PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas   POABORTINIS SINDROMAS  REABILITACIJOS PROJEKTAI

 

GERB. KUNIGE,

Dėkojame Jums už pasiaukojimą, ginant negimusias gyvybes. Gal Jūs jau esate girdėjęs apie vieną provoslavų vienuolę, motiną Sergiją, kuri paliko gilų pėdsaką ne vieno mūsų dvasiniame kelyje. Jei ne, maloniai prašau susipažinti. Motina Sergija nuėjo ilgą, skausmingą, tačiau Dievo Apvaizdos lydimą atgailos kelią, prasidėjusį Rusijoje ir pasibaigusį Lietuvoje. Ji mirė 1998 m. vasario 18d. Vilniuje, palaidota Liepkalnio kapinėse. Tarp daugelio maldų, kuriomis ji be paliovos kreipdavosi į Aukščiausiąjį, melsdavosi ir kitus mokė atgailauti ir melstis už tai, kad Lietuvoje nebūtų abortų, o juos patyrusiems patardavo atlikti atgailą, kurią pats Dievas nurodė. Tekste rasite tą atgailą. Kadangi atgaila buvo duota provoslavams, katalikai, kurie lankydavo motiną Sergiją ir žinojo apie tai, prašė patarimo kaip ją atlikti. Motina Sergija šiek tiek papildė tai, kas užrašyta tekste ir vienas katalikų dvasininkas pritarė, jog tai tinkama atgaila, nors Bažnyčia to neįsako. Ypač patartina tuomet, kai žmogui vis atrodo, jog jis nenusikratė kaltės, nors išpažino nuodėmes ir atliko kunigo skirtą atgailą. Taip pat jei yra padarytas ne vienas, o daug abortų ir nesuvokta jų pasekmės šiame, o labiausiai kitame gyvenime. Aišku, jog tokią atgailą būtų gerai atlikti pasitarus su išmanančiu atgailos būtinumą žmogaus gyvenime, kunigu, dvasios vadovu, kuris galėtų ją pritaikyti prie konkretaus asmens gyvenimo sąlygų, sveikatos bei kitų aplinkybių. Manau, kad Jūs suprasite šį dalyką ir galėsite, reikalui esant, panaudoti. Dievo palaimos!     Agnietė

40 dienų atgaila dėl padaryto aborto

1.    40 dienų nevalgyti nieko mėsiško ir negerti nė lašo alkoholio.

2.     Trečiadieniais ir penktadieniais nevalgyti nieko pieniško. Valgyti tik vieną kartą dienoje.

3.     Kiekvieną dieną 30 kartų kalbėti maldą "Švč. Jėzaus Širdie, pasigailėk manęs nusidėjėlės (-io). Jei katalikui priimtina, galima meldžiantis daryti nusilenkimus.

4.    Po 40 dienų užprašyti šv. Mišias už vaikelį intencija "Už mirusiųjų sielas, kurių niekas
neatsimena", pačiam dalyvauti jose ir, atlikus išpažintį, priimti šv, Komuniją. Turėti šventintą žvakę ir padėti ją ant Marijos altoriaus. Žvakė bus kaip to vaikelio Krikšto ir Pirmosios Komunijos žvakė.

5.        Parėjus namo, uždegti dvi žvakes ir "pakrikštyti" vaikelį velykiniu vandeniu, sakant žodžius "Aš tave, A. (vaikelio vardas), krikštiju Vardan Dievo: Tėvo ir Sūnaus ir Šventosios Dvasios. (Jei ši apeiga labai nepriimtina, galima jos neatlikti.). Po to sukalbėti 4 rožinio dalis ir "Viešpaties Angelo" maldą.

6.        Atgailaujant per visas 40 dienų vengti pasaulietinių kalbų, laikytis tyloje, pagal galimybes kalbėti šv. Brigitos maldas.

7.        Į bažnyčią (cerkvę) arba gimdymo namus (nes yra gimdyvių, kurios neturi už ką nupirkti krikšto rūbelių) nunešti paketėlį, kuriame būtų:

1)  2 metrai baltos nesiūtos medžiagos,

2)      2 metrai atlasinio rožinio ar mėlyno kaspino,

3)      marškinėliai ir kepurytė kūdikiui,

4)      dvi palutės,

5)      pašventintas kryželis.