PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas  ABORTŲ RŪŠYS

    1) Vaikas supjaustomas į gabalus ir išgramdomas. Atliekamas iki 12 savaičių.
    2) Vakuuminis išsiurbimas. Yra rankinis vakuuminio aspiracinio ir mašininio vakuumo metodas. Irgi atliekamas iki 12 savaičių. Pirmiausia paralyžiuojami gimdos kaklelio raumenys, po to ištempiami, tuo būdu plečiant gimdos kaklelį. Tai sunku, nes raumenys nepasiruošę natūraliam atsivėrimui. Po to į gimdą įkišamas vamzdelis su peiliu antgalyje. Siurblys suplėšo kūdikį į gabalus, nuo gimdos sienelės nupjauna giliai priaugusią placentą. Siurblio galingumas 29 kartus didesnis už buityje naudojamo dulkių siurblio. Skausminga procedūra, todėl ji dažniausiai atliekama naudojant bendrinį nuskausminimą, suleidžiant nuskausminančius vaistus į veną. Moteris užmigdoma 10 minučių. Šis metodas nėra saugus, kaip kas bando tvirtinti. Pirmomis dienomis po išsiurbimo smarkiai kraujuojama.
    Prahos Čarlio universitete paskelbta gerai dokumentuota studija apie abortų, atliktų iki 12 savaičių vakuuminiu būdu, pasekmes.
    Uždegiminiai procesai buvo 5% pacienčių, o tokios sunkios komplikacijos kaip nevaisingumas ir negimdinis nėštumas, užregistruotos 20-30% moterų. Ypač nėščioms pirmą kartą. Gimdos kaklelio raumenų nusilpimas sukelia persileidimą 30-40% visų moterų. Labai padažnėja gimdos kaklelio angos rigidiškumas, placentos prilipimas, placentos apaugimas ir gimdos atonija.
    3) Mikroadsorbcija. Moteriai, nesulaukusiai mėnesinių, atliekamas siurbimas. Kai žinoma, kad žmogaus širdis po 4 dienų nuo neįvykusių mėnesinių jau plaka. Ne viena moteris tvirtina, kad darant adsorbciją reikia iškęsti kur kas didesnį skausmą negu gimdant.
    Regina: ,,Antrą kartą neištverčiau''.
    Inesa: ,,Maniau, mirsiu. Nejaučiau viso kūno''.
    Irma: ,,Vos galėjau eiti. Buvo minutė, kai norėjau nusižudyti. Antrą kartą būtų lengviau numirti''.
    Rima: ,,Sunkiausia po to grįžti namo. Vyras apsimeta, kad nieko neįvyko. Kai lieku viena, verkiu, kiek leidžia jėgos. Tik plonos bendrabučio sienos... ." (Forumas.1990.02.20).
Trijų vaikų mama pasakoja savo aborto patirtį Niujorke: ,,Jie sakė, kad visa procedūra užtruks nuo 8 iki 10 min. Jie sakė, kad turėsime keletą spazmų, panašių į tuos kuriuos galime turėti per mėnesines... Ką jie turėjo pasakyti mums, kad mes turėsime tokį skausmą, kokio panašaus niekada anksčiau neturėjome. Gimdymo skausmas buvo gražus. Negalima sulyginti šių dviejų.
Daktaras įėjo ir prisistatė. Negaišdamas laiko, jis įbruko instrumentą gimdos kakliuko plėtimui. Iš anksto žinojau, kad gausiu novokainą, bet jis pamiršo paminėti, kaip skausmingai tai bus. Jis sakė, kad tai ,,įgnybs”. Bet jis turėjo pasakyti, kad jausmas bus, tarsi būtų įstūmęs karštą žarsteklį...
Tada jis pradėjo vakuuminį procesą. Tikėkite manimi, tai nebuvo nieko panašaus į menstruacinius spazmus. Skausmas buvo siaubingas, neaprašomai siaubingas. Truko ilgiau nei nuo 8 iki 10 min. Slaugė pasišalino su daugybe įdrėskimų ant savo rankų nuo mano nagų. Ir aš pasenau 10 metų. (Minneapolis Star, 1971 08 03).
    4) Tarp 12-16 savaičių abortai paprastai nedaromi, nes vaikas per didelis pjaustymui (tai rizikinga motinos gyvybei) ir per mažas druskos nuodų injekcijai. Po 16 savaičių plačiausiai naudojama druskos injekcija.
    Injekcijos metu ištraukiama 200 ml vaisiaus vandenų ir įšvirkščiama 20 ml 20% druskos tirpalo. Po 1-1,5 val. vaiko širdis nusilpsta ir sustoja. Tarp 12-72 val. po injekcijos motina pagimdo negyvą kūdikį. Apie šią procedūrą vienas Niujorko gydytojas taip atsiliepė: ,,Man labai nemalonu daryti druskos injekcijas: kai įšvirkšti, matai vaisiaus priešmirtines konvulsijas ir traukulius - tai yra baisu''.
    5) Jei druska nepavyksta nunuodyti, atliekamas Cezario pjūvis. Vienas gydytojas, ištraukęs judantį, rėkiantį, kvėpuojantį kūdikį, užmetė ant jo placentą ir uždusino.
    6) Prostoglandino abortai. Specialūs vaistai sukelia bet kuriame nėštumo mėnesyje gimdymą. Jei vaikas pakankamai užaugęs iškęsti gimdymo traumą, jis paprastai gimsta gyvas, bet dažnai esti per mažas išgyventi.
    Daugelis sąjūdžio ,,Už gyvybę'' šalininkų nustojo vartoti šiuos vaistus gaminančių firmų produktus.
    Ir po šitų abortų komplikacijos sunkios: gimdos trūkimas, kaklelio sudraskymas, staigi mirtis, konvulsijos, širdies ir kvėpavimo sutrikimai, vėmimas, aspiracija, apopleksija (paralyžius), ūmus inkstų veiklos sutrikimas, vaisiaus vandenų embolija ir kraujo trombai plaučiuose.
    7) Ru-486. Tai vaistai, kurie sukelia abortą. Jie sukliudo gyvybinėms maitinančioms medžiagoms pasiekti kūdikį, ir jis miršta (6) P.89.
    Negimdinio nėštumo operacija dažniausiai daroma, kai kūdikis būna miręs. Bet kuriuo atveju operacija daroma pirmiausia norint išgelbėti motinos gyvybę. Medicininiu požiūriu tai gera praktika, nes kūdikiui išgyventi nėra šansų. abo.jpg (10933 bytes)

   8) Dalinio gimimo. Atliekami vėliausiame nėštumo laikotarpyje. Ištraukiamos vaiko kojos ir liemuo. Tuomet iš galvos išsiurbiamos smegenys. Kaušas subliuška ir visas kūnelis ištraukiamas.
Buvusių abortistų liudijimai: (Iš Pro-Life America direktoriaus J. T. Finn kalbos Gyvybės kongrese Romoje1996.04.24 ).
Dr. Anthony Levatino:,,Noriu visuomenę informuoti, kad daktarai žino, jog tai yra asmuo, tai yra vaikas. Tai ne tas pats kas audinio lašelis".
Ankstesnė abortuotojo asistentė Nita Whitten : ,,Kai jie sako, kad tai daro norėdami padėti moteriai, yra melas. Jie tai daro dėl pinigų."
Dr. David Brewer :,,Mano širdis surambėjo prieš faktą, kad aš buvau žmogžudys.Bet šis kūdikis, gulintis šaltoje taurėje, pamokė mane kuo abortas buvo ištikrųjų."
Dr. McArthur Hill :,,Aš esu žudikas. Aš paimdavau nekaltų kūdikių gyvybes ir su galinga siurbimo mašina išplėšdavau iš motinos įsčių."
Dr.B.Nathanson  aprašo vieno aborto procedūrą:   Hayatas apsiėmė atlikti abortą moteriai, kuri buvo nėščia 17 savaičių. Operacijos metu ji pradėjo gausiai kraujuoti, bet gydytojas ją užtikrino, kad tai yra visiškai normalu ir ji galinti vykti namo. Tačiau dėl didelių skausmų po dviejų dienų ji sugrįžo į jo kliniką; Hayatas atliko kažkokią procedūrą ir vėl išsiuntė ją namo. Po 12 valandų moteris pastebėjo, kad pro jos makštį skiriasi išmatos. Skubiai nuvežus pacientę į Šiaurės centrinę Bronxo ligoninę, buvo nustatyta, kad Hayatas aborto metu ne tik pradūrė moters gimdą, bet dar ir pažeidė storąją žarną; be to, jis nepasistengė pašalinti iš gimdos ir visų vaisiaus dalių, tad pacientės gimdos kaklelyje buvo rastos likusios vaisiaus kaukolės dalys.,,Dievo palytėjimas" V.2000, 132 psl.
  Abortų nuotraukos (galima žiūrėti nuo 16 metų!) : http://www.100abortionpictures.com/Aborted_Baby_Pictures_Abortion_Photos/
http://www.priestsforlife.org/images/index.aspx#galleries  filmai rusų k. http://predanie.ru/film/films/films-ob-abortah/
Galite parašyti: ,,skrinskasETAgmail.com“

TURINYS