PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas  P O R N O  GRAFIJA       RŪŠYS

SEKSAS TELEFONU

JAV telefono kompanijos informuoja, kad 70% iš 500 000 kasdienių skambučių priklauso paaugliams.  Sutinkamai su  Strategic Telemedia, Niujorko rinkos tyrimų ir konsultacijos firma, naktinės suaugusiųjų linijos sudaro 6 milijardų dolerių metinės apyvartos industriją.

POR NOTELEFONO POVEIKIS VAIKAMS
Atlikus tyrimus JAV kaip veikia telefoninis seksas vaikus, nurodoma, kad tiek berniukai, tiek mergaitės yra labai išradingi ir jei tėvai užblokuoja vieną numerį, vaikai suranda kitą. Vienas 12 m. berniukas iš Hayward, Calif., naudojosi kunigo telefonu tuščioje zakristijoje sekmadienio popietėm, kai vykdavo parapijiečių susirinkimai. Po keletos dienų jis užpuolė 4 metų mergaitę savo motinos dienos centre. Jis niekad anksčiau nematė por no grafijos, niekad prieš tai netyrai nesielgė, namuose nebuvo jokių auklėjimo problemų. Nematė ir nežinojo apie oralinį seksą kol nebuvo klausęsis sekso telefono. O užpultąją mergaitę išprievartavo iškreiptu oraliniu būdu - mėgdžiodamas ką buvo išgirdęs per telefoną.

INTERNETAS

Pleibojų  per savaitę aplanko 4.7 milijonai internautų. 98.9% vartotojų yra vyriškos giminės.
Pasak Jack Rickard iš  Boardwatch žurnalo, kasdien mažiausiai 50 000 žmonių   kalbasi chat`uose 500-700 sekso temomis.
Paieška žodžio ,,porn" parodo apie 150 000 tinklapių adresų. Kasdien 200 naujų pornotinklapių patalpinama pasauliniame voratinklyje.

TELEVIZIJA

Pasak vaikų advokatų grupės Children Now, kuri atliko JAV nacionalinę apklausą,- 62% 10-16metų paauglių pripažino, kad TV turėjo įtaką pradėti ankstyvus lytinius santykius.
Pagal  USA Weekend apklausą, kurioje dalyvavo virš 65,000 TV žiūrovų, 96% labai ar kažkaip susidomėję seksu per TV laidas. Amerikos šeimų asociacija atskleidė, kad 89% visų rodomų sekso scenų per TV yra nesantuokiniai atvejai.
1994 m. Šeimos kanalas ir Galupo kompanija tyrę Amerikos televizijos žiūrovų įpročius nustatė, kad seksualinis turinys TV padidėjo 65% nuo 1993 m.
,,Absoliučiai yra tikra, kad  smurto žiūrėjimas per TV  turi ryšio su padidėjusia agresyvumo tolerancija ir išaugusiu smurtiniu elgesiu." (Amerikos Psichologų asociacija. Commission on Violence and Youth, Volume I )

KLUBAI, TEATRAI, KNYGYNAI

Los Andžele buvo atliktas kriminalinės sekso verslo statistikos palyginimas su panašia statistika iš 1969 m. Pasirodė, kad sąvadautojų padidėjo 340%, žmogžudysčių 42.3%, sunkių užpuolimų 45.2%, apiplėšimų 52.6% ir piniginių pagriebimų 17%.  
Sekso knygynų atidarymas prie gyvenamų rajonų sumažina šeimos vertybes tame rajone 20%. 
Įvertinus verslininkų atsakymus, buvo gauti tokie duomenys:
87.7% jautė, kad į seksą orientuotas biznis kaimynystėje sumažina biznio nuosavybės rinkos vertę.
72.8% jautė, kad į seksą orientuotas biznis sumažina kitų verslininkų, esančių artumoje, metinį pelną. 
Virš 90% jautė, kad  į seksą orientuotas biznis sumažina kitų, privačių vietų rinkos vertę 300 metrų spinduliu.
VL (venerinėm ligom) per metus JAV užsikrečia daugiau vaikų, nei per poliomielito11 metų epidemiją nuo 1942 iki 1953.

ŽURNALAI IR VIDEO

Por no grafiniai žurnalai ir video yra didžiulis JAV biznis su augančiom pajamom nuo 1 milijardo USD iki 10 šiandien.
JAV yra kietos( h ard- core) por no grafijos gamintojų ( apytiksliai 15,000-20,000) daugiau, nei Makdonaldo restoranų (apie 9,000).
70% visos por no grafijos (žurnalų ir video) patenka į vaikų rankas, sukeldamos ilgalaikes lytinio vystymosi pasekmes.
FBI apklaususi 36 žudikus-maniakus nustatė, kad  29 buvo paakinti por no grafijos ir ji paskatino visą eilę žaginimų - žmogžudysčių.
85% por no grafinių žurnalų ir video pajamų eina į organizuoto nusikaltimo kišenę, o didžiumą pelno mokesčio valstybė negauna.
Los Andželo Policijos departamentas, tyręs 43 pedofilus, rado, kad 100% visi buvo įsitraukę į por no grafiją. 
JAV valstijos su aukščiausiu ,,vyriškų žurnalų" skaitytojų skaičiumi turi aukščiausią raportuotų išžaginimų skaičių.
86% visų prievartautojų reguliariai žiūri por no grafiją, o 75% pamėgdžioja por no grafines scenas atlikdami lytinius nusikaltimus.
Sutinkamai su YWCA, lytinių nusikaltimų krizės tarnyba, 1 iš 4 mergaičių ir 1 iš 6 berniukų būna tvirkinti iki 18 metų.
JAV moteris išprievartaujama kas 46 sekundės, pagal pranešimus. Daugelis tyrimų nurodo, kad tik 1 iš 10 atvejų yra pranešamas.

Šaltiniai: Faithful and True (book), Faithful and True (workbook),A Journey to Peace, Door to Freedom (tape series),
Kerby Anderson

TURINYS