PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas  KONTRACEPCIJA IR JOS PASEKMĖS  EKSTRINĖ KONTRACEPCIJA KONTRACEPTIKAI PLANAVIMAS

Geriamieji kontraceptikai nedidina svorio ,,Mokslininkai, išanalizavę daugiau nei 40 tyrimų duomenis, pareiškė, kad vartojant kontraceptines tabletes moterų svoris nepradeda didėti greičiau.“ origin.www.nature.com, www.DELFI.lt, 2006 sausio mėn. 25 d. 10:10

Komentarai:
J*J, 2006 01 25 21:02
svoris auga, krūtys vežėja, sexualinis potraukis mažėja- gėriau, žinau.Niekam nesiūlau žaisti su geriamais kontraceptikais.Patariu įdėmiai paskaityti vaistų aprašymą ir geriau dar kol jų nenusipirkot.Vartoti tik neišvengiamais atvejais,o ne tada, kai ginekologas lengva ranka parašo,kaip panacėją. Nepaslaptis, kad daugelis ginekologų yra labiau įsipareigoję farmacinėms firmoms, o ne pacientėms.Geriausia man tiko kontraceptinis žiedas.Bet irgi turi savo minusų.
*
smone Vilei, 2006 01 25 18:55
Kodel nera tokio vartojimo budo - pirmą kartą jas geriau kaip kontraceptines. Kai pradėjau storėt - taip ir pasakiau savo gydytojai, daugiau jų nebegersiu. Antrą kartą bandė sureguliuoti ciklą, kai pajutau, kad storėju, vėl pasakiau savo gydytojai - darykit ką norit aš daugiau jų nebegersiu. Ir nesakau, kad šiandien mano svoris 12 kilogramų didesnis nei prieš visas tas nesąmones, bet figūros tokios kokią turėjau vis tiek aš nebeturiu.
*
nesamone, 2006 01 25 18:22
svoris auga kaip ant mieliu net valgant gryna vandeni
*
Netiesa, 2006 01 25 18:15
nes svoris TIKRAI DIDEJA
*
svoris, 2006 01 25 17:40
pievos o ne straipsnis!!!man priaugo ir dar kaip, o numesti jau problema, savo grakstuma sunkiai beatgausiu;( is kart matyti, kad papirktas tyrimas,15kg per 2.5m. cia nera normalu!!!nors savo maitinimosi iprociu tikraio nekeiciau, jau beveik 3m. kai nenaudoju-o manot svoris nukrito-pasvajoti!!!dabar geriausias mano draugas-durex!
*
Joooo, 2006 01 25 16:12
Tiesa, po to kai meciau gerti KT visai (viso geriau 1.5 metu) man menesiniu nebuvo 7-8 menesius... ant tiek issiderino hormonine apykaita, kad praejus 7-8 men. teko gerti kitas hormonines preimones, kad issaukti menesines... visa laime, kad po to susitvarke viskas daugmaz ir dabar sekmingai nesioju musu pirmagimi :) bet daugiau to brudo negersiu niekada... ir jokiu pleistru, kontraceptiniu ziedu nenaudosi... aciu, pasimokiau :)
Joooo, 2006 01 25 16:09
paskokit, pasakokit... kiek farmacines firmos jums sumokejo uz ta tyrima? per 6 men. tos jusu "nekaltos" KT prisuko +15 kg... Net suvokti nespejau... ir nei viena ginekologe, pas kuria po to lankiausi, del to nenustebo :) visos tepasake "o ko noreti, juk tai sintetinis preparatas, kad ir ka sakytu"... tiesa, veliau vienas KT pakeiciau i kitas, svoris augti nustojo... bet tie +15 kg niekur nedingo... ir tikrai nejauciau JOKIO apetito padidejimo ar skonio pasikeitimu, nekimsau bandeliu, tortu ir t.t. valgiau kasdieni maista, kaip ir 20 metu pries tai.
*
ismone, 2006 01 25 15:59
Gydytoju ismone. Jiems taip patogiau tokias nesąmones kalbėti. Geriau tuos kontras 2 mėn. Šeši kilogramai plius buvo garantuoti. Tada sustojau. Taip jau išejo, kad po kelių metų vėl reikėjo gerti tas kontra (beje vieną mėnesį) vėl šeši kilogramai plius. Žodžiu figūra sugadinta, visokiom ten dietom bandžiau, bet jau tokio gyvenimo kokį turėjau iki tol (valgyk kiek nori, nieko neatsitiks. Beje mano dvi seserys turi tokią pačią struktūrą, tik niekad negėrusios tu konntru ir nors vyresnės iki šiol neturi jokių antsvorio problemų) nebepavyko atstatyti. Taigi mielosios ir mielieji i "kontras" kaip ir į bet kokius hormonus nepriklausomai ar jie naujos kartos ar senos ar iš viso be kartos žiūriu labai labai negatyviai. Gal būt kiekvieno organizmas reaguoja vis kitaip, bet maniškiam tai buvo nuosprendis.
*
spinga, 2006 01 25 14:27
kontracepcija.lt yra galimybe uzduoti koki nors dominanti klausima susijusi su konktraceptiku vartojimu. Tai as paklausiau, ar nuo kontraceptiku vartojimo atsiranda pigmentines demes (nes kaip tik pradejau juos vartoti veidas vasara pasidaro margas, kaip leopardo). Atsakyma gavau, kad mazdaug- nera zinomas toks kontraceptiku poveikis. Tuo tarpu ant pigmentinems demems balinti skirtos kosmetikos raso, kad jos skirtos ir nuo kontraceptiku vartojimo atsiradusioms demems balinti. Nu tai blyn, kas vis tik teisus?
Taip jauciu ir su sitais atseit tyrimu atseit rezultatais - rezultatai tokie, kokiu reikia atitinkamoms interesu grupems.
*
GR-vartojau, 2006 01 25 13:44
rašo pievas ... svoris didėja ne visoms-tiesiog kiekvienas organizmas reaguoja kitaip... man pusę metų nedidėjo, bet užtat 3mėn užeidavo alpulio priepuoliai, per dieną po kelis kartus, pykinimas, kol pripratau... po pusmečio pradėjo augti svoris-nors apetitui įtakos neturėjo ir mityba nepasikeitė. organizmas ėmė kaupti skysčius-jaučiausi kaip pripūsta, sutinusi visa... seksas tapo pareiga. po metų-t a b l etes mečiau gerti (beje, gėriau Jeanine) o tada tai jau pajutau superinį poveikį :((( 1,5metų KUOKŠTAIS ėmė slinkti plaukai, atsirado krūvos spuogų ant viso kūno, nors gyvenime jų neturėdavau.. ciklas tapo neprognozuojamas visiškai... metus gerti-per pirmas dvi dienas-išsisiojau 5kg skysčių... po mėnesio vyras jau ėmė vadinti nimfomane :D:D poreikis mylėtis grįžo su kaupu-ir jokio vyro keisti nereikėjo ;))) taip kad, daugiau gyvenime-jokių tablečių.... vienintelis patogumas jų buvo-kad galėjau negalvoti apie nėštumą (bet koks nėštumas, jei mylėtis nenori??) ir mėnesienas pasidaryt tada kada man patogu.
*
tokia, astai, 2006 01 25 12:46
Kai kuriom nuo kontraceptikų seksualinis potraukis nesumažėja, tačiau tik labai nedidelei daliai. Daugumai sumažėja ženkliai. Man pačiai bei mano pažįstamoms - visoms sumažėjo. Metus vartoti - atsistato (tik nežinia ar greit atsistato normalūs santykiai su sutuoktiniu).
*
drauge, 2006 01 25 12:16
dideja kaip reikiant tas svoris mazdaug is 10 draugių kurios vartoja kontacepcines priaugo po5 -10 kg tai pat pasireiskia strijos ir kiti šalutiniai požymiai pati vartojau 5 men tai priaugau 9 kg. Netiesa rašo cia tokie "mokslininkai"
*
Vartotoja, 2006 01 25 11:30
Visiški niekai tas jų "tyrimas". 10 metų mano svoris buvo stabilus - 63 kg plius/minus 2 kg. Kai pradėjau gert, iškart pajutau, kad stambėju. Rezultatas - 9 kg per 11 menesiu. Neblogai, ka? O vaistukai naujos kartos, su drospirenonu, tipo, nesikaupia skysciai. Bet storeju ne del skysciu kaupimosi, o kad apetitas zveriskas!
*
tokia, to aciu, 2006 01 25 11:07
Mesk velniop tuos kontraceptikus. Jie nėra tokie jau nekalti. Jau dabar jauti pašalinį poveikį, o ilgalaikis dar normaliai nė neištirtas. Sąžiningesni ginekologai apie tai jau kalba.
O dėl sunkių mėnesinių - aš irgi bandžiau kontraceptikus vartoti dėl tos pačios priežasties, tačiau kai prasidėjo visokie mieguistumui, seksualinio potraukio sumažėjimas, tingumas, galvos bei kepenų skausmai, mečiau. Mėnesinių metu kiekvieną dieną išsispaudžiu šviežių sulčių (auogų ar vaisių, turinčių daug vitamino C), stengiuosi prieš jas nepervargti, nestresuoti ir pan. Patikėk, su tokiomis mėnesinėmis gyventi jau įmanoma. O šiaip, pasitikrink sveiktatą, gal kas nors rimto.
Sėkmės.
*
me, 2006 01 25 11:04
geriau kontraceptikus 2 metus. Tik pradejus gerti per 2 men apie 7 kg. +, o metus jas gerti dar apie 7 kg. +. Jau metai kaip nebevartoju, numeciau apie 16 kg...
*
aciu, 2006 01 25 10:57
tai va:) priaugau dvylika kilogramu kai pradejau gerti kontraceptikus.per metus. drauges patirtis panasi. idomu, kodel tie mokslininkai taip nori ipirsti kontraceptikus? as dabar pakeiciau i brangesnius.naujus.na lyg ir nebeauga.seku kas menesi. jau du menesiai svoris tas pats.bet ir nekrinta:)geriu del vienos priezasties.lengvu menesiniu.negaledavau iseit is namu.pykino, pute vidurius, drebejo rankos kojos, truko oro.siuo atveju kontraceptikai tikrai padejo. bet priaugino svorio.

Kontraceptinės tabletės – uždelsto veikimo bomba Inga Saukienė, L.T. 2006 gruodžio mėn. 8 d. Komentarai http://www.delfi.lt/news/daily/Health/article.php?id=11454892

murma, 2006 12 09 12:26
nuo kontraceptinių atsirado celiulitas, priaugau svorio, skaudėjo krūtį - mečiau tą š ir savo ginekologę.
Jos beveik visos - agitatorės, farmacininkų bendradarbės.
***
Pastebėjimas, 2006 12 08 21:45
Straipsnyje kalba tikrai kompetentingi ir geri ginekologai - cia 1 aspektas. Kitas - tai tikrai tiesa. Pati maždaug pora metu geriau KT, bet taip jau išėjo, kad po to nebegeriau, nes nebeliko dėl ko saugotis - išsiskyriau su savo ex.Dabartinis mano vyras - medikas, operuojantis chirurgas ir man kategoriškai draudžia gert KT, nes tai patys tikriausi nuodai, jis pats sako, kad po operacijų Kt vartojančios moterys sunkiau reabilituojasi, jos labiau kraujuoja,daugiau komplikacijų, yra gerokai nustekentos kepenys ir kraujagysles. Maža to, į senatvę, o kai kam ir 30 nesulaukus atsiranda grandiozinės kojų venų problemos irgi dėl tų pačių KT. Kas, kaip, kodėl - medikų kompetencija, bet moterys - dėl savo pačių labo nenuodykit savęs. Man pradėjus domėtis, kodėl tada Kt pardavinėjami - visų pirma, už to slepiasi labai dideli pinigai, juk įsivaizduojat, kiek yra vaisingo amžiaus moterų?? Be to, Kt poveikis lėtas ir individualus..nėr dar pasirodžiusių ilgalaikiu tyrimų dėl Kt poveikio, nes egzistuoja jie gal tik gerą dešimtmetį..Internete yra nemažai info tiek lietuvių, tiek anglų kalba apie tikra Kt poveikį, netingėkit ieškot, bet ją užgožia kiekis informacijos kalbančios apie gražius, plaukus, oda, nagus..Nors visi šiems dalykams skirti papildai naudojami kaip antriniam tikslui po Kt poveikio..
***
alma, 2006 12 08 21:08
kad KT nėra tokios jau nekaltos-tai tikrai. Pati nepilnus penkis metus naudojau. lyg ir viskas neblogai buvo . Po keleto metų prasidėjo galvos skausmai. Ir kuo toliau tuo jie dažnėjo ir smarkėjo. Iš pradžių net nepagalvojau, kad čia yra ryšys su KT. Bet vėliau išaiškėjo, kad priežastis ta. Sveikata brangiausia.Kol jauna esi dažniausiai to neįvertini.Ieškokit visdėlto kitų būdų.
***
1234, 2006 12 08 11:21
Aš ne medikas bet gerai žinau dvi jaunas moteris 20 ir 32m. kurias 2006 m ištiko stiprus insultas.Ligos priežastis nenustatyta bet jos vartojo KT .Gydytojai neoficialiai pripažino kad tai farmacijos preparatų KT įtaka nors oficialiai patvirtinti nesiryžo.Farmacijos verslas ir pinigai padarys viską kad išvengtų kaltinimų ir neigiamų vertinimų (jaunų žmonių sveikatos sąskaita). garbingi Lietuvos gydytojai tylės iki galo nes jie jau seniai jų kišenėje ir kam riebiems katinams problemos senatvėje Juk medikų farmacijos klanas pas mus neliečiamas.
***
M., 2006 12 08 11:06
Gėriau keturis metus, sveikatos problemų tikrai neatsirado, nežinau, kaip būtų toliau, tačiau pradėjo siaubingai augti svoris, jau kelis mėn. nebegeriu, o kg taip lėtai tirpsta.
***
sutinku, 2006 12 08 10:34
kontraceptikai tik kai kurias problemas išsprendžia bet dar daugiau jų sukelia.45 metų pradėjau gydytojui rekomendavus gerti Novinete ir vartojau 1,5 metų nuo gausaus sirgimo, bet mečiau iš karto po to kai pradėjo širdis maskatuoti ramybės būsenoje, tartum joje kas strigtu,kojų venas pradėjau jausti.Ir tada praėjo visi tie negalavimai.
***
upė, 2006 12 08 10:03
Man jau 37m. ir dėl tam tikrų sutrikimų teko gerti kontraceptikus. Vartojau 4 mėn tik todėl, kad reikėjo, nors buvau apsiskaičius apie juos ir bjaurėjausi jais. Jūs neįsivaizduojate kiek žalos jie man pridarė per tuos 4 mėn. Gydytoja buvo liepusi ir toliau gerti, bet aš mečiau. Ne veltui rašo, kad po 35m jų nerekomenduojama vartoti. Per tuos 4 mėn tapau kaip senė. Visas kūnas suglebo, atsirado visur celiulitas, veidas susiraukšlėjo, krūtims iš karto mastopatija, priaugau 10 kg svorio. Vienu žodžiu pasenau gerais 10-čia metų.
***
patirtis, 2006 12 08 08:44
teko vartoti vienerius metus. paskui mečiau, nes prasidėjo visokios ginekologines problemos. Atrodytu, kad nieko rimto, tačiau pas gydytojus lankydavausi nuolat. Tada pagaliau viena gydytoja prasitarė, kad kontraceptikai gali būti kalti, nes keičia kažkokią rūgštinę aplinka į šarminę ir organizmas tampa mažiau atsparus.Lyg ir nieko baisaus, bet juk kiekvienas, net ir mažiausias uždegimukas gali pasibaigti ir rimtesne komplikacija. Žodžiu, rizika išauga. Po kontraceptiku dar dvejus metus gydžiausi. jau buvau netekusi vilties, kad atsistatys organizmas (o juk buvau tokia sveika, kad nežinojau kurioj pusėj tos poliklinikos ir gydytojai). Na bet pagaliau....baigėsi bėdos.matyt jaunas organizmas dar sugebėjo susitvarkyti su tuo mėšlu. tfu tfu tfu, jau metus gyvenu sveika ir laiminga ir gydytojas, kuris gydė, niekada net neužsimena apie kontraceptikus.ar jums nekeista? :)
taigi....daugiau atsargumo reikėtų, nes daug parsidavusiu mediku yra, kuriems tik nusispjauti ant mūsų sveikatos. jiems rūpi farmacininku jiems mokami pinigai ir tai, kad sirgdamos mes vaikštom pas juos ir pinigėlius leidžiam:) mūsų sveikata dažnai niekam nerūpi. Todėl reikėtų tikrai daugiau informacijos kiekvienai pasiieškoti, kuri sugalvoja tą mėšlą ryti. beje, pleistrai yra visiškai tas pats.
***
svarbu, 2006 12 08 08:43
Kontraceptinių tablečių naudojimas padidina riziką susirgti krūties vėžiu. Buvau pas momologą, rado augliuką krūty, tai pirmas klausimas buvo - ar vartoju kontraceptikus?

PARAŠYK: ,,skrinskasETAgmail.com“