESA - VAIKINAI PALIEKA PANELĘ, KURI NETENKA NEKALTYBĖS IKI JUNGTUVIŲ.

Mokytojas ir auklėtojas Andrejis Dripė apklausė savo berniukus, kokia jų pažiūra į mergaitę ir meilę. Štai ką jie atsakė:

Auklėtinis A. rašo:

...Mano nuomone, gražiausias ir kilniausias jausmas yra meilė. Esu turėjęs daug mergaičių, bet nė vienai nesu jautęs meilės, vien tik norą šią mergaitę turėti. Aš buvau kvailas vaikėzas, kuris taip ir nesuprato, kas yra meilė, vargu ar ir dabar supranta. Paėmęs tas mergaites, nustodavau jomis domėtis ir mesdavau.

Auklėtinis B.

...Meilė - tai pats gražiausias jausmas pasaulyje...Žodžio ,,meilė" aš niekaip negaliu suprasti. Galbūt todėl, kad man pačiam niekada nėra tekę tikrai mylėti. Šiaipjau, būdamas laisvėje, aš su mergaite ilgai nedraugaudavau...Šokiuose, būdavo, susipažįstu su kokia nors mergaite, pašokdinu, palydžiu namo ir padarau kas reikia, bet po kiek laiko vėl turiu kitą. Mano nuomone, mylėti mergaitę nėra prasmės. Tada juk reikėtų rūpintis ateitimi. Bent taip aš galvoju dabar.

Auklėtinis C.

...Gana ilgai, nuo tada, kai pradėjau daugiau draugauti su mergaitėmis, negalėdavau suprasti, kas tai yra meilė. Tačiau kai susipažinau su savo pirmąja mergaite, supratau ir aš... Po kokio pusmečio nebegalėjau be jos gyventi. Aš visą laiką norėdavau būti kartu su ja. Bet kai ją paėmiau, tapau kažkoks abejingas... ir susiradau kitų, kaip man atrodo, geresnių. Ji man nepriekaištavo, tik prašė, kad nepamesčiau. To aš ir nepadariau, bet ir toliau elgiausi taip, kaip ligi tol. Mano elgesys tikriausiai buvo žemas, nes aš tyčiojausi iš jos jausmų. Ji manęs maldaudavo, net ant kelių klaupdavosi, bet aš nelabai į tai kreipdavau dėmesio. Tik kai padariau nusikaltimą, kažkodėl vis daugiau ėmiau apie ją galvoti. Ji šią vasarą baigė dešimt klasių, ir aš ketinau ją vesti, nes maniau, kad tada manęs nepasodins. Ji sutiko su viskuo. Bet paskui ir pats pagalvojau, kad neverta, nes juk vis vien su ja negyvensiu.

PIRMOJI TIESA - VAIKINAI PALIEKA PANELĘ, KURI SUARTĖJA, NELAUKDAMA VESTUVIŲ.

Auklėtinis D.

Meilė turbūt ir yra pats gražiausias jausmas, siejanti žmones. Mes susipažinome šokiuose...Iš pradžių aš su šia mergaite draugauti neketinau, bet susilažinau su berniukais, kad permiegosiu su ja ... Kai buvome jau išdraugavę apie šešis mėnesius, taip ir padariau...Bet atsitiko tai, dėl ko labiausiai būkštavau,- mano mergaitė pastojo. Aš ją visaip raminau ir supratau, kokia ji nelaiminga... Galiausiai ji nuvažiavo pas gydytoją. Kai grįžo ir pasakė, kad būtų buvęs berniukas, tik tada suvokiau, ko netekau.

Auklėtinis E.

..Savo pirmąją mergaitę aš prisimenu geriausiai, nors jų esu turėjęs net keletą. Mano pirmoji mergaitė buvo labai gera ir graži, bet neatitiko nei mudviejų mintys, nei charakteriai, todėl aš buvau priverstas su ja išsiskirti. Aš galvoju taip - jei žmonės negali gyventi kaip du balandžiai, verčiau tokio gyvenimo nė nepradėti... Dar buvau įsimylėjęs ir kitą mergaitę. Sykį vieną vakarą pasikviečiau ją pas save ir mudu truputį išgėrėme. Ta mergaitė liko pas mane nakvoti. Kitą rytą, kai prabudau šalia jos, man kažkodėl buvo nesmagu su ja šnekėtis. Naktį buvo įvykę tai, kas gali įvykti, berniukui ir mergaitei gulint vienoje lovoje. Paskui aš su šia mergaite ėmiau susitikinėti vis rečiau, kol pagaliau mūsų meilė išblėso.

Auklėtinis F.

...Nors meilė ir yra graži, jaučiu, kad aš nė vienos mergaitės dar nesu ligi šiol mylėjęs... Dažniausiai pažintis prasideda šokiuose ir baigiasi lovoje. Tai supratau, jau būdamas penkiolikos metų, kai susipažinau su Vija. Nė pats negaliu suprasti, kaip tai nutiko, kad paėmiau ją, bet po šių santykių, kurie kartojosi vis dažniau, aš pajutau, kad jos nemyliu. Kartais galvodavau, kad myliu ją ir kalbėdavau viską, kas tik gražiausio užeidavo ant liežuvio, bet paskui suvokiau, jog visa tai netiesa... Po poros mėnesių nusprendžiau, kad mudviem reikia skirtis. Tai buvo lyg žaibo trenksmas jos širdin, ir tik tada supratau, kad ji mane myli, nes juk taip domėdavosi, kaip aš mokausi, klausdavo, ar negalinti man padėti. Dar turiu pridurti, kad ji buvo už mane vyresnė. Pasirodo, jog man rūpėjo tik miegoti su ja, bet tai aš supratau tik vėliau.

PIRMOJI TIESA - VAIKINAI PALIEKA PANELĘ, KURI NEBRANGINA SKAISTYBĖS.

Auklėtinis G.

...Mylėti - tai reiškia gerbti...Su savo pirmąja mergaite aš susipažinau netikėtai... Kaip paprastai esti bendrabučiuose, mes su vaikinais dažnai išeidavome pasišlaistyti po miestą. Anksčiau buvau gyvenęs kaime, todėl mane traukė miesto berniukų kompanijos. Ten visuomet būdavo linksma. Netrūkdavo mergaičių ir degtinės, ir niekada neprailgdavo laikas. Ir paprastai po tokių vakaronių kitą dieną vaikinai girdavosi savo pergalėmis. Kadangi aš iš pradžių jų neturėjau, tad belikdavo klausytis kitų ir semtis teorinės patirties. Bet kai sutikau savo mergaitę, jau ir aš turėdavau kuo pasigirti... Mano elgesys su šia mergaite gal ir nebuvo tinkamas, bet nieko nebepakeisi, ir lieka tik apgailestauti, kad taip elgiausi.

Auklėtinis H.

Savo pirmąją mergaitę aš prisimenu dar ir dabar, po daugiau kaip metus trukusio linksmo ir nerūpestingo gyvenimo. Per visą mudviejų draugystės laiką ji nė karto nebuvo manęs kuo nors kaltinusi ar bent jau žodžiais užgavusi, kaip kad dažnai elgdavausi aš pats. Jei man dabar reikėtų jai ką nors pasakyti, tai tik viena - aš galėčiau tik paikai kaip mažas vaikas atsiprašyti jos. Paskui turėjau ir kitų, kurios sutikdavo eiti su bet kuo, kas tik pasiūlydavo pusę lovos ir pilną stiklinę vyno... Prieš kokį pusmetį susidraugavau su viena mergaite, vardu Rita. Ji man patiko tiek būdu, tiek ir, kaip mes, vaikinai, sakome, figūra. Kurį laiką netgi pačiam atrodė, jog esu lyg ir įsimylėjęs. Taip mes išdraugavome beveik mėnesį. Vieną kartą po šokių ji sutiko pernakvoti pas mane, nes mano tėvų tą naktį nebuvo namie. Po šios vienintelės nakties ji man jau nebeatrodė nei tokia artima, nei tokia miela kaip ligi tol. Taip atsitiko todėl, kad aš iš šios mergaitės buvau paėmęs viską, ką tik galima paimti iš lovoje gulinčios.

Auklėtinis I.

Rimtos meilės nesu patyręs. Man patinka tokios kompanijos, kai visi susiburia į šutvę ir tariasi, kur būtų galima nuvažiuoti ir rasti kokį nors tuščią butą, kad būtų galima surengti geras, linksmas išgertuves ir pasilinksminimą su mergaitėmis..

PIRMOJI TIESA - VAIKINO AISTRAS TENKINANTI PANELĖ, GRIAUNA VESTUVIŲ ŠANSĄ.

Auklėtinis K.

...Anksčiau man būdavo taip - suartėju su kokia nors mergaite, ir po tos nakties ji man ima nebepatikti, atrodo kažkokia atgrasi, ir tada stengiuosi kuo greičiau jos atsikratyti..

Štai taip atsako didžioji dalis iš visų 40 apklaustų berniukų, daugiau nei 80% .
L.: Andrejis Dripė ,,Auklėtojo užrašai", K.1990

Kodėl vaikinai po turėto sekso, greitu metu  dažniausiai meta mergaitę? Ir kodėl?

Juos apaklausė Joyce L. Vedral, Ph.D. iš JAV. Štai berniukų atsakymai.

Nusibosta. Tai panašu į vaiką su žaislu. Kai jis pirmą kartą gauna jį, jis praleidžia visą dieną su juo. Kai jis jį sulaužo, jam pasidaro nebeįdomu ir jis susiranda kitą žaislą.
Reggie, 16
Tai panašu į turgavietę. Tu tik nori užeiti ir gauti šviežios mėsos.
Jim, 19
Po turėto sekso su mergaite, nebetraukia ją daugiau matyti. 
Jed, 15
Po pirmo karto, kai mes santykiavome, abu nustojom kalbėtis. Ji niekada nepaskambino ir aš neskambinau. Manau, kad ji buvo patvirkėlė, nes atsidavė man per daug greitai.   
Winston, 15
Pradžioje ji man tikrai patiko, bet po turėto sekso aš pamačiau, kad ji  visiškai netokia, kokią maniau esant. 
Antonio, 17
PIRMOJI TIESA - NEKALTYBĖS PRARADIMAS IKI VESTUVIŲ = VAIKINO PRARADIMUI.
Aš basčiausi su šia mergaite po to, kai pažinau ją tik prieš pora savaičių, vasarą. Aš nejutau jai artumo, todėl pamečiau.
John, 16
Po turėto sekso ji tapo arši ir mūsų draugystė buvo apnuodyta.
Ivan, 18
Aš nustojau jos siekęs, nes po to ji pradėjo mane savintis, o taip tęstis negalėjo.I
Lyron, 18
Po turėtų lytinių santykių, trukusių keturis mėnesius, ji pradėjo keistai elgtis - gana kvailai, todėl ją pamečiau. .
Sean, 16
Tai visada įvyksta per greitai. Aš niekuomet ilgai nelaukiau sekso. Kartais trokštu, kad mergaitė pasakytu ne ir išlaikytų ne pasakymą. Jei mes paimtume tai lėtai, galbūt iki šiol tebebūtume kartu.
Dean, 17

L.: Paimta iš prolife America tinklapio.

Rašo lietuvaičiai:

Jei išsirinkčiau neskaisčią mergaitę, tai nebūtinai greit, bet kokiomis nors aplinkybėmis, matyt, vistiek iškiltų nepasitikėjimas šeimoje, o gal net ir reikėtų skirtis. Geriau išvengti to ir savo sielą ir dvasią išlaikyti skaisčiomis. Prarasti skaistą tik po vestuvių.
---
Rinkčiaus skaisčią mergaitę todėl, kad man rodos neskaisti turi daugiau galimybių būti neištikima.
---
Kai skaisti mergelė yra daugiau vilties, kad ji tavęs neišduos ir liks tau ištikima.
---
Aš labiau norėčiau apsivesti skaisčią mergaitę todėl, kad būdama neskaisti, ji jau turėjo arba daryti abortą, arba vaistais numarinti savo kūdikį. Vėliau ji gali būti man neištikima.
---
Mano vardas Kestutis, man virs dvidesimt... Kodel visi taip kalba apie skaistuma kaip apie savo pasirinkima? Ar viska ka turime ir kuo apsisprendziame nera Jo valia? jei taip nera, broliai ir seserys, jums paputus stipresniam vejui atsitiks kaip su tuo namu pastatytu ant smelio, bet ne ant uolos, o to namo griutis bus smarki!!!. Visi mes esame grazus, o ypac tie kurie nera isoriskai grazus. Atiduokite savo skaistuma i Marijos rankas! Man baugu kaip piktasis suvedzioja jaunas mergaites (gal net ir berniukus), esa jos greitai prarasia grozi ir niekas ju nebemyles, patikekite ne del manes, bet del amzinos tiesos - tai netiesa.
Mergaiciu skaistumas, nuolankumas, klusnumas ir kitos dorybes, kurios mane labiausiai zavi. Kartais net nesvarbu ar ta mergaite man labai grazi, svarbu, kad ji brangintu mane kaip Dievo dovana ir kad manyje izvelgtu vien tik Dievo meile, visu meiliu saltini. Kad ji suvoktu kas yra meile ir moketu ja priimti is manes ir branginti tai, ne vien del manes, bet del musu naujos gyvybes, del zenklo Dievui, jog ji, o kartu ir as - esame Jo klusnus vaikai, Jo sviesos vaikai. Bijociau susidraugauti su mergaite kuri ben kiek rukytu, gertu, turetu blogu draugu (juos vertintu) ir kitu ydu kuriu cia visu ir nesuminesi. As net nekalbu apie netikincia, nemylincia Dievo, neskaiscia, nesuprantancia kas yra vedybos ir t.t., mergaite. Manau, kad visa tai apie ka cia desciau, man apreiske gautos malones per Marija. Kestutis.

Tavo mintys- ,,skrinskasETAgmail.com“

TURINYS