PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas  RIZIKA, KOMPLIKACIJOS, PASEKMĖS

A. Statistika  Aborto pasekmių statistiką reikia padidinti 3-5 kartus, nes po aborto susirgusios moterys negrįžta pas tą patį gydytoją. Kita vertus, daktaras nenori žeminti savo autoriteto ir kvalifikacijos, todėl nutyli liūdnas pasekmes.
    Po aborto 50% jaučia įvairius sutrikimus. Iš jų beveik pusė - sunkius. 94% moterų kamuoja nemalonūs prisiminimai. 19% galvoja apie savižudybę - dėl kaltės jausmo, tai kerštas sau pačiai. 15% patiria nesuvaldomo įniršio priepuolius, o 5% moterų terorizuoja savo vyrus. 83% mano, kad jų sprendimas buvo skubotas. 70% atvejų po aborto atsirado sutuoktinių konfliktai.*Prof. V.Torn.
    1971 m. britų medicininiame žurnale ,,Lancet'' nurodomi tokie duomenys. Iš 1182 atliktų legalių abortų mirčių nepasitaikė, 9,5 % pacienčių prireikė kraujo perpylimo, 4,2% plyšo gimdos kaklelis ir 1,2% buvo perdurta gimda. Pilvo operacijų prireikė 6 pacientėms, o Cezario pjūvis buvo būtinas 2, kad išgelbėtų gyvybę. Poabortinė infekcija buvo 27% moterų. Mirties dėl kriminalinių abortų didžiausia priežastis yra infekcija, kuri, kaip matyti, palyginti yra labai dažna.
    Japonijos statistikos duomenimis, aborto pasekmių procentas toks: nevaisingumas - 9%, spontaniški persileidimai - 14%, negimdinio nėštumo galimybė padidėjo iki 400%, menstruacijų sutrikimai - 17%, pilvo, galvos skausmai, svaigimas - 20-30% ir t.t.
   
Pasitaiko, kad 10-15% abortų daroma nenėščioms moterims. Statistikos duomenys ir patirtis rodo, kaip mūsų nerūpestingumas vartojant natūralius gamtos išteklius ir naikinant gyvybės ciklus žemėje, vandenyje ir ore turi milžiniškas pasekmes aplinkai. Niekas realiai nežino, kas laukia moters per kelerius metus, jei natūralus gyvybės ciklas nutraukiamas.

1992-1993m. Kanadoje 1 iš 25 moterų po legalaus aborto buvo hospitalizuota vidutiniškai 2 dienoms dėl įvairių komplikacijų. Statistics Canada custom tabulation: www.magma.ca/~ibegin/1 out of 25 women.doc
    Šimtai mirčių liudijimų rodo, kad daugiausiai nuo legalių abortų miršta dėl anastezijos ar bendro kraujo užkrėtimo ir kraujo užkrėtimo dėl abortuoto vaiko likučių, vidaus organų sužeidimo per abortą įvairiais plėtikliais, vakumu, žnyplėm ar kurete. Ankstyvo aborto rizika didesnė, nes gimdos kakliukas neišplečiamas. Sherlock, Kevin, Victims of Choice 1992, Brennyman Books, Akron, Ohio

TURINYS