PRO VITA© Parengė Robertas Skrinskas  KONTRACEPCIJA IR JOS PASEKMĖS   PILIULĖS

,,Piliulėm" yra vadinamos virš 40 rūšių kontraceptinės oralinės priemonės, skirtos išvengti nėštumo. JAV piliules vartoja 14 mlj., o pasaulyje apie 60 milijonų moterų.
Leidinys ,,The Physician's Desk Reference" (PDR) yra labiausiai JAV gydytojų vartojama knyga. PDR  pateikiamas sąrašas visų medicininių preparatų ir paaiškinama kokius poveikius, naudą ir žalą kiekvienas vaistas gali turėti. Maisto ir Vaistų Administracija reikalauja, kad gamintojas pateiktų visas gaminamo vaisto pasekmes ir mokslinių tyrimų ir laboratorijose gautų bandymų rezultatus. Visa ta informacija talpinama PDR. Iš žemiau pateiktų duomenų matosi, kad piliulės žudo kelių dienų ir savačių amžiaus embrionus.
Viena iš didžiausių piliulių gaminimo bendrovių JAV  Ortho-Cept, apie piliules rašo: Oralinių kontraceptikų kombinuotas veikimas slopina gonadotropinus. Nors šio veikimo pirminis mechanizmas yra sulaikyti ovuliaciją, kitas poveikis apima gimdos kakliuko gleivių pokyčius, dėl ko pasunkėja sąlygos spermai prasiskverbti į gimdą, ir pokyčiai endometriume (gimdos vidaus sienelėje), kas sumažina implantacijos galimybę. (The PDR, 1995, page 1775).
Panašiai savo piliules apibūdina Syntex, kita didžiulė korporacija. Knygoje Physician's Desk Reference (1995, page 2461) skyriuje "Clinical Pharmacology" apie 6 rūšių savo piliules (2 tipų Brevicon ir 4- Norinyl): Nors šio veikimo pirminis mechanizmas yra sulaikyti ovuliaciją, kitas poveikis apima gimdos kakliuko gleivių pokyčius, dėl ko pasunkėja sąlygos spermai prasiskverbti į gimdą, ir  endometriumas ( sumažina implantacijos galimybę).
Wyeth leidinio PDR 2685 puslapyje panašiai kalba apie kombinuotas piliules, jų tarpe   Lo/Ovral ir Ovral: ,,kitas veikimas apima ...pokyčius endometriume, dėl ko sumažėja implantacijos tikimybė". Tą patį kalba ir apie Nordette (The PDR, 1995, page 2693) ir Triphasil (page 2743).
Apie Desogen, kurį gamina Organon, PDR (1995, page 1744), rašo: piliulės sukuria pokyčius endometriume, dėl ko sumažėja implantacijos tikimybė".
Nors apie tokias piliulių veikimo pasekmes turi būti parašoma vaistų įpakavimo dėžutėje, sutinkamai su JAV įstatymais, tačiau kompanijos to nedaro. Kaip matome piliulių veikimo mechanizmas yra trejopas: slopina ovuliaciją, tirština gimdos kakliuko gleives ir suraukia endometriumą. Pirmieji du mechanizmai yra kontraceptiniai, o trečiasis - abortuojantis.
    Dr. Van der Vange originalioje studijoje ,,Ovarian activity during low dose oral contraceptives," išleistoje Contemporary Obstetrics and Gynecology, edited by G.Chamberlain (London: Butterworths, 1988). Puslapiuose 323-24, Dr. Van der Vange užbaigia: šie atradimai rodo, kad kiaušidžių veiklos sutrukdymas su oraliniais kontraceptikais yra gana nepilnas...Folikulų brendimo didelis procentas  buvo rastas pas žemos dozės piliulių vartotojas... kiaušidžių aktyvumas yra įprastas pas mažos dozės piliulių vartotojas... šių piliulių veikimo modulis remiasi ne tik ovuliacijos sutrikdymu, bet ir kitais faktoriais, kaip gimdos kaklelio gleivės, makšties pH ir endometriumo kompozicija.
Šios išdavos parodo, kad nemažas piliulės veikimo procentas tenka ir abortuojančiai veikimo daliai.
    Autorė apklausė JAV piliules gaminančias bendroves Searle, Organon, Wyeth-Ayerst ir Ortho-McNeil apie piliulių veikimo mechanizmą. Visų gamintojų ekspertai ją užtikrino, išskyrus Dr. Struthers iš Searle, kad trečiasis piliulių veikimo mechanizmas - sutrukdantis įsitvirtinti pradėtam embrionui endometriume - tikrai vyksta, tik jie negali nurodyti konkretaus procento. Dr. Struthers iš Searle laikė tai teorine galimybe.Tačiau apie kokią teorinę galimybę kalbama, kai visi žino, kad 20-35 mikrogramus estrogeno turinčios piliulės taip suplonina endometriumą, kad embrionas nebegali išgyventi. Farmacininkas Hill iš Ortho kategoriškai pabrėžė, kad tai ne ,,teorinis", bet tiesioginis, pagrįstas stebėjimais piliulių veikimo mechanizmas.
     Gydytojų išvados: (kontracepcinis poveikis = abortuojančiam, tik ne visi tai pripažįsta, nes pagal naują JAV medikų American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG )1976 m. apibrėžimą, kol pradėtas vaikutis nepasisodina gimdoje, jo pašalinimas yra kontracepcija). Morfologiniai pokyčiai endometriume dėl piliulių poveikio, parodo kontraceptikų efektyvumą. (Stephen G. Somkuti, et al., "The effect of oral contraceptive pills on markers of endometrial receptivity," Fertility and Sterility, Volume 65, #3, March 1996, page 488.)
    Vartojant piliules ovuliacija gali ir įvykti, tačiau dėl jų veikimo į gimdos gleives ir endometriumą, piliulės užtikrina kontracepcinę apsaugą.  ("Escape ovulation in women due to the missing of low dose combination oral contraceptive pills,"
Contraception, September 1980; page 241.)

     Dr. G. Virginia Upton, Wyeth rašo, kad hormonų poveikyje vyksta endometriumo pokyčiai, kurie nepalaiko embriono pasisodinimo.  ("The Phasic Approach to Oral Contraception," The International Journal of Fertility, volume 28, 1988, page 129.)
    Medicinos vadovėlis Williams Obstetrics (Cunningham, et al, Stamford, CT: Appleton & Lange,1993, page 1323) rašo: ,,progestins veikia endometriumą, kad nebegalimas blastocystos pasisodinimas". 
    Drs. Ulstein ir Myklebust iš Norvegijos Bergen universiteto rašo: ,,pagrindinis poveikis ar oralinė kontracepcija yra ovuliacijos slopinimas. Be to gimdos gleivių ir endometriumo pokyčiai yra svarbi kontracepcijos efektyvumo dalis. ("Ultrastructure of Cervical Mucus and Sperm Penetration During Use of a Triphasic Oral Contraceptive," Acta Obstet Gynecol Scand Suppl, 1982, page 105) 
    Danforth's Obstetrics and Gynecology (Philadelphia: J. B.Lippincott Co., 1994, 7th edition, page 626) pabrėžia: ,,Dėl  kontraceptikų poveikio Sumažėja endometriumo liaukų gaminamo glycogeno ir blastocysta praranda išgyvenimo galimybę.(Blastocysta, tai naujai pradėtas vaikas).
     Dar kiti šaltiniai apie abortuojantį piliulių poveikį į endometriumą: ("A Bitter Pill to Swallow," Nexus, June-July 1997, page 27.)   ir  "Abortifacient Drugs and Devices: Medical and Moral Dilemmas" (Linacre Quarterly, August 1990, page 55), Dr. Kristine Severyn.
      1960 m. gamintos piliulės turėjo didelį kiekį chemijos, dėl kurios kiaušidės nustodavo brandinti kiaušinėlius (stabdydavo ovuliaciją). Teorija buvo ,,nėra kiaušinėlių, nėra nė nėštumo". Tačiau dalis moterų vis vien pastodavo.
Olandų  gynekologė Dr.Nine Van der Vange įrodė ultragarsu tirdama ovuliacijas ir hormoninius pokyčius, kad vartojant piliules,ovuliacija įvykdavo 4.7% (Source: Sterns, Dr. David, "How the Pill and the IUD Work: Gambling with Life," American Life League, PO Box 1350, Stafford, VA 22555)
Vadovėlyje "Textbook of Contraceptive Practice" pateikta informacija, kad pas piliulių vartotojas įvyksta 2-10% ovuliacija  (Source: Dr. J. Peel & Dr. Malcolm Potts, Textbook of Contraceptive Practice, 1969, Cambridge, Cambridge University Press)
Pastarieji du duomenys kalba apie 1960 m. piliules, su labai dideliu hormono kiekiu. Kadangi šiuolaikinių piliulių hormonų kiekis žemas, ovuliacija įvyksta dažniau. Tuo pačiu ir abortas.
    Dr. Ronald Chez, mokslininkas iš National Institutes of Health (NIH), viešai pareiškė, kad šių dienų naujosios piliulės su mažesne estrogeno doze leidžia 50% moterų įvykti ovuliacijai. ( Sterns, David, M.D., Sterns, Gina, R.N., B.S.N., Yaksich, Pamela,"Gambling with Life, How the I.U.D. and 'The Pill' Work" (www.top.net/vitalsigns).
Naujų piliulių patikimimui turi įtakos vaistai, kofeinas ir nikotinas. ("Abortifacient Contraception: The Pharmaceutical Holocaust" by Dr. Rudolf Ehmann, Human Life Intl., 1993, p.15).
,,Mini piliulių" gamintojai sako, kad jos neturi pašalinių efektų. Tačiau jie nepasako, kad moksliniai tyrimai rodo, kad piliulės nesustabdo ovuliacijos 67-81% nuo visų vartojančių piliules moterų skaičiaus, ir tokiu būdu galimų pradėjimų skaičius yra žymiai didesnis. (Tonti-Fillippini, Nicholas, Linacre Quarterly, 1995)
    Sekantys šaltiniai įvykstančių ovuliacijų, kurių nesulaiko piliulės procentą pateikia nuo1.7% iki 28.6% per ciklą (Grimes DA, Godwin AJ, Rubin A, Smith JA, Lacarra M. Ovulation and follicular development associated with three low-dose oral contraceptives: a randomized controlled trial. Obstet Gynecol. 1994;83:29-34. ir Van der Vange N. Seven Low-dose Oral Contraceptives and Their Influence on Metabolic Pathways and Ovarian Activity [master's thesis].Utrecht, the Netherlands: Reijksuniversiteit te Utrecht; 1986:88.) arba nuo 33% iki 65%. (Aref I, Hefnawi F, Kandil O, Abdel-Aziz MT. Effect of minipills on physiologic responses of human cervical mucous, endometrium, and ovary. Fertil Steril. 1973;24:578-583; arba Martinez-Manautou J, Giner-Velasquez J, Cortes-Gallegos V, et al. Daily progestogen for contraception: a clinical study. BMJ.1967;2:730-732; arba Chi I. The safety and efficacy issues of progestin-only oral contraceptives: an epidemiologic perspective. Contraception. 1993;47:1-21)
    "The Physicians' Desk Reference" cituoja piliulių gamintoją Searle, kuris rašo, kad mini piliulės padaro gimdą mažiau tinkamą, jei ją pasiekia apvaisintas kiaušinėlis.
"Nursing '85 Drug Handbook" rašo: Progestogen...t.p. išaukia pokyčius endometriume, kurie sutrukdo apvaisinto kiaušinėlio implantacijai.
"The Pill - How Does It Work?" By Albert D. Lorincz, M.D.: cituoja tyrimą su   1200 moterų, kasdien gavusių progestogeno kiekį, lygų daugeliui kontraceptinių piliulių . 60% iš jų ovuliavo.
"Birth Control: Why Are They Lying to Women?" By J.C. Espinoza, M.D. (p.27) cituoja tyrimą, iš kurio matyt, kad 30% moterų, ėmusių kombinuotas piliules vyko ovuliacija.
Walter L. Larimore, MD; Joseph B. Stanford, MD, MSPH rašė, kad apie daugelį piliulių poveikių ir efektų, kurie turi įtakos pasirinkimui, pacientės neinformuojamos. O tai yra neetiška. Pvz. nors anestezijos metu įvyksta <1:25 000 atvejų mirčių, daktaras privalo informuoti pacientą.
Dabar tu žinai tiesą - kontraceptinės piliulės nužudo žymiai daugiau negimusių berniukų ir mergaičių, negu abortai.

Naujausiais tyrimais nustatyta, kad vaikai, kuriuos pagimdė moterys, vartojusios tabletes nuo nėštumo, linkę dažniau sirgti astma, juos dažniau beria egzema. Tokia išvada padaryta įvertinus 2754 vaikų sveikatos būklę. Noiherbergo epidemiologijos instituto mokslininkai (Tyrimų grupės vadovas dr. Joachimas Heinrichas) nustatė, kad prieš pastojimą ilgą laiką nėštumo tabletėmis vengusių motinų vaikai net du kartus dažniau serga minėtomis ligomis, praneša agentūra "Datamonitor". Taip pat pastebėta, kad net po gimdymo tokias tabletes geriančių motinų vaikai taip pat dažniau negaluoja - jiems dažna sloga, varvanti ar užimta nosis, bėga iš nosies, būdingas švokščiantis kvėpavimas, bėrimas, niežti oda. Omni Laikas 2003 m. balandis 12 d.

 lrytas.lt 2009-03-03 Ginta Gaivenytė Kontraceptikų kaina – infarktas ir apsigimimai?
Genetikas Danielius Serapinas:
Niekada negimdžiusiai moteriai nerekomenduočiau hormoninių kontraceptikų. Turėjau pacientę, kuri po hormoninių kontraceptikų vartojimo negalėjo pastoti trejus metus. Planuojančių šeimą kitais būdais moterų kiaušidės yra maždaug kaštono dydžio, o keletą metų vartojančių hormoninius kontraceptikus – maždaug slyvos kauliuko dydžio. Kiaušidės pradeda atrofuotis, jose labiau išveša jungiamasis audinys ir vaisingumas gali atsistatyti sunkiau.
Ginekologas Eimantas Švedas, apsigynęs disertaciją apie hormonų įtaką kraujo krešumui:
Savo disertacijoje rėmiausi prieš šešerius metus Olandijoje atliktomis studijomis, kurių metu lyginta tūkstančiai kontraceptikų vartotojų ir nevartojančiųjų. Buvo pastebėta, kad sveikų hormoninių kontraceptikų vartotojų infarkto ir insulto rizika yra dukart didesnė. O jei prisideda kitų rizikos veiksnių – tokių kaip padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje, viršsvoris, rūkymas, rizika padidėja nuo puspenkto iki vienuolikos kartų. Hormoniniai kontraceptikai didina kraujo krešumą, dėl to atsiranda tromboembolinių komplikacijų rizika. Net pačių moderniausių kontraceptikų grupėse pastebėta šių komplikacijų. Pavienių atvejų tyrimai rodo, kad kartais moteris gali ištikti net gyvybei pavojingos komplikacijos. Pavyzdžiui, keturi procentai moterų populiacijoje turi vadinamąjį Leideno faktorių, kuris nustatomas tik sudėtingais genetiniais tyrimais. Moterys negali paprašyti šeimos gydytojo, kad jas ištirtų dėl Leideno faktoriaus, nes jis tiriamas tik specialiose laboratorijose. O jei tokia moteris ima nuo nėštumo saugotis hormonais, tromboembolinių komplikacijų rizika jai padidėja šimtą kartų.
Farmakologas, buvęs KMUK Teorinės Medicinos fakulteto dekanas Romualdas Basevičius:
Jau 1975 metais su eksperimentiniais gyvuliukais atliktas hormoninių preparatų tyrimas parodė, kad į ketvirtą – penktą kartą gali pasitaikyti rimtų apsigimimų. Nėra įrodyta, kad tas pats negresia žmonėms. Dabar jau aišku, kad hormoniniai kontraceptikai pablogina folio rūgšties ir kai kurių B grupės vitaminų pasisavinimą. Dėl to jaunos moterys gali kentėti dėl prastėjančios atminties ir protinio darbingumo sumažėjimo. Aš negimdžiusioms moterims kontraceptikų niekada nerekomenduočiau. Kai matau reklamas, kuriose tvirtinama, kad tabletės nekenksmingos, bijau, kad žmonijos neištiktų tragedija. http://www.lrytas.lt/print.asp?data=&k=news&id=12360577561235701043
***
BAZELIS, Šveicarija 2009 12 23 (LifeSiteNews.com) – Šveicarijos patentų tarnyba (Patientenstellen der Schweiz) prašo uždrausti tam tikras kontraceptines tabletes. Praėjusį mėnesį nuo jų mirė 17 m. vokietė Šveicarijos Bazelio ligoninėje. Moteris vartojo kontraceptines tabletes, kurių sudėtyje yra drospirenone, - sintetinio pragestino, kuris yra naujausiose tabletėse Yaz, Yasmin ir Yasminelle. Tai jau trečias mirties atvejis Šveicarijoje nuo šių kontraceptikų. JAV iškelta virš 100 bylų prieš šių tablečių gamintoją Bayer Pharmaceuticals.
***
VATICAN CITY, January 7, 2009 (LifeSiteNews.com) - Garsus daktaras Pedro Jose Maria Simon Castellvi, tarptautinės katalikų medikų draugijų federacijos prezidentas dienraštyje L'Osservatore Romano paskelbė, kad hormoninių kontraceptikų tablečių vartojimas ženkliai prisideda prie vyrų nevaisingumo didėjimo vakarų šalyse. Yra surinkta daug medžiagos, patvirtinančios tokią dalykų padėtį. Be to, gerai žinomas ir abortuojantis, bei vėžį sukeliantis kontraceptinių tablečių poveikis. Moteriški hormonai per šlapimą patenka į vandens telkinius. O iš ten į geriamą jį vandenį. Vyrų sėklos kokybė prastėja, jie patys moteriškėja, o jaunos mergaitės greičiau bręsta. Tas pats vyksta gamtoje su žuvimis ir gyvūnais. Pernai, rugsėjo mėnesį mokslininkai iš Monrealio universiteto chemijos departamento atrado, kad upėse moteriško lytinio hormono estrogeno kiekis viršijo kritinę ribą 90 kartų. O žuvų patinėliai jau nebegalėjo veistis. Praėjusią savaitę Mechiko Sveikatos sekretoriatas įspėjo, kad kontraceptinių tablečių vartojimas nėštumo metu didina naujagimiams hermofrodizmo tikimybę. Castellvi rašo, kad kontracepcija nebūtina, nes galima naudoti natūralų šeimos planavimą (Bilingsų, Simptoterminį ir kt.). kuris yra efektyvesnis už dirbtinius chemikalus. Castellvi gali nurodyti 300 šaltinių iš medicinos publikacijų, patvirtinančių jo teiginius. Panašios temos: Estrogenas užplūdo mūsų upes: http://www.sciencedaily.com/releases/2008/09/080918170628.htm Žuvų patinėliai tampa patelėmis? http://www.msnbc.msn.com/id/6436617/ Dėl į vandenį patekusių moteriškų hormonų ir dėl to užaugančių krūtų, vis daugiau vyrų darosi krūtų mažinimo operacijas: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article549956.ece Sveikatos sekretorius įspėja dėl augančio hermofroditų skaičiaus (ispanų k.): http://www.elfinanciero.com.mx/ElFinanciero/Portal/cfpages/contentmgr.cfm?docId=164037&docTipo=1&orderby=docid&sortby=ASC  L'Osservatore Romano: L’«Humanae vitae» Una profezia scientifica (Italian) http://tuespetrus.wordpress.com/2009/01/03/l%C2%ABhumanae-vitae%C2%BB-una-profezia-scientifica/
LIVERPOOL, United Kingdom, August 12, 2008 (LifeSiteNews.com) - Liverpulio universiteto komanda rado, kad kontracepcijos piliulės daro neigiamą įtaką moterų natūraliam gebėjimui pasirinkti genetiškai tinkamą vyrą. Genetiškai tinkamo vyro parinkimas priskiriamas ir daliai feromonų, chemikalams, kurie įtakoja priešingos lyties asmens elgesio pokyčius.Šie chemikalai talpina genus, dalyvaujančius ir imuniniame atsake. Kai šie genai sąveikauja su normalios odos bakterijomis, jie įtakoja odos kvapą. Mokslininkai nurodo, kad  moterys linkusios būti patrauklesnės tiems vyrų kvapams, kurių genai labiausiai nepanašūs į jų pačių. Toks instinktyvus potraukis skirtas poros palikuoniui, kad turėtų genetišką naudą. Jei poros genai labai panašūs, jie didina persileidimo ir sunkaus pastojimo grėsmę. O jei pastoja, vaikas turi silpną imuninę sistemą. Šiam natūraliam jausmui kyla pavojus, jei moteris vartoja kontraceptines tabletes. Pasak vieno iš tyrimo autorių Craig Roberts, Evoliucinės psichologijos lektorių, moterys, naudojusios kontraceptines piliules, rinkosi vyrus su genetiškai labiausiai panašiais kvapais. Tokie pasirinkimas veda ne tik į nevaisingumo problemas, bet ir ryšių nutraukimą, moteriai nustojus vartoti tabletes, nes kvapų receptoriai vaidina svarbų vaidmenį partnerio patrauklume.

"British Medical Journal" 2000m. rugpjūčio18d. nurodė, kad 50% mokyklinio amžiaus merginų, kurioms buvo išrašytos kontraceptinės piliulės ir jas naudojo, pastojo. 71% merginų, kurios konsultavosi su gydytojomis dėl kontraceptinių priemonių vartojimo, tais pačiais metais pastojo. Human Life International (HLI) dėl to kaltina lytinio švietimo programą, kurios principas: ,,jei tau malonu,- daryk tai". ZE00082321

Pagal vieną tyrimą, 58 % moterų pamiršta kasdien paimti piliulę ir 80 % nepaima tuo pačiu laiku, kaip reikalaujama. Todėl piliulių efektyvumas nėra toks, koks yra teigiamas.

Cigarečių ir priešnėštuminių priemonių naudojimas padidina širdies kraujagyslių ligas pas visų amžių moteris 38 kartus, lyginant su moterimis, kurios nerūko ir nepriima tablečių. Akademikas, Dr.Федор Г. Углов "САМОУБИЙЦЫ".

May 7, 2008 (LifeSiteNews.com) - Journal of Obstetrics and Gynecology atspausdino naują tyrimą, kuris rodo, kad kontraceptinės piliulės didina širdies ligos riziką. Tyrimą atliko Italijos Udine universiteto Biomedicinos mokslų ir technologijų departamentas. Rasta, kad trečios kartos kontraceptinės piliulės padidina "C-reactive protein" (CRP) lygį, o tai atsiliepia širdžiai. Ištyrus moteris paaiškėjo, kad pas sveiką moterį, ėmusią naudoti kontraceptines piliules, 4 kartus padidėja CRP, tuo padidindama širdies kraujagyslių ligos riziką. Širdies ligos rizika išauga 3.9 kartų. Jaunos moterys suserga ir "Venus thromboembolism" nuo kontraceptikų. Tyrimas rado, kad kontraceptinių piliulių vartotojos turi ,,blogą“ cholesterolio lygį, kuris yra dar vienas širdies infarkto faktorius.  Dr. John Shea, Kanados Campaign Life Coalition medicinos patarėjas ironiškai pastebėjo, kad ,,trečios kartos kontraceptinės tabletės pirmą kartą buvo pristatytos 1994, kad sumažintų širdies ligos riziką.“ ,,Trečios kartos kontraceptinės tabletės padidina žemo laipsnio uždegiminį stovį, kuris gali padidinti arteriosklerozę, kuri savo ruožtu, padidina arterijų ir venų kraujo krešulius, infarktą, kraujo spaudimą, kepenų vėžį, kepenų nevėžinius auglius ir didina kaulų retėjimą,“ sakė Shea. Paprastos oralinės kontraceptinės tabletės padidina trombų riziką 4 kartus. Trečios kartos kontraceptinės tabletės šią riziką dar padidina 1.5 kartus. Visų kontraceptinių piliulių naudojimas padidina krūties, gimdos kaklelio ir gimdos vėžio riziką.

LONDON, England, December 14, 2004 (LifeSiteNews.com) - 14 studijų meta-analizė parodė, kad pas moteris, kurios priima oralines chemines kontraceptines priemones ir kurios turi migreną, išauga tikimybė gauti insultą. Tai pareiškė Vašingtono universiteto neurologas Ali Samii. 3 studijos parodė, kad turinčios migreną ir priimančios kontraceptikus 8 kartus labiau rizikuoja gauti insultą. Insultas įvyksta, kai kraujo krešuliai blokuoja smegenų kraujagysles. Studija išspausdinta naujausiame British Medical Journal numeryje. BMJ study (PDF http://bmj.bmjjournals.com/cgi/rapidpdf/bmj.38302.504063.8Fv1 LONDON, England, December 14, 2004 (LifeSiteNews.com) - 14 studijų meta-analizė parodė, kad pas moteris, kurios priima oralines chemines kontraceptines priemones ir kurios turi migreną, išauga tikimybė gauti insultą. Tai pareiškė Vašingtono universiteto neurologas Ali Samii. 3 studijos parodė, kad turinčios migreną ir priimančios kontraceptikus 8 kartus labiau rizikuoja gauti insultą. Insultas įvyksta, kai kraujo krešuliai blokuoja smegenų kraujagysles. Studija išspausdinta naujausiame British Medical Journal numeryje. BMJ study (PDF http://bmj.bmjjournals.com/cgi/rapidpdf/bmj.38302.504063.8Fv1

Nuo piliulių moterys suserga vėžiu 6 kartus dažniau, nei nuo rūkymo. Jaunos merginos gauna krūties vėžį nuo piliulių greičiau, nei likę gyvi Japonijoje po atominio bombardavimo. L.:HLI Special Report No.121, 1995, January.

LONDON, April 4, 2003 (LifeSiteNews.com) - Oksfordo Vėžio tyrimo epidemiologinis padalinys peržvelgė 28 studijas, kuriose buvo tirta 12 500 moterų. Kuo ilgiau moteris vartoja hormonines kontraceptines piliules, - tuo didesnė gimdos vėžio tikimybė. Iki 5 metų vartojant, rizika padidėja 10%; nuo 5 iki 9 metų, - rizika padidėja 60% ir 100% rizikuoja, jei priima tabletes 10 metų. Tyrimo autorės Dr. Amy Berrington ir Dr. Lesley Walker iš Oxfordo. Pastaroji dar pasakė: ,,Ankstesnės studijos rodė, kad piliulės gali padidinti krūties vėžį ir sumažinti kiaušidžių vėžį. Dabar nauji duomenys rodo, kad gali padidėti gimdos kaklelio vėžys. http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/2913465.stm  

Gimę vaikai, kurių motinos naudojo piliules, turi  daugiau apsigimimų. (Priest for life, Canada vol.2000, issue 3)

AMSTERDAM, December 20, 2001 (LSN.ca) - Pagal naują tyrimą, kurį paskelbė New England Journal of Medicine, moterys, vartojančios bet kurio tipo kontraceptines piliules patiria dvigubai didesnę riziką gauti infarktą, nei nevartojančios piliulių. Olandijos mokslininkai iš 8 medicinos centrų universitetų tyrė 1173 olandžių nuo 18 iki 49 metų amžiaus. Priklausomai nuo piliulių chemikalų kombinacijos rizika padidėja nuo 30% iki 280% daugiau už nenaudojančias piliulių. See the abstract from the journal and the AP coverage: http://content.nejm.org/cgi/content/short/345/25/1787?query=TOC http://dailynews.yahoo.com/h/ap/20011219/hl/contraceptive_risk_1.html

Naudinga žinoti, kad naudojant ,,minitabletės" naują versiją, ovuliacija įvyksta apie 80%. Vadinasi, tabletė sunaikina jau egzistuojančio gemalo užuomazgą. (Wlodzimierz Fijalkowski ,,Gimdymo dovana" Kaunas Caritas 2000, P97).

Iš laiško: Rašau jums norėdama sužinoti daugiau apie kontraceptinių tablečių poveikį. Man 24 metai. Labai norėčiau paklausti ar neturi kartais kontraceptinės tabletės "Cileste" neigiamo poveikio moters sveikatai? Aš vartojau cilestą 6 mėnesius. Ciklas buvo reguliarus mėnesinės tapo nebeskausmingos, viskas atrodė vyksta tik gera linkme. Bet po 6 mėn."cileste" vartojimo apsilankiau pas kitą ginekologą, skundžiausi lengvu kraujavimu vidury ciklo. Ginekologas nustatė 2,5 cm. miomą ir paskyrė gydymą vaistais "duphaston", po 3 mėn. šių vaistų vartojimo mioma išaugo iki 4 cm. Aš labai susirūpinusi dėl šio dalyko, ir bijau kad miomos atsiradimą sąlygojo būtent "cileste", ar gali taip būti? Ir kodėl mano mioma taip greitai auga? Ar negali šis auglys tapti piktybiniu?  Su pagarba,V.

Laikraštis ,,The New Zealand Dominion (3/24/01) aprašo jaunos 23 m. sužadėtinės Laney Witchelo istoriją, kai jaunoji savo vestuvių dieną pargriuvo ir mirė nuo krešulio plaučiuose. Autopsija rado, kad krešulio priežastis buvo kontraceptinės piliulės. International right to life federation, inc. newsletter July-August, 2001

Britų spauda praneša, kad 15-metei Claire Stanley buvo išrašytos Cilest kontraceptinės piliulės medicinos problemoms gydyti. Dėl piliulių veikimo išsivystė gili venų trombozė nuo kurios mergaitė mirė. Tėvai liudijo, kad net trys daktarai neteisingai diagnozavo jų dukros sveikatos būklę. Communique -- 8/16/02  (Reading: "Pill girl, 15, died in her dad's arms," Manchester Online, http://www.manchesteronline.co.uk/news/stories/Detail_LinkStory=16525.html?r)

Prestižinis leidinys ,,Journal of the American Medical Association" pateikė piliulių tyrimų rezultatus. Buvo ištirtas 6150 moterų ryšys tarp piliulių ir krūties vėžio. Išvada - moterys, kurios vartojo anksčiau piliules ar turi 1 laipsnio giminę su krūties vėžiu sirgusia moterimi,- turi didelę riziką susirgti krūties vėžiu. HLI Special Report 191, November 2000
Tyrimai rodo, kad krūties vėžio tikimybė padidėja 200 - 400% jei piliules vartoja moterys iki 19 metų. Ištyrus 918 olandžių su krūties vėžiu, 85% iš jų praeityje naudojo piliules. HLI Special Report 191, November 2000

Pagrindiniai medicinos centrai vis labiau pripažįsta piliulių - krūties vėžio ryšį. Paguoda piliulių aukoms ar jų šeimoms ta, kad dabar galės imtis legalių veiksmų prieš farmacijos kompanijas, ministerijas, leidusias platinti, gydytojus, centrus ir konsultacijas,  kurie piršo piliules.
Communique -- 6/20/01, Vol. 11, No. 28 Nepriklausomas tyrinėtojas Brent Rooney pateikė savo darbo išvadas apie aborto ir krūties vėžio ryšį žurnale Western Journal of Medicine, 6/01, pp. 385-386, http://www.ewjm.com/cgi/content/full/174/6/385
Naujausios studijos rodo, kad yra ryšys tarp kontracepcinių piliulių ir venų tromboembolizmo.(Reading: "Most Refined Analysis to Date Confirms Link Between Third-generation Pills and Venous Thromboembolism," Family Planning Perspectives, 5-6/01, pp. 133-134, http://www.agi-usa.org/pubs/journals/3313301.html)
Ištraukos iš dr.Chris Kahlenborn knygos ,,Breast cancer, its link to abortion and the birth control pill". Chris 7 metus analizavo daugiau nei 500 atliktų tyrimų ir darbų ryšium su abortu ir krūties vėžiu. Gautos sekančios išvados:
* Krūties vėžys yra tarp moterų vėžių ligų pirmaujantis ir didžiausia mirtingumo priežastis JAV 20-59 m.moterų grupėje.
*Kasmet JAV diagnozuojama virš 175 000 krūties vėžiu susirgusių moterų ir virš 43 000 moterų miršta dėl šios ligos.
*Abortai ir oraliniai kontraceptikai, nepriklausomai vienas nuo kito, ypač jaunystėje, žymiai padidina moters riziką gauti krūties vėžį. Tačiau abortas ir piliulės sustiprina kumuliacinį efektą, jei prisideda tokie faktoriai kaip vėlyva menopauzė, ankstyva menarchė, vėlyvas pirmas gimdymas, šeimos istorija su krūties vėžiu.
Jei moteris naudojo kontraceptikus prieš 1 vaiko gimimą, ji padidina galimybę susirgti krūties vėžiu 40%. Jei naudoja kontraceptikus 4 ir daugiau metų prieš 1 vaiko gimimą,- rizika padidėja 72%.
Kuo anksčiau pradeda naudoti kontraceptikus, tuo vėžio forma būna agresyvesnė ir blogesnės prognozės.
Oraliniai kontraceptikai sumažina gimdos ir kiaušidžių vėžį, bet padidina krūties, gimdos kakliuko ir kepenų vėžį. Apie 40 000 - 80 000 visų vėžių JAV kasmet įvyksta dėl oralinių kontraceptikų.
Žodžiu, tyrimai rodo, kad piliulės gimdos kakliuko vėžio tikimybę padidina visoms vartotojoms 30%, ilgalaikėms vartotojoms - 62%, iki 25 m. amžiaus - 65%, iki 20 m. amžiaus- 80%. Helen Garrity, EdD, HLI Special Report 192, December 2000
Piliulės padidina negimdinio nėštumo galimybę. Vessey M, Meisler L, Flavel R, Yeates D. Outcome of pregnancy in women using different methods of
contraception. Br J Obstet Gynaecol. 1979;86:548-556.

Mediciniškai akivaizdu, kad gimdos kaklelio vėžys yra daug bendresnis pas moteris, vartojančias estrogeną turinčias kontraceptines tabletes. Canadian Medical Association Encyclopaedia of Medicine, Reader’s Digest Association of Canada, Montreal, 1992, p. 751-3
Minipiliulės turi būti priimamos nustatyto laiko 3 valandų intervale. Jei nesilaikoma grafiko, nepatikimumo laipsnis gali būti 4%. Canadian Medical Association Encyclopaedia of Medicine, Reader’s Digest Association of Canada, Montreal, 1992, p. 751-3
Canadian Medical Association Journal išspausdino atliktus tyrimus, kurie įrodo, kad kontraceptinė piliulės padidina kaulų trūkimų, lūžimų riziką 20-30%. Buvo tirta 25-45 metų amžiaus 524 moterys pasinaudojant Canadian Multicentre Osteoporosis Study duomenimis. http://www.cma.ca/cmaj/VOL-165/ISSUE-8/1023.asp    October 16, 2001 (LSN.ca)
Skausmingas lytinis aktas. Pasirodo moterys, kurios serga vulvar vestibulitis (susirgimas, pasmerkiantis skausmingam lytiniam suartėjimui), žymiai dažniau naudojo kontraceptines piliules - atrado naujas tyrimas. Dr. Celine Bouchard iš Kvebeko Hopital du Saint-Sacrement atrado, kad moterys su vulvar vestibulitis naudojo piliules atitinkamai (17% - 4%) . O tos moterys, kurios naudojo oralinius kontraceptikus, rizikavo skausmingai lytinio suartėjimo sąlygai išsivystyti 7 kartus labiau. O toms moterims, kurios pradėjo vartoti piliules iki 16 metų ir vartojo 2-4 metus, lytinio suartėjimo skausmas išsivysto 9 kartus dažniau. QUEBEC, August 8, 2002 (LSN.ca) http://dailynews.yahoo.com/news?tmpl=story2&cid=571&ncid=751&e=1&u=/nm/20020807/hl_nm/sex_women_dc_1  
http://aje.oupjournals.org/cgi/content/abstract/156/3/254

OTTAWA, Ontario,  2011 06 10 (LSN)  Health Canada paskelbė, kad peržiūrės kontraceptinių tablečių Yaz air Yasmin saugumą. Kraujo trombų susidarymas vartojant šias tabletes yra 2-3 kartus didesnis, nei naudojant kitų rūšių kontraceptines tabletes. Gegužės mėnesį JAV Food and Drug Administration buvo paskelbusi, kad peržiūrės kontraceptinių tablečių patikimumą.  Drospirenone yra moteriško lytinio hormono progesterono (progestin) forma. Nors dauguma kontraceptinių tablečių turi  progesterono ir estrogeno kombinaciją, kai kurios turi tik skirtingo tipo progesteroną. Kanadoje Yaz ir Yasmin, kuriuos gamina Bayer, yra kontraceptikai turintys tik drospirenone. Bayer jau turi 7000 ieškinių iš JAV moterų, susijusių su kontraceptiko Yaz naudojimu. Moterys patyrė infarktus, cardiaac arrest (neišverčiau), kraujo trombus ir tulžies pūslės problemas. Nuo Yaz eidama į paskaitas 2010 09 24 staiga mirė 18 m. studentė Michelle Pfleger, kai trombas užkimšo plaučius. Jos motina Joan Cummins prieš Bayer ieškinį padavė gegužės 10 d. Tuo tarpu Bayer pareiškė, kad Yaz ir Yasmin rizika tolygi kitų kontraceptikų rizikai. http://www.lifesitenews.com/news/first-fda-now-health-canada-contraceptive-pills-may-signicantly-increase-bl

IRVINE, Kalifornija, 2011 09 15 (LSN) Kontraceptines piliules vartojančios moterys mažiau prisimena detalių iš emocinių įvykių, sakoma Kalifornijos universiteto Irvine (UCI) tyrime. Tyrimas pasirodys lapkričio mėnesio Neurobiology of Learning and Memory žurnale. Nielsen, bendrautorė su UCI neurobiologu Larry Cahill, sako, kad kontraceptikai nuslopina tokius hormonus kaip estrogeną ir progesteroną, kad moteris nepastotų. O šie hormonai yra susiję su moters ,,kairiųjų smegenų atmintimi.“ http://www.lifesitenews.com/news/birth-control-pill-makes-womens-memories-more-emotional-new-research

2014 02 28 Naujas tyrimas rodo, kad naudojančios kontraceptines piliules moterys serga daugine skleroze 50% dažniau. https://www.aan.com/PressRoom/Home/PressRelease/1251  http://www.lifesitenews.com/news/new-study-links-birth-control-pill-with-multiple-sclerosis

2019 03 22 Kontraceptinė priemonė pasirodė esanti mirtinai pavojinga. "Roszdravnadzor" paskelbė įspėjimą dėl tromboembolijos rizikos vartojant Vokietijos farmacijos bendrovės "Bayer" hormoninį kontraceptiką "Janine". https://newdaynews.ru/health/658278.html

Jūsų nuomonė - galite parašyti: ,,skrinskasETAgmail.com“
Jeigu netikite Dievu - tikėkite faktais. TURINYS