PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas 

JEAN PAUL REGIMBAL

ROKAS
                                               (Kaip prievartaujama sąmonė, veikiant per pasąmonę)                                TURINYS

 

http://www.uglov.tvereza.info/knihi/cmv/9.html
http://www.reversespeech.com/home.htm

ATSILIEPIMAI

CHICAGO, AUG. 19, 2006 (Zenit.org). ZE06081901 - Rugpjūčio 2 d. žurnalas Pediatrics išspausdino Amerikos Pediatrų Akademijos straipsnį apie žiniasklaidos žalingą poveikį jaunimui.  Vienas vadinasi "Exposure to Degrading Versus Nondegrading Music Lyrics and Sexual Behavior Among Youth."  Jis remiasi telefoniniu interviu su 1461 paaugliais, kurių amžius tarp 12 ir 17 metų. Jie buvo apklausti 3 kartus 2001, 2002 ir 2004 metais. Vidutiniškai vienas jaunuolis klausėsi muzikos nuo1.5 iki 2.5 valandų per dieną. Muzikinis video neįskaičiuotas. Seksualinės temos yra bendros klausomoje muzikoje. Tyrimas patvirtino teoriją, kad seksualinė muzika įtakoja seksualinį elgesį. Besiklausantys tokios muzikos anksčiau pradeda paleistuvauti lyginant su tais, kurie tokios muzikos nesiklauso. 
Straipsnio išvadoje sakoma, kad sumažinus degraduojantį seksualinį dainų žodžių turinį, sumažės jaunimo palaidumas.

***
Sunku patikėti, bet tyrimais įrodyta, kad roko muzika atima jėgas. Šis reiškinys buvo įrodytas Londone atliktais bandymais. Tyrymų programos Denveryje metu vienoms gėlėms buvo grojama klasikinė, kitoms - roko muzika. Gėlės, užaugusios aidint Haidno, Bacho ir Bethoveno muzikai, buvo kur kas didesnės, jos buvo palinkusios garsiakalbių link. Gėlės, kurioms teko klausytis roko muzikos, nuo garsiakalbių nusisuko ir per dvi savaites sunyko.
Klasikinė muzika panašiai veikia ir žmones. Prancūzai ištyrė, kad klausantis Mocarto muzikos išsilygina kvėpavimas, širdies ir smegenų ritmas, gerėja žmogaus savijauta. Herbie Brennan ,,Pakeisk savo mąstymą.“ Vilnius (Išleista po 1997 m.) 159p.
***

perskaiciau wisa straipsni... straipsnis geras, bet perdetas tai ojoj...
tokios nesamones atsiranda kai zmones is neturejimo ka veikti pradeda sukineti ploksteles backwords ir isgirsta zodi satan, pradeda kliedet viesai...
pats klausau led zeppelin ir pritariu kad daina stairway to heaven ypatinga!
Bet faktas, kad ten norejo pasakyti kazka apie setona yra visiska nesamone!...
  O apie krikscioniska roka nieko nepasaket! gal ten irgi apie setona dainuoja?!?!? ir isvis ka ce kliedit apie homoseksualizma ir iskrypimus?!?!?
kiek kunigu geju, pedofilu? ce ne is roko problemos kyla... iskrypeliu jau viduramziuose buvo..prievarta ir smurtas buvo ir bus... geriau rasytumet apie kryziaus zygius... iswis dauguma roko muzikantu hipiai buvo... peace and love!!! Dominykas Gircius.

***
Sveiki, mano manymu jūs rašote nesidomėdami tuo apie ką rašote ir tai blogai, nes pateikiate tik tai ką kažkas parašė o patys tikslumo netikrinate pvz. prirašėte daug grupių, darančių bloga įtaka, o iš to sąrašo daugelio grupių nėra, jos išsiskirstė,  o grupių kurios egzistuoja dabar ir per kuriu koncertus fanai mosuoja apverstais kryžiais neįrašote( pvz.MARDUK) . Be to aš klausau KISS, AC\DC,THE BEATLES ir kitu grupių ir esu gana geras ir ramus žmogus. Taigi siūlyčiau pasidomėti geriau. MARTYNAZ
***
straipsni perskaičiau VISA nuo pradžios iki pabaigos. ir ką aš galiu pasakyti?
tai yra tikrai senai parašytas tekstas. autorius- tikrai nekompetentingas muzikoje (jos istorijoje, terminuose ir t.t.), vertėjas nelabai geras anglu kalbos žinovas, straipsnyje daromos labai asociatyvios išvados, o argumentai vienpusiški...
manau, kad velnias kaip metafora- tai nieko bendro su velniu neturintis dalykas.
yra tokios mielos, ausiai saldžios, jokiu pasąmoninių pranešimų neprikimštos muzikos, kuri dvelkia žymiai didesniu blogiu nei Anal Cunt arba Throbbing Gristle muzikos kuriniai.
klausimas: ar įmanoma kurti muziką, kuri naudoja šiuos kompozicijos parametrus:
  1. dažnio moduliacija,
  2. labai žemų dažnumų(14-20 hercų) panaudojimas,
  3. labai aukštų dažnumų(17000-20000 hercų) panaudojimas,
  4. kintamo greičio panaudojimas, kurį galima nustatyti tik su specialia aparatūra.
ir nesiunčia destruktyvaus pranešimo pasąmonei.

***
Labai įdomus straipsnis, ir aš visiškai nesutikčiau (tikriausiai kaip ir daugelis žmonių) su trylikametės nuomone. Bet ir tikrai nesu prieš roko muziką, aš pats ją klausau.Čia būti visiškai kategoriškam vargu ar galima. Juk ir patiems nekalčiausiems muzikantams galima ką nors pripaisyti. Aš bandau įsivaizduoti jei kas nors pasakytu apie tele bim bam, kad ji yra satanistinė grupė. Būtu absurdas tai ir čia yra keletas absurdiškų (mano manymu) faktu. Nors faktų yra ir įtikinamų. Pvz. man labai patiko apie pasąmonę.Yra vienas klausimas: taigi šio straipsnio išvada kokia? Nepirkti muzikos(įrašų)-cia ne problema, vis tiek teks kur išgirsti.

P.S.si straipsni radau atsitiktinai ieškodamas informacijos apie iliuminatus, kiek jie realūs mūsų gyvenime.  EDGARAS
***
Rokas - ne priežastis, o pasekmė. Satanizmo, savižudybių, net žudymo imasi tie, kurie turėjo problemų anksčiau, nuo vaikystės, o rokas - tai tik muzika, kurią galbūt yra linkę pamėgti depresuojantys paaugliai.
Abu pasauliniai karai buvo dar prieš roko revoliuciją, ir tai - tikrai didesnis blogio aktas, nei viskas, kas čia paminėta. The Beatles ir dauguma kitų roko grupių skelbė taikos siekimą, meilės žmonijai idėją, kaip atsaką į karus. Jaunimas panoro susikurti geresnį pasaulį, nei jį jiems kariaudami ir trokšdami valdžios kurė suaugusieji. Dėl to ir gimė nauja kultūra.
Katastrofos roko koncertuose kyla dėl masių. Lygiai tokios pačios ir net baisesnės nelaimės nutinka daugybėje masinių renginių, net kai maldininkai susirenka į Vatikaną pas popiežių, kad jiems nuodėmes atleistų.
Taigi, nors staipsnis ir sudomino, gerokai juo nusivyliau. Manau, jis gana senas, kokių 90-tų metų, nes metalas nepaminėtas. Bet, nors apeliavimas į sveikatą yra gana teisingas (bet susijęs ne vien su roko muzika, o kad ir su triukšmu mokykloje), blogio sąmokslo idėja absurdiška.
Pabaigai noriu pasakyti, kad nors rokas ir tampa nepopuliarus, aš jo klausysiu iki gyvenimo pabaigos. :)
Agnė.

***
laba diena...paskaičiau jūsų puslapiuką...informacija man pasirodė jau girdeta per tikybos pamokas bet įdomu buvo viską prisimint
deja šis straipsnis ar kaip ta rašliava bepavadinsi yra visiškai nieko nevertas....visu pirma autorius nieko nenusimano apie roko muzika ir jos kryptis...visu pirma nuo kada ACDC ir tuo labiau KISS yra pankrockas? ACDC yra HARD ROCK arba nenuodėmė juos pavadint ir Heavy Metal bet tikrai ne Punk. Tuo labiau KISS...shi grupe groja nuoširdu rockenrolą...be to jų dainų temos niekad nebuvo satanizmas ir taip toliau...daugumoje albumu jos vengė socialiniu temų ir niekada nenorėjo keisti niekieno požiūrio į gyvenimo sampratą...jų dainų temos yra meile, ilgesys ir panašus dalykai...paklausykite jų dainų "Beth" arba "Every time I Look At You"... jai ten įžvelgsite kokį nors smurto neapykantos arba nusistatymo prieš Dievą shesheli ash jum asmenishkai iteiksiu medali.
dar dauk ka noriu pasakyti bet deja uzhtruktu ilgai ir pats pasiklyschiau savo mintyse...manau jum idomu butu suzhinot mano gyvenimo istorija...koks ash buvau iki tapdamas metalistu ir kox esu dabar...kadangi pac esu gana krikshchionishku pazhiuru ir propaguoju amzhinas vertybes neshoksiu jum draskyti akiu...suprantu jusu pozicija...bet del daugumos dalyku jus neteisus...deja taip yra
su pagarba Andrius
P.S. Labai lauksiu atsakymo
Atsakymas: sveiki,
yra toks posakis ,,sto napisano perom, nevyrubish toporom". Ten yra autorinis straipsnis ir aš negaliu jo, seniai parašyto, keisti ar taisyti.
***
Aciu uz puslapi - informacija idomi. Tik ar nepersistengta su muzikos ir kai kuriu sriciu vertinimu ? Kazkodel nepazistu nei vieno zmogaus, klausancio metalo, roko ar kitokia muzika, ir turinciu problemu su nervais, ar savikontrole. Gal ne muzikoje esme ? Aisku, siautejantys 13-15-meciai metalistai neblogas argumentas, taciau gal reiketu paziureti placiau ? Kodel neminimi siautejantys reperiai, reiveriai, rusiskos muzikos gerbejai ? Gal kaltas amzius, hormonai, o ne muzika ? Ir gal ne neigimu viska  galima tvarkyti, o demesio kurimu kokiai nors sriciai ? Pvz, JAV ("zlugusioje salyje") NASA vezioja raketos modeli po mokyklas. Gal vienas tik 1 is 1000 taps astronautu, taciau tokia investicija atsipirks. Jie galetu rekti, kad tai idomiausia sritis, teigti tai i galvas, bet vietoje to rodomas pavyzdys, rodomas ispudingas, realus objektas - argumentas. Siulau ne teigti ir smerkti, o analizuoti placiau...
Povilas
***
Taigi, man tokie kaip tavo websaitai atrodo yra shudas, nu aisku, daug kam tai yra svarbu ir tegul .... Bet ... Kodel jus debilas durnius (...) O dar ka kalbet apie roko muzika, bum bum, bajsuma ! shetonai, velniai, brrrrr... pridejai i kelnes ane kai suzhinojai? O jau kaip bajsu pasidare kai suzinojau, kad Rolling Stones daina "Symapthy for the devil" yra kazkas su velniu susije, bajsu ! Nu aisku, as uz tave ta nglu kalba daug daug geriau moku, bet tai turbut visiem aisku, kad kunigai durniai, ir ta daina, "Sympathy for the devil", ji labai grazi, labai grazhiaia ten dainuoja, zodziai kartais mazai reiskmes turi, kur melodija, muzika, balsas nuostabus Micko Jagerio ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Labai labai dziaugiuosi, kad neparashei apie mano mylimiausia grupe, turbut visi pakrauptu suzinoje, kad buvo ju pasirodymas kai jie ant savo lytiniu organu uzsidejo kojines ir isleke i scena dainuoti, as pavydziu tiems fanams ju kurie ten buvo .... As tiesiog persiprasau, kad esu tokia nepribrendusi ir neisaukleta trylikmete, bet savo nuomone apie shita shuda kuri tu mali turiu parashyti, nu turbut niekas ir neperskaite sito emailo, kam ce vergau ....
Ziuriu, kad kunigai, ne tik durniai yrea ir, bet ir nezino kas pasauly dedas, juk uz tokius dalykus, kokius tu padarei i teisma duoda, Amerikoj tokiu teismu kaip prishikta, nezinojai??? Aisku, ce ne ta shetono shalis, bet, ce valstybe.... lietuva .... Kaip jau supratai, man tas dienas nusi.... Beja, shita baznycia domeikavos yra didziausia pasaulio nesamone, keik pinigu tokiam baibokui sukishot? ar neatrodo, kad toks shudas nereikalingas? ai velniop jus, durniai jus visi kas ce visa shita shuda mala .... Vistiek noreciau gauti tavo atsakyma, nes as nepagaunu baerio, kas ce per nesamone ! Red Blood Hell (Domeikava)
***
Tokio salisko ir subjektyvaus straipsnio apie muzika dar nesu skaites... Esu nusivyles Jusu fanatizmu, ir sveiko poziurio i siuolaikini gyvenima stoka... (jeigu pilnai pritariate siam straipsniui)... Pagal straipsni, visa Amerika seniai butu jau issizudziusi ir susideginusi, deja ji klesti. Ir kazkodel butent roko muzikos epochoje pasaulis klesti... Idomi analogija - didziajai daliai islamo tautu uzdrausta klausytis roko muzikos, bet kazin kodel pas juos su smurtu, prievarta yra visai kitaip, negu pas mus... Seksas - atskira tema, bet siulau Jums pirmiausia perskaityti knyga (deja, autoriaus neatsimenu) pavadinimu "Samaelis", kuri galbut privers problemos ieskoti ne tokiuose juokinguose dalykuose kaip roko muzika...
PS.: pats klausau muzika kuri Jusu akimis butu keliolika kartu "pavojingesne" nei tarkim AC/DC, taciau niekas nepastebejo manyje jokiu destruktyviu pozymiu, esu labai taikus zhmogus, tokia muzika tiesiog absorbuoja mano neigiamaja energija, kuria galbut kiti islieja musdamiesi ar dauzydami telefono budeles... Svarbiausia neprarasti salto, racionalaus proto
Pagarbiai, Mindaugas
Komentaras: Faktai per daug akivaizdūs, kai po roko koncertų lietuvaičiai nusiaubia viską aplinkui....O pasitaikančios išimtys- tai ne taisyklė.
Rock for Life: http://www.rockforlife.org
***
 jums tikrai laikas nueit i koki roko koncerta.. po krepsinio varzybu buna viskas nusiaubta (tiesa sakant dziaugiuos kad po siu metu nelabai). Po visu pop koncertu tai tikrai nusiaubta buna... Apskritai lietuvaiciai siaubia ir rokas cia niekuo detas. Vienas didielis prashymas - ar nebutu galima ishmesti ish to jusu puslapio ta nesamoninga muzika... beskonybe kazkokia ir neimanoma ramiai paskaityt info, nes viskas aplink zviegia.
Nu gerbiamieji, su muzika jums ne kas.... Paskaiciau apie neigiama itaka darancias grupes ir pasirode, kad prota maisho jums kazkas kitas... sorry uz tona... bet cia kvailyste. Kodel RAMMSTEIN neidejot?
Best regards Vaidas Bukauskas