PRO VITA © Parengė Robertas Skrinskas

JEAN PAUL  REGIMBAL

ROKAS

Vertė Algirdas Patackas ,,Aušrinė" 1990 Nr. 1-3.

                                                                                                                                                                                                            TURINYS

Roko grupės

Tarp labiausiai pavojingų jaunimui grupių, naudojančių pasąmoninį perdavimą mes išskyrėme šias:

ABBA. Šis švedų ketvertukas buvo labai populiarus Europoje, labiausiai dėl laisvų santykių akcentavimo, šokiruojančio viešo artumo bei “Stokholmiškų vestuvių”. Vardas “Abba” reiškia anagramą, sudarytą iš 4 grupės narių vardų. Tačiau albumuose žodis ABBA rašomas su atvirkščia B, tuo pažymint, jog čia turima galvoje ne Abba, Dievas Tėvas (aramiejų kalba), o jo priešingybė – melo niekšybės ir žudynių tėvas.

AC/DC. Tai pank – grupė, atvykusi iš Australijos 1979 m., užsiimanti visų pirma šėtono bei pragaro garbinimu, kviečianti kiekvieną pasišvęsti šėtonui ir įgyti amžinąją laimę pragare. Ženklas AC/DC išoriškai žymi kintamą srovę(,,alternative current”) ir pastovią srovę (,,direct current”), bet tikroji jo reikšmė yra “Antikristas – mirtis Kristui” (“Anti – Christ/Death to Christ”). Iš labiausiai žinomų grupės dainų pažymėsime: ,,Tiems kelias pragaran”, ,,Pragaro varpai”, ,,Šauk, kad nudėtum”, ,,Niekšiški reikalai  atliekami pigiu purvu”. Iš visų roko grupių ši yra labiausiai ištvirkusi, griaunanti ir suvelnėjusi.

ALICE COOPER. Vincent Furnjė yra Arizonos pastoriaus sūnus. Išgarsėjo, kai pašventė save šėtonui, pasirinkdamas raganos Alice Cooper, mirusios prieš 100 metų, vardą. Jis specializuojasi visokiausių lytinių iškrypimų populiarinime – nuo onanizmo iki nekrofilijos, nuo transvestizmo iki viešo apsinuoginimo. Pagaliau jis metėsi į šėtoniškąjį roką, ypač savo albumuose ,,Alice Cooper goes to Hell”(,,Elis Kuperis eina į pragarą”) ir ,,From Alice with Malice” (,,Blogis eina iš Elio”).

THE BEATLES. Ketvertas muzikantų ir dainininkų, gan nekaltai pradėjusių savo karjerą Liverpulyje, išpopuliarėjo septintajame dešimtmetyje. Jie buvo pačiame roko revoliucijos centre. Jų ideologija atsispindėjo 2 albumuose: ,,Sgt. Popper’s Lonely Heart Band” (,,Seržanto Pipiro vienišų širdžių orkestras”) ir ,,The White Album”(,,Baltasis albumas”). Bitlai iš tiesų eksploatavo visus jaunimo maišto aspektus: politinį, religinį, erotinį ir šėtoniškąjį. Laiko jie geresniais save už Jėzų Kristų ir yra įsitikinę, jog iš pagrindų pakeitė vakarų muziką ir moralę.

BLACK SABBATH. (Juodasis šabas). Jų muzika yra satanistinis rokas. Ši grupė drąsiai ištyrė visas okultizmo ir satanizmo kryptis, pradedant ,,juodosiomis mišiomis”, ir baigiant žmonių aukojimu. Jų albumai mirga įvairiais satanistiniais simboliais, tokiais kaip skaičius 666, žymintis Antikristą. Pats Ozzy Osbourn yra prisipažinęs, kad patiria transą, kai kuria muziką ar ją atlieka. Jų nuostatai būdinga visiška laisvė agresyvumui, neapykantai ir pragaištingiems instinktams. Atsiradusi Anglijoje, grupė ,,Black Sabbath” išgarsėjo greičiau nei per 5 metus.

ELVIS PRESLEY. ,,Rokenrolo karalius” visada buvo savo gerbėjų stabas. Iš tiesų jis buvo visos roko revoliucijos iniciatorius, nes įkūnijo paauglio maištą prieš šeimą, religiją, visuomenę. Nuolatos laužė visus stabus ypač seksualinius. Būdamas savo populiarumo bei narkotikų auka, mirė keturiasdešimties metų, įtvirtinęs pašėlusį savo socialinės ir moralinės revoliucijos pasisekimą. Jam įkandin atėjo grupės, pratęsusios Elvio principus iki tragiškos baigties.

KISS („Bučinys“). Žodis ,,Kiss” susideda iš pirmųjų raidžių sakinio ,,Kings in satan’s service”(,,Karaliai šėtono tarnyboje”). Raganų žargonu karaliais vadinami pašvęstieji, dalyvaujantys šėtono kulte. Ši pank – grupė garbina prievartą, sadomazochizmą, pragaro simboliką, netvardomus lytinius iškrypimus. Vienas iš žinomų jų posakių: ,,God in rock’n’Roll will steal your virgin soul”(“Rokenrolo dievas pagrobs tavo nekaltą sielą”). Ši grupė ne tik naudoja pasąmoninį perdavimą, bet ir nuolat kuria dainas, šlovinančias šėtoną, ir pranašaujančias ateisiant jo pasaulinę valdžią.

LED ZEPPELIN. Šią kietojo roko grupę išgarsino gitaristas Jimmy Page. Išbandęs haliucinogeninius narkotikus, homoseksualizmą, pritraukė savo grupę prie šėtoniško kulto. Labiausiai žinomos dainos “Stairway to Heaven”(,,Kopėčios į dangų”) ir ,,Presence” (,,Dalyvavimas”), pagrįstos magija ir perdavimu per pasąmonę, skirtos tamsos jėgoms, visada dalyvaujančiomis jų koncertuose. Būtent po teisminio proceso dėl ,,Led Zeppelin”, Kalifornijoje buvo susirūpinta įstatymu, uždraudžiančiu perdavimą per pasąmonę.

ROLLING STONES. (,,Riedantys akmenys”), labiausiai po ,,Beatles” žinoma grupė. Atsiradusi Anglijoje, 1965 m., absoliučiai dominavo 1970 m. Nuo pat pradžių nesutvardomi, drąsiai demonstruojantys savo ištvirkimą tiek scenoje, tiek gyvenime, “Rolling Stones” pasuko šėtonėjimo kryptimi, vadovaujami Mike Jagger. Jų dainos - himnas šėtonui: ,,Simphaty for the Devil” (,,Simpatija velniui”) tapo satanistinės religijos himnu; “Dancing with Mr. D” (“Šokis su misteriu D”), ,,D” – ,,devil”, velnias) ir albumas ,,To Heir Satanic Majesties” (,,Jo didenybei Velniui”). Beveik visi šios grupės koncertai lydimi prievartos, riaušių, mirties atvejų,. Savo idėjų skleidimui jie įkūrė žurnalą ,,Rolling Stones”.

THE WHO. Atsirado 1965 m. Anglijoje. Nebūtų išgarsėjusi be savo lyderių Piter Towshand ir Kite Moon vidinio siuto. Vystydamiesi nuo ekscentriškumo į anarchiją, įjungė į savo arsenalą nemotyvuotą vandalizmą. Įkarštyje laužė muzikos instrumentus, scenos įrangą ir skatino auditoriją riaušėms, vandalizmui ir kerštingai neapykantai. Būdinga jų produkcija – dvi roko operos: ,,Tommy”(,,Kareivis”), su antikristinėm metaforom ir kraujomaišos garbinimu bei ,,Quadrophenia” (,,Kvadrofenija”), demonstruojanti scenoje dvigubą šizofreniją. Garbina blogį vardan blogio, nemotyvuotą prievartą ir visuotinę anarchiją – tiek visuomeniniame, tiek asmeniniame gyvenime. Žodžiu, jų kūryboje betikslis maištas ir visuotinė priešprieša pasiekia kulminaciją.

Štai dar keletas populiarių grupių, turinčių negatyvią įtaką:

Beachboys. („Pliažo berniukai“)

Bee Gees.

Blue Oyster. („Mėlyna austrė“)

Blondie.

Boston.

David Bowie.

Jefferson Starship.

Jethro Tull.

John Elton.

Ted Nugent.

Queen. („Karalienė“)

The Gratefull Dead. („Dėkingi numirėliai“)

The Kinks. („Kilpos“)

Sex Pistols. („Sekso pistoletai“)

Styx. („Stiksas“, mirusiųjų pasaulio upė).

Šis sąrašas dar nepilnas. Tikimės, kad mūsų komentarai padės jums susigaudyti besirenkant plokštelę.