PRO VITA©  Parengė Robertas Skrinskas  PSEUDOARGUMENTAI ŽUDYTI

3. TEISINIAI

A. Sulaiko kriminalinius B. Moters teisė į savo kūną. C.Moters teisė pasirinkti D. Draudimais nieko nepasieksim

    A. Sulaiko kriminalinius
    Tikima, kad legalizavus abortus, bus išspręsta kriminalinių abortų problema. Tačiau, susumavus daugelio pasaulio šalių duomenis (Vokietijos, Japonijos, D.Britanijos, Vengrijos, Bulgarijos ir kt.), pasirodė, kad tai netiesa. Nelauktai nelegalių abortų pagausėjo VDR 1948-1950, kai įstatymas buvo sušvelnintas - abortus leista daryti ne tik dėl medicininių, bet ir socialinių priežasčių. 1950 m. sugriežtinus įstatymą, nelegalių abortų sumažėjo.
Mirtingumas sumažėjo dėl medicinos pažangos, o ne dėl abortų legalizavimo.
Niujorko planuotos tėvystės institute nustatyta, kad prieš legalizavimą 80-90% abortų padarė gydytojai.
Abortų legalizavimas sumažina atsakomybę ir atsargumą ir padidina atsitiktinių abortų, ypač netekėjusių moterų skaičių.
Abortų įstatymo reformos šalininkai dažnai argumentuoja, kad gausybė kriminalinių abortų iki šiol atliekama ligoninėse, ir visos mirtys yra kriminalinio įsikišimo pasekmė. Jie teigia, kad legalizavus abortus, to būtų galima išvengti. Jie atmeta priešingus argumentus ir akivaizdumą. Tačiau nepaisant to, kad legalių abortų nuo 1968 iki 1969 m. padaugėjo, kriminalinių nė kiek nesumažėjo.
Faktas, kad abortų legalizavimas nesumažino kriminalinių abortų ar mirtingumo, nėra stulbinantis. Tai patvirtina daugelio šalių patirtis ir Kolegijos 1966 m. pranešimas. British Med. Jaurnal, May 1970.
Net Švedijoje, kur galioja ,,lengviausi ir progresyviausi įstatymai'', kriminalinių abortų nesumažėjo.
Vokietijoje abortų šalininkai šaukė, kad daugiau kaip 15 tūkst. moterų kasmet miršta nuo 1 mln. nelegalių abortų, kai iš tikrųjų buvo padaryta mažiau nei 75 tūkst. nelegalių abortų ir kasmet mirė 30 moterų.
Dr.Higers ir Shearin iš Mayo klinikos ištyrė, kad Vokietijoje, Šveicarijoje, Rusijoje, Lenkijoje ir kt. šalyse abortų legalizavimas kriminalinių abortų nesumažino, o dviejose šalyse net padidino.
Rumunija buvo sugriežtinusi aborto įstatymą ir, kaip tartautiniame medikų susitikime kalbėtojas iš Rumunijos pranešė, kad praėjus 5 metams, mūsų žmonės vėl atgavo pagarbą moterims ir nepadidėjo gatvės abortų. (Nursing Times, London, 1971) Deja, dabar Rumunijoje vyksta masinės negimusiųjų žudynės.
Priežastys, dėl kurių neišnyksta kriminaliniai abortai. Keli pavyzdžiai:
1. Įsivaizduok, kad esi žmona vyro, kuris nori kito vaiko, o tu ne. Tu tampi nėščia. Jei darysi abortą ligoninėje, vyras gali sužinoti. O tu nenori, kad jis žinotų, todėl darai nelegalų abortą.
2. Įsivaizduok, kad esi ištekėjusi moteris ir tampi nėščia nuo kito vyro. Kad tavo vyras nesužinotų, jog tai ne jo vaikas, darai nelegalų abortą.
3. Įsivaizduok, kad esi žymus žmogus ir tavo paauglė dukra tampa nėščia. Tu nori išvengti skandalo. Ligoninės procedūros tinkamos tavo dukrai, bet tu bijai būti demaskuotas, todėl stengiesi viską ,,sutvarkyti'' privačiai.
4. Įsivaizduok, kad esi varge. Gal tavo vyras tave paliko. Tu nori greičiau atsikratyti nepageidaujamo nėštumo, draugai pataria, žino, kas gali tai padaryti, ir tu nueini.
Pagrindinė nelegalių abortų priežastis - demaskavimo baimė, kad kažkas sužinos.
Kad legalūs abortai būtų saugūs, reikia oficialios medicininės priežiūros, o tokiu atveju gali pasitaikyti tave pažįstančių, todėl moterys pasirenka konspiraciją.
Faktai, kad negalima sustabdyti nelegalių abortų, nereiškia, jog reikia juos legalizuoti. Su blogiu negalima kovoti dar didesniu blogiu. Nuo kada mes pašalinsim blogį sakydami, kad tai gerai. Juk ir vagysčių sustabdyti, deja, kol kas negalima, tai gal jas įteisinsime?
Taip ne tik ignoruojami, bet ir griaunami doroviniai dėsniai. O dorovės dėsnių griovimas niekuomet negali išeiti žmonėms į gera. Tuo keliu eidami, mes jokiu būdu negalėsime pasiekti norimo tikslo ir apsaugoti žmonių sveikatą nuo rimtų pavojų. Dorovės dėsniai remiasi biologiniais, kas nesilaiko dorovės ir biologinių dėsnių, o kas nepaiso pastarųjų, negali tikėtis išlaikyti sveiką tautą.
Prof. Serdjukovo statistikos duomenimis, Maskvoje 1922 m. padaryti 9969 abortai, o 1926 m. - 31986.
Sankt Peterburge oficialiomis statistikos žiniomis, abortų atlikta: 1927 m. - 35523, 1928 - 53562, 1929 m. - 67000. Visi sovietų gydytojai konstatavo nepaprastą abortų augimą, pasirodžius dekretams apie abortų laisvę.
Gydytojas Solovjov praneša, kad 1921 m. Saratove motinos, besigydančios nuo aborto, sudarė 33,24% visų moterų, sergančių ginekologinėmis ligomis. 1923 m.šis santykis pakilo iki 60,13%. (1) P.88.
Be to, visada yra moterų, kurios dėl suprantamų priežasčių nedrįs daryri aborto viešai. ,,Kas turi negryną sąžinę, tas nesikreips į dorą žmogų, bet ieškosis ,,pagalbos tokių žmonių, koks yra pats''.

B. Moters teisė į savo kūną.
Tokiu pretekstu abortai legalizuoti JAV. Bet jei matysite kuriame nors name motiną iki sąmonės netekimo mušančią savo vaiką, argi neįeisit į tuos namus ir nepagelbėsite? Šiuo atžvilgiu kito asmens užpuolimas, įžeidimas apriboja privačią teisę. Maurice Thorez rašė (L,,Humanite'' 1956.V.2): ,,Moters išlaisvinimas eina per socialines reformas, per socialinę revoliuciją, o ne per abortų klinikas''.
Moters apendiksas yra jos kūno dalis, ir ji jį gali pašalinti. Apendikso ląstelės yra to paties genetinio kodo, kaip bet kuri kita jos kūno ląstelė. Jauno žmogaus genetinis kodas yra visiškai kitoks negu motinos. Motina turi teisę į savo kūną, bet kūdikio kūnas yra ne jos, o visiškai kito asmens.
52% prasidėjusiųjų yra berniukai. Ar kas nors girdėjo esant moters kūną su vyriškais organais?
Be to, žmogus nėra savęs viešpats, kad galėtų disponuoti savo gyvybe vien tik pagal savo norą ar valią: jis turi teisę tik pasinaudoti Dievo duota gyvybe geram tikslui, kad galėtų pasiekti galutinį tikslą.

C.Moters teisė pasirinkti
Ši teisė pasirinkti reiškia teisę rinktis žudymą (Human life international, Reprint 29, Gaithersburg, USA).
Santykyje: moteris - negimęs vaikas - vyras moterų teisės yra per daug išpūstos. Negimusio vaiko tėvas įstatymiškai savo vaiko negali nei ginti, nei jo išgelbėti. Ir dar jam prikaišiojama moterų diskriminacija, teisės moteriai rinktis, savo kūno ir kitų išgalvotų teisinių nesąmonių pažeidimais.
,,Vyrai neturi teisės kalbėti apie abortą, tai moters sprendimas''. ,,Niekas neturi teisės kalbėti apie vergovę - tai vergvaldžio reikalas''. Tokia tai jų moralė.

D. Draudimais nieko nepasieksim
Jei kas laikosi tokios nuomonės, tegul visų pirma nedraudžia kūdikiui gimti.
Blogį, šiuo atveju nekaltų kūdikių žudymą, reikia siekti eliminuoti pačiomis griežčiausiomis priemonėmis. Čia tiktų visame pasaulyje populiaraus rašytojo Dž.Londono mintys: ,,Ir kaip tas, kuris pergyveno kruviną karą, sušunka: ,,Šalin karą!'' - taip aš šaukiu : ,,Šalin alkoholį! Nenuodykite jaunų gyvybių šiuo nuodu! Vienintelis būdas nutraukti karą - nustoti kariauti. Vienintelis būdas nutraukti girtavimą, nustoti pardavinėti alkoholį. Kinija nutraukė visuotinį opiumo rūkymą, uždraudusi jį auginti ir įvežti į šalį. Visi filosofai, dvasininkai ir gydytojai galėjo tūkstantį metų iki užkimimo teigti opiumo žalą, bet, kol nuodas prieinamas, jį rūko. Tokia jau žmogaus prigimtis!'' (Klastingas apgavikas. K., 1989).
Baudžiamojo kodekso paragrafas visuomet gera įspėjimo priemonė. Prof. Barlach iš Niu Minsterio pasakoja šitokį atsitikimą. Jo apylinkėje abortai buvo labai dažni. Beveik visais atvejais gydytojai turėdavę su savimi imti instrumentus ,,dalykui sutvarkyti''. Jų įspėjimai nedavę jokių rezultatų. Bet vieną dieną įsikišo prokuratūra. Buvo suimta ir pasodinta į kalėjimą viena per daug išgarsėjusi pribuvėja. Tai išgąsdino ne vieną. Po šio įvykio abortų sumažėjo. Tas pat ir Rusijoj po revoliucijos, kai leista daryt abortus. Užkampiuose, kur žmonės apie laisvę nieko nežinojo, abortai pasitaikydavo gerokai rečiau

Klausimai

TURINYS