PRO VITA©  Parenge Robertas Skrinskas ABORTO RIZIKA, KOMPLIKACIJOS, PASEKMĖS

D.Pasekmės visuomenei
    Skaudžiausia aborto pasekmė - moralės žlugimas. Meilės programa - skleisti šviesą, tiesą, gailestingumą, užuojautą, maloningumą, dosnumą, skaistumą, valingumą, susivaldymą, romumą ir taiką - pakeičiama egoizmo, nihilizmo, utilitarizmo ir hedonizmo platforma, kuri neša susvetimėjimą, neapykantą, gobšumą, tingėjimą, melą, tamsą ir blogį. Neša mirtį ne tik fizine, bet ir dvasine prasme.
    Elie Wiesel girdėjo balsą, kai jis įžengė į Aušvicą: ,,Pagalvok apie savo sielą ir tu tvirčiau pasipriešinsi. Siela yra svarbi, ir priešas žino tai, dėl to jis bando ją papirkti prieš tave sužlugdydamas. Neleisk jam. Siela kainuoja daugiau nei kūnas. Jei tavo siela liks stipri, tavo kūnas taip pat išlaikys bandymą. Aš tau tai sakau, kadangi tu tik atvykai, tu dar esi pajėgus klausyti.
    Po mėnesio bus jau vėlu. Po mėnesio tu jau nebežinosi, ką galėtų reikšti turėti sielą".
    ,,Jei žmogus prarado pagarbą kokiai nors gyvenimo daliai, jis praras pagarbą visam gyvenimui'' (A. Šveiceris).
    Šie A. Šveicerio žodžiai gerai rodo Vokietijos moralės vystymąsi, kai maža išdavystė, neprincipingumas atveda prie didžiulės katastrofos. 1920-1930 m. abortas, nors ir nelegalus, buvo priimtas Vokietijoje kaip moters socialinių problemų sprendimo būdas. Vėliau naciai leido žydėms daryti abortus, nors gryno kraujo arijų moterims Hitleris buvo uždraudęs. (Priminsiu, kad kitas diktatorius Stalinas taip pat draudė abortus ir jie TSRS buvo legalizuoti tik po jo mirties.) Pamažu prie leidžiamų žudyti buvo pridedamos vis naujos žmonių grupės: socialiai neproduktyvūs, ideologiškai nenorimi, rasiškai nepageidaujami ir galiausiai - visi nevokiečiai. 1939 m. Vokietijoje keli pediatrai pradėjo žudyti vaikus idiotus. Jie buvo grynakraujai arijai, bet defektuoti. Vokiečių ,,gryninimo'' (eutanazijos) programą sugalvojo ne Hitleris (nors jis palaikė), bet gydytojai. Pirmoji dujų kamera buvo sukurta psichiatrijos profesorių iš 12 pagrindinių Vokietijos universitetų. Jie darbavosi tol, kol ištuštėjo psichiatrinės ligoninės. Po to ištuštėjo ir defektuotų vaikų institucijos bei karšinčių namai. Kai kurie gygytojai daug defektuotų ar senų žmonių paimdavo iš namų ir nužudydavo. Iki 1945 m. sunaikinta daug I pasaulinio karo veteranų, kurių buvo amputuotos galūnės.
    Čia pravartu prisiminti pasakymą, kad tie, kas neprisimena praeities, yra pasmerkti iš naujo ją kartoti.
    Ne visi gydytojai kalti. Žudė apie 300, daugiau kaip 50000 šioje akcijoje nedalyvavo. Yra didžiulis skirtumas nuo šiandienos, nes tada Vokietija buvo diktatūrinė valstybė, o mes turim atvirą visuomenę ir prieinamą informaciją. Ir jei užmušam defektuotą, kaltė gerokai didesnė.
    JAV dalis žmonių palaiko abortus dėl rasinių priežasčių, nes 67% abortų padaro tamsiaodės, o baltosios - tik 35%. Tamsiaodžiai kovoja prieš abortus, nes laiko juos juodaodžių genocidu.
    Kanibalizmo abortai nesukėlė, bet mėsinėjimo atvejų esama: Nju Škotijos Halifakso universitete iš gyvų vaikų buvo imami atskiri organai, persodinami kitiems ar šiaip tyrinėjami, o vaikai užmušami. Pavyzdžiui, Dr. R. Goodlin Kalifornijos Stanfordo universitete atverdavo dar gyvo vaisiaus krūtinę ir stebėdavo širdies darbą. Kai kurie vaikai buvo 24 savaičių. Dr. Peter Adam pranešė apie Helsinkio universiteto eksperimentus. Ten 12-20 savaičių kūdikiai buvo abortuojami gyvi Cezario pjūvio būdu. Jiems buvo nupjaunamos galvos ir prie jų prijungiama įranga, kuri pumpuodavo įvairius chemikalus per galvos smegenų kraujotaką. (6) P.204.
    6 mėnesių abortuoto vaiko sėklidės persodintos 28 m. libaniečiui, kuris nesugebėjo būti seksualiai aktyvus. Operacija buvo sėkminga, kūdikis donoras nužudytas. (6) P.205.
    Gimusiam kūdikiui daugiau nebereikia placentos. Daug metų ligoninės jas šaldė ir pardavinėjo vaistų kompanijoms, kurios iš jų išgaudavo hormonus ir kitas medžiagas. Neseniai placentos pradėtos pardavinėti ir kosmetikos kompanijoms. (6) P.202 Lietuvoje Iš abortuotų kūdikių gaminama kraujo plazma.
    Legalizavus abortus, pasirodė, kad 99% abortų daroma dėl socialinių ir ekonominių priežasčių ir tik 1% dėl išprievartavimo, kraujomaišos, silpnos sveikatos, didelio luošumo ir pan.
    Moteris susiduria su sunkumais, bet kodėl siūlomas tik vienas kelias - žmogžudystė.
    ,,... pasikėsinimas į motinystę yra vienas didžiausių mūsų laikų pavojų. Be mylinčių motinų žmonės neišmoko meilės, atlaidumo, ištikimybės. Abortas moteriai yra šių laikų pagunda pakartoti pirmapradę nuodėmę. Mokslo, proto ir medžiaginės nepriklausomybės vardan moteris išsižada Dievo ir užsimerkia prieš savo pagrindinį pašaukimą - ,,dalyvauti Dievo kūrimo darbe''. (Katalikų pasaulis. 1989, sausis. P.24.)
,,Bet kokia visuomenė, galinti toleruoti abortus, nekalbant apie palankių įstatymų išleidimą, jau nebėra civilizuota. Vienas iš pagrindinių Romos imperijos saulėlydžio požymių buvo tai, kad nepageidaujami kūdikiai joje būdavo išmetami mirti. Ar galime tvirtinti, kad šiuolaikinė Vakarų visuomenė yra mažiau degradavusi tik dėl to, kad nepageidaujamus kūdikius sudegina ligoninės krematoriume, užuot išmetusi į vietinį šiukšlių sąvartyną? Iš tikrųjų šiuolaikinis abortas dar blogesnis už senovinį, nes jis tapo komercinis – kai kuriems gydytojams ir ligoninėms tai labai pelningas užsiėmimas. Tačiau pagarba žmogaus gyvybei yra neginčytinas humaniškos ir civilizuotos visuomenės bruožas.” ( J.Stott Prizmė)
    a) Abortai moko nebranginti žmogaus gyvybę, tai - žmogaus asmenybės paniekinimas, jo gyvybės neįvertinimas.
    b) Abortai davė progą įsigalėti lytinio gyvenimo anarchijai. Abortų įteisinimas sudarė iliuziją, tarsi dabar viskas leista. Tačiau vertėtų visą laiką turėti galvoje egiptiečių, babiloniečių, graikų, romėnų ir kitų dėl palaido lytinio gyvenimo žuvusių ir tebežūstančių tautų pavyzdį.
    c) Abortai trukdo susikurti naujam šeimos židiniui.
    Pastebėta, kad dažnai suviliota mergina pati ryžtasi arba yra skatinama daryti abortą. Nelaimingoji tampa sielos ir kūno invalidė, o jos ,,sužadėtinis'' praranda norą kurti su ja pastovų šeimos židinį.
    d) Abortai kartais išskiria šeimas.
    Neretai abortą daryti reikalauja vyras. Koks gali būti tokios šeimos gyvenimas? Meilė ir tarpusavio pagarba išnyksta, nesusipratimams, ginčams ir muštynėms nėra galo.
    Jei šeimoje vaikų nėra, vyrą ir žmoną vienijanti jungtis labai susilpinėja. Tai budelis, negailestingai šalinantis tautos egzistavimo šaknis, neša jai tikrą pražūtį. Abortas pakerta iš gyvųjų tarpo milijonus gyvybių.
    f) Gyvenimo patyrimas rodo, kad gausi šeima duoda tautai gabių žmonių: Hendelis buvo 10 vaikas šeimoj, J.S. Bachas - dvyliktas, Leslingas - tryliktas, Franklinas - šešioliktas, W. A. Mocartas - septintas, tapytojas Albrechtas Diureris kilęs iš 18 vaikų šeimos, poetas Gottlob F. Lessing iš 12, kompozitorius Francas J. Haidnas iš 12 vaikų, Francas Šūbertas iš 14 vaikų, medicinos daktaras Robert Koch iš 13 vaikų, išradėjas Ernest Werner iš Siemens iš 14 vaikų . Rembrantas - šeštas, Vagneris - septintas, Napoleonas - aštuntas, Šubertas - 13. Šv. Kotryna Sienietė, Bažnyčios mokytoja - iš 25 vaikų šeimos. Bachas turėjo 20 vaikų. Kun. Paul Marx, OSB padaręs didžiulę įtaką pasauliniu mastu kovai Už Gyvybę buvo 13 vaikas iš 15 vaikų šeimos. Iš 200 žymiausių europiečių tik 8 buvo vienturčiai.
    Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kunigaikštis Gediminas kilęs iš 8 vaikų šeimos, pats turėjo 12; Algirdas vien sūnų turėjo 12. Kęstutis išaugino 9 vaikus. Vysk. M.Valančius kilo iš 5 vaikų šeimos, A.Jakštas-Dambrauskas ir Maironis - iš 6, K.Donelaitis ir S.Daukantas - iš 7, Ark. J.Matulaitis - iš 8, K.Čiurlionis - iš 9, J.Jablonskis ir J.Tumas Vaižgantas - iš 10, pasaulio lietuvių vysk. P.Baltakis - iš 11, Telšių vysk. kankinys  Vincentas Borisevičius - iš 13 vaikų, S.Girėnas buvo 16 vaikas, Šiaulių vysk. Eugenijus Bartulis - dešimtas vaikas.
    1918 m. vasario 16 pasirašę aktą buvo iš gausių šeimų:
1. Banaitis S. - 13         8. Staugaitis J. - 7
2. Basanavičius J. - 3    9. Stulginskis A. - 9
3. Biržiška M. - 3       10. Šaulys K. - 7
4. Dovydaitis P. - 15  11. Šaulys J. - 18
5. Kairys S. - 5          12. Vailokaitis J. - 10
6. Klimas P. - 6          13. Vileišis J. - 11
7. Smetona A. - 7
    Mažėjanti tauta anksčiau ar vėliau turės užleisti vietą gausesnėms tautoms, išnykti nuo žemės paviršiaus, kaip išnykusios antikinės ir kai kurios šių laikų tautos.
    Vokiečių krikščioniškoje enciklopedijoje rašoma, kad Katalikų bažnyčia yra mirštanti. Kasdien Europoje ir Šiaurės Amerikoje netenkama 7 tūkst. sielų, o Afrikoje gimsta 16 tūkst. per savaitę.
Dėl abortų ir kontracepcijos vakarų visuomenėje kilo depopuliacijos krizė. Moteris turi 1.1 vaiko, kai vidutiniškai reikia auginti 2.1 , kad populiacija neišnyktų.( United Nations www.un.org/esa/population/unpop.htm Tai sukelia darbo ir ekonomikos krizę. (Šiame tinklapyje dar neseniai buvo rašoma: ,,Po 10-30 metų tai sukels darbo ir ekonomikos krizę.“)

g) Abortų legalizacija skatina eutanazijos legalizaciją. ,,...tėvui ilgai ir nuobodžiai sergant...paprastai trokštama gimdytojo mirties, o šis noras dangstomas tariama užuojauta: jam būtų lengviau.“ Sigmund Freud ,,Psichoanalizės įvadas. Paskaitos. Vaga 1999,172p.

Rašykite:,,skrinskasETAgmail.com“     TURINYS