PRO VITA© Parenge Robertas Skrinskas    P R O S T I T U C I J A     TURINYS  ,,skrinskasETAgmail.com

1971m. Nevados valstija legalizavo pro st ituciją. Dabar Nevadoje yra daugiausia nėščių paauglių. Pro st itucijos tolerancija nepaprastai išaugo ir tapo legali Australijoje, Austrijoje, Olandijoje, Singapūre, Vokietijoje. Pro st itucijos legalizavimo advokatai naudoja tuos pačius argumentus, kaip kovojant už abortų legalizavimą: ,,reikia legalizuoti, kad valstybė galėtų ją reguliuoti ir ,,apsaugoti" moteris nuo venerinių ligų ir neskrupulatiškų sąvadautojų." Žodžiu viso pasaulio moterims bus geriau, jei pro st itucija bus legalizuota. Todėl Konvencija visų formų diskriminacijos prieš moteris eliminavimo (Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination Against Women [CEDAW], Jungtinių Tautų (JT) vasalė), stengiasi dekriminalizuoti pro st ituciją. CEDAW, kaip tarptautinė sutartis, įsigaliojo 1981 09 03. Šią sutartį ratifikavo 167 šalys. Jimmy Carter, JAV prezidentas, pasirašė šią sutartį 1980 m., bet pagal JAV konstituciją, kad sutartis taptų įstatymu, jai turi pritarti 2/3 senatorių. Laimei, senatoriai nepatvirtino šios sutarties. Tokiu būdu, JAV liko vienintelė išsivysčiusi šalis, nepatvirtinusi sutarties. ,,Kodėl CEDAW niekada nebuvo ratifikuota?",- klausė senatorius Jesse Helms (R-N.C.), Senato užsienio reikalų komiteto pirmininkas ir atsakė: ,,Kadangi sutartis yra bloga; tai yra siaubinga sutartis, įpiršta radikalių feminisčių, siekiant savo radikalią, prieš šeimą nukreiptą politiką paversti tarptautiniu įstatymu".
CEDAW oficialūs pareiškimai patvirtina sen. Helms`o poziciją:
Kinijai - ,,Komitetas susirūpinęs, kad pro st itucija, išplaukianti iš vargo ir ekonominio nepritekliaus, Kinijoje yra nelegali. Komitetas rekomenduoja dekriminalizuoti pro st ituciją."
Lichtenšteinui - ,,Komitetas rekomenduoja... kad būtų peržvelgti įstatymai, surišti su pro st itucija ir pro st itutės nebūtų baudžiamos." 
CEDAW susirūpinęs ,,dirbančių moterų" teisėmis ir nori uždrausti motinystės skatinimą:
Armėnijai - ,,Komitetas griežtai reikalauja vyriausybę panaudoti švietimo ir žiniasklaidos sistemas kovoti prieš tradicinį ,,kilnios motinystės" moters stereotipą".
Baltarusijai - ,,Komitetas nerimauja besitęsiančiu lyčių stereotipu ir tokių simbolių, kaip Motinos Dienos ir motinystės apdovanojimų įvedimu, kurie skatina moteris tradicinėms rolėms".
CEDAW pasmerkė Gruziją už moters kaip motinos ir vyro, kaip šeimos maitintojo rolių akcentavimu. Už panašius dalykus CEDAW pasmerkė Kroatiją ir Čekiją.
Airijai - ,,Komitetas išreiškia susirūpinimą tebeegzistuojančiu Konstitucijos 41,2 straipsniu, atspindinčiu stereotipinę namų motinos moters rolę" (41,2 str. sako, kad valstybė turi užtikrinti motinoms jų pareigų atlikimą namie, jei jos to nepajėgtų dėl ekonominių priežasčių.)
Šalys, pasirašiusios sutartį, niekada nebuvo informuotos apie tikruosius šios sutarties tikslus.
Tad kokios yra CEDAW intencijos? Prisiminę sen. Helms`ą galime sakyti, kad CEDAW yra radikalių feminisčių išpuolio prieš moteriškumą ir JT pradėto karo prieš šeimą, privačią nuosavybę ir laisvę dalis.
Kaip Platonas savo žymiausiame kūrinyje ,,Respublika" aprašo miestą su absurdiška moterų ir vyrų lygybe (siūlė moterims mankštintis nuogoms kartu su vyrais ir tuo save sulyginti vyrams; senovės Graikijoje vyrai sportuodavo nuogi.), taip, atrodo, ,,pasaulinės vyriausybės" šalininkai priėmė ,,Respubliką" kaip savo modelį. Lengvai prieinama kontracepcija ir abortai padarė galimu apeiti moters vaisingumą, kas anksčiau darė Sokrato idealinį režimą neįmanomą. Moteris, nesibijanti dėl vaiko pradėjimo, neturi praktinės priežasties būti tyra.(Jei netikinti.) Moterys, kurios nenori gimdyti vaikų iš politinio ir ekonominio požiūrio yra virtualiai lygios vyrams. Ir valstybės didžiausias interesas, kad tokios moterys eitų į darbo vietas, abortuotų bet kurį ,,neplanuotą" kūdikį, o likusius palikti rūpintis valstybei dienos centruose ir mokyklose, ir leistų sau gyventi kaip ,,produktyvi" pilietė.
CEDAW kaip Sokratui, moteriškumas ir neatskiriama jos dalis - vaisingumas yra netinkami. CEDAW išdavė pasaulio moteris ir savo chartiją, kai pradėjo traktuoti nekuklumą kaip dorybę ir vaisingumą kaip ligą. Jei CEDAW tikrai rūpėtų moterų teisės, vietoje baudos, ji skatintų JT apdovanoti tokias šalis kaip Baltarusija ir Airija už moteriškumo puoselėjimą ir spaudimą vyrams rūpintis savo šeimomis ir vaikais.
Kaip komunizmas veda prie šeimų destrukcijos, taip laisva valdžia priklauso nuo vedybinio ryšio ir integracijos stiprumo.
Pagal James Taylor ,,Femininity betrayed: a global attack" HLI reports vol 19, No 6, June 2001, page 10.
Kyla, dar neseniai būtų palaikytas absurdišku, labai rimtas klausimas: Ar seimo vyrai, mėgindami įsiteikti Briuseliui ir radikalių feminisčių užgaidoms, bei pamynę ilgaamžes mūsų krašto tradicijas, neuždraus švęsti Motinos Dienos Lietuvoje?
Parengė Robertas Skrinskas
Pro st itution Research & Education: https://tinyurl.com/y2ppnw2x