PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas   POABORTINIS SINDROMAS

Poabortinis sindromas kitiems šeimos nariams
    Abortas turi neigiamos įtakos visai šeimai: močiutėms, seneliams, dėdėms, seserims... Tie šeimos nariai, kurie prisidėjo prie aborto sprendimo, turi dalintis ir kalte dėl vaiko mirties. Viena senelė pasidalijo savo paslaptimi. Tuo laiku ji ir jos duktė manė, kad geriau padaryti abortą. Bet dabar ji jaučia: ,,Tai yra didžiausia klaida, kokią tik padariau savo gyvenime... Kada tik aš pamatau kūdikį, man skauda taip, lyg mano širdis būtų tikrai sužeista.''
    Kiti šeimos nariai gali pajusti iš gedinčios ar liūdinčios moters, kuri yra jų duktė, sesuo ar dukterėčia.
    Poabortinis sindromas aborto darytojams
    Šeimos daktaras Richard S. Moon padarė išvadą, kad darydamas abortus turėjo daugiau rūpesčių negu naudos. Savo knygoje ,,Kodėl aš nedarau daugiau abortų'' jis skundėsi, kad šeimos ir mergaičių draugužiai versdavo nėščias paaugles daryti abortus, ligoniai atsisakydavo atnešti ligos istorijas, moterys reikalaudavo pakartotinių abortų, pastovūs pacientai nustodavo pas jį lankęsi, kai jis jiems padarydavo abortą. Bet didžiausią rūpestį kėlė jo tarnautojai: jie tikrai jautė, kad abortas, padarytas dėl materialinės naudos, yra lygiavertis žmogžudystei.
    Knygoje ,,Mes darome čia abortus'' seselė Sallie Tisdale rašo: ,,Aš sapnuoju kūdikius. Sapnuojame abortą po aborto; kraujo kibirėlius, ištaškytus ant sienų; medžius, pilnus rėkiančių kūdikių!'' Ji sako, kad jos skrandis ,,dirba blogai'', kai ji daro abortus.

TURINYS