PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas   KONTRACEPCIJA IR JOS PASEKMĖS  EKSTRINĖ KONTRACEPCIJA KONTRACEPTIKAI PLANAVIMAS

Iš Šeimos planavimo ir seksualinės sveikatos asociacijos forumo
Kontracepcijos tabletės: ar tikrai jos nekenkia...


Autorius: Ruta
Data: 2002-07-11 23:21
Suvalgiusi postinora, sirgau dvi savaites vietoj penkiu dienu. Aisku, as ne specialiste, bet tokie akibrokštai organizmui nemanau kad naudingi. Idomu butu, jei kas parasytu, kas buvo nuo Postinoro
***
Re: Postinoras
Autorius: aloe (195.22.178.---)
Data: 2002-07-31 15:33
her chia suprasi, bet is asmenines patirties galiu pasakyt, kad bent jau ilgai vartojant pasekmes tikrai yra. Zmona 3 metus su menesio pertraukom kasmet vartojo cilest, pries pradedant vartoti gydytoja si vaista rekomendavo kaip patikimiausia, nesukelenti salutiniu poveikiu, o dabar se tau- po apsilankymo pas ginekologe zmonai diagnozavo cista-gerybini augli.Paklausta nuo ko ji galeji issivystiti ginekologe atsake- nuo kontraceptiku!!!! Va ir tikek kuo nori...........
***
Autorius: Rita
Data: 2002-12-04 11:50
Vienas is retai pasireiskianciu salutiniu poveikiu - sumazejes lytinis potraukis. Visur raso, kad labai jau retai taip buna, reta kuri moteris tai pastebi... o as si salutini reiskini pajutau labai ryskiai, praejus gal maziau nei pusmeciui nuo vartojimo pradzios. (aisku is pradziu galvojama, kad tai stresai, siaip nuotaiku kaita, bet kai tai tesiasi jau kelintas menuo - priezastis lieka tik viena - tabletkos) nes jei anksciau viskas buvo savo ribose, t.y. problemu nebuvo, dabar dinges bet koks lytinis potraukis..... tai, kas anksciau jaudindavo, dabar niekas nebepadeda.... ir tikrai problema ne partneryje, o tabletikese. dabar bandysiu gerti kitokios sudeties, - ieskosiu tinkamu.
***
Autorius: kazinkokia (217.9.247.---)
Data: 2003-01-15 00:56
..as nezinau ar kenkia ar ne,bet matau,kad kai pradejau vartoti kontraceptikus novenete,tai vietoj 7dienu menesyiu buvo 10,o pasimylejus po tokios pertraukos eme teketi kraujas..matyt kazkaip kenkia...as nezinau kas cia vyksta..tikiuosi ne man veinai taip...
***
Autorius: Ausra
Data: 2003-01-28 15:07
Vartojau Cilest 5 metus ir ka manot, dabar niekaip negaliu pastoti. . . Niekas nesako, kad nuo ju, bet kai nustojau jas vartoti, tokia painiava prasidejo. Pradejo augti cistos, nevyksta ovuliacija...
***
Autorius: x
Data: 2003-06-05 14:44
Turejau ta pacia problema, del dingusio potraukio :( Vartojau tabletes vos pusmeti, bet tokie pasikeitimai nei man, nei mano vaikinui visai nepatiko. Kai nustojau gerti tabletes, normalus potraukis sugrizo tik po 2-3 menesiu.
***
Autorius: Enigma (213.190.34.---)
Data: 2003-07-23 16:43
Aš su tuo visiškai sutinku. Man taip pat po kontraceptiku vartojimo sumažėjo lytinis potraukis, o kas blogiausia visai neliko lubrikacijos. Dėl to turejau nemazai problemų. O dar ir svoris ėmė didėti.
***
Autorius: Kristina
Data: 2003-10-11 16:24
Jau senokai vartoju ir isbandziau 3 rusis. Dabar geriu Diane 35. Daznokai skauda galva, kartasi pykina, pasidariau jautri kvapams ir noro nelabai yra... Cia paskaicius baisu darosi apie nestuma pagalvot- jei bus problemu!?
***
Autorius: Murkis
Data: 2004-01-12 15:00
as vos nenumiriau, nuo vienos diane35 tabletes, vemiau visa diena, alpau, ir jauciausi kaip baisiai apsinuodijus, o gydytojai sako kitas pabandyk. Tai kas as bandomasis triusis? Kiek girdejau is mediku, tai patys gydytojai saviems nerekomenduoja gerti, medicino studentams per paskaita pasake, kas nori anksti mirti tegul geria hormonus. as nezinau, ar mes dar tokie protingi, kad galime kistis i hormonine pusiausvyra?
Taciau, nuo ju toks didelis pasalinis poveikis daugeliui moteru, kad kaip sakoma: Taip gera, kad net bloga darosi. Kas antrai nesinori lytiniu santykiu, kas buvo ir man, galvos skausmai ir t.t. O, geriau prakenteti skausmingas menesines, negu jausti sleikstuliu, galvos skausmus ir kt. nuansus. Gerai, kaip gerai geriasi, bet...
***
Autorius: neda
Data: 2004-01-14 20:55
As isbandziau apie 10 rusiu kontraceptiku per 5m., gerti juos emiau ne del apsisaugojimo, o del l.dideliu menesiniu skausmu.Menesiniu skausmus jos apmazindavo(nes kontacept.slopina menesines, jas geriant buna pseudo-menesines-tik daromos pertraukos sukeltas kraujavimas), bet beveik nuo visu uzeidavo tikie migrenos priepuoliai, kad vemdavau, guledavau visa kratydamasi nuo zverisku galvos skausmu.Nuo kai kuriu tableciu pastoviai pykindavo, silpna darydavosi, depresijos ir isterijos priepuoliai kartodavosi, kaupesi skysciai organizme, vaiksciodavau kaip balionas,.Spjoviau i jas ir(tpfu, tpfu)pasijauciau normaliu zmogumi(tiek psichiskai, tiek fiziskai), o del skausmu homeopatiniais preparatais sau padedu.Niekad negerciau hormonu vien tik del apsaugos.Yra zinoma apie trombozes atvejus , kurie liudnai baigesi, vien del kontraceptiku vartojimo.Farmacininkai uzdirba milijonus ir neplatina informacijos apie galimas liudnas pasekmes.
***
Autorius: Sansara (212.47.122.---)
Data: 2004-01-28 18:33
Jau pasisakiau temoje apie svori, kad nuo Novynette priaugau per 6 men, 15 kg. Spalio menesi nustojau jas gerti, ir ka manot? ogi ligi shiol nera menesiniu ir jos niekaip neatsistato.. dabar vel tenka gerti hormonus, kad jas ishsauktu.
***
Autorius: indre
Data: 2004-04-15 08:00
Sveiki, as tai vartojau kokius 4 menesius kontraceptikus, is pradziu logesta, po to regulona, o dabar nusprendziau naturaliais metodais saugotis, taciau jau antras menuo neatsiranda menesines, labai silpna, vos kojas pavelku, gal kas panasu atveji zino, bent zinociau, kadkas darosi.
***
Autorius: vilma
Data: 2004-05-26 22:26
As kada pradejau gerti diane 35 giditojas pasake tu turi kas puse metu tikrinti kepenis ir tai liecia visus ir visas tabletes kokias tu begertum.
***
Autorius: kleop
Data: 2004-08-16 17:19
visiskai pritariu.
Geriau diane-35 beveik du metus.Lytinis potraukio beveik visiskai neliko.
Tik nustojus gerti kontraceptikus, viskas susitvarke.Is karto maziau problemu su partenriu:))))
Taciau kita beda. Tai manau taip pat susije su Diane-35.
Jau 3 menesiai, kaip negeriu Diane-35, taciau jau ir 3 menesiai kaip nera menesiniu. O kas svarbaiusia tikrai ne nescia.
Ka dabar daryti? Juk dar galvoju tapti ir mama kada nors:((((
***
Autorius: jurga (82.135.129.---)
Data: 2004-09-24 11:54
sveika! tik kelios dienos vartoju yarina, bet labai skauda galva, ar tau irgi taip buvo? Gydytoja sias tabletes labai isgyre, bet gal brangios, tai dar nereiskia, kad geros? Kadangi kontraceptines geriu pirma karta, tai ziauriai nerimauju!
***
Autorius: SANDRA
Data: 2004-10-05 18:35
Sveiki ,
Nemanau kad Cilest kaip tik tas kontraceptikas kurį vartojant nepriaugi svorio.Aš jį vartojau atmetus visas pertraukas apie metus ir priaugau 10kg.Aš jį vartojau nes man liepė ginekologė ,nes turiu problemų su padidėjusiomis kiaušidėmis.Nustojau vartoti pati nes girdėjau blogų atsiliepimų.Dabar nuėjau pas kitą ginekologą vyrą ir man pasakė kad negimdžiusiom merginom ar moterim jo išvis negalima vartoti.Tai gerai kad aš nebevartojau ištusus metus.Dabar man pasiūlė vartoti kontraceptiką "YARINA" gal yri kuri iš jūsų vartojusi ir turi atsiliepimų.
***
Re: vaje...
Autorius: Jurate (195.12.173.---)
Data: 2004-12-02 11:47
Man nuo "Yarine" buvo labai bloga. Nuo jokiu kitu kontraceptiniu taip bloga nebuvo, nors esu nemazai isbandziusi. Bet, aisku, kiekvienas organizmas skirtingai reaguoja
***
Autorius: as
Data: 2004-12-18 18:12
Labai gaila mielieji, bet turiu Jums tikrai bloga naujiena...
Kontraceptines piliules ne tik kad kenkia - jos LABAI KENKIA. Didziules pinigu sumas gauna firmos, paperka gydytojus savo dovanelemis ir pasakelemis, o sie - pacientes, ragindami gerti jas ir kalbedami tik apie ju nauda. Norite mano teisybes?
Vartojau tabletes 6 metus, priaugau 20 kg, susirgau auksto kraujospudzio liga ir venu tromboze, mano viena drauge po 3 metu vartojimo apturejo jau trecia persileidima per metus, kita pazistama negali pastoti po 4 metu vartojimo. Paklauskit bet kurio NE GINEKOLOGO ir isitikinsite patys - JOS KENKIA
***
Autorius: aiste
Data: 2005-03-18 20:49
o kaip jums novinete?geret kas nors?viskas butu ok,bet potraukis sumazejo tai juodai,todel po 2 metu gerimo,meciau
***
Autorius: Nerasta
Data: 2005-03-29 22:56
Ar galima sekmingai numesti svori, vartojant kontraceptikus, jei ju deka( na, as bent taip manau, priaugau apie 12 kg)? Ka daryti, patarkit, jauciuosi, kaip balionas, neapkenciu savo kuno!!!!
***
Re: susimastykim...
Autorius: klara
Data: 2005-04-26 22:54
Merginos, as 1.5metu geriau logest. Kai nutraukiau-pastojau. Vat, neseniai turejau persileidima (buvo 9 savaiciu nestumas). Manau,kad kontraceptikai daro zala ir nemaza.Dabar vel negalima pastoti 6men. lr kaip apsisaugoti negeriant kontraceptiku. Prezervatyvams esu alergiska.

PARAŠYK: ,,skrinskasETAgmail.com“