PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas    P O R  N  O G R A F I J A    LAIŠKAI

Sveiki, rašau jums šį laišką iš paskutinės vilties nebeturėdamas kur kreiptis daugiau. Pastarąsias savaites jaučiuosi labai blogai pradėjau kaltinti save dėl por no grafijos pertekliaus savo gyvenime kuris tik tik prasideda, turiu galvoje kad suprantu jog aš esu jaunas ir šiuo metu man turėtų būti patys geriausi laikai. Taigi esu vyras 20 metų, labai mylėjau vieną merginą, bet dėl susiklosčiusių aplinkybių jos netekau. Žiūriu por no grafija gal nuo 12 - 13 metų, perskaitęs jūsų straipsnius internete supratau kad aš neturėčiau taip elgtis kaip pastaruoju metu elgiausi, aš neturėčiau būti tokioje situacijoje, bet viską lėmė por no  ir su ja susijęs savęs patenkinimas...Dėl to jaučiu didelę kaltę Dievui dėl visų savo nusidėjimų, moters idealo iškrypimo ir t.t. Paskaitęs jūsų medžiagą skelbiama internete tikrai susimąsčiau kad parašyta tikrai daug tiesos apie por no grafijos grėsmę nes daug iš aprašytų dalykų pradeda mane jaudinti, bet dar blaiviu protu suvokiu esąs žmogus ir į nieką panašaus nesiveliu bet dėl to nesveiko potraukio seksui pradedu suvokti kad leidžiuosi žemyn ir noriu imtis rimtų priemonių tai išgydyti išrauti visa tai su šaknim iš savęs ir toliau gyventi normalų gyvenimą. Esu užsienyje ten dirbu ir gyvenu todėl negaliu niekur rasti pagalbos. Taip pat išgyvenu ir tėvų skyrybas man šiuo metu iš tikro sunku. Pradėjau eiti į bažnyčią ten surandu ramybę meldžiuosi už šeimą ir už save kad dievas apsaugotu mus visus, kaip ir sakoma maldoje "Dieve mūsų". Bet niekaip negaliu atsigaut nuo tos merginos su kuria įsiskyriau, dėl tėvų skyrybų dėl apsėdimo kuris jau atbukino man protą, sąžinę ir dvasią. Man gėda kai pažiūriu į veidrodį kokiu aš tapau...Prašau jūsų pagalbos ar yra kokių konsultacijų tokiais klausimais, kur kreiptis kiek kainuoja. Prašau padėkit man aš dar laikausi bet jaučiu kad vienas pats aš šios problemos neišspręsiu. Laukiu jūsų atsakymo.
Pagarbiai, ...

Sveiki, ...,
Ką Jums daryti, kaip išlipti iš to liūno? Pirmasis Gydytojas yra Dievas. Todėl pirmiausia reikia pas Ji kreiptis. Nueiti išpažinties ir tiek kartėų eiti, kiek kartų nusidėsite, nebijokite. Jėzus tikrai yra Gelbėtojas.
Išsikapstyti padės ir AA 12 žingsnių programa, kuri yra mano puslapyje prie reabilitacijos projektų. Ji taikoma virs 30 priklausomybių.
taip pat ypač aktyviai veikia Genadijaus Sičko metodas. Bet medžiaga yra tik rusų kalba. Interneto adresai, kur galima rasti medžiagos, yra blaivybės linkai mano puslapio nuorodų skyriuje. LT ta metodą taiko Tatjana Sčiurina.
Esmė to metodo, vakarais rašyti dienoraštį su pasiryžimu nutraukti priklausomybę. Per pusę metų priklausomybė ištrinama. Į dienoraštį reikia rašyti ir priklausomybės realų blogį, todėl kad jį žinoti, reikia paskaitinėti atitinkamos literatūros.
Užsienyje yra ir šios srities klubai, panašūs i AA (anoniminius alkoholikus)
Dievo palaimos kovoje prieš demonus! Beje, galima pasinaudoti ir egzorcisto pagalba.
Su pagarba kun. Robertas Skrinskas

Subject: pagalbos šauksmas...

Laba diena,
Trumpai prisistatysiu, esu VDU studentas, man 22 metai, bet greitai bus 23. Bet viso šito laiško rašymas yra dar man pačiam nesuprantamas, kodėl aš jums rašau, bet daugiau nieko nebeliko kaip tik toks kovojimo būdas prieš tai, ką negaliu nugalėti...manau reiktu paaiškinti prieš, ką aš kovoju... Na galima pasakyti, kad susidūriau prieš didžiausią savo gyvenimo kelyje silpnybę ir turbūt dabar ja laikau didžiausia nuodėme, kuri mane tiesiog žudo... Matote esu tokio amžiaus, kai manęs nepalieka netyros mintys, kai norisi turėti malonumą, bet problema tokia, kad aš noriu išlaikyti skaistumą ir kažkaip nugalėti savo šitą žiaurią nuodėmę, kuri kyla nuo tos medžiagos kuri yra internete (por no grafija), netyros mintys, malonumo siekimas, hedonizmas...nežinau ar jūs turėsite laiko atrašyti į mano šį laišką ir tuo labiau padėti, bet tiesiog jums rašau ir noriu, kad jus toks kaip mano autoritetas...turbūt mano tikėjimas silpsta ir aš dėl to labai blogai jaučiuosi..:( nors daug draugu ir dauguma yra tokiu, kurie tik ir siūlo lengvą malonumą, bet manau kad žinau per daug jog galėčiau viską užmiršti ir sunaikinti savo skaistumą, nors nežinau ar dar jo nesunaikinau...Žinote, bjauriuosi savo ta specialybe, nors ją išmanau ir gaunu nemažus pinigus, nes jau nuo pat pirmo kurso dirbu...bet geriau jau būčiau aklas ir per akis nepurvinčiau savo sielos ir nežinau kaip reikia pakęsti šitą pragmatišką pasauli, kuris apsiginklavęs materialios ir technines galios šarvais...todėl sukonkretinsiu, ką aš studijuoju. Mano specialybė - informatika...ir todėl didelę dalį turiu praleisti prie kompiuterio kur nuolat manęs nepaleidžia netyros mintys nes labai lengvai galiu pasiekti malonumą sėdėdamas prie kompiuterio, jis man pasidarė žiauriai šlykštus ir kai vienas esu bijau prie jos sėstis... gal esate susidūręs su tokia situacija kaip mano, gal turite kokią išeitį, kad aš kovočiau ir nepralaimėčiau tos kovos prieš "tamsa"...aš žinau jog mano kūnas yra šventosios Dvasios šventovė ir negaliu jo niekinti, bet nesuprantu, kas man nutinka viena minutę aš jaučiuosi labai stiprus, o jau kitą aš galiu būti pagautas nuodėmės... žiauri jėga mane verčia nusidėti ir nemoku jai pasipriešinti, nors tai atsitinka nedažnai, bet noriu save nugalėti, noriu peržengti per save ir būti tyras prieš save ir prieš tai į ką tikiu (Dievą)...

nežinau ko tikiuosi šituo laišku, bet gal tik norėjau kažkam tai išsipasakoti, kad kažkas žinotų ir būtų tikra dovana, kad kas suteiktu ta mirtina ginklą prieš tokia mane puolančią nuodėmę, kad pajėgčiau su ja kovoti ir turėti ramią sąžinę, bei nelaužyti įstatymų...

Pagarbiai (..)
***
Subject: reikalinga jūsų pagalba

Laba diena brangus kunige Robertai. Mano vardas (...). Aš turiu labai didele problemą- priklausomybę nuo por no grafijos. Aš norėčiau pasiteirauti ar yra kur nors Lietuvoje, o būtent Klaipėdoje seksoholikų anoniminiai susirinkimai, ir kaip man gydytis. Aš pastaruosius šešis mėnesius buvau tuose susirinkimuose Amerikoje ir man labai padėjo. Bet dabar aš grįžau namo ir vėl paslydau, tai yra ir vėl žiūrėjau tai kas mane jau tiek metu žudo. Ryšium su tuom aš turiu pačią tikriausia fobiją ir paranoją , kad man skirta būti baisiu žmogumi ir daryti baisius dalykus. Aš girdžiu balsą , kuris mane teisia ir neleidžia nustoti tai daryti. Manau , kad esu apsėstas blogos dvasios. Ir visa tai tęsiasi nuo pat vaikystės. Šiaip aš esu tikintis ir stengiuosi visokeriopai padėti žmonėms, ką praeityje visuomet atlikdavau. Bet dėl šios baisios priklausomybės aš turiu antrą pusę, kuri yra išdavusi Dievą ir neleidžia man laivai gyventi. Aš visgi dabar manau , kad esu apsėstas. Labai prašau pagelbėkite. Aš taip noriu gyventi ir džiaugtis gyvenimu. Su pagarba (...)

Rašykite: ,,skrinskasETAgmail.com“

TURINYS